Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yarın Pazartesi Değil mi? (1 Kullanıcı)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı

ORUÇ TUTMAYI SAKIN UNUTMAYINIZ!

Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

(1) Tirmizi, Savm,44;Nesai,sıyam, 36;İbn Mace, Sıyam, 42;Ahmed b. Hanbel 6/80.

Allah Rasulü’nün hususiyle bu günlerde oruç tutmasının sebebi ise, bu günlerin insanların amellerinin Cenab-ı Hakk’a arz edildiği günler olmasıdır. Üsame b. Zeyd (r.a.) şöyle rivayet etmektedir: Ben Peygamber Efendimizin, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tuttuğunu görünce, O'na bunun sebebini sordum. Bana şu cevabı verdiler: “Ameller, Cenab-ı Hakk’a Pazartesi-Perşembe günleri arz olunurlar. Ben istedim ki Cenab-ı Allah'a amelim arz olunurken oruçlu olayım.”
Tirmizi, Savm, 44; Nesai, Sıyam, 70

Başka bir rivayette de Rasulullah'a, Pazartesi günü tutulan oruçtan sordular. Peygamber Efendimiz: “Ben o gün dünyaya geldim ve o gün peygamberlik verildi veya bana vahiy indirilmeye başlandı.”buyurmuşlardır.
(

Müslim, Sıyam, 197​
.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Maşallah.Allah(c.c.) Razı olsun kardeşim.Ne güzel bir hatırlatma ne güzel öğüt veriyorsunuz.Rabbim ecrinizi versin.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm,
İlk sizi çıkardı Rabbimiz bu öğütün karşısına...
Maşallahlar size gelsin,ne kadar kıymetliymişsiniz...
Bu kıymetin farkına varıp,değerlendirenlerden olmanızduasıyla...
Mevla hayırda kullansın sizi/hepinizi/hepimizi...

Maşallah.Allah(c.c.) Razı olsun kardeşim.Ne güzel bir hatırlatma ne güzel öğüt veriyorsunuz.Rabbim ecrinizi versin.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim inşallah bir aksilik olmazsa bende varım.............

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hiç aklımda yoktu ..!!
sayenizde yarın oruçlu olucam inşallah çok teşekkürler Rabbim bol bol ecir versin size ::)

Y

YAGMURBEY

selamın aleyküm

bir paylaşım yapıyorsunuz ve acizhane bir kaç kelimede ben yazayım dedim ama malesef nedenini bilmiyorum bir cevap bile verilmiyor onun için yazdıklarımı sildim ALLAH a emanet kalın

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm bir soru sorcaktım cevap verecek varmı aranızda.... benim dua kitabımda çarşamba, perşembe ve cuma oruç tutulur.. ve cuma namazına gidilip namazdan sonra okunan bir dua var o oduayı okuyanın duası kabul olur diyor...
1. ben bayanım ben nasıl cuma namazı kılcam
2. cuma namazı nasıl kılınır bilmiyorum
3. evde öğle namazı gibi kılsam ama niyetim cuma namazı olsa olurmu
bilgilendirirseniz sevinirim

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun.O kadar iyi oldu ki.. Pazartesi günü oruç tutarım diyordum kendi kendime bir kaç gün önce, unutmuşum, hatırladım vesilenizle..

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm değerli kardeşim,
hepinize ayrı ayrı özen göstererek cvp vermeyi öylesine isterim ki ama şuan bir meşguliyetim vardı,o yüzden konuyla ilgilenemedim.Hakkınızı helal edin.

Lakin üzüldüm paylaşımınızı silmenize,ben cevap vermesem de siz silmese idiniz keşke,faydalanıp sevap kazanacaklar olurdu sayenizde...
Bir paylaşım açarken cevabı yalnız Allah'tan bekleyelim,kullardan bir cevap beklersek belki üzülürüz belki niyetimiz değişir( Allah muhafaza).

Hadi şimdi paylaşımınızı yeniden yapın,yapın da faydalanalım hepimiz inşallah...
Anlaşılması ve hayırlara vesile olması duasıyla...

selamın aleyküm

bir paylaşım yapıyorsunuz ve acizhane bir kaç kelimede ben yazayım dedim ama malesef nedenini bilmiyorum bir cevap bile verilmiyor onun için yazdıklarımı sildim ALLAH a emanet kalın

Y

YAGMURBEY

Selamun Aleyküm değerli kardeşim,
hepinize ayrı ayrı özen göstererek cvp vermeyi öylesine isterim ki ama şuan bir meşguliyetim vardı,o yüzden konuyla ilgilenemedim.Hakkınızı helal edin.

Lakin üzüldüm paylaşımınızı silmenize,ben cevap vermesem de siz silmese idiniz keşke,faydalanıp sevap kazanacaklar olurdu sayenizde...
Bir paylaşım açarken cevabı yalnız Allah'tan bekleyelim,kullardan bir cevap beklersek belki üzülürüz belki niyetimiz değişir( Allah muhafaza).

Hadi şimdi paylaşımınızı yeniden yapın,yapın da faydalanalım hepimiz inşallah...
Anlaşılması ve hayırlara vesile olması duasıyla...

aleyküm selam

Haram ayların her birinde (Perşembe, Cuma ve cumartesi) aralıksız üç gün oruç tutarsa 900 yılık ibadet sevabı ona yazılır. Ayrıca haram ayların sevapları ve günahları da katlanarak yazılır.

Zilkade Ayının 25. gecesinin önemi:
Zilkade ayının 25. günü (dahvul arz) Kabe’nin altından başlamak suretiyle yer yüzü yayılmaya ve yaratılışına başlanmıştır.

Gecesini ibadetle geçirmek. gündüzünü de oruçlu geçirmenin çokça sevabı vardır.

İmam rıza (as)’dan nakledilen rivayette: “ bu gece hz. İbrahim ve İsa (as)’lar dünyaya geldi ve Dahvul arzdır. Gecesinin ibadetinin çokça sevabı ve gündüzünün orucun 60 ay oruç tutmak kadar sevabı vardır.” Bir başka rivayette de İmam Zamanın zuhur edeceği gündür; diye geçmektedir.

Zilkade ayının 25. gününün amel ve önemi:
Yılın dört gününden biridir ki; orucu bütün diğer günlerden fazileti fazladır. Yine rivayette orucunun 70 yıllık oruç sevabına eş değer olduğu ve bir başkasında ise 70 yılık keffare olduğu beyan buyrulmuştur.

Herkim gecesini ibadetle ve gündüzünü de oruçlu geçirirse ona 100 yıllık ibadet sevabı yazılır.

kasım ayının 12.günü ALLAH ın izniyle oruç tutmak umuduyla ALLAH a emanet kalın..

cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim.. selam ve dua ile kalın.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm bir soru sorcaktım cevap verecek varmı aranızda.... benim dua kitabımda çarşamba, perşembe ve cuma oruç tutulur.. ve cuma namazına gidilip namazdan sonra okunan bir dua var o oduayı okuyanın duası kabul olur diyor...

Ve Aleyküm selam değerli kardeşim,
Evet kardeşim,İbn-i Abbas r.a'dan ve İbn-i Ömer r.a.'dan rivayet edilmiş hadis-i şerif var.
Çarşamba, perşembe, cuma oruç tutar,Cuma günü de malından küçük veya büyük bir miktarda tasaddukta bulunursa,yani sadaka verirse,günahsız olacağı bildirilmiş.

Lakin peygamber efendimiz pazartesi ve perşembe gününe çok önem vermiştir.Cuma tek tutulmadığı için onu ya perşembeyle,yada cumartesiyle tamamlamak gerekiyor.

Hanımların mescidi evleridir,cuma namazı bayanlara farz değildir.Lakin evinizde kılabilirsiniz.

Cuma namazı şu şekilde kılınır:

Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. [Bunun iki rekatını kılmak farzdır. Öğle namazından daha kuvvetli farzdır.] Bunlar sırası ile şöyledir:
Önce, Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır.Cuma namazının farzı iki rekattır.Niyet edilir ve iki rekatlık farzı kılınır.Farzı kılındıktan sonra, dört rekatlık son sünneti kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibi.Bundan sonra, “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet ederek, öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir denilen bir namaz kılınır. Sonra da, sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktin sünneti kılınır. Son olarak da tesbihat yapılır.

İnşallah anlatabilmişimdir.
Hayırlara vesile olması duasıyla...

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. bilgiler için razı olsun ama bi isteğim olacak...
Bu tür bilgi paylaşımlarda kaynak belirtelim olur mu...
Kaynaklarımız sağlam olsun ki,olası bir yanlıştan sebep vebal almayalım...
Geceniz hayır olsun...

aleyküm selam

Haram ayların her birinde (Perşembe, Cuma ve cumartesi) aralıksız üç gün oruç tutarsa 900 yılık ibadet sevabı ona yazılır. Ayrıca haram ayların sevapları ve günahları da katlanarak yazılır.

Zilkade Ayının 25. gecesinin önemi:
Zilkade ayının 25. günü (dahvul arz) Kabe’nin altından başlamak suretiyle yer yüzü yayılmaya ve yaratılışına başlanmıştır.

Gecesini ibadetle geçirmek. gündüzünü de oruçlu geçirmenin çokça sevabı vardır.

İmam rıza (as)’dan nakledilen rivayette: “ bu gece hz. İbrahim ve İsa (as)’lar dünyaya geldi ve Dahvul arzdır. Gecesinin ibadetinin çokça sevabı ve gündüzünün orucun 60 ay oruç tutmak kadar sevabı vardır.” Bir başka rivayette de İmam Zamanın zuhur edeceği gündür; diye geçmektedir.

Zilkade ayının 25. gününün amel ve önemi:
Yılın dört gününden biridir ki; orucu bütün diğer günlerden fazileti fazladır. Yine rivayette orucunun 70 yıllık oruç sevabına eş değer olduğu ve bir başkasında ise 70 yılık keffare olduğu beyan buyrulmuştur.

Herkim gecesini ibadetle ve gündüzünü de oruçlu geçirirse ona 100 yıllık ibadet sevabı yazılır.

kasım ayının 12.günü ALLAH ın izniyle oruç tutmak umuduyla ALLAH a emanet kalın..

cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim.. selam ve dua ile kalın.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. asıl sizden razı olsun böylesin teslimeyetli davrandığınız için...
Mükafatını tez zamanda göresiniz inşallah...
Dualrınıza da gönğlden amin...

ALLAH razı olsun hiç aklımda yoktu ..!!
sayenizde yarın oruçlu olucam inşallah çok teşekkürler Rabbim bol bol ecir versin size ::)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

cuma namazını cemaatle kılmak farz bildiğime göre kardeşim.bazı şehirlerde kadınlarda cuma namazına gidiyor.o şehirlere gidersen anca öyle.yine yanlış bilgilendirmiş olmak istemem ama böyle bildiğime göre

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş.
Pazartesi perşembe oruçlarını biliyorum ama böyle bir içeriğe sahip olduğunu şuan okudum.
Allah razı olsun bu faidalı bilgileri bizlerle paylaştığınız için.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için teşekkürler kardeşim,Allah razı olsn

Selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun.O kadar iyi oldu ki.. Pazartesi günü oruç tutarım diyordum kendi kendime bir kaç gün önce, unutmuşum, hatırladım vesilenizle..

Aleyküm selam,
Rabbim şimdiden kabul buyursun ve daim etsin bu ibadetinizi...
Dualrınızda hatırlarnırız inşallah,Mevla hatırlatsın...

Y

YAGMURBEY

SELAMIN ALEYKÜM..

ben yazdıklarımı yazmamış saydım teşekkür ederim efendim ..

sadece zilkade ayının 25. günü oruç tutulmasının çok sevap olacağını yazdım

sevaba davetti sadece

ALLAH a emanet kalın..

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam,
Rabbim hepimizden razı olsun inşallah...
Selamunaleyküm.
Çok güzel bir bilgilendirme olmuş.
Pazartesi perşembe oruçlarını biliyorum ama böyle bir içeriğe sahip olduğunu şuan okudum.
Allah razı olsun bu faidalı bilgileri bizlerle paylaştığınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt