mir_erhan
Moderator
Selamün Aleyküm...
Biraz gecikti 4. Dersimiz.. Hakkınızı helal edin...
İnşallah pekiştirme açısından hayırlı olmuştur...
Allah c.c. izniyle en kısa sürede Bu Yüce İsimleri her an okuma gibi bir nimete kavuşmuş olacağız..
Enes b. Malikten :
Resulüllah ( s.a.v.) la bereaber oturuyordum. Adamın bir de namaz kılıyorudu. Adam Rüku ve secdelerinin yapıp ettehiyatüyü okuduktan sonra şöyle dua etti:
'' Allahım Hamd sadece sana mahsus olduğu, Senden başka İlah olmadığı, başa kakmadan ençok veren sen olduğun, yeri ve gökleri yaratan sen olduğun için senden istiyorum.. Ey azamet sahibi ! İkram sahibi ! Ezeli ve ebedi olan ! Bizatihi ayakta olan! sadece senden istiyorum ...''
Adamın bu duası üzerine Hz. Peygamber Ashabına :
- Nasıl dua ettiğini anlıyorumusunuz ? dedi. onlarda
- Allah ve Resulü bilir '' dediler. Hz. Peygamber :
'' - Kuvvet ve iradesiyle yaşadığım Allaha yemine ederim ki o Allaha ismi azamı ile dua etti...Allah böyle yapılan duayı kabul eder ve bu dua ile birşey istendiği zaman da verir. '' buyurdu
(Sünen - ün Nesei: Namaz. bab 58 , no 1300 )
Selam ve dua ile
Biraz gecikti 4. Dersimiz.. Hakkınızı helal edin...
İnşallah pekiştirme açısından hayırlı olmuştur...
Allah c.c. izniyle en kısa sürede Bu Yüce İsimleri her an okuma gibi bir nimete kavuşmuş olacağız..
Enes b. Malikten :
Resulüllah ( s.a.v.) la bereaber oturuyordum. Adamın bir de namaz kılıyorudu. Adam Rüku ve secdelerinin yapıp ettehiyatüyü okuduktan sonra şöyle dua etti:
'' Allahım Hamd sadece sana mahsus olduğu, Senden başka İlah olmadığı, başa kakmadan ençok veren sen olduğun, yeri ve gökleri yaratan sen olduğun için senden istiyorum.. Ey azamet sahibi ! İkram sahibi ! Ezeli ve ebedi olan ! Bizatihi ayakta olan! sadece senden istiyorum ...''
Adamın bu duası üzerine Hz. Peygamber Ashabına :
- Nasıl dua ettiğini anlıyorumusunuz ? dedi. onlarda
- Allah ve Resulü bilir '' dediler. Hz. Peygamber :
'' - Kuvvet ve iradesiyle yaşadığım Allaha yemine ederim ki o Allaha ismi azamı ile dua etti...Allah böyle yapılan duayı kabul eder ve bu dua ile birşey istendiği zaman da verir. '' buyurdu
(Sünen - ün Nesei: Namaz. bab 58 , no 1300 )
Selam ve dua ile