s.a. ALLAHA çok şükür ne ben nede eşim sigara kullanmıyoruz.Ama ülkemizde sigara ve alkol tüketiminin gitgide aşağı düşmesi (yukarı çıkması olacaktı sanırım) beni çok üzüyor ve tedirgin ediyor. RABBİM gençlerimize acısın onları doğru yola iletsin.(amin)
Hamdolsun hiç içmeyenler çoğunlukta.....
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
Allahıma şükürler olsun hiç içmedim.ailece sigaraya karşıyız.en önemlisi tabiki sağlık sonra maddiyat her yönden zarar .lütfen içmeyin.kendinize ve çevrenizdekilere zarar vermeyin.iradeli olun ve bırakın.Allah yar ve yardımcınız olsun.
:a20::a20::a20:
yok mavci abi ya bırakmıyorlar...
onlar sigara içişlerinde başlarının etini yiyorum, bırakın, yanımda içmeyin diye...
ama nafile bırakmıyorlar. benim çabalarım boşuna biliyorum ama, işte...
onların gün güne zehirlenmesine göz yumamıyorum. ama inşallah annem bu ay sonu ameliyat olacak belinden ve bacaklarından inşallah o zaman sigarayı vermeyecegim...
selam ve dua ile...
Hamdolsun Rabbime hiç kullanmadım.. Kullananlar da inşallah tez zamanda bırakırlar.
Selametle abicim..Allah razı olsun mühim bir konuydu...
çok şükür bende hiç içmedim hayatımda bundan sonrada hiç olmaz umarım annem ve babamda tez zamanda bırakırlar inşallhhh selametleee
ben de çok üzülüyorum içenlere.evimizin yanı park,öğlen ortaokul ya da liseli çocuklar birbirlerine sigara paylaştırıyorlar.apar topar içip diğer taraftaki okullarına koşuyorlar.başka yanlışlar için gelenler de var maalesef.bazen onları görünce ağlamaklı oluyorum![]()
cahiliye dönemimde bende içtim, bırak içme diyenlere de çok kızardım çok şükür zorla bırakabildim, bunları içenler okusada bıraksa desem okumazlarki, sigara paketlerinin üzerindeki sağlığa zararlıdır yazısını bile okumuyorlar. Bazıları devlet yasaklasa da içmesek diyolardı, yasaklandığı halde içiyorlar ALLAH cc tiksindirsin çok kötü bişey...
Alıntı:
kalemgenç´isimli üyeden Alıntı
s.a. ALLAHA çok şükür ne ben nede eşim sigara kullanmıyoruz.Ama ülkemizde sigara ve alkol tüketiminin gitgide aşağı düşmesi (yukarı çıkması olacaktı sanırım) beni çok üzüyor ve tedirgin ediyor. RABBİM gençlerimize acısın onları doğru yola iletsin.(amin)
s.a.değerli mavci kardeşim ben yaş açısından aşağı düşmesini kasdetmiştim ama YAŞI yazmayınca anlam tesine dönmüş...sizler beni anladınız sanırım.
selam ve dua ile.......
Allah bırakmayı nasip eder inşallah.Çok güzel bir konu olmuş teşekkürler.
Elhamdülillah içmedim ,ihtiyaçta duymadım, eşim 13 yıldır bırakmıştı yakın bir zamanda annesini kayıb etti,,tekrar başladı,rabbim hayırlısıyla tekrar kısmetini keser inşallah..