Ve Aleyküm Selam kardeşim.Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum öncelikle.. Allah c.c razı olsun..Dostlukta, baki olabilmenin önemine güzel değinmişsiniz.. Müsadenizle bazı noktaları açıklamak istiyorum.. ''Bunların hangisi cennete götürür?'' demişsiniz.. Bir insan dindar ise, İslam'ın emrettiği ölçülerde dostluk kuruyor ve bu eksende davranıyorsa, bu o insanın, yazıda da geçtiği üzere sporla ilgilenmeyeceği, gazete okumayacağı, hangi şehrin neyiyle meşhur olduğunu bilmeyeceği, bilmemesi gerektiği anlamına gelmez..Müslümanlık, dünyadan, hayattan elini, eteğini çekme dini değildir.Aksine, aksiyonerlik ve aktiflik dinidir, hayatın içine karışmaktır...Herşeyi dengeyle, yerli yerince yapmayı, orta ümmet özelliğini her alanda sergilememizi emreder bize...Müslüman herşeyi bilmelidir..Ve kanaatimce hiçbir şeyden de geri kalmamalıdır..Yazıda bir dostun fıkıh da bilmesi gerektiğinden, kainat kitabı olan Kur'an ile hakkıyla ilgilenmesinden de bahsediliyor..Bu noktaları sanırım gözden kaçırmışsınız.. Bir insan hem dindar ve aynı zamanda hayatın püf noktalarına da vakıf ise, böyle bir dosta kimse hayır diyemez..Kendimden örnek verecek olursam, karşımdaki dostumda Allah için beraber olma vasfına dikkat ederim..Allah için sevmesi, değer vermesi benim için çok önemlidir..Ve dostlarımla yerine göre Helal sınırlar çerçevesinde spor da yaparım, satranç da oynarım, hayatın içine de karışırım, beraber ağlar, beraber gülerim.. Onun, hayatı bilmesi, bana bir zarar vermez, kendisine de vermez..Genel olarak düşüncem, herkesin herşeyi bilmesi gerektiğinden yanadır..Hele ki müslüman..Müslümanın dinini yaşaması, dostlarıyla bunları yapmayacağına veya dostlarının bu vasıflardan uzak olmasını gerektirmez..bizim dinimiz denge dini..Bunu unutmamak lazım.
Gerçek dostların, amel-i salih ve makbul ibadetler olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz elhamdülillah..Ama bu insanları dost edinmeyeceğiz, onları sevmeyeceğiz demek değildir....SEVDİĞİMİZİ, KİMİN RIZASI İÇİN SEVDİĞİMİZE BAKMAK...Bu noktaya önem verirsek, Gerçek Dost'umuz ile, insanlara indirgenen ''dost'' anlayışını da karıştırmamış oluruz inşallah..Dostluktaki bir diğer önemli mesele de ahir arkadaşımızı da aynı zamanda seçiyor olmamızdır.. Yazdıklarınızda katılmadığım bir durum yok..Amenna ve Saddakna..Derin bir perspektiften bakmamız gerektiğini acizane açıklamaya çalıştım..Tekrar teşekkürler..Selam ve Dua ile.