Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>> (1 Kullanıcı)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Yemeklerimizi paylaşalım..)

VERİLEN TARİFLER;

Hasanpaşa köfte
Köfte harcı yapıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.içini çukurlaştırıp (fazla değil)yağlanmış tepsiye dizip üstüne tereyağı sürüyoruz.15 dakika fırında hafif kızarıncaya kadar bekletiyoruz.fırından çıkartıp köftelerin içine patates püresi ,pürenin üstünede rendelenmiş kaşar koyup ,salçalı su döküyoruz ve fırına tekrar atıp kaşar eriyince çıkartıyoruz.bu kadar.yanında nohutlu pilav harika oluyor.afiyet olsun.
Mahsun Kul

Bu daa denenmişliğine ispat olaraktan resmi :)


Fırında Sütlaç

Yarım kaseden bıraz fazla pirinci öncelikle suda haşla sonra üzerine bir kilo sütü dök istegıne göre şekerini koy az tatlı veya şekerli kendi damak tadına göre bir pakette vanılya koyabılırsın oda istegıne baglı bir güzel pişir sonra kaselere koy.ama fırına dayanılkı kaselere.fırın tepsısının içine su koy sütlac yanmasın dıye.üzeri kızarınca alırsın fırından.afıyet olsun.aslında fırına koymadanda olur.mesela üzerini nar ve kavrulmuş döğülmüş fındıkla süsleyebılırsın.umarım güzel olur afıyet olsun...

Sevda Hafız

Yoğurt Çorbası( Erzurum Usulü )

Yapılışı:5 kepce yogurta 1 kepce unu kat bir güzül çırp.diger taraftanda yarın kase gendimeyi(hani aşurelere katarızya bugday derler)su ile haşla hiç suyunu süzmeden üzerine cırptıgın yogurdu dök üzerine göz kararı suda dök ama cok aşırıya kacmayanlız dökerkende iyice karıştır corbayı yogurt kesmesin.erzurumda aştu diye bir ot vardır onu kısın taze olarak alırlar kucuk kucuk dograyıp tuza vururlar kış boyu kullanırlar corbalarda.eger bulabılırsen aşotu kat ama bulamazsan maydanoz koyabılırsın.tuzunuda at.kaynayana kadar süreklı karıstır.diger tarafta az bır kıymaya tuz at küçük küçük köftecıkler yap onu 2 3 yemek kasıgı sıvı yagda biraz kavur yogurt corbasının içine dok yagıyla beraber altını kıs corbanın hafıf karıstıra karıstıra kaynasın kıvamı koyu olmicak cokda cıvık olmıcak eger koyu olursa birazcık su katarsın.afıyet olsun.
Sevda Hafız


Yahni

1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur

mervenur1​

Basit puf böreği

Malzemeler
Hazır yufka
Yumurta
Çökelek
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

1Yufkayı ser.her yufkaya 1 yumurta kırıyoruz Kişi sayısına göre değişir yufka sayısıda.Serdiğimiz yufkanın üzerine 1 yumurtayı kır(yumurta çok büyük olmasın)fırça yardımıyla iyice yufkaya sür her yerine.Arzuya göre çökelekte serpiştir ama çok olmasın az olsun. ben seviyorum serpiştiriyorum azcık.(çökelek olmasa da olur)daha sonra yufkayı sar ama sigara böreği şeklinde olmuycak sardıktan sonra yanlamasına kes.Kızgın yağda kızart yanlız bunun püf noktası sürekli bir şekilde çevireceksin.Yoksa puf olmaz güzelde olmaz sürekli çevirerek kızart.Çok güzel oluyo hem yapmasıda basit

afiyet olsun
isranur



Tavuk sarma deyim bari adına :)

tavuk biftek
ıspanak
soğan
sarımsak
pul biber
domates
salça
pul biber,

kaşar peyniri

derin bir kasede salçayı sulandır.içine sarımsak ,biraz sıvı yağ,pul biber ekle.biftekleri içinde yarım saat beklet.soğanı ıspanakları küçük küçük doğra.yağda kavur.içine toz biberide ekle.ocaktan al soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekle.bifteklerin içine bu harçtan koy ve rulo olarak sar.kürdanla tutturduktan sonra yağlanmış tepsiye diz,önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişir.afiyet olsun.

ah unutuyordum.domates sosu yapıp kızarmasına yakın üstüne dök .


Nur u Secde
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
güzel başlık ben genelde yaptığım pratik yemekleri ekliyorum...masa hazırlanması felan var...onuda paylaşabiliriz....benc eii olur...
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
selamün aleyküm kardeşim bence ....misafire su bile ikram etsen tatlı dil ve güleryüz her şeye bedel
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
güsel baklava yapanlar olmustur şimdi,verin bakalım şu tariflerinizi :p
 

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
575
Tepki puanı
0
Puanları
0
ben öğretiyim ablacım sana.mesela misafir gelmeden önce misafir yaşlımı genç mi ona bak.et li mi sebzeli yemek sever onlara dikkat et.yaşlıysa yağlı yemek yapma abla.dokunur tansiyonu çıkar.mesela annem özel yemeği var onu yapar.hasanpaşa köfte.çok güzellllllll.köftenin içine patates koy üstüne kaşar.fırına at.süper okluyoooooooor.
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
çok güzel bir konu actın ssss ben sana bir kac tarıf yazarım hemde bende birşeyler ögrenmiş olurum
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
ben öğretiyim ablacım sana.mesela misafir gelmeden önce misafir yaşlımı genç mi ona bak.et li mi sebzeli yemek sever onlara dikkat et.yaşlıysa yağlı yemek yapma abla.dokunur tansiyonu çıkar.mesela annem özel yemeği var onu yapar.hasanpaşa köfte.çok güzellllllll.köftenin içine patates koy üstüne kaşar.fırına at.süper okluyoooooooor.

hehe bu hasanpaşa köftenin tarifini daha ayrıntılı öğrenip yazar mısın? Güzele benziyo,değişik bişiler öğrenmek istiyorum çok saol canım
benim...
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,204
Tepki puanı
3,575
Puanları
163
Yaş
46
hehe bu hasanpaşa köftenin tarifini daha ayrıntılı öğrenip yazar mısın? Güzele benziyo,değişik bişiler öğrenmek istiyorum çok saol canım
benim...
bende çok güldüm.hemen vereyim kardeşim tarifi.köfte harcı yapıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.içini çukurlaştırıp (fazla değil)yağlanmış tepsiye dizip üstüne tereyağı sürüyoruz.15 dakika fırında hafif kızarıncaya kadar bekletiyoruz.fırından çıkartıp köftelerin içine patates püresi ,pürenin üstünede rendelenmiş kaşar koyup ,salçalı su döküyoruz ve fırına tekrar atıp kaşar eriyince çıkartıyoruz.bu kadar.yanında nohutlu pilav harika oluyor.;)afiyet olsun.
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
hımmm cok güzel olur eminim bende deneyecegim
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
ssss nerede başlamamı istersin yemek tarıflerındenmı yoksa pasta bölümündenmi
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
öncelikle elini hızlandırman gerekir bunun içinde hergun yemek işini sen yap annen biraz dinlensin:)yalnız ben erzurumluyum yemek kültürümüz farklı olabılır kabul edermısın bılmıyorum trabzonda yaşadıgım için trabzon yöresindende azda olsa tarıf verebilirim canım.buarada sen nerelisin?
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
öncelikle elini hızlandırman gerekir bunun içinde hergun yemek işini sen yap annen biraz dinlensin:)yalnız ben erzurumluyum yemek kültürümüz farklı olabılır kabul edermısın bılmıyorum trabzonda yaşadıgım için trabzon yöresindende azda olsa tarıf verebilirim canım.buarada sen nerelisin?

ben Ankaralıyım bizim pek öyle yemeğimiz yok bilindik şeyler hep...Çok iyi olur valla,iki farklı yöreden yemek bilmem ...örneğin tatlılardan fırında sütlaç yapmak istiyorum yakın zmanda ama nasıl yapılıyor bilmiyorum..:a11:

:
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
bende çok güldüm.hemen vereyim kardeşim tarifi.köfte harcı yapıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.içini çukurlaştırıp (fazla değil)yağlanmış tepsiye dizip üstüne tereyağı sürüyoruz.15 dakika fırında hafif kızarıncaya kadar bekletiyoruz.fırından çıkartıp köftelerin içine patates püresi ,pürenin üstünede rendelenmiş kaşar koyup ,salçalı su döküyoruz ve fırına tekrar atıp kaşar eriyince çıkartıyoruz.bu kadar.yanında nohutlu pilav harika oluyor.;)afiyet olsun.

Bu Köfteyi de kesin denicem hemen çok güzele benziyor ben kaşarı da köfteyi de patatesi de salçayı da çok severim,hepsi de bi arada...:a21
:
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
fırında sütlacın tarıfı
yarım kaseden bıraz fazla pirinci öncelikle suda haşla sonra üzerine bir kilo sütü dök istegıne göre şekerini koy az tatlı veya şekerli kendi damak tadına göre bir pakette vanılya koyabılırsın oda istegıne baglı bir güzel pişir sonra kaselere koy.ama fırına dayanılkı kaselere.fırın tepsısının içine su koy sütlac yanmasın dıye.üzeri kızarınca alırsın fırından.afıyet olsun.aslında fırına koymadanda olur.mesela üzerini nar ve kavrulmuş döğülmüş fındıkla süsleyebılırsın.umarım güzel olur afıyet olsun...

birde sana güzel bir corba tarifi vereyim

bu corba erzurumda hemen hemen her evde haftada bir kac kz pişirilir.yogurt corbası herkezce bilinir ama bu corbanın özelligi aşotu dıye bir ot ve köfteleridir.

yapılışı:5 kepce yogurta 1 kepce unu kat bir güzül çırp.diger taraftanda yarın kase gendimeyi(hani aşurelere katarızya bugday derler)su ile haşla hiç suyunu süzmeden üzerine cırptıgın yogurdu dök üzerine göz kararı suda dök ama cok aşırıya kacma:)yanlız dökerkende iyice karıştır corbayı yogurt kesmesin.erzurumda aştu diye bir ot vardır onu kısın taze olarak alırlar kucuk kucuk dograyıp tuza vururlar kış boyu kullanırlar corbalarda.eger bulabılırsen aşotu kat ama bulamazsan maydanoz koyabılırsın.tuzunuda at.kaynayana kadar süreklı karıstır.diger tarafta az bır kıymaya tuz at küçük küçük köftecıkler yap onu 2 3 yemek kasıgı sıvı yagda biraz kavur yogurt corbasının içine dok yagıyla beraber altını kıs corbanın hafıf karıstıra karıstıra kaynasın kıvamı koyu olmicak cokda cıvık olmıcak eger koyu olursa birazcık su katarsın.afıyet olsun.istedigin bir sey olusa yaz tarif vereyim
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ben öğretiyim ablacım sana.mesela misafir gelmeden önce misafir yaşlımı genç mi ona bak.et li mi sebzeli yemek sever onlara dikkat et.yaşlıysa yağlı yemek yapma abla.dokunur tansiyonu çıkar.mesela annem özel yemeği var onu yapar.hasanpaşa köfte.çok güzellllllll.köftenin içine patates koy üstüne kaşar.fırına at.süper okluyoooooooor.


rabbim senin iyiligini versin kardeşim..
dikkat dikkat !!!:D herkes okusun bu mesajı bacılar... ciddi söylüyorum :D:D
.

fırında sütlacın tarıfı
yarım kaseden bıraz fazla pirinci öncelikle suda haşla sonra üzerine bir kilo sütü dök istegıne göre şekerini koy az tatlı veya şekerli kendi damak tadına göre bir pakette vanılya koyabılırsın oda istegıne baglı bir güzel pişir sonra kaselere koy.ama fırına dayanılkı kaselere.fırın tepsısının içine su koy sütlac yanmasın dıye.üzeri kızarınca alırsın fırından.afıyet olsun.aslında fırına koymadanda olur.mesela üzerini nar ve kavrulmuş döğülmüş fındıkla süsleyebılırsın.umarım güzel olur afıyet olsun...

birde sana güzel bir corba tarifi vereyim

bu corba erzurumda hemen hemen her evde haftada bir kac kz pişirilir.yogurt corbası herkezce bilinir ama bu corbanın özelligi aşotu dıye bir ot ve köfteleridir.

yapılışı:5 kepce yogurta 1 kepce unu kat bir güzül çırp.diger taraftanda yarın kase gendimeyi(hani aşurelere katarızya bugday derler)su ile haşla hiç suyunu süzmeden üzerine cırptıgın yogurdu dök üzerine göz kararı suda dök ama cok aşırıya kacmayanlız dökerkende iyice karıştır corbayı yogurt kesmesin.erzurumda aştu diye bir ot vardır onu kısın taze olarak alırlar kucuk kucuk dograyıp tuza vururlar kış boyu kullanırlar corbalarda.eger bulabılırsen aşotu kat ama bulamazsan maydanoz koyabılırsın.tuzunuda at.kaynayana kadar süreklı karıstır.diger tarafta az bır kıymaya tuz at küçük küçük köftecıkler yap onu 2 3 yemek kasıgı sıvı yagda biraz kavur yogurt corbasının içine dok yagıyla beraber altını kıs corbanın hafıf karıstıra karıstıra kaynasın kıvamı koyu olmicak cokda cıvık olmıcak eger koyu olursa birazcık su katarsın.afıyet olsun.istedigin bir sey olusa yaz tarif vereyim



bacım içerisine yumurta sarısı eklemiyormusun nasıl kızarıyor bu sütlaç..;)
 

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,770
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
fırında sütlacın tarıfı
yarım kaseden bıraz fazla pirinci öncelikle suda haşla sonra üzerine bir kilo sütü dök istegıne göre şekerini koy az tatlı veya şekerli kendi damak tadına göre bir pakette vanılya koyabılırsın oda istegıne baglı bir güzel pişir sonra kaselere koy.ama fırına dayanılkı kaselere.fırın tepsısının içine su koy sütlac yanmasın dıye.üzeri kızarınca alırsın fırından.afıyet olsun.aslında fırına koymadanda olur.mesela üzerini nar ve kavrulmuş döğülmüş fındıkla süsleyebılırsın.umarım güzel olur afıyet olsun...

Ben çok cahilim yaa,o yüzden ona göre ayrıntılı olması lazım tarifin :a03:

pirinci haşlıcam sonra süzüp mü sütü eklicem yoksa direk sütü eklicem mi:a39:
 

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
1,845
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
rabbim senin iyiligini versin kardeşim..
dikkat dikkat !!!:D herkes okusun bu mesajı bacılar... ciddi söylüyorum :D:D
.





bacım içerisine yumurta sarısı eklemiyormusun nasıl kızarıyor bu sütlaç..;)[/QUOT

fırının üst bölüme koyacaksın üstü hafıf kızarınca alacaksın vallahı yumurta sarısını hiç duymadım
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt