Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yılbaşında ne yapacağız (1 Kullanıcı)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim yıbaşıda kim ne yapacak yazalım rabbime emanet olun selam ve dua ile kalın

Yılbaşı kutlamak

Sual: Yılbaşı ile Noel hakkında bilgi verir misiniz? Yılbaşı kutlanır mı?
CEVAP
Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır; fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam Abicim..

Yilbaşi Diye Birşey Yok Olmamali..

Bizim 2 Tane Bayramimiz Var ...

Ve Nemi Yapicam Hiçbirşey Her Akşam Nasilsa öyle Geçirecem Geceyi

Rabbim Izin Verirse Inşallah..

Rabbime Emanet Ol Abicim Dua Ile..

emre yaman

Kayıtlı Kullanıcı
yılbaşi

yılbaşi

selamun aleykum kardeşleribu konunuza ben bir alinti eklemek isterim musadeniz biliyormusunuz
yılbaşinda çam ağacı kurmanın anlamı nedir?

özelliklede bu durum hiristiyanlarda başlamiştir hiristiyan inançina göre hz isa efendimizin dünyaya teşrifleri bir çam ağaçı ustune olacaktır ve duşünceyle yola cıkan hiristiyanlar böyle bir çam ağacı evlerine kurarak Hz isanın onların çam 'ına inmesini beklerler :))).

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam Abicim..

Yilbaşi Diye Birşey Yok Olmamali..

Bizim 2 Tane Bayramimiz Var ...

Ve Nemi Yapicam Hiçbirşey Her Akşam Nasilsa öyle Geçirecem Geceyi

Rabbim Izin Verirse Inşallah..

Rabbime Emanet Ol Abicim Dua Ile..

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM EVET BİZİM İKİ BAYRAMIMIZ VAR VE BU GÜN HİC BİR ŞEY DEĞİL BU GÜN BİRAZ DAHA İMADET YAPALIM BU BENİM FİKRİM RABBİME EMANET OL KARDEŞİM

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşleribu konunuza ben bir alinti eklemek isterim musadeniz biliyormusunuz
yılbaşinda çam ağacı kurmanın anlamı nedir?

özelliklede bu durum hiristiyanlarda başlamiştir hiristiyan inançina göre hz isa efendimizin dünyaya teşrifleri bir çam ağaçı ustune olacaktır ve duşünceyle yola cıkan hiristiyanlar böyle bir çam ağacı evlerine kurarak Hz isanın onların çam 'ına inmesini beklerler :))).

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMUNUZ İCİN RABBİM RAZI OLSUN KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN :T

yesil

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaşlar..
daha yeni sayılırım sitede ama mutluyum buraya üye olmaktan ve yılbaşı kutlamasına gelince arkadaşımızında dediği gibi iki bayramımız var hamdolsun onları layıkınca kutlamaya çalışıoruz zaten yılbaşı bizim için değil ve olmamalıda zaten ve cevdet arkadaşımızın dediği gibi biraz daha fazla ibadet yapalım inşallah.türkçemde yalnışlıklar olabilir kusuruma bakmayın sakın türkiyede yetişmediğim için elimden geldiğince güzel konuşmaya ve yazmaya çalışıorum:)hiristiyanların arasında yetiştim sayılır ama hamdolsun RABBİME kendimi kaybetmedim ve yılbaşından etkilenmedik:)ALLAHA emant olun arkadaşlar selamet ve dua ile

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
daha yeni sayılırım sitede ama mutluyum buraya üye olmaktan ve yılbaşı kutlamasına gelince arkadaşımızında dediği gibi iki bayramımız var hamdolsun onları layıkınca kutlamaya çalışıoruz zaten yılbaşı bizim için değil ve olmamalıda zaten ve cevdet arkadaşımızın dediği gibi biraz daha fazla ibadet yapalım inşallah.türkçemde yalnışlıklar olabilir kusuruma bakmayın sakın türkiyede yetişmediğim için elimden geldiğince güzel konuşmaya ve yazmaya çalışıorum:)hiristiyanların arasında yetiştim sayılır ama hamdolsun RABBİME kendimi kaybetmedim ve yılbaşından etkilenmedik:)ALLAHA emant olun arkadaşlar selamet ve dua ile
selamun aleyküm maşşalah türkiyede yaşamamışsınız ama benden iyi konuşuyorsunuz şimdi orda ezan seside yoktur ozaman bu ezanı dinleyin allaha emanet olun
.: ABDURRAHMAN ÖNÜL / Ezan :.

bide bu ilahiyi
Videolar

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm cevdet abi yılbaşında hiçbirşey yapmayacam çünkü bizim iki bayramımız var keltepenin dediği gibi hem neden okullar tatil oluyorki yılbaşında allaha emanet olun

.: ABDURRAHMAN ÖNÜL / Gönlümün Sultanı :.

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BENİM. HADİ İYİSİN İKİ GÜN DAHA TATİL YAPACAN YIRTIN OKULDAN ŞAKA NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ ANLADIM BİRDE SENİN BU İLAHİLERİN COĞUNUN DİKKATİMİ CEKTİ SESİ CIKMIYOR NEDEN BENDEMİ HATA VAR ACABA RABBİME EMANET OL KARDEŞİM. :T

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BENİM. HADİ İYİSİN İKİ GÜN DAHA TATİL YAPACAN YIRTIN OKULDAN ŞAKA NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ ANLADIM BİRDE SENİN BU İLAHİLERİN COĞUNUN DİKKATİMİ CEKTİ SESİ CIKMIYOR NEDEN BENDEMİ HATA VAR ACABA RABBİME EMANET OL KARDEŞİM. :T
selamun aleyküm iki gün değil bir gün tatil okul:A şaka şaka zaten geçen hafta sadece 1 gün okula gittim ben okulun futbol takımnda oynadığım için izinli sayılıyom abim sanırım sizin bilgisayarda sorun olması lazım ben hergün bu ilahileri dinliyom sorun yok ama bazen internet yavaş oldumu ses çıkmıyor ondan olabilir allaha emanet olun
.: ABDURRAHMAN ÖNÜL / Uyan Müslüman :.
.: ABDURRAHMAN ÖNÜL / Mescid-i Aksa :.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ABİM.
HERKESE SORUYORUM:

.:::::::::RASÜLULLAH YILBAŞI KUTLADIMI????
::::::::::RABBİMİN EMRİMİDİR??????????

KARDEŞLERİM BELKİ DİNİMİZİ HAKKIYLA YAŞAYAMIYORUZ,AMA HARAMDAN UZAK KALMAKTA BİR İBADETTİR.HELE BÖYLE BİR GÜNDE!!!. SELAMETLE.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ SEFA GETİRDİNİZ YORUMUNUZADA TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH SİZE KOLAYLIK VERSİN İŞİNİZ ZOR RABBİME EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN :T

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ABİM.
HERKESE SORUYORUM:

.:::::::::RASÜLULLAH YILBAŞI KUTLADIMI????
::::::::::RABBİMİN EMRİMİDİR??????????

KARDEŞLERİM BELKİ DİNİMİZİ HAKKIYLA YAŞAYAMIYORUZ,AMA HARAMDAN UZAK KALMAKTA BİR İBADETTİR.HELE BÖYLE BİR GÜNDE!!!. SELAMETLE.

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM

3:149. Ey iman edenler! Eğer kâfirlere uyarsanız, gerisin geriye (eski dininize) döndürürler de, hüsrana uğrayanların durumuna düşersiniz.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm cevdet abi.....

ne diyebilirizki? şimdiden noel (pardon yılbaşı) telaşına düştük desem:(

sokaklar, çarşı, pazar yılbaşının demirbaş süsleri olan çam , kukuleta, ve noelpapa figürlü abuk eşyalardan geçilmiyor..

kuruyemişciler bayat ürünlerni elden çıkarma telaşında.....

vee 2007 den kurtuluyormuşcasına sevinmekte insanlar...
2008in ne getireceğini bilemeden......

Rabbim hidayet versin.
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm .2 yıl öncesine kadar aman Allahım hep kutlardık.Bu 3. yılmız olucak kutlamadığımız.tövbe ettik.Allah affetsin.aklıma geldikçe nasıl üzülürüm bilseniz.Ama Allaha şükür şimdi kutlamıyoruz.normal bir gün ,sıradan .dua edicem Rabbim herkese hidayet versin herkese.Rabbime emanet olun.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...benim ve ailem içinde yılbaşı diye bişey yoktur..hatta normal günlerden bile erken uyurum o gün nedense...allaha emanet olun...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM YILBAŞINDA ;
OTURACAM EVİMDE ,
DUAMI EDECEM YENİ YILIN ÖMRÜMÜZDE HAYIRLARA VESİLE OLMASI İÇİN ....

RABBİME YAKIN SENELER GEÇİRMEK , ONUN DOĞRU YOLUNDAN BENİ ,SEVDİKLERİMİ VE BÜTÜN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİN AYRILMAMASI İÇİN DUA EDECEM .......

YOK ÖYLE ŞIKIR ŞIKIR KUTLAYIP OYNAMALAR ÇAM KESİP SÜSLEMELER... YAKIŞMAZ BİR MÜSLÜMANA

ALLAHA EMANET OLUN ........

HAYIRLI SENELER DİLİYORUM RABBİMDEN

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
Yılbaşı ve Noel

Sual: Yılbaşı ve Noeli kutlamak caiz midir?

CEVAP

Yılbaşı ile Noel farklıdır. Noel, Hıristiyanların dini bayramıdır. Bunu kutlamak zaruretsiz caiz olmaz. Yeni yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek veya (Yeni yılın kutlu olsun) diyene (seninki de kutlu olsun) demek ise, caizdir. Fakat, bu geceye farklı muamele etmemeli, her gece ne yapılıyorsa onları yapmalı. Mesela bu gece, evi çamla süslememeli, hindi kesip yememelidir. Hele mübarek bir geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek hiç uygun olmaz.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Bu gece ne yapmalı?

Bu gece ne yapmalı?

alibulac.jpg

Yarın miladi takvimin ilk günü, yeni bir yıla giriyoruz. Her sene olduğu gibi bu akşam yeni yılı kutlama bahanesiyle çılgınlıklar yaşanacak, eski pagan (putatapıcı) geleneklerle Hıristiyanlık karışımı âdetler zirve yapacak. Bunlar sahih bir din tarafından düzenlenmemiş pagan geleneklerdir.
Bize İslam öncesi cahiliyenin çılgınlıklarını hatırlatıyor. Batı dünyasının bunları yaşatması ve yaşaması doğal; tuhaf ve gülünç olan, Müslümanların da bunda hiçbir sakınca görmeyip yaşatmaya çalışmaları; Noel baba, hindi yemeği, çam ağacı hurafesi, şampanya patlatma, milli piyango, tam saat 24.00'ün bitimindeki bağrışmaları hayatlarına sokmuş olmaları.

Kimileri "Miladi takvim bir Roma takvimidir. Roma, Hıristiyan olmadan evvel de bu takvimi kullanmaya başlamıştır (MÖ 46). Esas adı Jülyen takvimidir. Bunun da kaynağı 25 Aralık'a denk gelen Noel'dir. Halbuki bu iki gün (25 ve 31 Aralık) arasında tarihsel bağ yoktur. Onun için yılbaşını rahatlıkla kutlayabilirsiniz" deyip kendilerini rahatlatmak isteyecektir. Roma veya Batı Hıristiyanlığı, her ikisi aynı mecrada akmışlardır, ortak kültürel değerlerdir. Müslümanların bunların geleneklerini veya âdetlerini taklit etmeleri "Kim bir kavme benzerse" hükmüne muhatap olmalarına sebep olur.

Diyanet cephesinde işin içinden çıkılmaz bir karışıklık var. Şöyle ki: Geçen sene Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Yılbaşı kutlamaları evrensel kültürün bir parçasıdır, Hıristiyanlıkla ilgisi yoktur, dolayısıyla caizdir." demişti. Bu sene yılbaşı öncesi, camilerde okunmak üzere bir hutbe yayınlandı. Hutbede, "Yılbaşı kutlaması İslam kültüründe yoktur. Ayrıca yılbaşı münasebetiyle içki, kumar ve benzeri haram fiillerin işlenmesi ise zaten günahtır. Dolayısıyla yılbaşı kutlamalarından uzak durun" biçiminde ifadelere yer verdiler... Doğru olan görüş budur.

"Ne olsa gider" postmodern ilkesinden hareket eden mezhebi geniş "bir kısım beyaz ilahiyatçılar" ise "Müslüman Türk milletinin benimsediği, kendisinin ortaya koyduğu veya bir başka milletten aldığı her türlü kültür ve örf âdet değerleri, açık ve temel İslami değerlerle çatışmadığı sürece meşrudur, muteberdir. Dolayısıyla yılbaşı kutlamaları da, milli bayramlarımızın kutlamaları da meşrudur, muteberdir ve güzeldir. Halkımızın uyguladığı çeşitli örf ve âdetler, kültür ve yaşantı biçimleri aynı hükme tabidir. Halkın örfü meşrudur, mübarektir..." deyip işin içinden çıkmak istediler, ama caiz dedikleri kutlamaların bizatihi kendisi ve kutlama biçimleri "açık ve temel İslami değerlerle çatışma" içindedirler. İstanbul Müftülüğü sitesinden 28.12.2007 tarihinde yayınlanan yazıda "Başka milletlerin örf ve âdetlerini benimsemenin milli birlik ve beraberliği bozacağından ve ahlak çöküntüsüne sebep olacağı"ndan bahsediliyor. Müftülük, meseleyi "milli çerçevede almış, sakıncayı milli birlik ve beraberlik temeline oturtmuş"tur. Burada da görmezlikten gelinen büyük paradoks, "milli/ulusal olan"ın bizatihi kendisinin bize Batı'dan gelmiş olmasıdır. Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Abdurrahman Akbaş da, her ne kadar "milli ve manevi değerler"e aykırılıktan bahsediyorsa da, hiç değilse, işin "eğlence, israf, akıl ve sağlığı tehdit edici boyutları"na dikkat çekmiştir. Belki de Diyanet canibinden gelen tek olumlu ihtirazi kayıt Akbaş'ın "Yılbaşı kutlamalarını vesile edinerek Allah ve Resulü'nün razı olmayacağı tavırlar yerine, geçmiş senelerde yaptıklarımızı gözden geçirerek ve gelecek yeni yılda hayatımıza daha iyi nasıl yön verebileceğimizi düşünelim" demesidir. Yılbaşı kutlamaları "görünmez kilise" doktrini çerçevesinde Batılı değerlerin ve yaşama tarzının evrenselleştirilmesidir. Resmi tatiller, medya, tüketim alışkanlıkları, eğlence ve magazin sektörü eşliğinde kitlelere empoze edilen ve insanları bir geceliğine -sanki bu gece her şey mubahmış gibi- günaha çağıran pagan geleneklerdir. Kendini bilen Müslüman aileler bu geceyi her gece gibi geçirmeli, ilave bir tutum alarak televizyonlarını kapalı tutmalıdır.

ALİ BULAÇ
Zaman
31 Aralık 2007, Pazartesi

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş bizim yılbaşımız 10 gün sonra,gerisi bizi bağlamaz.10 ocak 2008 perşembe yani 1 muharrem 1429.selametle....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt