firdes
Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu
Bu konu hakkında birkaç sözde ben etmek istiyorum...
Kardeşimiz aslında toplumda birçok genç kardeşimizin çektiği sıkıntıya parmak basmış...
Giyim olarak Nur Suresinde belirtildiği gibi kadınların belirli örtünme kuralları vardır.
Bu farkın bizzat Peygamber Efendimizin eşlerinde ve ashabının hanımlarında en güzel şekilde uygulandığını görmekteyiz.
Burada benim asıl dikkatimi çeken husus,günümüzde birçok bayan arkadaş,bir şekilde aileden yada başka yollardan namaz,oruç gibi ibadetlere uyuyor ancak iş kapanmaya geldiğinde bir muhalefet oluşuyor.
Kapanma hususu da Kuran'da açıkça belirtilen hükümlerden biri değil mi!...
Allah'ın bizden istediği kulluk,onun hükümlerine uymak değilmidir!
Örtünmemenin ne kadar zararlı olduğuna dair birçok yazı olmasına rağmen,bunun farkında olan insanlar neden bu emre uymuyor. Ben hala tam olark bunu çözemedim.
Bunun nedeninide acizane fikrimle İslami bilince gerçek manada varamamak olarak özetleyebilirim. Allah hepimize hakkıyla İslamı yaşayanlardan eylesin...
Arkadaşın durumuna gelince,
Kardeşim bence karşındaki insanı gerçekten seviyorsan,onun kapanması için herşeyi yapmalısın.
Zira açık olarak onu gören her yabancı erkekte bir günah kazanıyor.(Maalesef) :A Bu gerçekten düşününce ağır bir durum.
Açıkça hiç kimse sevdiği insanın gözgöre göre zarar görmesine dayanamaz.
Tabi meseleyi bunun öncelikle farz olduğunu açıklayarak tekrar dile getir.sonrada onun açık olduğu sürece kendine farkında olmadan zarar verdiğini,sende onun bu durumuna çok üzüldüğün şeklinde belirtirsen,seni gerçekten seviyorsa evlenmeden kendiliğinden kapanacaktır.
Yani sevdiğinin gerçekten seni sevdiğini anlaman içinde bir fırsattır bu.
Çünkü seven insanın en dayanamayacağı şey sevdiğinin üzülmesine neden olmasıdır.
İnşallah hayırlısı kalbinin istediği olur.
Yazımda yanlışlar varsa affola...
Benimde bu husustan gönlüm çok yaralı...
Ondan görünce bütün aklımdakilerini döküverdim...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Selametle... :a26:
AYNEN KATILIYORUM.:a32:
EKLEMEK İSTEDİĞİM;:a41:
AİLENLE GÜZEL DİYALOG KUR,AİLENİ , GELENEĞİNİ ,DİNİNİ AYAKLAR ALTINA ALMASAN ÇOK İYİ OLUR.ÇÜNKÜ BU GELECEK NESİL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.ANNE-BABA RIZASI HERŞEYDEN ÖNCE GELİR DEĞERLİ N.N.N.N
selam ve baki dualarımla..
EKLEMEK İSTEDİĞİM;:a41:
AİLENLE GÜZEL DİYALOG KUR,AİLENİ , GELENEĞİNİ ,DİNİNİ AYAKLAR ALTINA ALMASAN ÇOK İYİ OLUR.ÇÜNKÜ BU GELECEK NESİL İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.ANNE-BABA RIZASI HERŞEYDEN ÖNCE GELİR DEĞERLİ N.N.N.N
selam ve baki dualarımla..