Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

açık bir kıza aşık oldum ailem ise istemiyor (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ercan58

Kayıtlı Kullanıcı
bilmiyorum kapansa daha iyi olur ama kapanmıyosa yapcak bişey yok bırakamam diyorsan eğer onu koruyabildiğin kadar koruyacaksın...ALLAH ın izniyle kapanır inşallah

n.n.n.

Kayıtlı Kullanıcı
her şey dua ile

her şey dua ile

""""Selamun Aleyküm;
Düşündümde sevdiğin kız ailen istiyor diye kapanmıyorsa bi bakıma mantıklı.Çünkü bu işler inatla değil Allah rızası için kendi yüreği dahilinde yapılacak bişeydir.Ama tabii bunu da ertelememesi gerek.
Nacizane tavsiyem ona kitaplar hediye etmen ve bilgi paylaşımı yapman.Ancak malesef insanoğlunun huyudur bir iş inada bindimi yapacağı varsada yapmaz.Onun için sizin ona yürekten destek olmanız ve anlayışlı yaklaşmanız gerekir.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Selametle, hayırlı haberlerinizi almak nasip olsun inşallah.""""""
------
Bu yorum çok kalbimi yumuşattı çok içten geldi allah razı olsun.
arkadaslar bu forumda doğru olan nasihatlara fikirlere diyecek bir sözüm yok kitap açık sünnet açık ama şu da varki şeytan vesveseleri ve imtihan genellikle çalışmadığımız yerlerden geliyor bu sebeple burda yazılanlar kendime olduğu kadar hem genç arkadaşlara hemde analara babalara nasihat olsun istiyorum.
Çünkü bu işlerde malesef kestirip atamıyorsunuz ,,, bir nebze kul hakkıda giriyor.

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
öncelikle şunu belirteyim bende böyle bir durum içindeydim
ben kapanmayı çok isteyen ama ailesinde kapalı olmayan bir aileden gelmeyim daha doğrusu ailem kapalı ama normal doğu kültürü kapalılar tesettür yada çarşaf değil şimdi ben ailemin içinde böyle bir durumdayken inançları kuvvetli ve bunu yaşayan biriyle evlenmek istiyorum şuan onlarla mücadele edecek durumda değilim ama eşim olursa bunu çok daha rahat göğüsleyebileceğim inan fırsat kolluyorum kapanmak için ama benimde karşımdaki insan buna izin vermedi oda belli şeyler yüzünden ailem gibi kenarda kaldı halbuki ne kadar çok isterdim olmasını ama gel gelelim olmadı nasip değilmiş ama ben bundan vaz mı geçtim hayır yinede kapanıcam öyle yada böyle eğer kız arkadaşın kapanabilirim diyorsa hiç tereddüt etme bence çünkü kapanmak insanın kendi içiyle alakalı bir durum bunu yapmadan önce söylemek bile zordur söyleyebiliyorsa yapar demektir ama ailenin bunu şart koşması aslına bakarsan hoş bir durum değil neden dersen bende ilk önce insan olarak kabul edilmek isterim çünkü benim inancım varsa zaten kapanırım bunu kimse için değil kurban olduğum RABBİM için onun rızası için yapıcam ama başkalarının beni bu yüzden kenara koymasını bende istemezdim bak nitekimde öle oldu ve inan ben ondan daha çok üzüldüm bana şans vermediği öyle düşündüğü için bence sende fırsat vermelisin inanmalısın oda ailenin sölediklerine bakıp inat etmemeli içinde varsa ne kadar mutlu kimseyi takmasın bunu önce ALLAH için sonra kendisi için yapsın cahillik etmiş ama sen orta yolu bulup onu kazanabilirsin
ALLAH yardımcınız olsun
selam ve baki dua ile...

_YUSUF_

Yönetici
Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun

Sevgili kardeşim

İşte sana Peygember efendimizin (s.a.s) bize tavsiyesi.Karar senin.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kadın dört sebepten biri için alınır: Malı, soyu, güzelliği ve dindarlığı. Sen (diğerlerini geç), dindar olanı seç. (Aksi halde) sıkıntıya düşersin. "
Buhârî, Müslim,

Unutmaki insanı kabre kadar 3 şey takip eder sevdikleri, malı ve ameli
malı ve sevdikleri geri döner ameli ise onunla kalır.

Gerçek sevgi baki olandır.Baki olmayanı neden sevelim ki?
sen içinde ki aşk denilen o kavramı tekrar gözden geçir kardeşim
Allah yar ve yardımcın olsun

Ey nefsim! Cehennem ateşine dayanacağın kadar günah işle...

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı
slm

slm

insanları olduğu gibi kabul et.kimseyi kendi isteklerin doğrultusun da değiştirmey kalkma bence.

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

öncelikle şunu söylemeliyimki hiçkimseyı senın başın açık senın başın kapalı dıye ayırmamalısın.dinimizde böyle bir insan ayrımcılığı böyle bir dışlama söz konusu değildir.güzel dinimiz gayrımüslim bir kızı bile müslüman olması kaydıyla alabilirsin dedikten sonra doğuştan müslüman olan bir kişiye böyle davranılmasını uygun görürmü sizce?..bence görmez.etrafımızda siz başörtülüler diye ayrım yapanlara kızıyoruz,peki biz neden siz başı açıklar diye ayrım yapıyoruz cümlelerimizde?..

değerli kardeşim,benım görüşüm zaten değerli bayan kardeşimiz kapanacaksa Allah onun içine bir şekilde onu verir.sen engellesende verir,sen engellemesende.bir rüya görür vesile olur,sen anlatırsın zamanla hoşlukla o vesile olur vs..etrafımızda başı kapalı olupta,rezillikler içinde olan onlarca kızlarımızı görüyoruz.he şu vardır,her ailenin kendi örfü adeti vardır,bişi diyemeyız elbette..

düşünsene sne bu sebepten dolayı ayrılıyorsun..ve aradan bi kaç gün geçmiş,o kardşimizi çarşaflı veya güzel tesetturu içinde görüyorsun.dedim ya bazı şeyler vesile olmuş kapanmış..nasıl pişman olursun dimi?herşey Allahtan unutma ne senden ne ailenden nede başka bişiden..

tabi bunlar nacizane kendi fikrimdir..tabi gönlümüz kardeşimizin kapanıp dininin emirlerini güzelce uygulamaya çalışmasından yanadır.ama Allah hayırlısını nasip etsin.bol bol dua et sende

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

n.n.n. kardeşim.aşk , sevgi kolay kolay bulunamaz bence.kız arkadaşınız başta allah için sonra da sizin için kapanacaktır diye düşünüyorum.aşk ve sevgi de inat olmaz bence.
hakkınızda herşey hayırlısı olur inşalllaahh.
hayırlı günler.

TUGBA_SU

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardimcin olsun ama bence zamana birak her seyi kapalilikla sinirlandiramayiz o istek o sevgi gonlunde varsa allahin izniyle bir gun olur dualarimizi eksik etmeyelim....

muzey

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenipte kapanan bi çok insan gördüm ben ama tabiki o insanlarında zaten bu istek içinde vardı bu durum vesile oldu okadar yani içinden gelirse kapanır kısmet olursa onun bunun isteği ile olcak bişey değil ki diyelim oldu ondanda hayır gelmez zaten.Anladığım kadarıyla ünv.mezunu calışan biri bu kişi benim yengemde öyle hemşire inançlı okadarda iyi bi insan eşi de öğretmen ve gayet dindar bi insan bunlarınkıde ask evliliği oldu fakat yengem kapanmadı ilk söylediklerim ise bi engeli olmayan insanlar dı kapandılar bilemiyorum bunlar örnek diğer bi arkadaşın dediği gibi duyguları frenle ve bi düşün senin için nasıl olması önemli ve unutmaki bir koca dini hükümlülük yönündende eşinden sorumludur.ALLAH YARDIMCIN OLSUN BU SENİN İÇİN BİR İMTİHAN OLBİLİR DİKKAT ET.Sunuda eklemeden geçemicem seni gerçekten seviyormu sevmiyormu böylece akla kara ortaya çıkar bu sencede iyi bişey olmazmı!

busray

Kayıtlı Kullanıcı
fatma kardeş çok hızlı kesip atmışsın..kızın ailesinin bu konudaki görüşleride önemli tabii,bence kız bu yolda ilerlerse elbet doğru yola daha çabuk yaklaşır..her çevrenin,her insanın yetiştiriliş ve psikolojik hali farklı..sert yaklaşılırsa daha kötü olacağı bellii..tecrübeyle sabittir..

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
fatma kardeş çok hızlı kesip atmışsın..kızın ailesinin bu konudaki görüşleride önemli tabii,bence kız bu yolda ilerlerse elbet doğru yola daha çabuk yaklaşır..her çevrenin,her insanın yetiştiriliş ve psikolojik hali farklı..sert yaklaşılırsa daha kötü olacağı bellii..tecrübeyle sabittir..

katılıyorum size.islam hoşgörü dinidir.

yola gelmeyecek kimse yoktur.

eğri olanı doğru yaparız evelalllahhh dualarımızla.İNŞAALLLLAAHH.

muzey

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim benimde inan kafam karıştı.Sabret ve dua et, Allah gören ve duyandır. Muhakkak bi çıkış kapısı gösterir.Ben iki ay oldu evleneli, severek evlendim zor oldu rabbime sığındım,sadece şunu dedim "rabbim benim hayatım ve dinim için hayırlıysa kısmet et değilse etme "dedim. Tabi biz çok istedik.Senin gibi belki aileme kalsa kesinlikle olmazdı ama rabbim, biz çok istedik oda bişekilde yol açtı ailemide çok şükür hiç kırmadım onlara bırakır gibi yaptım ama onlar istediğimi anlıyordu ve olayların olumlu yönünü göstermeye çalıştım arkadanda siz bilirsiniz dedim bilmem anlatabildimmi? sabr sabr herseyin ilacı ALLAHA EMANET OL DUACINIZız BU İŞLER ZOR YASAYAN OLARAKTAN ÖYLE AHKAM KESMEYE BENZEMİYOR.Ama unutma hayırlı olanı iste öyle dua et çünkü hayrıda şerride yanlız allah bilir.Rabbim şöyle buyuruyor:
"olurki hoşunuza gitmeyen birşey,sizin için hayırlıdır ve olurki,sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir.Alah bilir de siz bilmezsiniz."(bakara-216)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaşım çok tezatsın ya...
bir kulun kapan demesine hiç bir şekilde itiraz etmeden tamam diyebiliyosun ama ALLAHIN SENİ YARADANIN emri olduğunu bile bile bunun, korkuyorum yapamıyorum falan filan diyorsun bu nasıl iştir ya......
başkasına verdiğin akılı kendine sakla lütfen kırıcı olmak istemiyorum ama bu konuda çok cahilce konuşuyorsun ve tutamıyorum kendimi...CAN VERMEK ne demek..tövbe tövbe...

uzgun_42 kardesımızın amacı akıl verıp oturdugu yerden ahkam kesmek degıl bence.kendisinin yaşamış oldugu acı olayı baska bırının de yasamasını ıstememesi diye düşünüyorum.
karıstıgım ıcın bana kızmayın .napayım ben de kendımı tutamadım.hayırlı gunler.

melek86

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim; evleneceğin kız kapanırdım ama sırf ailen istediği için kapanmam diyormuş peki okız bunun Allahın emri olduğunu bilmiyormuymuş ?Herkes seni seviyorsa kapanır diyor oysaki sadece sevdiği için değil en başta Allahtan korktuğu için kapanması gerekmezmi önemli olna bu gel gelelim ikincisine sen onu açık haliyle bu kadar sevmişken o neden aileni bahane edip arzunu bahaneler uydurarak ters tepiyor yani hem Rabbimizin emri olan başörtüyü istemiyor hem ailene ters düşüyor diğer arkadaşlarında dediği gibi madem seni seviyor ondan istediğin bu güzel şeyi redetmeyi biliyor. Sana olan sevgisini biraz daha muhasebe et istersen!

barişguneşi

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle kapanmak allhın emri ve buda yanlız allah rızası için yapılmalı..
ama birde kocaya itaatin önemini belirten bir sürü hadisler var değilmi...
önce evlilikte iman ibadet ve güzel ahlak aranmazmı ..
malesef ki günümüz koşullarında kapalı olmayan ark.var fakat ama ..namazında ibadetleri yapabilme gayretinde ve güzel ahlaklı sırf acık diye bunlarla evlenilmicekmi...
kardeş sende baştan konuşmusun ..namazında da diyorsun anlaşada biliyorum diyorsun ..
kapanmıyorsa bu seni sevmediğini göstermezki...sen tavsiye edersin gerisi ona kalır hidayeti veren allahtır oda eşim diyerekten sana tabi olması gerekir fakat bu noktada da zayıf biraz..
sen yardımcı olmaya calış...ve inş onun kapanmasına vesile olursun...
all yardımcımız olsun

topalkarınca

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim S.a.,

Karşımızdakini değiştirmek istiyorsak önce kendimiz değişmeliyiz.

(Önce nefsime) ilmi açıdan eksiklerimizi kapatmalıyız.

Maalesef bu sistem şuursuz müslümanlar yetiştiriyor. Şuur olmayınca eşin emri Allah'ın emrinden daha tatlı geliyor. Hanımefendiye kitaplar hediye edin. Sevgiyle okumasını sağlayın. Unutmayalım ki, sevgi en büyük dehadır. Sevgiyle yaptıramayacağımız birşey yoktur biiznillah.

Allah'a emanet olun.

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
bende bi seyler yazmak istedim
aynı sorunla karsılastım esim acıktı evlenirken kapandı.sonra içine ya sinmedi yada cevre etkisi ile tekrar acacam dedi aylar gecti ben artık yorulmustum. zaten dedim Allah korkusu yoksa benden korkup kapamanın esprisi yok.
açıldı ve artık rahatsız edici giyiniyor.insan dindar sa bunları sindirmesi zor.
nitekim bendede oldu.
su an bundan dolayı sürekli huzursuzluk ve rahatsızlık var.
gün gelir sende yasarsın. Aşk dediğin şey biter . Ama giyim tarzı hep kalır.
İnan bana acık kadın evlenince kapanırda hikaye cogu zaman. Yasadıklarımı yasamazsın umarım.
Allah yardımcın olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt