Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

açık bir kıza aşık oldum ailem ise istemiyor (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
bende bi seyler yazmak istedim
aynı sorunla karsılastım esim acıktı evlenirken kapandı.sonra içine ya sinmedi yada cevre etkisi ile tekrar acacam dedi aylar gecti ben artık yorulmustum. zaten dedim Allah korkusu yoksa benden korkup kapamanın esprisi yok.
açıldı ve artık rahatsız edici giyiniyor.insan dindar sa bunları sindirmesi zor.
nitekim bendede oldu.
su an bundan dolayı sürekli huzursuzluk ve rahatsızlık var.
gün gelir sende yasarsın. Aşk dediğin şey biter . Ama giyim tarzı hep kalır.
İnan bana acık kadın evlenince kapanırda hikaye cogu zaman. Yasadıklarımı yasamazsın umarım.
Allah yardımcın olsun

Selamün Aleyküm

Garibano nerelerdesin bir kayboldun tam yani neyse seni gördüğüme sevindim inşaAllah iyisindir. Yazdıklarını okudum her halde düzelen pek bişey yok Allah c.c. yay ve yardımcın olsun...

apo001

Kayıtlı Kullanıcı
anne ve baba

anne ve baba

kardeşim sana bir yardımım olsun.gece yatmadan önce bi tane namaz kılınır şimdi hatırlamıyorum.eğer sen biliyorsan bu namazı kıl ve sonuca Allah'a bırak rüyanda neyin doğru olduğunu renklerle görürsün.namazın adını unuttum.bilen varsa söylesin Rabbine tevekkül et.kuldan öte Rab var kardeşim.SELAMETLE

sevgi-gülü

Kayıtlı Kullanıcı
siz benden daha iyi bilirsiniz ama
evlendikten sonrada kapanabilir
ona onun güzelliklerini falan anlata anlata olabilir yani
SIKMAKLA olmaz daha da direnir
siz kapanin dedikce hayir diyecek normaldir
ama evlendikten sonra evliligede alisir sizlerin tarzinada
insaalh selamate ckarsiniz

PriMe

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konu hakkında birkaç sözde ben etmek istiyorum...

Kardeşimiz aslında toplumda birçok genç kardeşimizin çektiği sıkıntıya parmak basmış...

Giyim olarak Nur Suresinde belirtildiği gibi kadınların belirli örtünme kuralları vardır.
Bu farkın bizzat Peygamber Efendimizin eşlerinde ve ashabının hanımlarında en güzel şekilde uygulandığını görmekteyiz.

Burada benim asıl dikkatimi çeken husus,günümüzde birçok bayan arkadaş,bir şekilde aileden yada başka yollardan namaz,oruç gibi ibadetlere uyuyor ancak iş kapanmaya geldiğinde bir muhalefet oluşuyor.

Kapanma hususu da Kuran'da açıkça belirtilen hükümlerden biri değil mi!...

Allah'ın bizden istediği kulluk,onun hükümlerine uymak değilmidir!

Örtünmemenin ne kadar zararlı olduğuna dair birçok yazı olmasına rağmen,bunun farkında olan insanlar neden bu emre uymuyor. Ben hala tam olark bunu çözemedim.

Bunun nedeninide acizane fikrimle İslami bilince gerçek manada varamamak olarak özetleyebilirim. Allah hepimize hakkıyla İslamı yaşayanlardan eylesin...

Arkadaşın durumuna gelince,
Kardeşim bence karşındaki insanı gerçekten seviyorsan,onun kapanması için herşeyi yapmalısın.
Zira açık olarak onu gören her yabancı erkekte bir günah kazanıyor.(Maalesef) :A Bu gerçekten düşününce ağır bir durum.
Açıkça hiç kimse sevdiği insanın gözgöre göre zarar görmesine dayanamaz.

Tabi meseleyi bunun öncelikle farz olduğunu açıklayarak tekrar dile getir.sonrada onun açık olduğu sürece kendine farkında olmadan zarar verdiğini,sende onun bu durumuna çok üzüldüğün şeklinde belirtirsen,seni gerçekten seviyorsa evlenmeden kendiliğinden kapanacaktır.
Yani sevdiğinin gerçekten seni sevdiğini anlaman içinde bir fırsattır bu.
Çünkü seven insanın en dayanamayacağı şey sevdiğinin üzülmesine neden olmasıdır.

İnşallah hayırlısı kalbinin istediği olur.
Yazımda yanlışlar varsa affola...
Benimde bu husustan gönlüm çok yaralı...
Ondan görünce bütün aklımdakilerini döküverdim...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Selametle... :a26:

can sıkıntısı

Kayıtlı Kullanıcı
yatsıdan sonra iki rekat istiare namazı kıl sonra istiare duasını okuyup yat ayrıntıları yasin kitaplarından istiare diye arayarak bulabilirsin

PriMe

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında şahsım adına konuşuyorum,İslam'ı hakkıyla yaşasam bu durum başıma gelmezdi ama maalesef hatalı benim,nefsine uyan benim ve yine cezayı çekende benim... :(
Kendim ettim kendim buldum :(
Ama bunları yaşamanında bir hayrı vardır. Buna da eminim. Bazı hataları yapamayacak biri olduğumu sanırdım,ama sonuçta bir abdul olduğumu çok iyi bir şekilde anladım.
Şükür olsun ki hatamı Allah(c.c.) bana gösterdi.
nasah53 kardeş hiç dert etme,herşeyin sahibinin Allah olduğunu bil ve yaşa yeter :)

melek86

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu olayı bazılarımız neden bu kadar kolay kestirip işte olu düzelir vs. gibi şeyler yazabiliyosunuz anlamıyorum. Mutlu bir evliliğe giden yolları hadislerden ayetlerden öreniyoruz buradada okuyoruz buna rağmen ya işte olur düzelir sizce bunlar bu siteye biraz ters düşmüyomu???

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
arkadaş belli ki dindar bi ailenin evladısın
sen bilirs
in ama
şer gürdüklerimizde
hayır
hayır gördüklerimizde şer vardır
her şeyde vardır bi hayır de ve tevekkül et istihare
namazı kıl en iyisi bence isti
hareye yat allah yardımcın olsun keşke ailende ılımlı olabilsede tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ama
neyse

semos

Kayıtlı Kullanıcı
selamualeyküm ,
kardeşim rabbim yardımcınız olsun inşallah.Bende iki sene önce açıktım,ibadetlerimi yapıyordum ama bir türlü nefsimi yenip kapanamıyordum.Ailem sürekli kapansan çok daha iyi olur dedikçe vazgeçiyordum kapanmaktan neden bilmiyorum.sonra öyle biriyle tanıştımki , özü sözü, giyinişi , yaşayışı , tatlı dili inanın çok etkilendim.sonra kendimdeki eksikliği tekrar farkettim açık olmak.O insandan sonra kendi içimde çok güzel hadiseler yaşadım ömrüm boyunca unutmam inşallah. ve şimdi kapalıyım ve çok mutluyum.Açık insanlada evlenilir , eğer kendiniz veya aileniz bunu istiyorsanız yani kapanmasını biraz daha zaman verin, içinde varsa zaten kapanır ama dediğim gibi insanın nefsini yenmesi çok zor ona destek vermelisiniz bence.
selametle kalın rabbim yardımcınız olsun inşallah.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. Ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

selamün aleyküm kardeşim burda söylenenler seni ne kadar etkiler bilmiyorum ..
Ama benim anlaticam olaya ne olur kulak ver kendin için ..
Bizde senin ailen gibi muhafazekar bi aileyiz bi abim var oda dindar yaşayan bi insan malesef üniversitede bi kiz akili ni çeldi bize uygun olmadigni oda biliyordu bu yüzden hiç karşi durmadik yanlişlari gösterdik ama evlenemezsin evlenirsen bizi yokuz filan demedik o kiza güvendi biz ona güvendik .
Kiz kapanmak istiyodu güya ama evlendikten sonra diyodu bana zaman ver diyodu..
Abimde allah in emrinin zorlanarak degil teşfik edilerek yapimasi gerektigni düşündügü için hiç zorlamadi ..
Evlendiler dügün filan hanim efendinin istedigi şartlarda oldu sonra kapanicakti nasil olsa ilk zamanlar biraz namaz kildi sonra hepsi bitti cephane koldan kisa kola bile geçemediler 2 senede geçen yil boşandilar ...anlatmak istedigim çok şey var ama yazmakla bitmez ..

Abim okadar pişmanki bunu anlatamam ..
Iyi düşünün kardeşim mantikli düşünün sevgi ,aşk dedigin şey çok kolay bitiyo..
Imşaallah gözlerin çabuk açilir..

s.y.h

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

meraba arkadaşım öncelikle bu konunun uzmanları biz değiliz benim fikrim ailene saygı duyuyorum ama genel konuşmak istiyorum bir insanın başı açık oluşu evliliğe mani olmamalı nerden biliyoruz o insan belkide senin ve ailenin sayesinde doğru yolu bulacak vesile olmak kadar güzel bir sevap varmı ? hayır .sen zaten evlilik düşünüyorsan az çok tanımışsındır bu insanı başörtüsüne dinimize farzlara yakınlığı nedir ? ki diyelim yakın değil illaki yakınlık duymayacak diyede birşey söz konusu olamaz, yukarıda bi arkadaşımız abisinden örnek vermiş olabilir üzüldüm şahsen ama herkes bir değildir burada sana düşen sevdiğin insanı ailenle tanıştırmaktır zaten orada herşey çözülür belkide o kendini size uygun görmeyecek ve bu işi bitirecektir :) belkide çok beğenecek ve ısrara gerek kalmayacak bişeyleri kabullenecektir peşin hükümlü olma derim . Büyüklerinden bu işin ehli insanlardan yardım almanı tavsiye ederim.

badr

Kayıtlı Kullanıcı
Etrafına bak kapalı ile açık arasında fark var mı? Ona göre değerlendirmesini yap derim.Fakat açık dolaşmasının hesabı senden sorulacak diye biliyorum.

1selvanur

Kayıtlı Kullanıcı
eşimin ailesi kapalı, ben değildim ama bana bu yönde hiç baskı yapılmadı hele eşim asla öyle bir istekte bulunmadı doğruyu söylemek gerekirse ailem kapanmanı istiyor deseydi kapanmazdım tam tersi inat ederdim. kimse kimseyi kapanmaya zorlayamaz dinde zorlama yoktur. insanın kendi özgür iradesiyle verdiği kararlar daha kalıcıdır daha güçlüdür!

sadece görüntüyü değiştirirsin insanların beynine hükmedemezsin. dışı kapalı içi açık mı olsun ? içi kapalı dışı açık mı? içi kapalı diyorsan yüce rabbim vakti saati geldiğinde dışını kapamayıda nasip eder.

hakkınızda hayırlısı neyse rabbim onu nasip etsin

hayırlı sahurlar.

fulden togay

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sen kızı açık kabul etmişsin ailenin düşünmesimi önemli senin düşünenmi sonuçta kızla sen evleniceksin ailen değil ki tabi aileninde dediği önemli ama olmazsa olmaz diye birşey yok tamam kapanmak bize şart koşulmuş ama herkes kendi bacağından asılır

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
valla kardeşim benim dayımın oğluda açik bir kızı sevdi ailesi istemedi ama onları ikna edip evlendiler inanki bir sene sürdü ayrıldılar şimdi tesettürlü bir kızla evleniyo allah yardımcın olsun

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamualeyküm

Değerli kardeşim sen seviyor ve vazgeçme ihtimalin yoksa zaten kararlısın demektir. Kaderinde o insan varsa olacaktır hiçbişey buna engel olamaz .. o insanla bir evlilik varsa hayatında, kaderinde bunu yaşıyacaksın ..öncelikle sonuç ne olursa olsun Tevekkül et ..ve dua et . Diyosun ki inançlı ve namazını da kılıyo ve inanan bir ailede yetişmiş .. inanan insan inşallah hata da yapmaz Rabbim nasip etsin bi an önce kapansın dileğimiz . Demek ki zamanı var o içinden gelince kimse için yapmaz bunu inanın .Allah için yapacaktır . zaten zorlama ile de olamaz olmamalı öğrenci kardeşlerimizden aile zoru ile kapananlar yalnız kaldıklarında açık gezebiliryolar işte önemli olan kapanmasından ziyade bilinçli ve inanarak kapanması buda nasiple inşallah .. sevmek bundan vazgeçmek o kadar da kolay bişey değil sevgiyi de veren Rabbim ..ama deseniz ki yok inanmıyo hiç ibadet de etmiyo ..o zaman kesinlikle vazgeç derdim. Kişi sevdiği ile baraberdir . evlilik de denklik çok önemli islami konuda denklik hepsinden önemli Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin inşallah herşey dilediğiniz gibi olur ve mutlu olursunuz . Rabbim sevdiğiniz insaninde sizinde yar ve yardımcısı olsun ..

Selam ve dua ile

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
seninle birlikte olduğu için ya da ailenin baskısı yüzünden değil de kendisini yoktan vareden ALLAH ' ın ( CC ) emri olduğu için kapanırsa ve buna sen de vesile olmuş olursan herkes için hayırlısı belki bu olmuş olur....

PriMe

Kayıtlı Kullanıcı
Burda birçok arkadaş yorum yapmış ama soruyu soran arkadaş ortalıkta yok gibi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt