Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Adalet bu mu? (2 Kullanıcı)

kwon_salim

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar torpil falan diilde başarili olana torpil viz gelir tirr z geçer çalişinca allhin yardimi kendiliğinden geliyor zaten hi

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
torpil!.... Veya referans!.... Adi ne olursa olsun bu insanlrin hakkina tecavüzden başka bir şey değil
maalesef bende bunun en büyük madurlari arasinda yerimi aldim........
Ankaraya 1. Siradan atanmama rağmen en sonn siradan yerleştirildim ve bir yildir hayatim alt üst oldu......benden 15 puan düşük alan biri ankaranin tam göbeğinde görev yapiyor... Ama elhamdülillah var bunda da bir hayir.......bu yollarla işlerini yürütenler için de mahkeme-i kübraya sevkten başka yapacak bir şey yok maalesef.....
Inşaallah ilerde adaletin tam tesis edildiği bir toplum oluruz duasindan başka bir şey demek gelmiyor içimden

leyla-1

Altın Üye
torpil!.... Veya referans!.... Adi ne olursa olsun bu insanlrin hakkina tecavüzden başka bir şey değil
maalesef bende bunun en büyük madurlari arasinda yerimi aldim........
Ankaraya 1. Siradan atanmama rağmen en sonn siradan yerleştirildim ve bir yildir hayatim alt üst oldu......benden 15 puan düşük alan biri ankaranin tam göbeğinde görev yapiyor... Ama elhamdülillah var bunda da bir hayir.......bu yollarla işlerini yürütenler için de mahkeme-i kübraya sevkten başka yapacak bir şey yok maalesef.....
Inşaallah ilerde adaletin tam tesis edildiği bir toplum oluruz duasindan başka bir şey demek gelmiyor içimden

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok önemli bir konu ve bizzat siz yaşamışınız ve bizlerde şahit olmuşuz böyle konulara ayrıca aynı şekilde benim kız kardeşimde 3 yıldır yükselmeyi bekliyorum bütün eğitimlerini tamamladı ve bazı şeyleri hakettiği halde engellendi 3 yıldır maddi manevi yönden yıprandı maddi yönü şurda kalsın maneven bir çöküş yaşadı ve onun o sıkıntılı dönemlerinde elimden geldiğince yanında olup destek olmaya çalıştım ama ayrı yerlerde olduğumuz için fazla olamadım ama Allah onun emeklerini ve herkesin emeğini boşa salmasın herkes er yada geç ektiklerini biçecek sadece ben o işlere vesile olanları Allah'a havel ediyorum Allah nasıl bilirse öyle yapsın herkesin kalbine göre mukafatını versin.
Bizlerde yıllarca boş geziyoruz yıllarca emek harcayıp:(
Allah büyük Rabbim kimseye fırsat vermeden yanından versin hayırlısı olsun.
İnşallah kardeşim içinde bulunduğunuz sıkıntılardan kurulup tez zamanda selametinize çıkmak yaşamınıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış vesile göndersin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımıcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kimselerede fırsat vermesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun...

susuz123

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba herkesin kendi düşüncesi saygılarımla

leyla-1

Altın Üye
merhaba herkesin kendi düşüncesi saygılarımla

Selam Aleyküm kardeşim hangi anlamda söylediğinizi anlamadım:(
Sadece yaşamış olduğumuz şahit olduğumuz olaylardan dolayı üzüntülerimizi belirtmek istedim herkes aynı diye birşey yok kimselere ön yargılı davranmak herkes öyle demek istemiyorum zaten.
Allah herkesin kalbine göre mükafatını versin kötü art niyetli insanların şerlerinden kötülüklerinden düşüncelerinden bizleri gelmeden korusun Rabbim öyle insanlarla ne karşılaşmak ne de hiç bir zaman fırsat vermesin Rabbim.
Alalh hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun...

sener7el

Kayıtlı Kullanıcı
O komşunu yüceltir seni sınar, O komşunu düşürünce seni sınadığı gibi. sınavı geç kardeşim haset etme, nasıl yükselirse yükselsin bilki ona o fırsatı veren ALLAH (C.C) (azre ve celle) seni sınamadımı sanıyorsun..

leyla-1

Altın Üye

Aleyküm Selam kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun kötü art niyetli insanların şerlerinden bizleri gelmeden korusun.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

leyla-1

Altın Üye
O komşunu yüceltir seni sınar, O komşunu düşürünce seni sınadığı gibi. sınavı geç kardeşim haset etme, nasıl yükselirse yükselsin bilki ona o fırsatı veren ALLAH (C.C) (azre ve celle) seni sınamadımı sanıyorsun..

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizi bir şekilde sınavlardan geçiriyor makam mevki veriyor mal veriyor yönetici yapıyor Rabbim'e karşı gerçekten kulluk görevini yapıyorlar mı diye Allah hiç birimizi doğru yoldan ayırmasın bizleri hidayete erdirmek nasip etsin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısında başka kul kapısına muhtaç etmesin kötü art niyetli insanlara fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşy gönlünüzce olsun...

leyla-1

Altın Üye
Adalet yöneticilerin en başta gelen görevleridir. İslamiyet, yöneticilere iki yükümlülük verir. Birincisi adalet, ikincisi ise toplumsal fayda.
Adaletli olmayan bir yöneticinin halka hizmet ettiğini söylemek mümkün değildir. Adaletsiz bir yönetici sadece bir kesimi ihya eder ve en azından bu ihya ile diğer kesimlere zulmeder. Çünkü adaletsizlik zulümdür. Yüce peygamberimiz bir hadisinde ``Bir ülke küfürle yıkılmayabilir ama zulümle yıkılır´´ buyurmuştur. Onun içindir ki bir yöneticide önce aranan vasıf dindar olması değil adaletli olması, çok bilgili ve çalışkan olması yani iyi bir yönetici olmasıdır. Bir yönetici hem ehil hem de dindar olursa ne olur? Çok iyi olur ve dört dörtlük olur. Ama ilk şart iyi bir yönetici olmasıdır.
ALINTI

leyla-1

Altın Üye
HZ. ÖMER'İN
Adalet Konusundaki Hassasiyeti

Hz. Ömer (ra), adaleti uygularken Kuran ahlakının gereği olarak, herkese eşit davranmış; soyluluk, zenginlik, akrabalık, makam gibi unsurların adaleti engellemesine kesinlikle izin vermemiştir. İdaresi altındaki topraklarda adaletin katıksız bir biçimde uygulanması için her türlü önlemi almıştır. Her zaman Müslümanlara karşı büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket etmiştir. Tarihi kaynaklara göre bu konuda, "Fırat kıyısında bir deve helak olsa, bundan kendimi sorumlu bilirim" sözü meşhurdur.

Adalet konusundaki bu hassasiyeti nedeniyle, herkese adaletli ve eşitlikle davranılmasını yazılı olarak yöneticilere duyurmuştur. Tarihi kaynaklara göre, Hz. Ömer'in (ra) dönemin kadılarına gönderdiği bildirilen mektup, kendinden sonra gelen tüm yöneticiler için de bir rehber olmuştur:

"Davalara bakarken telâşa, çığırtkanlığa ve tarafların haysiyetini kırıcı davranışlara asla müsaade etme. Çünkü adaletin yerini bulması için sükûnet ve ciddiyet şarttır. Hakkın tecelli etmesi ise İlâhi adaletin itibar kazanmasına sebep olur. Bir Müslümanın niyeti iyi ise Allah, onun insanlarla olan münasebetlerini ıslah eder, ama içi başka dışı başka olursa, Allah ona musibet verir. Bu durumda hâkimin görevi Allah'ın rızk ve rahmet hazinelerinin kulları arasında adaletle dağıtılmasını sağlamaktır.” (Doğuştan Günümüze Büyük İslam Tarihi, Cilt: 2 s: 109)

Hz. Ömer'in (ra) özellikle hassasiyet gösterdiği konulardan biri de “...Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır..." (Hucurat Suresi, 13) ayetinin gereği olarak halk arasından biri ile yetki sahibi bir valinin eşit olduğunun anlaşılmasını sağlamaktı. Hz. Ömer'in (ra) nezdinde bir vali, toplumun herhangi bir ferdi gibiydi. Bu nedenle de adaleti uygularken herhangi bir kişi ile bir valiyi ayırt etmezdi.
ALINTI

leyla-1

Altın Üye
...Makam mevki sevgisinden gelen şöhretperestlik ateşiyle ve şan ve şeref perdesi altında insanların sevgisini kazanmak, nazar-ı dikkati kendine celbetmekle enaniyeti okşamak ve nefsine bir makam vermektir ki, en mühim bir ruhi illet olduğu gibi "gizli şirk" tabir edilen riyakârlığa, bencilliğe kapı açar, ihlası zedeler…(bediuzzaman)

leyla-1

Altın Üye
Adalet, yalnız mülkün değil, toplumun ve İslam dininin de temelidir. İslam’ın doğuşundan sonra, kısa bir süre içinde büyük bir coğrafyaya yayılmasının sebebi, Allah’ın ve Peygamberimizin adalet konusunda ikna edici uyarıları, Müslümanların da bu konuda çok titiz davranmalarıdır.

Peygamberimiz haksızlığa asla tahammül edemez, haksızlık karşısında susan, kendini savunamayan kişiyi dilsiz şeytan olmakla nitelendirir, onun bu halini beğenmezdi.

Peygamberimiz, kendini Kur’an’a göre eğitmiş biriydi. Kur'an-ı Kerim’de yer alan adaletli olmakla ilgili uyarılar, doğrudan onun sözlerine ve uygulamalarına yansımıştır. Bakın Yüce Allah adil olmakla ilgili ne buyuruyor:

“Ey inananlar! Sizin, anne-babanızın ve akrabalarınızın aleyhine de olsa, Allah rızası için hakikate şahitlik yaparak adaleti gözetin.O kişi zengin de olsa fakir de olsa Allah’ın hakkı (olan doğru adil karar vermek) herkesten öncedir. Sakın boş heveslerinize, arzularınıza uymayın ki adaletten uzak düşmeyesiniz. Eğer hakikati çarpıtırsanız, bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.” (Nisa 135)

Bir başka ayette de Yüce Allah Peygamberimize ve onun şahsında tüm Müslümanlara şöyle buyurur:

“Onların arasında hükmettiğin (idari karar verdiğin) zaman adaletle karar ver. Allah adaletli davrananları sever.” (Maide 42)

Bir başka ayette de şöyle buyurulur:

"Allah göğü yükseltti ve her şey için bir ölçü koydu. Siz de (Ey İnsanlar!) asla ölçüden şaşmayınız; yaptıklarınızı adaletle tartın ve ölçüyü eksik tutmayın.” (Rahman 7-8)

Ülkemizde ve dünyada barışın hakim olabilmesi, insanların huzur ve mutluluk içinde yaşabilmesi ve insanların geleceğe umutla bakabilmeleri için, adaletin sağlanması ve herkes için verimli bir biçimde uygulanması son derece önemlidir. İnsanlar da sosyal yaşamlarında adaletli olmalı, hak etmediği bir şeye el uzatmamalı, kul haklarına dikkat etmelidir. Yapılan her bir haksızlığın insana bir şekilde mutlaka geri döneceği unutulmamalıdır.

ALINTI

leyla-1

Altın Üye
Kuran Ahlakının Verdiği Adalet ve Hoşgörü Duygusu

Yüce Allah Kuran'da gerçek adaleti, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan adaletle hükmetmek, insanların hakkını korumak, zulme asla rıza göstermemek, zalime karşı mazlumdan yana tavır almak, ihtiyaç içinde olanlara yardım eli uzatmak olarak emretmektedir. Bu adalet, bir karar vermek gerektiğinde her iki tarafın da hakkını korumayı, olayları çok yönlü değerlendirmeyi, ön yargısız düşünmeyi, tarafsızlığı, hakkaniyeti, dürüstlüğü, hoşgörüyü, merhameti ve şefkati gerektirir. Bunlardan birinin eksikliğinde, ya da birinin ağır basmasında gerçek adaleti uygulamak zorlaşır. Bu bakımdan Allah'ın bir lütfu olarak Hz. Ömer'in (ra) bu konuda gösterdiği akıl ve feraset, günümüzde de örnek alınması gereken özelliklerinden birisidir.

Hz. Ömer (ra) on yıl süren halifeliği boyunca, sahip olduğu Kuran ahlakı ve bu ahlakın gerektirdiği adalet anlayışı ile idaresindeki tüm İslam toplumunun gönlünü kazanacak bir yönetim uygulamış ve -Allah'ın izni ile- İslam ahlakının yayılmasına büyük katkılarda bulunmuştur. Hz. Ömer'in (ra) verdiği bir himaye belgesi, bize bir müminin Kuran'da tarif edilen ahlakı gösterdiği takdirde nasıl bir hoşgörüye sahip olabileceğini göstermektedir;

"Bu verilen eman, hasta-sağlıklı, iyi-kötü yöre halkının tüm fertleri için din, can, mal, kilise ve havralarının himayesi içindir. Kiliseler tahrip edilmeyeceği gibi mesken de edilmeyecek ve onlardan hiçbir şey eksiltilmeyecektir. Halktan hiç kimse, zerre kadar zarar görmeyecektir. Bu kitapta yazılı hususlar, Allah ve Resulu'nun ahdi, halifelerin ve müminlerin zimmetindedir." (Yrd. Doç. Dr. Orhan Atalay, Doğu-Batı Kaynaklarında Birlikte Yaşama, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Yayınları, İstanbul, 1999, s. 95; Hamidullah, El-Vesaik, s. 380-381, No: 358)

Hz. Ömer'in (ra) adalet anlayışına dair tüm bu örnekler salih müminlerin adalet ve hoşgörü anlayışını gösteren çok hikmetli örneklerdir. Müminler tüm kişisel duygu ve düşüncelerini bir tarafa bırakmayı, kendisinden yardım talep eden iki tarafa da hakkaniyetli davranmayı, her şart ve durumda doğrulardan yana olmayı, dürüstlükten ve doğruluktan asla taviz vermemeyi Kuran ahlakı ölçüsünde kendilerine yol edinirler. Kendi çıkarlarından önce karşı tarafı düşünür, kendilerine bir zarar gelecek dahi olsa, eğer hak karşı taraftan yanaysa, adil olurlar. Müminlerin bu konuda göstermeleri gereken ahlak Kuran'da şöyle bildirilmiştir:

"Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır." (Maide Suresi, 8)

ALINTI

leyla-1

Altın Üye
Allah'ım, Allah'ım, Allah'ım, Tasadan ve Tembellikten sana sığınırım Cimrilikten ve Korkaklıktan Sana Sığınırım Borcun beni sıkıştırmasından Sana Sığınırım Makam ve Mevkinin Şımarttığı adamların İnsanların Şerrinden Sana Sığnırım YARABBİM"

leyla-1

Altın Üye
Peygamberimizin sözleriyle temizlenmek

BAZEN dünyaya çok kaptırıyoruz kendimizi. Hayatın alışkanlıkları bizleri kendine mahkûm ediyor. Sabah aynı, akşam aynı. Her şey rutinleşiyor, bir müddet sonra da sıkmaya başlıyor. Belki de psikolojik rahatsızlıkların çoğu bu çembere sıkışmaktan kaynaklanıyordu. Cinnetlerin, cinayetlerin, isyanların, inançsızlıkların birçoğunun görünmeyen yüzünde bu hayat tarzının etkisi şüphesiz çoktur.

Bugünlerde de benzeri bir çembere sıkışmış gibiyiz. Cadde, sokak, ev, mahalle velhasıl her şey üstümüze geliyor gibi. Direncimizi kaybediyor, metanetimizi yitiriyoruz. Karanlıkta bir mum yakıp önümüzü görmeye çalışacağımıza, hazır ortalık kararmışken derin bir uykuya dalalım diyoruz. Öyle ya uyku, kaçmanın en kestirme yoludur. Çünkü uykudayken günah ve suç işleyemeyiz, sorumluluk da almayız.

* * *

Gelin bugün uykuyu değil, öteki yolu seçelim. Kararmış, rutinleşmiş, bıktırmış, yaşamı zorlaştırmış hayatımıza Hz. Peygamber’in tavsiyeleriyle anlam kazandırmaya çalışalım. Bir anlamda Efendimiz (SAV) ile ahdimizi, sözümüzü yenileyelim ve onu dinleyelim.

Şöyle buyuruyor: "Birbirinize lanet etmeyin."

Hz. Ömer’in oğlu Abdullah der ki; Peygamberimiz (SAV) "Mümin başkasına lanet etmez" buyurdu.

Şöyle buyururdu: "Öfkelenmeyin."

Ebu Hureyre (RA) aktarıyor. Bir kişi Peygamberimize (SAV) geldi ve bana kısa ve özlü bir şey söyle ki tutabileyim, dedi. Resulullah (SAV) "kızma" buyurdu. O kimse bu sorusunu birkaç kez tekrarladı. Resulullah (SAV) da her defasında "kızma" buyurdu. Ne kadar da hayati bir öğüt. Birçok felaket, cinayet ve hata bir anlık öfkeden kaynaklanmıyor mu?

Şöyle buyurdu: "Büyüklere saygılı davranın."

Hz. Enes bin Malik’ten (RA) aktarıldığına göre Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurmuştur: "Bir genç, bir ihtiyara yaşlı olmasından dolayı ikramda bulunursa; yaşlandığı zaman kendisine ikramda bulunacak bir kimseyi kendisine hazırlar."

Şöyle buyururdu: "En hayırsız kişi ikiyüzlü olandır."

Ebu Hureyre (RA) bildiriyor. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Kıyamet günü en kötü konumda olacak kişi, ikiyüzlü olup insanlara çifte standart uygulayan kişidir."

Şöyle buyururdu: "Zalim kıyamette karanlıkta olacaktır."

İbn Ömer (RA) aktarıyor: Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Zalim, haksız ve yaradılışı bozan, ahirette karanlıklar içinde olacaktır."

Şöyle buyururdu: "Ara bozup söz taşıyan cennete giremez."

Bir adam Hz. Huzeyfe’nin yanından geçti. Huzeyfe’ye, "Bu adam devlet adamlarına, insanların aleyhine söz taşıyor" dediler. Hz. Huzeyfe şöyle dedi: Peygamberimizden işittim, şöyle buyuruyordu: "Koğucu, arabozucu ve söz taşıyan cennete giremez."

Şöyle buyururdu: "Müslüman’ın (kardeşinizin) ayıbını araştırmayın."

İbn Ömer’in (RA) aktardığına göre Peygamberimiz (SAV) minbere çıktı ve hayli yüksek bir sesle şöyle buyurdu: "Müslümanları üzmeyin, onları ayıplamayın, onların kusurlarını araştırmayın. Her kim Müslüman kardeşinin ayıbını araştırırsa Allah onun ayıbını ortaya çıkarır. Allah her kimin ayıbını ortaya çıkarırsa, onu evinde bile rezil eder."

Şöyle buyururdu: "Ahrette bana en yakın olanınız, güzel ahlaklı olanınızdır."

Hz. Cabir (RA) aktarıyor. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Kıyamet günü bana en sevgili ve en yakın olanınız, ahlakı en güzel olanınızdır. Kıyamet günü bana en uzak ve sevimsiz olanlar, saçmalayıp boşboğazlık eden, ululuk taslayıp kibirli davrananlardır."

* * *

Şöyle buyururdu: "Küs olanlar cennete giremez."

Ebu Hureyre (RA) aktarıyor. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Cennetin kapıları pazartesi ve perşembe günleri açılır. Bu iki günde Allah’a şirk koşmayan herkesin günahları bağışlanır. Ancak birbirine dargın olan iki kişi bu affın dışında tutulur. Bu iki kişi barışıncaya kadar cennete koymayın denir."

Şöyle buyururdu: "Alçak gönüllülük kişiyi yüceltir."

Ebu Hureyre (RA) aktarıyor. Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Sadaka, malı eksiltmez. Allah için alçak gönüllülük gösteren kimsenin derecesini (dünya ve ahrette) Allah yüceltir."

Bütün bunlar Peygamberimizin (SAV) hayat ilkelerinden bir demetti sadece. Ama hayatın karanlığına ışık tutacak hayati dokunuşlar bunlar. Belki, bütün bunları biliyoruz diyeceğiz, o zaman sorarım ben de: Neden uygulamıyoruz öyleyse! Uygulasaydık, yaşasaydık böyle olur muyduk acaba?..

leyla-1

Altın Üye
EY RAB!

Elimizden tut, dostlarının yüzüne baktığın gibi bize de rahmetinle teveccühte bulun.. iç dünyamızı varlığının ziyasıyla nurlandır ve bizi Sensizliğin zulmetlerinden, zindanlarından halâs eyle; halâs eyle ve eşiğine baş koymuş kapının şu sadık kullarını yalnız bırakma. Senden kalblerimize ışık, iradelerimize güç, düşüncelerimize istikamet, niyetlerimize de hulûs istiyoruz. Bizleri iç dünyamızla yeniden inşa ederek ruhlarımıza ahsen-i takvîm sırrını duyur

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

[sıze="4"]ey rab!

Elimizden tut, dostlarının yüzüne baktığın gibi bize de rahmetinle teveccühte bulun..
Iç dünyamızı varlığının ziyasıyla nurlandır ve bizi sensizliğin zulmetlerinden, zindanlarından halâs eyle;
halâs eyle ve eşiğine baş koymuş kapının şu sadık kullarını yalnız bırakma. Senden kalblerimize ışık, iradelerimize güç, düşüncelerimize istikamet, niyetlerimize de hulûs istiyoruz.
Bizleri iç dünyamızla yeniden inşa ederek ruhlarımıza ahsen-i takvîm sırrını duyur
[/sıze]
aminnnn...

leyla-1

Altın Üye

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun kötü art niyetli insanların şerlerinden bizleri gelmeden korusun.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt