Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yarın Pazartesi Değil mi? (2 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,
Rabbim razı olsun sevabınıza yazsın inşallah.çok faydalı bir hatırlatma.
selametle...

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah,

Tebük seferinde,o uzun ve çetin yolcukta öylesine susuz kalmışlar ki müslümanlar, dudaklarını ıslatacak su bulamamışlar...

Bunun üzerine susuzluktan ölmemek için bindikleri develerini kesip,onların içlerindeki suları içmişler...

Böylesine susuzluk çekenleriniz oldu mu?

a
( Mustafa Özşimşek hoca Efendi'nin sohbetinden alıntıdır).
Sohbete ulaşmak için TIKLAYINIZ: http://www.itibarhaber.com/mp3/mp3-sohbet/mustafa-oezsimsekler-/1681-allaha-kulluk-etmek

Şu Muharram ayında,bu günleri düşünerek,halimizi şükrederek ve biraz olsun bu günleri anlayabilmek için oruç tutmak çok zor olmasa gerek,değil mi?...

Öyleyse Şimdiden Allah c.c. kabul etsin,dualarınızda hatırlanmak dsuasıyla...​

ayse64

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler Allaha emanet ol selmlar

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun güzel hatırlatman için kardeşim...inşallah nasip olur yarına müslüman gibi çıkmak ve oruc tutmak...

Cileli54

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun sizden,Dünyada Huzurlu,saglikli,basibütün,Ahirette Mekaniniz CENNET olsun insallah,sizin ve sizin gibi caba gösteren bütün müslüman din kardeslerimizin de.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Yarın oruç tutmayı unutmayalım...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
evet bugün pazartesi ben de sahura kalkmış bulunmaktayım Allah celle celalühü oruç tutan kardeşlerime sabır versin yardımcısı olsun güç kuvvet versin. Allahım herkese nasip etsin.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Eveeeeeeeeeettt:) yarın PAZARTESİ.

İnşallah ben de oruclu olacagım.Allah razı olsun.

Allah'a emanet olun.

Selametle...

euzi

Kayıtlı Kullanıcı
İnşAllah,Yarın Pazartesi.Oruçlarımız kabul olsun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm..
inşaallah ben de yrn oruçlu olacağm.
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin..

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah yarında her zamanki gibi oruç olurum .bu yıl kendime bir hedef belirledim her pazartesi /salı oruç tutmaya çalışıyorum.o günlerde okul yoğun olduğu için hiç bilmiyorum orucu.inşallah bütün yıl devam ederim diye düşünüyorum.selamlar

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı

ORUÇ TUTMAYI SAKIN UNUTMAYINIZ!

Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

(1) Tirmizi, Savm,44;Nesai,sıyam, 36;İbn Mace, Sıyam, 42;Ahmed b. Hanbel 6/80.

Allah Rasulü’nün hususiyle bu günlerde oruç tutmasının sebebi ise, bu günlerin insanların amellerinin Cenab-ı Hakk’a arz edildiği günler olmasıdır. Üsame b. Zeyd (r.a.) şöyle rivayet etmektedir: Ben Peygamber Efendimizin, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tuttuğunu görünce, O'na bunun sebebini sordum. Bana şu cevabı verdiler: “Ameller, Cenab-ı Hakk’a Pazartesi-Perşembe günleri arz olunurlar. Ben istedim ki Cenab-ı Allah'a amelim arz olunurken oruçlu olayım.”
Tirmizi, Savm, 44; Nesai, Sıyam, 70

Başka bir rivayette de Rasulullah'a, Pazartesi günü tutulan oruçtan sordular. Peygamber Efendimiz: “Ben o gün dünyaya geldim ve o gün peygamberlik verildi veya bana vahiy indirilmeye başlandı.”buyurmuşlardır.
(

Müslim, Sıyam, 197​
.

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt