Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

YEDİ GÜNDE BİR GECE(DUA GECESİ) (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerim Rabbim izin verirse bundan böyle BU DUADA SENDE VARMISIN?başlığı altında dua gecesi yapalım.Rabimize haftada bir günümüzü verelim.Birbirimize dua edelim.Rabbimize yakın olalım.Kainatn uyuduğu o saatlerde bizler,Rabbimize el açalım.Bizi yaratmış, bu dünyaya yerleştirmiş, akıl ve beden sahibi kılmış olan Allaha acaba gerektiği kadar yakınmıyız? Ona en son ne zaman dua ettiniz? Allaha sadece birtakım sıkıntı ve belalarla karşılaşınca mı yalvarıyoruz? Yoksa Onu sürekli anıyor muyuz? Dua ettiğimizde Onun bize çok yakın olduğunu, sizin fısıltıyla söylediğiniz veya içinizden geçirdiğiniz her sözü işittiğinin bilincinde misiniz? Onun tüm insanların ve herşeyin Rabbi olduğunu, hayattaki en büyük dostunuzun ve dayanağınızın Allah olduğunu, herşeyi öncelikle Rabbimizden dilemeniz gerektiğini düşünüyormuyuz?
. Duanın önemi Kuranda, . Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? (Furkan Suresi, 77) ayetiyle haber verilir. Allaha dua etmekte, Ona yakınlaşmakta bir sınır yoktur. Dolayısıyla, herkes bu yolu öğrenmekle ya da tekrar etmekle ebedi hayatına fayda sağlar.

Teheccüt namazı
Hem uyumak, hem uyanmak anlamına gelen teheccüt sözcüğü, terim olarak geceleyin uyanıp namaz kılmak ve gece namazı anlamındadır. Dilimizde teheccüt kelimesi, farz ve vacip namazlarla teravihin dışında, geceyi ihya için kılınan namazların hepsini ifade edecek şekilde kullanılmaktadır.
Bediüzzamanın tesbitiyle, teheccütle gecenin ihya edilmesi, berzah alemini aydınlatan bir projoktördür. Abdullah b. Ömerin rivayet ettiği bir hadis ve bir hâdise bu mevzuya ışık tutar. Bu hadiste Abdullah b. Ömer: mealen diyor ki: Herkes rüya görür ve gelir Allah Resûlü'ne anlatırlardı. Ben de kendi kendime: Keşke berzah aleminin kapıları bana da aralansa ben de bir kısım şeyler görsem ve gördüğüm şeyleri gelip İnsanlığın İftihar Tablosu'na anlatıversem; O da bunları tabir etse.. derken, bir gün rüyamda gördüm ki, iki zat beni kollarımdan tutup derdest ederek, derin ve alevli bir kuyunun başına getirdiler. O derince kuyunun içinden adeta bir hortum gibi döne döne alevler yükseliyordu. Vakumunu bile yutacak kadar korkunçtu. Anladım ki bu, cehennemdir. Beni başına getirdiklerinde, oraya atacaklar diye çok korktum. Allaha sığınıp, Ya Rab diye yalvarmaya başladım. Birisi bana dedi ki: Korkma! Senin için endişe edecek birşey yok. Sen oraya girmeyeceksin. Sonra uyandım ve ablam Hafsaya rüyamı anlattım ve bunun tabirini Resulullah'a sormasını istedim. Ablam sorunca Allah Resulü buyurdular ki: Abdullah b. Ömer ne güzel bir insandır ama, keşke geceleri ihya etse!
Burada berzah aleminin dehşetinden kurtulma yolunun gösterildiği açıktır. O da geceleri ihya etmektir.. evet gönüllerin diri ve canlı olması; bir yönüyle gecelerin canlı olmasına bağlıdır.
Rivayet edildiğine göre Peygamberimiz yatsıyı kıldıktan sonra vitri kılmadan uyur, gecenin ortalarından sonra uyanıp bir müddet namaz kıldıktan sonra yani teheccüt namazı kıldıktan sonra vitir namazını ve daha sonra vakti girince sabah namazının sünnetini kılardı.
Değerli kardeşlerim her hafta Perşembeyi Cumaya bağlayan gece dua gecemiz olsun.Katılmak isteyen kardeşlerim isimlerini yazsınlar,herhafta tüm müslümanlarla birlikte özel olarak o kardeşlerimizede dua edelim.Acizane kardeşiniz Ravza_nur

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BU DUADA SENDE VARMISIN?

Allah razı olsun....s.a...

sena_nur

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun.Gerçekten çok güzel olur kardeşim teheccüd namazının insana verdiği haz çok güzel..inş daim kalkabilenlerden oluruz ..Ben siteye fazla gelemiyorum ama dualarımda sizleri unutmamaya çalışıyorum inş...Bazı kardeşlerim dua ediyorum kabul olmuyor diyolaR buna çok üzülüyorum Rabbim her duayı kabul ediyor ama bazıları bu dünyada hayırlı olmadığı için bunun meyvesini ahirete bırakıyor..Ahirette bazı insanlara Rabbim köşkler verecekmiş. insanlar -ya Rabbi biz ne yaptık ki bu köşleri hakettik deyince Allah u Teala -Bunlar sizin kabul olmayan dualarınızdır diyecekmiş..sonra o insanlar-Keşke dünyadayken hiçbir duamız kabul olmasaydı diyeceklermiş....Yani anlatmak istediğim Biz istediğimiz şeyleri yorulmadan sıkılmadan isteyelim inş..Takdir O nundur,hakkımızda neyin daha hayırlı olacağını biz bilemeyiz...RABBİM HERKESİN GÖNLÜNDEN GEÇEN DUALARI HAKKINDA HAYIRLI BİR ŞEKİLDE KABUL ETSİN...DUALARINIZDA BU ACİZ KARDEŞİNİZİDE UNUTMAYIN..Selamün aleyküm...B)B)B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
BEN VARIM CANIM ABLACIM B)ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.CUMA GÜNLERİ YAPALIM ABLACIM EĞER SİZİN İÇİNDE BİR MAHSURU YOKSA.
A.E.O

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım bende arım inşallah ve bişey söylemiştim ama kimse yorum yapmamış bence perşembe geceleri yapalım o gün oruçlu olalım inşallah.

Resulullah (sav) buyurdular ki:''Ameller Allah Teala hazretlerine pazartesi ve perşembe günleri arzedilir. Ben, amelimin oruçlu olduğum halde arzedilmesini severim''
Tirmizi, Savm 44, (747)

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ablacım ben rabbimde izniyle allaha şükür haftada 2 kez pazartesi ve perşembe olmak üzere gece namazlarına kalkıyorum gerçekten tarifi olmayan bir huzur dolu oluyor insan duada bende varım inşallah rabbim yolundan ayırmasın

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim çabanızın sevabını versin İnşallah. Gerçekten çok iyi olur ben olmaya çalışacağım bu iletişimde ama zaman zaman kardeşlerimle bir arada olamazsam beni hoş görmelerini de isterim. Çünkü ne kadar söylesek te beden yoruluyor ama inşallah mümkün olduğunca aranızda olmaya çalışacağım. Selam ve dua ile. Rabbim duasız bir yaşam nasip etmesin İnşallah.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım,

bu sabah sayenizde çok güzel ve önemli bir ibadetimizi hep beraber yapmanın mutluluğu içindeyim ve tekrarlarını yapacağımız için de çok ama çok mutluyum.Bize öncülük ettiğiniz için ve uykularından feda edip kalkan bütün kardeşlerimizin Rabbimiz bütün dualarını kabul eder inşaALLAH...

selamünaleyküm

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RE: BU DUADA SENDE VARMISIN?

RE: RE: BU DUADA SENDE VARMISIN?

Ablacım çok güzel bir fikir bende varım hazır ve nazırım ablacım yanlız benım söyle bır sorunum var been gecelerı uyuyamıyorum yanı gece 3,4 anca o saatlerde ben namazı uyumadan kılsam olmazmı önemlı olan Allah için gece 2 rekat namaz kılıp dua etmek degılmı benı aydınlatırsanz cok sevınırım allah razı olsunB)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

paryosa_t yazdı:
Ablacım çok güzel bir fikir bende varım hazır ve nazırım ablacım yanlız benım söyle bır sorunum var been gecelerı uyuyamıyorum yanı gece 3,4 anca o saatlerde ben namazı uyumadan kılsam olmazmı önemlı olan Allah için gece 2 rekat namaz kılıp dua etmek degılmı benı aydınlatırsanz cok sevınırım allah razı olsunB)B)
Değerli kardeşim,Rabbim razı olsun.Elbette kardeşim sizin için nasıl uygunsa öyle olur.SELAM VE DUA İLE

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ben de varım inşallah.
cuma gecesi 4 te mi buluşuyoruz Allahın izniyle??
evet ben de aynı soruyu sorucam .teheccüd için mutlaka uyuyup uyanmak gerekiyor mu??
Rabbime emanet olunB)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
paryosa_t yazdı:
Değerli kardeşim,Rabbim razı olsun.Elbette kardeşim sizin için nasıl uygunsa öyle olur.SELAM VE DUA İLE
Allah c.c razı olsun ablacım cuma gecesımı kalkıcaz 4 temı gene

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR DÜŞÜNCE İNŞAALLAH BİZLERDE KATILACAĞIZ.ALLAH RIZASINI GÖZETEREK YAPILAN HER İŞ FAZLASIYLA KARŞILIĞINI BULACAKTIR MUTLAKA.BU İŞİMİZDEDE ALLAH RIZASINI DÜŞÜNEREK BAŞLAYALIM İNŞAALLAH.

EFENDİMİZ BUYURUYOR.
“Biriniz uyuyunca şeytan ensesine üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düğüm attığı yere eliyle vurarak, ‘üzerine uzun bir gece olsun, yat’ dileğinde bulunur. İnsan uyanır ve Allah’ı zikrederse, bir düğüm çözülür, abdest alırsa ikinci düğüm çözülür ve bir de namaz kılarsa bütün düğümler çözülmüş olur. Böylece kul canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde böyle yapmazsa, habis ruhlu, içi kararmış ve uyuşuk bir halde sabaha erer.” (Buhari, Teheccüd, 12)

ALLAHIN ADINI ANARAK BAŞLAYALIM İNŞAALLAH.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim inşallah bende varım selam ve dua ile Allaha emanet olun inşallah

HEVES

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum
ablacıgım yüce Rabbim nasip kısmet ederse bende varım.çok güzel bir düşünce.Allah razı olsun..B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

BENDE VARIM ABLACIM ...
B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

sena_nur yazdı:
Allah razı olsun.Gerçekten çok güzel olur kardeşim teheccüd namazının insana verdiği haz çok güzel..inş daim kalkabilenlerden oluruz ..Ben siteye fazla gelemiyorum ama dualarımda sizleri unutmamaya çalışıyorum inş...Bazı kardeşlerim dua ediyorum kabul olmuyor diyolaR buna çok üzülüyorum Rabbim her duayı kabul ediyor ama bazıları bu dünyada hayırlı olmadığı için bunun meyvesini ahirete bırakıyor..Ahirette bazı insanlara Rabbim köşkler verecekmiş. insanlar -ya Rabbi biz ne yaptık ki bu köşleri hakettik deyince Allah u Teala -Bunlar sizin kabul olmayan dualarınızdır diyecekmiş..sonra o insanlar-Keşke dünyadayken hiçbir duamız kabul olmasaydı diyeceklermiş....Yani anlatmak istediğim Biz istediğimiz şeyleri yorulmadan sıkılmadan isteyelim inş..Takdir O nundur,hakkımızda neyin daha hayırlı olacağını biz bilemeyiz...RABBİM HERKESİN GÖNLÜNDEN GEÇEN DUALARI HAKKINDA HAYIRLI BİR ŞEKİLDE KABUL ETSİN...DUALARINIZDA BU ACİZ KARDEŞİNİZİDE UNUTMAYIN..Selamün aleyküm...B)B)B)
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim inş duada buluşalım

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

B) ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE BİR OLUŞUMA VESİLE OLDUĞUN İÇİN
DUA GECELERİNDE ARTIK SİZİNLEN BENDE VARIN
MEVLAM HEPİMİZİN YAPTIĞI VE YAPAÇAĞI DUALARI KABUL EYLESİN AMİN B)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM BU GECE KALKIYORUZ İNŞALLAH DİMİ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt