Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

açık bir kıza aşık oldum ailem ise istemiyor (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

Bu konu hakkında birkaç sözde ben etmek istiyorum...

Kardeşimiz aslında toplumda birçok genç kardeşimizin çektiği sıkıntıya parmak basmış...

Giyim olarak Nur Suresinde belirtildiği gibi kadınların belirli örtünme kuralları vardır.
Bu farkın bizzat Peygamber Efendimizin eşlerinde ve ashabının hanımlarında en güzel şekilde uygulandığını görmekteyiz.

Burada benim asıl dikkatimi çeken husus,günümüzde birçok bayan arkadaş,bir şekilde aileden yada başka yollardan namaz,oruç gibi ibadetlere uyuyor ancak iş kapanmaya geldiğinde bir muhalefet oluşuyor.

Kapanma hususu da Kuran'da açıkça belirtilen hükümlerden biri değil mi!...

Allah'ın bizden istediği kulluk,onun hükümlerine uymak değilmidir!

Örtünmemenin ne kadar zararlı olduğuna dair birçok yazı olmasına rağmen,bunun farkında olan insanlar neden bu emre uymuyor. Ben hala tam olark bunu çözemedim.

Bunun nedeninide acizane fikrimle İslami bilince gerçek manada varamamak olarak özetleyebilirim. Allah hepimize hakkıyla İslamı yaşayanlardan eylesin...

Arkadaşın durumuna gelince,
Kardeşim bence karşındaki insanı gerçekten seviyorsan,onun kapanması için herşeyi yapmalısın.
Zira açık olarak onu gören her yabancı erkekte bir günah kazanıyor.(Maalesef) :A Bu gerçekten düşününce ağır bir durum.
Açıkça hiç kimse sevdiği insanın gözgöre göre zarar görmesine dayanamaz.

Tabi meseleyi bunun öncelikle farz olduğunu açıklayarak tekrar dile getir.sonrada onun açık olduğu sürece kendine farkında olmadan zarar verdiğini,sende onun bu durumuna çok üzüldüğün şeklinde belirtirsen,seni gerçekten seviyorsa evlenmeden kendiliğinden kapanacaktır.
Yani sevdiğinin gerçekten seni sevdiğini anlaman içinde bir fırsattır bu.
Çünkü seven insanın en dayanamayacağı şey sevdiğinin üzülmesine neden olmasıdır.

İnşallah hayırlısı kalbinin istediği olur.
Yazımda yanlışlar varsa affola...
Benimde bu husustan gönlüm çok yaralı...
Ondan görünce bütün aklımdakilerini döküverdim...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Selametle... :a26:
AYNEN KATILIYORUM.:a32:
EKLEMEK İSTEDİĞİM;:a41:
AİLENLE GÜZEL DİYALOG KUR,AİLENİ , GELENEĞİNİ ,DİNİNİ AYAKLAR ALTINA ALMASAN ÇOK İYİ OLUR.ÇÜNKÜ BU GELECEK NESİL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.ANNE-BABA RIZASI HERŞEYDEN ÖNCE GELİR DEĞERLİ N.N.N.N
selam ve baki dualarımla..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel işte aileniz için değilde ALLAH için kapanmak istediğini belirtmiş yanlış okumadıysam giyim olarakta çok açıkmı pantolon falan giyiyormu..eğer meğillyse kapanır

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
soruyu soran arkadaş nerelerdesin
evlendinmi yoksa:D

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
Bende okudum...
sonuç inşALLAH hayırlı olmuştur

glikozrock

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Allah beni gerçekten sınıyor galiba. Bundan önce okuduğum mesajda bir arkadaş seviyorum ama sürekli kötü bir şey olacak diye korkuyorum yazmıştı, şimdide açık bir kıza aşık oldum mesajı. Allah'ım bana sabır ver, ne diyeyim :)

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

baytar_kız

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam, ben allahın emrini biliyorum ve tabiki düşüncem belli fakat evlilik olunca insan faktörü herşeyden önemli oluyor. Bu kız çok uzak bir insan değil fakat onu ikna etmekte zorluk çekiyorum allahın emri olduğunu biliyor haşa inkar edecek değil tabiki. Ailesi beş vakit namazlı kendiside fakat ailesi bu konuda kendisini yönlendirmemiş ve inanın konu evlilik olunca tüm duygular karışıyor. Bu allahın emri değil mi diye soruğum zaman bir şey diyemiyor. Ama hayatında bunu hiç yaşamamış bir insana bunu nasıl alıştırılabilir ben anası babası değilim bir nebze ve biliyorsunuzki günümüz dünyası bu konuda hiç teşvik edici değil. üni mezunu iş sahibi bir insan için alışkanlıkları değiştirmek zor.

üniversite mezunu olcam inşallah bu senede bitince ama hiç bişey örtünme için engel değil sadece mazeretler var.ben o engelleri aştım.benim sevdiğim insanda benim kapanmamı istemedi ama çok sevdiği için beni razı geldi.ama şimdi de o kadar mutlu ki kapandığım için o da dinine bağlandı benim sayemde.kardeşim hoşgörü olduktan sonra ve gerçek sevgi olduktan sonra senin istediğin gibi olacaktır inşallah sabret...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Allah beni gerçekten sınıyor galiba. Bundan önce okuduğum mesajda bir arkadaş seviyorum ama sürekli kötü bir şey olacak diye korkuyorum yazmıştı, şimdide açık bir kıza aşık oldum mesajı. Allah'ım bana sabır ver, ne diyeyim :)

neden ki senin yaşadığın olaylara mı benzior bu konular

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuda asla taviz verilmemesi lazım birde bu konu 2008 in 7. ayında açılmış. cevap yazmayın arkadaşlar.

Allaha emanet olun

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
sitede onca konu var geneli ögretici ama bı arkadas acıyor okuyan yok aynısı farklı baslık altında aynı konuyu acıyor cevap en fazla 1 2 yorum yapan okuyan bıle yok lakın böyle yerlrde masallah herkes yazıyor gayet güncellenıyor bu bölumde konular :S

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
sitede onca konu var geneli ögretici ama bı arkadas acıyor okuyan yok aynısı farklı baslık altında aynı konuyu acıyor cevap en fazla 1 2 yorum yapan okuyan bıle yok lakın böyle yerlrde masallah herkes yazıyor gayet güncellenıyor bu bölumde konular :S

evet daha fazla güncellenmesin degilmi ; )

konu kapatılmıştır ...

selam ve dua ile ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt