peki kardeşim,bayanmısın,erkekmisin.ona göre hitapta bulunalım.yani avarttan kim oldugunuzu bilemiyoruz.o yüzden hitap şeklimiz yalnış olmasın.
erkek olmama عىمة daki ة izin vermiyo cunku kadin isimlerinde kullaniliyo
istisnalar haric ismim Naima
peki kardeşim,bayanmısın,erkekmisin.ona göre hitapta bulunalım.yani avarttan kim oldugunuzu bilemiyoruz.o yüzden hitap şeklimiz yalnış olmasın.
SA.ARAPCAYI NİYE KUTSUYORSUNKİ.RESUL ARAPTI KURANI ARAPCA YAZDIRDI.AMA GELEN VAHİY RABCA İDİ.TÜRKCESİNİ OKUYUP VE ANLAYIP ZAMAN KAYBETMESE DAHA İYİ DEGİLMİ EFENDİ.A.E.Oنعىمة;523235' Alıntı:yok boyle bir sey bu da senin peygamberin dili zaten yazdim gercek hayat ahiret hayatidir diye ben de dogumdan bilmiyorum arabcayi zorluk ceke ceke ogrendik biraz da husni zan yapsana Peygamber Efendimizin sav meshur sozu o istedim ki degistirmeden yazayim hem tercumesini de yazdim
aslinda bir musluman Kuranin orijinalini okuyabilmek icim arabca okumayi ogrenmeli Hz. Ali ra de diyor ki Arabcayi ogrenin ve ogretin
insan istedikten sonra japonca da ogrenebilir arabca da
Kuranin arabca inimis olmasi yeterli degil mi
Allah yardimciniz olsun
نعىمة;523658' Alıntı:erkek olmama عىمة daki ة izin vermiyo cunku kadin isimlerinde kullaniliyo
istisnalar haric ismim Naima
inan kardeşim,şu an eşimde yanımda ama bir şey anlamadık.her halde bayansın adında naima.yalnışsa lütfen düzelt.ayrıca erkek olmama ...... orasını anlamadım.lütfen biraz açarmısın.mahsuru yoksa
نعىمة;523695' Alıntı:bayanim ben .saka olsun diye oyle yazdim
kardeşim bunun şakasımı olur.neyse,önemli olan bu sitede ALLAH için varız.gayemiz HAKK adına.ama dikkatimi çekti,tataristanda olmana ragmen türkçeyi çok güzel konuşuyon ve yazıyon.zaten arapçayı 1-2 günde maşaallah hal etmişsin.acaba kardeşimiz ne işlerle meşgul oluyor.bu kadar bilgili bir kardeşimizin sırada işler yapması elbetteki beklenmez.
نعىمة;523725' Alıntı:evde oturuyom cocuklarima bakiyom hem de cok siradan seyler yapiyom
ben de zaten cok siradan biriyim yatigim ozel bir sey varsa o da okudugum siradisi virdim
SA.NE TATARİSTANI YALAN SÖYLÜYOR.MÜSLÜMAN YALANMI SÖYLER DİCEN ÇİHATTA SÖYLER BUNLARIN MANTIGI BU A.E.Otataristan soguk olsa gerek.hele geceleri çok soguktur.ALLAH yardım etsin.her halde türkiyeyle saat farkını biliyorsunuzdur.
ama çok merak ettim,nasıl sıradan oluyorsunuzki bu kadar bilgive beceriye sahip oluyorsunuz.ayrıca yatigim ve virdim ne demek.
Selamün Aleyküm hayırlı akşamlar kasım hadi abi kardeşin ismi naime aslında okunuşu neimeh arapçada on tane kalın harf vardır oradaki i ayın harfi yani kalın ı ile i arası bir ses verilir kardeş naima diyor ama ordaki me harfide incedir ma olması için meeddi tabi alması lazım sana izin vermiyor dediği harfte kapalı te durulduğunda he olur ve aldığı hareke erkek veya kadını temsil eder çok oluyorum ama kusura bakmasın hakkını helal etsin bir şey anlatırken azarlar gibi anlatılmaz belki karşındaki insanın gerçekten öğrenmeye ihtiyacı vardır GÜL PEYGAMBERİMİZ ASHABINA NASIL ÖĞRETMEN OLMUŞSA BİZLERDE ONUN İZİNDEYSEK DAVRANIŞLARIMIZ ÜSLUBUMUZ ÖYLE OLMALI
SELAMETLE KALIN ALLAHA EMANET OLUN
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM...EVET BENDE FARKINDAYIM ÜSLÜPTA BİRAZ SERTLİK SEZİYORUM....EFENDİMİZİ ÖRNEK ALAN BİR MÜ'MİNİN MÜ'MİN BİR KARDEŞİYLE DAHA GÜLRE YÜZLÜ VE SEVECEN AYRICA DAHA HOŞ GÖRÜLÜ KONUŞMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM...SELAM VE DUA İLE...
SA.SEN SİBİRYALI DEGİLSİN NE ATIYON TUTUYON ÜÇKAGITCI .TEBLİĞDE HER ŞEYİ MUBAH SANIYORSUNUZ.A.E.Oنعىمة;523772' Alıntı:Sibirya kani tasidigim icin galiba
tesekkur ederim dinimizde Allah rizasi gozetilir ovulmeye kotulenmeye bakilmaz
eger dedigin gibi olsaydim coktan ooooooooooooo.........
KASIM ABİCİM BEN SENİN ÜSLÜBUNA SERT DEMEDİM KONUŞTUĞUNUZ KARDEŞİM VAR YA ADI NAİMA ...O KARDEŞİMİZİN ÜSLÜBUNU SERT BULUYORUM.....SELAMÜN ALEYKÜM...ya hayretler içinde kaldım.2 sattir şurada o insanla bir şeyler konuşup tanışmaya çalışıyorum.ayrıca uslubumda hiçte kırıcı bir laf olmadı.olduysada ondan özür diledim.hiçmi yazılanları okumuyorsunuz.kendinden belki "eger incittiysem özür dilerim diye5-6 kere yazı yazdım.oda hayır dedi.şimdi güzel güzel konuşurken neden beni incitici laflarla suçluyorsunuz. anlamadım lütfen anlatırmısınız.
ya hayretler içinde kaldım.2 sattir şurada o insanla bir şeyler konuşup tanışmaya çalışıyorum.ayrıca uslubumda hiçte kırıcı bir laf olmadı.olduysada ondan özür diledim.hiçmi yazılanları okumuyorsunuz.kendinden belki "eger incittiysem özür dilerim diye5-6 kere yazı yazdım.oda hayır dedi.şimdi güzel güzel konuşurken neden beni incitici laflarla suçluyorsunuz. anlamadım lütfen anlatırmısınız.
Selamün Aleyküm Kardeşim...bak Ben Ne Nurcuyum Nede Başka Bir Cemattenim...sen Nur Cemaatini Hoş Bulmayabilirsin Bu Gayet Normaldir.herkes Her Cemaati Hoşbulacak Sevecek Diye Birşey Yok Tabiki...ama Afakisevda Kardeşiminde Dile Getirdiği Gibi Azarlar Gibi Konuşuyorsun...bu Dille Insanlara Bişey öğretemezsin Biraz Daha Yumuşak Bir üslüba Sahip Olursan Tebliği Daha Kolay Yaparsin Inşallah...ben Yazilarini Okuyorum Sorulan Sorulari Ve Verdiğin Cevaplari Takip Ediyorum...acaba Bendemi Sorun Var Benmi Yanliş Düşünüyorum Diye Aklimdan Geçiriyorum....bazi Arkadaşlarla Da Bazi Sert Konuşmalar Geti Aranizda....daha Hoşgörülü Olsak Daha Iyi Olmaz Mi....
نعىمة;523823' Alıntı:tesekkur ederim sayin kardesim dilim boyledir ama gene de tavsiyene uymaya calisacagim 1bir misal verir misin
2 burada benden daha azarlar var onlari da uyariyor musun
3 elbette her insanda kusur var
4 tatarim turk degilim onun icin bilmedigim incelikler de olabilir
5 yapim oyle
6 dedigim gibi Sibirya kani tasiyorum
7 ovulmeye ya da kotulenmeye bakmam onemli degil bu yolda her seye alisigiz zaten
8 bazen cok tatli dille cok yanlis seyler de konusabiliyor
9 Allah ihlasi nasib etsin yeter begenen de olsun begenmeyen de
10 1 tane de olsam ben de bir ferdim ve benim de hakklarim var cok ta begenmediklerim var ama bunun icin onlara saldirmiyorum
11 neydi ismi benim hakkimda 3 sahis olarak konustu o da mesela cok nezaket disi yuzume konussun madem
12 bu kadarla yetinelim her kes yoluna............:H
- kusura bakmayın ama konuşma (yazışma!) tarzınıza lütfen dikkat ediniz...
- savunduklarınızı bu şekilde kırıcı üslup ile dile getirmek hiçte hoş değil...
- çünkü burası tartışma formu değil...
- herkesin olduğu kadar sizinde haklarınız var elbette ama huy mazeretine sığınarak dozaşımı olmadan...
- ne kanı taşıdığınızın önemi yok, çünkü dünyada zaten dört çeşit kan vardır..:evet
ALLAHA EMANET OLUNUZ