muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.
öncelikle şunu söylemeliyimki hiçkimseyı senın başın açık senın başın kapalı dıye ayırmamalısın.dinimizde böyle bir insan ayrımcılığı böyle bir dışlama söz konusu değildir.güzel dinimiz gayrımüslim bir kızı bile müslüman olması kaydıyla alabilirsin dedikten sonra doğuştan müslüman olan bir kişiye böyle davranılmasını uygun görürmü sizce?..bence görmez.etrafımızda siz başörtülüler diye ayrım yapanlara kızıyoruz,peki biz neden siz başı açıklar diye ayrım yapıyoruz cümlelerimizde?..
değerli kardeşim,benım görüşüm zaten değerli bayan kardeşimiz kapanacaksa Allah onun içine bir şekilde onu verir.sen engellesende verir,sen engellemesende.bir rüya görür vesile olur,sen anlatırsın zamanla hoşlukla o vesile olur vs..etrafımızda başı kapalı olupta,rezillikler içinde olan onlarca kızlarımızı görüyoruz.he şu vardır,her ailenin kendi örfü adeti vardır,bişi diyemeyız elbette..
düşünsene sne bu sebepten dolayı ayrılıyorsun..ve aradan bi kaç gün geçmiş,o kardşimizi çarşaflı veya güzel tesetturu içinde görüyorsun.dedim ya bazı şeyler vesile olmuş kapanmış..nasıl pişman olursun dimi?herşey Allahtan unutma ne senden ne ailenden nede başka bişiden..
tabi bunlar nacizane kendi fikrimdir..tabi gönlümüz kardeşimizin kapanıp dininin emirlerini güzelce uygulamaya çalışmasından yanadır.ama Allah hayırlısını nasip etsin.bol bol dua et sende