Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yarın Pazartesi Değil mi? (2 Kullanıcı)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Başka bir rivayette de Rasulullah'a, Pazartesi günü tutulan oruçtan sordular. Peygamber Efendimiz: “Ben o gün dünyaya geldim ve o gün peygamberlik verildi veya bana vahiy indirilmeye başlandı.”buyurmuşlardır.
(

Müslim, Sıyam, 197
.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Rasulü Ekrem (aleyhissalatu vesselâm) bazı zamanlarda ibadet ü taata daha çok özen gösterir, diğer vakitlerdekinden daha hassas davranırdı. Hz. Aişe de bu mevzu ile alâkalı olarak: “Allah Rasulü, Pazartesi-Perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi.”buyurmaktadır.

(1) Tirmizi, Savm,44;Nesai,sıyam, 36;İbn Mace, Sıyam, 42;Ahmed b. Hanbel 6/80.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

Allah razı olsun hatırlatmalarınız için, yarın da ayrıca - yanlış bilmiyorsam eğer - Zilkade ayının 25. günü, o gün de oruç tutmanın bol sevabı olduğunu yine bu siteden öğrendim. Bu akşam da (çarşamba) gecesi oluyormuş, bu gece yapılan ibadetlerin de sevabının çok olduğunu söylüyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

Y

YAGMURBEY

selamün aleyküm,

Allah razı olsun hatırlatmalarınız için, yarın da ayrıca - yanlış bilmiyorsam eğer - Zilkade ayının 25. günü, o gün de oruç tutmanın bol sevabı olduğunu yine bu siteden öğrendim. Bu akşam da (çarşamba) gecesi oluyormuş, bu gece yapılan ibadetlerin de sevabının çok olduğunu söylüyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

selamın aleyküm doğru biliyorsun ve doğru yazdın yarın zilkade ayının 25 günü ve oruç tutmanın çok sevabı var..şimdiden ALLAH kabul etsin bu akşam sahura kalkılacaktır...ALLAH ın emanetinde kal..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
evet bende orucu bekliyordum.... inşallah tutarım inşallah...

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
iмαη" öLüмüη ηєƒѕi уєηdiği уєяdєdiя..öLüм" ηєƒѕiη iмαηı вiтiяdiği вєdєηdєdiя..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
perşembe gününü tuttum inşallah yarin pazartesi ve yine tutarim ...........

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurmuştur:

"Arefe gününde tutulan oruç geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur." (12)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurmuştur:

"Arefe gününde tutulan oruç geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur." (12)

SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER. BEN YARIN İNŞALLAH TUTMAK İSTİYORUM AMA DERSHANEYE GİDİYORUM SABAH 9:00DAN 13:00 A KADAR.. GÜN İÇİNDE AŞIRI YORGUNLUK :a23:VE HALSİZLİK OLUYOR BU ARALARDA:a02::a02:... EĞERKİ ORUÇLU OLUPTA YARIN KENDİMİ İYİ HİSSETMEZSEM ORUCU BOZARSAM GÜNAH OLUR MU İNŞALLAH ÖYLE BİŞEY OLMAZ DİYORUM AMA BU ARALAR ÇOK HALSİZİM GÜNAH OLUR MU ACABA:a45:

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER. BEN YARIN İNŞALLAH TUTMAK İSTİYORUM AMA DERSHANEYE GİDİYORUM SABAH 9:00DAN 13:00 A KADAR.. GÜN İÇİNDE AŞIRI YORGUNLUK :a23:VE HALSİZLİK OLUYOR BU ARALARDA:a02::a02:... EĞERKİ ORUÇLU OLUPTA YARIN KENDİMİ İYİ HİSSETMEZSEM ORUCU BOZARSAM GÜNAH OLUR MU İNŞALLAH ÖYLE BİŞEY OLMAZ DİYORUM AMA BU ARALAR ÇOK HALSİZİM GÜNAH OLUR MU ACABA:a45:

Ve aleyküm selam,
Hadis-i şeriflerde orucun sıhhat kaynağı olduğu belirtilmiştir.
Zararı olmaz lakin,alışık değilseniz alışma evresinde ufak halsizlikler olabilir.
Nafile bir ibadeti,öğreneğin yarın tututacağınız orucu eğer bozar iseniz,gününe gün oruç tutmanız lazım gelir.
Rabbim tutmanızı nasip eylein inşaallah..

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu,
Oruç tutmanın sünnet olduğu Perşembe günümüzle paşlayıp,Cuma ve Cumartesi olmak üzere üç gün aşure günü niyetiyle oruçlarımızı tutalım ve tutturmaya vesile olalım çevremize.

Hayırlara vesile olması duasıyla...

"Âşûre Gününde tutulan orucun ALLAH katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum."
"Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, ALLAH'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”
"Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenâb-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt