Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

açık bir kıza aşık oldum ailem ise istemiyor (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

n.n.n.

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim..düşündüğünüz kiz aileniz şarti diye kabul etmiyor ama allahu tealin emri olduğunu unutuyor...neyi bekliyor...şimdiden ailenize karşi inatlaşma başlamiş...ben böyle diyenlerden kapanani pek görmedim...tercih sizin tabi..siz aileniz istedi diyemi kapali bi bayan istiyorsun yani sizin için açik biri olabilirmi...bende kendi düşünceleriniz önemli......allaha emanet olun..hayirli günler

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH yardımcın olsun abi nedim eğer oda seni seviosa kapanır içindede kapanma isteği varsa tabii

Kaan Erdem

Yönetici
(öncelikle fatmana kardeşim açıklamanız yerinde olmuş.)

ALLAH celle celalühunun emir ve yasaklarını göz ardı edenleri,vazifesinin şuursuzluğunda olanları ve basiretsizleri ALLAH celle celalühu islah eylesin.kardeşim konuyu çevrenizde bulunan hoca abilerimiz ile istişare edin.buradan nasıl ümid bekler ve aldığınız yarım yamalak,kaynaksız cevaplar ile şekillenir olaya yön verirsiniz!ne tuhaftır değil mi?

konu önemli bir konudur geniş bir açıklama ile izahı mevcuttur.konuyu gerçek hayattaki bilgili,donanımlı abilerimiz ile çözümleyin size kaynaklar doğrultusunda bilgilendirme yapacaklardır inşaALLAH.
(eyerki bu dediğimi göz ardı etmeyip uygular iseniz hoca abilerimizin dediklerinin aileniz tarafından dinlenmesini tavsiye ederim.)

hayırlı ve bereketli günler olsun kardeşim.selametle.

selamün aleyküm kardeşim..düşündüğünüz kiz aileniz şarti diye kabul etmiyor ama allahu tealin emri olduğunu unutuyor...neyi bekliyor...şimdiden ailenize karşi inatlaşma başlamiş...ben böyle diyenlerden kapanani pek görmedim...tercih sizin tabi..siz aileniz istedi diyemi kapali bi bayan istiyorsun yani sizin için açik biri olabilirmi...bende kendi düşünceleriniz önemli......allaha emanet olun..hayirli günler

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kız kardeşimde evlenirken kayınvalidesi kapattırcam seni derdi o da cami nekadar büyük olursa olsun hoca bildiğini okur derdi böyle bir zıtlaşma vardı.sonuçta kızkardeşim kapandı. sana eş adayı olan kişi seni seviyorsa kapanır(kızkardeşim evlendikten sonra kapandı)

n.n.n.

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam, ben allahın emrini biliyorum ve tabiki düşüncem belli fakat evlilik olunca insan faktörü herşeyden önemli oluyor. Bu kız çok uzak bir insan değil fakat onu ikna etmekte zorluk çekiyorum allahın emri olduğunu biliyor haşa inkar edecek değil tabiki. ailesi beş vakit namazlı kendiside fakat ailesi bu konuda kendisini yönlendirmemiş ve inanın konu evlilik olunca tüm duygular karışıyor. bu allahın emri değil mi diye soruğum zaman bir şey diyemiyor. Ama hayatında bunu hiç yaşamamış bir insana bunu nasıl alıştırılabilir ben anası babası değilim bir nebze ve biliyorsunuzki günümüz dünyası bu konuda hiç teşvik edici değil. Üni mezunu iş sahibi bir insan için alışkanlıkları değiştirmek zor.

A

Arzu_76

selamün aleyküm

Yaradnın rızasını gözekmek gerekir. Kimse kimse için kapanmamalı yaradanın emri için öyle şartlı kapanmakta olmaz.

Aklın yolu birdir. Rabbin rızasını gözeterek doğruyu göreceksınız.

Selametler

emrah gürses

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.forumarabesk.org

evwt fatmana kardesime katılıyorum.güzel yorum yapmış

YanlizNur

Kayıtlı Kullanıcı
Selam n.n.n. kardes. Oncelikle Allah yardimcin olsun. Bence kiz seni seviyorsa ve kapanma istegi icinde varsa kapanir. Ama illa ailen istiyor diye. Kendi istegi, sana olan sevgisi ve Allah'a karsi olan sevgisi icin kapanir. Hayirlisi neyse o olur kardes. Bir kiz acik diye sevmemezlik olmaz bence. Allah'a karsi sevgimiz hepimizde var, kapali ya da acik, hic fark etmez.
Ins iyi haberlerini aliriz, hayirlisi......... a.e.o.

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. Ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.

s.a. Kardeşim maden ailenin kapali bir kizla evlenmen gerektigini bile bile neden açik bir kizla çikiyorsun?
Peki sen o kizi sevdigine eminmisin?
Peki sen açikmi, kapalimi bir kizla evlenmek istiyorsun?
Bak kardeşim insan sevdigi için herşey yapar, eger kizda seni seviyorsa kapanir, bu o kadar zor olamaz, kimi zaman insan sevdigi ,için canini bile vermeye hazir olur.....
Senin yazdigin yaziyi okuyunca çok etkilendim, çünkü aynisi benim başimada geldi, ben de senin gbi birisine aşik oldum. Beni açik olarak kabul etti, meger ailesi kapali istiyormuş, bana söyledi tamam kapanirim dedim. Nişanlanalim tamam dedim. Buda kabul etti, bende çalişiyorum hemde okuyorum. Sonra ailesi kabul etmedi....
Neyse sevdigin kiz eger istiyorsa kapanir. Biz şimdi ayrildik ama ben kapanmayi çok istedigim için kapaniyorum. O olmasa da önemli olan rabbiminden korktugum için bunu yapiyorum.
Iyi düşün kardeşim sevgi kolay kazanilir bir şey degil.
Ailenle, sevdiginle iyi konuş...
Selam ve dua ile...
Rabbim yar ve yardimciniz olsun..

n.n.n.

Kayıtlı Kullanıcı
hepinizden allah razı olsun

hepinizden allah razı olsun

ben niye açık bir kıza aşık oldum ?

yabancı uyruklu insanlar türkiyeye geldiği zaman herkes yalakalık yapar ""der bizde rakı içeriz oyle yobaz filan değiliz der.""" ama bu kız ben bizim inancımızdan namazımızdan imanımızdan bahsetmiş ve ben yabancı arkadaşla konuştuğumda ondan etkilendiğini gördüm allah rızası için kim olduğunu merak ettim helal olsun demek istedim. ve gittim tanıştım her gün her yaptığı kalbime bir eş olduğunun şahidi oldu. ve oda beni merak edermiş. yani biz birbirimizi inancımız kuvvetli( ALLAH BİLİR ) diye sevdik öncelikle yani fesat bir düşünce sonucu kaşı gözü için kesinlikle değil .

ben bu kızı çok seviyorum beni bu konu dışında bugüne kadar hiç üzmedi açık dediysek mini etekli boyalı kız değil yani bir tek saçı açık.

ben kapali bir kız istiyorum buda onu biliyor.
ve ilk başlarda oda isteksiz değildi bana zaman tanı allah nasip eder olur diyordu.

Ve bu malesef zaman geçmesine rağmen olmadı niyetim ciddi olduğu için ona evlilik konusunda ve kapanması konusunda baskı yaptım. çünkü flört istemiyordum ama ondanda ayrılamıyordum hep bir ümidim vardı.

fakat sonunda bu baskı ters tepti ve artık benim allah rızası için istediğim şey ikinci plana atıldı. o artık sadece ailenin şart koşması olduğu için bunu bir baskı gibi görüyor.

ve bu sebeplede beni alacaksan böyle al diyo ortada kaldım. ne yapacağımı şaşırdım.

senokli

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.senawitch.tr.gg
muhafazakar bir ailenin çocuğuyum ve huyu suyu güzel iyi huylu bir insanla evlenmek istiyorum ama ailemin kesin şartı var açık bir kızla olmaz. Düşündüğüm kız bunu gelecekte tesettürlü olabileceğini fakat sırf bunun ailemin şartı olduğu için kabul etmediğini söylüyor. ne yapmalıyım bunalımdayım bana yardımcı olun.
abicim bence ailen kararına saygı duymalı....

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
ben niye açık bir kıza aşık oldum ?

Yabancı uyruklu insanlar türkiyeye geldiği zaman herkes yalakalık yapar ""der bizde rakı içeriz oyle yobaz filan değiliz der.""" ama bu kız ben bizim inancımızdan namazımızdan imanımızdan bahsetmiş ve ben yabancı arkadaşla konuştuğumda ondan etkilendiğini gördüm allah rızası için kim olduğunu merak ettim helal olsun demek istedim. Ve gittim tanıştım her gün her yaptığı kalbime bir eş olduğunun şahidi oldu. Ve oda beni merak edermiş. Yani biz birbirimizi inancımız kuvvetli( allah bilir ) diye sevdik öncelikle yani fesat bir düşünce sonucu kaşı gözü için kesinlikle değil .

Ben bu kızı çok seviyorum beni bu konu dışında bugüne kadar hiç üzmedi açık dediysek mini etekli boyalı kız değil yani bir tek saçı açık.

Ben kapali bir kız istiyorum buda onu biliyor.
Ve ilk başlarda oda isteksiz değildi bana zaman tanı allah nasip eder olur diyordu.

Ve bu malesef zaman geçmesine rağmen olmadı niyetim ciddi olduğu için ona evlilik konusunda ve kapanması konusunda baskı yaptım. çünkü flört istemiyordum ama ondanda ayrılamıyordum hep bir ümidim vardı.

Fakat sonunda bu baskı ters tepti ve artık benim allah rızası için istediğim şey ikinci plana atıldı. O artık sadece ailenin şart koşması olduğu için bunu bir baskı gibi görüyor.

Ve bu sebeplede beni alacaksan böyle al diyo ortada kaldım. Ne yapacağımı şaşırdım.

bak kardeşim sakin seni yargiladigi düşünme. Dedigim gibi aynisi benim başimada geldi. Biz ayrildik, belki hala onu seviyorumdur bilmiyorum. Sizde bizim düştügümüz duruma düşmeyin diye söyledim.
Anladigim kadariyla gerçekten seviyorsun bu kizi, seviyorsan sevdigin için emek ver. Onun içinde geçerli. Seni yanliş yönlendirmek istemem.
Rabbm yar ve yardinciniz olsun. Kardeşim.
Selam ve dua ile...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Kardeşim maden ailenin kapali bir kizla evlenmen gerektigini bile bile neden açik bir kizla çikiyorsun?
Peki sen o kizi sevdigine eminmisin?
Peki sen açikmi, kapalimi bir kizla evlenmek istiyorsun?
Bak kardeşim insan sevdigi için herşey yapar, eger kizda seni seviyorsa kapanir, bu o kadar zor olamaz, kimi zaman insan sevdigi ,için canini bile vermeye hazir olur.....
Senin yazdigin yaziyi okuyunca çok etkilendim, çünkü aynisi benim başimada geldi, ben de senin gbi birisine aşik oldum. Beni açik olarak kabul etti, meger ailesi kapali istiyormuş, bana söyledi tamam kapanirim dedim. Nişanlanalim tamam dedim. Buda kabul etti, bende çalişiyorum hemde okuyorum. Sonra ailesi kabul etmedi....
Neyse sevdigin kiz eger istiyorsa kapanir. Biz şimdi ayrildik ama ben kapanmayi çok istedigim için kapaniyorum. O olmasa da önemli olan rabbiminden korktugum için bunu yapiyorum.
Iyi düşün kardeşim sevgi kolay kazanilir bir şey degil.
Ailenle, sevdiginle iyi konuş...
Selam ve dua ile...
Rabbim yar ve yardimciniz olsun..

ya arkadaşım çok tezatsın ya...
bir kulun kapan demesine hiç bir şekilde itiraz etmeden tamam diyebiliyosun ama ALLAHIN SENİ YARADANIN emri olduğunu bile bile bunun, korkuyorum yapamıyorum falan filan diyorsun bu nasıl iştir ya......
başkasına verdiğin akılı kendine sakla lütfen kırıcı olmak istemiyorum ama bu konuda çok cahilce konuşuyorsun ve tutamıyorum kendimi...CAN VERMEK ne demek..tövbe tövbe...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.Allah yardımcınız olsun.Çok fazla karışmak istemem ama.diyebileceğim tek şey vicdanının sesini dinle.Fatmana kardeşimizinde dediği gibi şimdiden husumetler başlamışsa durum vahimdir demektir.

Allaha emanet ol kardeşim

YanlizNur

Kayıtlı Kullanıcı
Selam. Kalbinin sesini dinle bence kardes. Sevgiyi kolay kolay kalbiniden atamasin. Allah'a dua et, o sana dogru yolu gosterir. a.e.o.

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaşım çok tezatsın ya...
bir kulun kapan demesine hiç bir şekilde itiraz etmeden tamam diyebiliyosun ama allahin seni yaradanin emri olduğunu bile bile bunun, korkuyorum yapamıyorum falan filan diyorsun bu nasıl iştir ya......
başkasına verdiğin akılı kendine sakla lütfen kırıcı olmak istemiyorum ama bu konuda çok cahilce konuşuyorsun ve tutamıyorum kendimi...can vermek ne demek..tövbe tövbe...

ya emanet55 kardeşim sende her şeyi kendine göre anliyorsun.
Evet kapan demesine itiraz etmeden evet dedim. çünkü bende istiyordum kapanmayi onunda benden böyle birşey demesi benim işime geldi. Kardeşim. Ben o arkadaşimla neden çiktim biliyormusun, ilk taniştigimiz günlerde namaz kiliyorum, abdest aliyorum demesi beni etkiledi allah inanci olan bir insandan hem zarar gelmez, hemde benim yapmak istediklerime daha yakin. öyle bir gençle hayatimi birleştirmek istedim. Ama yanildim işte.
Ben arkadaşima akil vermedim sadece benim yaşadiklarimi anlattim belki ders çikarir diye....
Ayrica ben kapanmaktan korkuyorum diye. Yazdigim formu yazarken ben zaten karar vermiştim kapanmayi sadece buiradaki arkadaşlarin fikirlerini almak istedim.
Insan sevdigine canini bile verir demeklede. Lafin gelişidir o insan sevdigi için her türlü fedakarliklari yapar demek istemiştim.
Kirici olmak istedigin kadar olmuşsun zaten. Ama kirilmadim sana,
çünkü sen benim ne içimi, nede dişimi biliyorsun, neler yaşadigimi bile bilmiyorsun...
O yüzden insanlari yargilamadan önce biraz düşün.
Genede teşekkürler.
Belki benim bilgim dini açidan seninki kadar olmayabilir, ama bana cahil deme hakkinida vermiyor.
Güzel kardeşim.
Selam ve dua ile...

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Düşündümde sevdiğin kız ailen istiyor diye kapanmıyorsa bi bakıma mantıklı.Çünkü bu işler inatla değil Allah rızası için kendi yüreği dahilinde yapılacak bişeydir.Ama tabii bunu da ertelememesi gerek.
Nacizane tavsiyem ona kitaplar hediye etmen ve bilgi paylaşımı yapman.Ancak malesef insanoğlunun huyudur bir iş inada bindimi yapacağı varsada yapmaz.Onun için sizin ona yürekten destek olmanız ve anlayışlı yaklaşmanız gerekir.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Selametle, hayırlı haberlerinizi almak nasip olsun inşallah.

hastetim

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bu konuyu iyi düşünüp iyi karar vermelisin.ama bir yandanda büyüklerimizin sözünden dişarı cıkmamalıyız onlar bizden daha iyi bilirler ileride pişman olacagın şeyi asla yapma kardeşim atalarımız gün gecirmiş insanlardır söyledigi her şeye kulak vermelisin. hayırlısı ise elinde sonunda mutlaka sana geri döner gelir hayırlı degilsede üzülme allahım hiç bir kulunu yalnız bırakmamıştır bir yerlerde mutlaka kısmetin duruyordur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt