Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

'' YILBAŞI '' veya '' YENİ YIL '' Kutlamaları ... (1 Kullanıcı)

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim Yılbaşı kutlamalarının en tehlikelisi yine Üniversitelerden geldi . fiatlar açıklandı, Adnan Menderes, Canakkale 18Mart ,Ege, Trakya, Namık Kemal, Zonguldak Karaelmas, Çukurova üniversitesi sınırsız içki ve bira ikram ediyormuş, bu eğlenceye 0-6 yaş arası 20 tl. büyükler ise 70 tl ödeyerek sabaha kadar Allah" a isyan edecekler burada çocukları okuyan kardeşlerimiz dikkatli olsun. Selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim Yılbaşı kutlamalarının en tehlikelisi yine Üniversitelerden geldi . fiatlar açıklandı, Çukurova 9 eylül, İstanbulda birçok üniversite sınırsız içki ve bira ikram ediyormuş, bu eğlenceye 0-6 yaş arası 20 tl. büyükler ise 70 tl ödeyerek sabaha kadar Allah" a isyan edecekler burada çocukları okuyan kardeşlerimiz dikkatli olsun. Selam ve dua ile

Aleyküme selam,
Rabbim ıslah etsin...

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
her zamanki gibi türkiyede rezillik yapacak haberlerde göreceğiz nasılsa.

GEVHER

Yönetici
kıymetli hocam,

her günümüz aynı olmamalı yoksa ziyandayız demektir.her güne manevi güzellikler hayırlar katmamız gerekir.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.selametle kalın.

Önemli hatırlatmanız için teşekkür ederiz Kardelele kardeşimiz.
İnşaAllah iki günü birbirine denk olanlar arasında yer almayız.

ALLAH razi olsun bilgilendirdiginiz icin

Rabbimiz cümlemizden razı olsun .

Selamün aleyküm kardeşlerim Yılbaşı kutlamalarının en tehlikelisi yine Üniversitelerden geldi . fiatlar açıklandı, Adnan Menderes, Canakkale 18Mart ,Ege, Trakya, Namık Kemal, Zonguldak Karaelmas, Çukurova üniversitesi sınırsız içki ve bira ikram ediyormuş, bu eğlenceye 0-6 yaş arası 20 tl. büyükler ise 70 tl ödeyerek sabaha kadar Allah" a isyan edecekler burada çocukları okuyan kardeşlerimiz dikkatli olsun. Selam ve dua ile

Önemli uyarınız için teşekkür ederiz Lütfi abimiz...
Rabbim tüm müslümanları bu tuzaklara düşmekten korusun.
Bizler de inşaAllah halkımızın bilinçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösterelim.

Aleyküme selam,
Rabbim ıslah etsin...

Amin Nur-u Secde Kardeşimiz...
Rabbim lütfuyla hidayet etsin cümlemizi.

her zamanki gibi türkiyede rezillik yapacak haberlerde göreceğiz nasılsa.

İnşaAllah bu görüntüler giderek azalır ve birgün bu topraklarda yeniden sadece '' İslamiyet '' hakim olur.
Bu da , her bir Müslümanın etrafındakileri bilinçlendirme çabalarıyla olacaktır Kurt26 kardeşimiz.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"Bizden başkasına benzemeye çalışan, bizden değildir" ( Tirmizi, istizan 7 )

GEVHER

Yönetici
Yarın 1.Ocak.2011

Muhterem Müslümanlar!

Yarın ülkemizde de uygulanan milâdi takvimin 1 Ocak 2011 günüdür.
Bir Müslüman olarak benim için bugünün diğer günlerden hiçbir farkı yoktur. Benim için hergünün başlangıcı ve âhiri muhasebem için birer frısattır.
Böyle bir fırsatı değerlendirmem en büyük kazancım olur.

1 Ocak gününün gecesinde "şeytanın düğünü" var.
O düğüne hiçbir şekilde katılmam. Televizyonu bile açmam. Mutat vazifelerimi yapıp istirahate çekileceğim.

Yarın resmi tatil. Benim için bunun da önemi yok. Çünkü her zamanki programım bozulmadan devam ediyor.

Şöyle bir zihnimi kurcalıyorum Türkiye bugünlere nasıl gelmiş diye.
Şunları hatırlıyorum:

• 1 Ocak 1936'da saat alaturkadan alafrangaya çevrilmiş. Rumi ve Hicri takvim yerine de Gregoryen takvime geçilmiş.

• 1926 yılında ilk kez yeni yıl kutlamaları batılılaşmış çevrelerde ev toplantılarıyla kutlanmaya başlanmış.

İlk kez bu yılın başında bütün ülkede gece saat 12.00'ye girerken elektrikler bir dakika süre ile kesilerek yeni yıla giriş sinyali verilmiş.

* 1930'lara gelince piyango çekilişleri başlatılmış.

Giderek yeni yıl baloları örgütlenmeye başlanmış.

* İlk kez 1 Ocak 1936'da 1 Ocak tarihi resmi tatil yapılmış. Yılbaşı kutlamaları da resmen bu tatil ile beraber başlatılmış.

Artık 1 ocak günlerinde:

• Devletin yıllık resmi verileri açıklanıyor.

• Devletin yeni yıl hedefleri açıklanıyor.

• Geçmiş yıla ait değerlendirmeler yapılıyor.

• Sosyal hayatta;

• Siyasal hayatta;

• Ekonomik hayatta yeni yıl için bir kavşak noktası oluşturuyor.

• Yılın adamı, sanatkârı, eserleri gibi seçimler yapılıyor. Ne varki bu seçimlerde her grup ve zümre kendi yandaşlarını ön plana çıkarma yarışına giriyor

Muhterem Müslümanlar!

Günümüzde batılılara taş çıkartacak manzaralar bugünün gecesinde icra ediliyor.

Türkiye'de ve İslâm dünyasında yılbaşı kutlayanlar, "Hıristiyanlığı taklid olarak değil, sâdece yeni bir yılı kutlamak amacıyla bunu yapıyoruz" diyenler var.
Yanılıyorlar. Çünkü, bugün yılbaşılarında yapılanları, Hıristiyan dünyası yapıyor. Hıristiyan dünyasından önce de putperest dünyası yapıyordu.

Müslümanlar için bu yılbaşı ne ifade etmektedir?

Rasulü Kibriya'nın gözbebeği Hz. Hüseyin Kerbelâ'da zâlimler tarafından susuzluktan şehid edildi. T
ürkiye'de ve İslâm âleminde İslâm'dan gıdalanan kültür ve medeniyetten kopanlar da kendi Kerbela'sını hazırlıyorlar; lâkin, bunun farkında değiller.

İslâm'ın hakaret gördüğü, Müslümanlardan inancını yaşamaya çalışanların tepelendiği, Müslüman görüntünün yasaklandığı bir zamanda küfür ile canciğer olan "Müslüman"lardan vicdansız kim olabilir?

• Her gelen gün giden günü aratıyor.

• Dünya bozula bozula menzile gidiyor.

• Kaza okları gergin kader yaylarından fırlatılacakları günü ve saati bekliyorlar.

• Bir kıyamete doğru yaklaşıyoruz. Bu belkide Kıyamet'in kendisi olacaktır.

• Yaratılışı ve ölümü, Cennet ve Cehennemi Allah (c.c.) ile yapılan ahd-u misâkı, Rasul ile yapılan bey'atı, Müslümanlık sorumluluğunu unutup da şeytanlarla cümbüşün peşinde olanlar, bir gün çok acı sürprizlerle karşılacaklar.

• Ülkemizin geneli geçim sıkıntısı çekiyorken,

• Ekonomik sıkıntı had safhaya varmışken; yılbaşı israfı bize çok şey kaybettiriyor.

• Felaketin asıl sebebi kendimizi inkâr ile başlamıştır. Dinini yaşayanlara "sakıncalı", İslâmiyet'e ise irtica maskesi takarak ülkenin bir numaralı tehlikesi gösterenler bu ülkenin hâinleridirler.

Ey Müslümanlar! Gelin bugünler bizim uyanma günlerimiz olsun...

( Mevlüt Özcan - Milli Gazete )

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun gevher kardeşim..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kıymetli kardeşim ,

bu gün cuma bizim bayram günümüz çok mutluyum.fakat içimde burukluk üzüntüde yaşıyorum.müslüman bir ülkeyiz.fakat tam anlamıyla yaşayamıyoruz.yasaklar karşımıza çıkıyor.ama durmak yol son nefesimize kadar rabbim yolundan ayırması bizleri.ayrıca bu gün bence imtihan günü nefsimize uymayalım.şeytanı mutlu etmeyelim.ne olur kardeşlerim ibadetle geçirelim.her şey geçici bu dünyaya geldik azık toplayıp gideceğiz allahı izni ile.rabbim bizi utandırmasın.
şu an işyerindeyi çalışıyorum.denize şöyle bir baktım.rabbimin sonsuzluğu masmavi her şey nekadar mükemmel yaratılmış.rabbime nasıl şükretmeyelim.allah emanet olun.selametle kalın.rabbim yolundan ayırmasın ve şaşırtmasın.amin..........

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kıymetli kardeşim ,

bu gün cuma bizim bayram günümüz çok mutluyum.fakat içimde burukluk üzüntüde yaşıyorum.müslüman bir ülkeyiz.fakat tam anlamıyla yaşayamıyoruz.yasaklar karşımıza çıkıyor.ama durmak yol son nefesimize kadar rabbim yolundan ayırması bizleri.ayrıca bu gün bence imtihan günü nefsimize uymayalım.şeytanı mutlu etmeyelim.ne olur kardeşlerim ibadetle geçirelim.her şey geçici bu dünyaya geldik azık toplayıp gideceğiz allahı izni ile.rabbim bizi utandırmasın.
şu an işyerindeyi çalışıyorum.denize şöyle bir baktım.rabbimin sonsuzluğu masmavi her şey nekadar mükemmel yaratılmış.rabbime nasıl şükretmeyelim.allah emanet olun.selametle kalın.rabbim yolundan ayırmasın ve şaşırtmasın.amin..........

Aynı duyguları ben de yaşıyorum kardeşim.. Her yılbaşı gecesi.. Her sene.. O geceyi, diğer günlerden hiçbir fark olmaksızın,
daha fazla ibadet ederek, daha fazla şükrederek, namaz kılarak, dua ederek geçirelim inşaallah.. Dualarında beni de unutma canım..
Rabbime emanetsin..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
aynı duyguları ben de yaşıyorum kardeşim.. Her yılbaşı gecesi.. Her sene.. O geceyi, diğer günlerden hiçbir fark olmaksızın,
daha fazla ibadet ederek, daha fazla şükrederek, namaz kılarak, dua ederek geçirelim inşaallah.. Dualarında beni de unutma canım..
Rabbime emanetsin..

canım kardeşim.inan hep dualarımda ve aklımdasın.allaha emanet ol.

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
cümleten HAYIRLI BEREKETLİ akşamlar.
bugün çok üzgün ve buruk geçti günüm üzülerek sizinle paylaşmak istiyorum.. Bugün işe giderken dolmuşun camından dışarıyı izledim... insanlar çok değişik geldi gözüme..hindi alabilmek için kuyrukta bekleyen insanlarr.. üstelik fiyatı 70 tl..camlar şaşalı ışıklarla süslü..noel babalar..kırmızı noel şapkaları..ve yılbaşı ağaçları..bir an şaşırdım burası müslüman ülkesimi yoksa hristiyan ülkesimi..hoş okadar kaptırmışızki kendimizi..okadar üzenmişizki batılı hayata kendi kültürlerimizi değerlerimizi kaybetmişiz..başkalarının inançlarını kendi inançlarımız saymışız..öyleki günah olan herşeye kenetlenmişiz..insanların konuşmalrına bir an kulak misafiri oldum..'sabaha kadar içelim şu bara gidelim.kopalım ''midem bulandı.bir an kızdım nerdeyse ağlıyacaktım..neden bu hale geldik.. peygamber efendimiz aklıma geldi ne zorluklarla ne işkencelerle islam dinini yaydı...bilal habeşinin çektikleri..diğer sahabelerin çektikleri...Acaba peygamber efendimiz ne diyodur ümmeti hakkında.ALLAH bizleri korusun.boynum bükük..utancım büyük..herşeye hazır konduğumuz için bu durumdayız..dinimizi layıkıyla yaşamıyoruz..gidgide yahudilere hristiyanlara benziyoruz.RABBİM sen bizi koru..RABBİM bizleri şeytanın şerrinden,şeytan gibi insanların şerrinden korusun..SELAMETLE...:(

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
"İşte bu din, benim dosdoğru yolumdur. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar, sizi parça parça edip, doğru yoldan ayırır. İşte bunları, sakınasınız diye Allah size emreder." (En'am, 6/153. )

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gülşah kardeşim,
aynı duygular içindeyiz hepimiz...şuan oturduğum apartmandan sesler yükseliyor .içim sızlıyor.Rabbim sizi ıslah etsin rabbim sizi ıslah etsin diye dua ediyorum.söylenecek o kadar şey var ki ama boğazımda düğümleniyor ,sayfalarca yazsam üzüntümü anlatamam.
Kurban olayım sana YA MUHAMMED(sav)... Seni sevenler Yılbaşı biletini almadı... seni sevenler yılbaşına içkiyle değil zikirle girecek, kaç iyiliğim oldu kaç kötülüğüm oldu diye kendini hesaba çekerek girecekler...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
yılbaşı eğlencesi diye icki içenleri de ıslah et

Gavurbayramını oldugunu bilselerde

Onlar gafiller aman nolurmuş

İçki de içilirmiş ne var ki bunda derler.

Ya RAB onlar bilmiyorlar

Cahaletlerini kefaretinle settar isminle ört

içkinin pislik oldugunu hissettir onlara da

Bilsinler; tövbe nasip et.

ya RAbbülalemin onlar gafi ve cok cahiller.

içlerinde iman sahibi olanlarda var

Onlar cahiller ya RAb Affet

Onlara hidayet nasip et seni bilsinler.

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
evet insanın içi sızlıyor..RABBİM bizleri affetsin...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün Mekke'nin Fetih Yıldönümü.. Kaç Hristiyan Kutluyordur Acaba...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
yılbaşı eğlencesi diye icki içenleri de ıslah et

Gavurbayramını oldugunu bilselerde

Onlar gafiller aman nolurmuş

İçki de içilirmiş ne var ki bunda derler.

Ya RAB onlar bilmiyorlar

Cahaletlerini kefaretinle settar isminle ört

içkinin pislik oldugunu hissettir onlara da

Bilsinler; tövbe nasip et.

ya RAbbülalemin onlar gafi ve cok cahiller.

içlerinde iman sahibi olanlarda var

Onlar cahiller ya RAb Affet

Onlara hidayet nasip et seni bilsinler.

AMİİNN KARDEŞİM AMİİNN.. RABBİM ISLAH ETSİN.
Aynı duygular içerisindeyim.. Nur_u Secde abla ve gülşsah kardeşimle..

alioğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba...bende çok sinir oluyorum...noel süslemerine ve azmış eğlencelere...yada yılbaşı ağaçlarına...sanki biz onlardanız...tamamen amaç para kazanmak gibi görünsede asıl amaç insanlarımızı saptırmak....kananlara üzülüyorum....Noel amcaya saygım var...ama ne işi var onların bizim içimizde...Bügün avm ye gittim...bazıları yılbaşı hediyeleri alıyor...sizinde anlattığınız gibi...Ybancılar bizim hiçbir adetimize bırakın merak etmeyi hiç akıllarından bile geçmiyor....Bunu onları kötülemek amacı ile söylemiyorum...yanlış anlaşılmasın...ben şahsen yurt dışında yetişmiş bir insan olarak...yaşadığımı anlatıyorum...ve onların bize olan saygılarını da size burda kelimelerle anlatamam...ve hakklarını yiyemem...Ama bırakın bizim insanlarımız...adeta kendi kültürlerini unutmuş ve bize küfür edercesine yılbaşı kutluyorlar...Tabiki bunlarla başetmek bizim işimiz değil...Bulunduğumuz ülkede camı yoktu...ve annemiz bize oğlum kiliseyede gidebilisiniz der ve kilisede bir camıdır derdi...gidin görün bakın ve kendinizce ibadet edin derdi...kaldiki etrafımızdaki insanları hepsi yılbaşı kutluyordı...çünkü kendi adetleri...içlerinde doğdum büyüdüm...bizide çok severlerdi...hediyeler verirlerdi...pastalar verirlerdi...evlerine davet ederlerdi...bunun gibi birsürü şeyler...haklarını ödiyemem...halen anarız onları...
her şey aile terbiyesinde bitiyor...çok şükür yetim büyüdük...annem bizimle çok ilgilenirdi...üç kardeşiz...Hiçbirimiz yılbaşı kutlamıyoruz...onlara onların içinde büyüdüğüm halde...özenmedik...ve asla da özenmicez...saygımızdada kusur etmicez...
ama bizimkilere...bişe diyemicem...
biz mücadelimizden asla vazgeçmicez....
tam şu an 00:00 dışarda havayi fişek sesleri geliyor...
...çoğunluğa uyanlar ALLAH yolundan saparlar...(bir ayetden alıntı)
Azınlığın için olmak için mücadelimize ve öğrenmeye devam...Selam lar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt