Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (9 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ya Rabbi !
Günahlarimzi rahmetinle af ve magfiret eyle ! Ölülerimizide magfiret eyle, yasayanlarimiza hayirlar ihsan et !
Riyadan, nifaktan, her türlü hastalikdan, kazadan, beladan, tenbellikden, acizlikden, zelil olmakdan, zulüm etmekden ve zulüm görmekden, cimrilikden, müsriflikden, azdiran zenginlikden, ve dogru yoldan ayrilmaya sebep olan fakirlikden, seyten ve nefs´in serrinden, düsmanin galebesinden, kötü huydan, bidat islemekden, delalete düsmekden, halis olmayan amelden, her cesit günahdan, küfre girmekden, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabindan, dinimize ve dünyamiza zarar verecek islerden sana sigindik, bunlardan bizleri koru.
Ya Rabbi !
Bize sarsilmaz bir iman, güzel bir ahlak, sükredici bir kalb, sabredici beden, zikr edici dil, kaza ve kaderine riza gösteren hayirli bir ömür, salih evlat, dünya ve ahiretde güzellik ihsan et.
Ya Rabbi !
Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, bütün enbiyanin, Ehli-beytin, Eshabi kiramin sevgisini ve sevgine kavusturacak amel ve isleri nasip eyle.
Ya Rabbi !
Dinine severek hizmet etmeyi, kul borclarini ödemeyi ve sehit olarak ölmeyi nasip eyle !
Ya Rabbi !
Bu vatani bizlere birakan ecdadimizin ruhunu sad eyle, memleketimize hizmetleri gecmis ve ALLAH icin harp etmis dedelerimizi rahmet eyle !
Yurdumuzu her cesit düsmandan koru !
Cünkü sen herseye kadirsin dualarimizi kabul eyle ALLAHIM

AMIN

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
26.De ki: "Ey mülkün sahibi Allah'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin."
27."Geceyi gündüze bağlayıp-katarsın, gündüzü de geceye bağlayıp-katarsın; diriyi ölüden çıkarırsın, ölüyü de diriden çıkarırsın. Sen, dilediğine hesapsız rızık verirsin
(Al-i İmran suresi 26-27. ayetler)

AyYüzlüM

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.abaz.de
aminnnn ... bir başka dua da süleyman a.s. dua sı olan rabbim hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle , gönlümün istediğini de hakkımda hayırlı eyle... rabbim; peygemberimiz gül kokulumuz s.a.s. ne istemişse senden onları istiyor nelerden sığınmışssa onlardan sığınıyoruz... sen hayırdaki şerri şerdeki hayrı görmemizi nasip eyle bizi bize bırakma...
içim içime sığımıyo daha çok dua var edilecek ama rabbim gönlümüzdeki dualrı hakkımızla hayırlı olacak şekilde kabul etsin amin....

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım.
Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da
Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad olurlar.
(Bakara Suresi, 186)

Rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin ..Amin

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
bismillah7yh6xy.gif

Hz.Mevlana%20%20Ks.%20dua%205.jpg

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
DUA KULUN ümit dalı ve Rabbine bağlılığının en güzel ifadesidir.Dua,cennet yollarını açan,kalbe safa,ruha gıda veren ve ebediyyet serinliğini tattıran vecd halidir.Dua,mü'min için eşi bulunmaz bir silah,ümit gecesinde hayırlı bir sabah,bela,şiddet ve felaket çemberinden kurtuluş ve felahtır.Dua,yerde nur,gökte nur,sağda nur,solda nur ve kul için bir tükenmez huzurdur.Dua,Hak kapısının halkasını tutmak,çırpınan gönüllere ilahi rahmeti dilemektir.Dua,kulun şerefini artıran,iki alemde de yüzünü ak eden,bir güzellik bulutu halinde rahmet katrelerini gönül toprağına döken en hayırlı şeydir.

HAYIRLI YASAM..SELAM VE DUA İLE...

Esselamu Aleykum ve Rahmatullahi ve Berekatuhu...Essalâtu Vesselâmu Aleyke Yâ Rasûlallâh

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Ya Rabbi Ben Pişmanım!

Her kelam pek çok manaya gelir pek çok kişilerce. Her nefes kadar manası vardır bir tek kelimenin bile… Aşkı Mecnun’a sorsanız bir başka tefsir yapar, Leyla’ya sorsanız bir başka mana verir.
Bir profesör ihtisas gördüğü alana göre anlatır öğrencisine.
İşte öyle bir kavram öbeği var gönlümüzde dilimizde terennüm eden ve dost gönüllerine sunulmayı bekleyen…

Ya Rabbi Ben Pişmanım…
Huzur… Bir daha hiçbir zaman ve mekânda bulunamayacak olan…

Hâl… Gözler kapalı, baş eğik, sırtta onlarca yükün ağırlığı…
Vak’a… Önce bir Güzel’in ağzının açılışı… Dökülen inci taneleri…

“Ya Rabbi!...”
Bu gönülden nidaya “Lebbeyk!” denmez mi? Sonra o sırtında onlarca yük taşıyanın mahzun sesi…

“Ya Rabbi!...” Öyle bir nida ki…“Ben…”
Bu “Ben…” deyiş cümle zelilliği ifade edişten gayrısı değil… Büyüklenen bir küçüğün küçüklüğünün an be an farkına varışla Yüce Huzur’a varışı ve içten içe büyüyen serpilen bir aşığın “Sen geldin.” dercesine bir “Ben!” deyişi…
Ve “Pişmanım!...” Cümle mahlûkat kulak kesilir bu söze… Susar ve başlar dinlemeye…
Tek yankılanan iki kişinin cılız sesidir ve çıt yoktur koskoca âlemde…
“Bütün yapmış olduğum günahlardan…” Bu söz bütün âlemi şahit tutuştur pişmanlığa aslında…

“Bir” Olan’ın huzurunda…
Derin bir “ahhh” izi vardır ahvalde ve “Ahh! Âşıkların esmasıdır” hakikatte…
“Keşke yapmasaydım” sözleri dökülür ağızdan…

Yeryüzünde “keşke” sözü, tek buraya yakışır ve yalnız bu söze aittir “keşke…”
Nasıl ki “ben” sözü bir başka yerde zarardan gayrısı değildir. “Keşke” sözü için de aynı hâl geçerlidir.

Ve ağızdan dökülen “İnşAllah” sözü bir başka yakışır âşığın diline…
“Bir daha ben yapmayacağım!..” ve yine “ben…”
“Ben pişmanım…” derken bütün günah yüklerini sırtından atan âşık

“İnşAllah bir daha ben yapmayacağım” derken ayrı bir yük yüklenmiştir sırtına…

Aşk’a, Meşk’e, Âşık’a, Maşuk’a, Vefa’ya… Söz vermiştir o artık.
Dönülemeyesice, ölse de vaz geçilemeyesice bir söz…

Ve… “Ben Kabul Ettim!...”
Devamı bambaşka bir âleme dahil olmaktır… Apaçık bir davetten gayrısı değildir devamı dostlar…
Gözlerimizi kapayalım, Âşık olup Maşuk önünde diz kıralım, boyun burup oturalım. Ve söyleyelim…

Haydi… Bir defa daha…

“Ya Rabbi! Ben pişmanım, bütün yapmış olduğum günahlardan.

Keşke yapmasaydım. İnşAllah bir daha ben yapmayacağım.

''Ben Kabul Ettim…!”

''Ben Kabul Ettim…!”

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Üzerimize Sabır Yağdır, Yâ Râbbi!..

Üzerimize Sabır Yağdır, Yâ Râbbi!..

29922853625908317aaf1me3.jpg

Sabır… Ne kadar sihirli bir kelime… Söylenişi bile insanın ruhunu serinletiyor; sabır…

* * *

Sabır… Belâlara, musîbetlere, hastalıklara, âfetlere… Hâşâ “Yâ Rabbi! Benden başkası mı yoktu?!” demeden…

Cenâb-ı Hakk’ın, “Gerçekten Biz Eyyûb’u sabırlı (rızâ hâlinde bir kul) bulmuştuk O, ne iyi kuldu! Dâimâ Allâh’a yönelirdi” (es-Sâd, 44) buyurduğu Hazret-i Eyyub misâli…

Bir kul gibi niyaz ederek:

“Yâ Rabbi! Peygamberlerini, büyük dostlarını, velîlerini, bendelerini lâyık gördüğün bu rahatsızlığa beni de lâyık gördün Sana şükürler olsun

Allâh’ım, onu benim için hayırlı ve mübârek kıl! Onun hakkını verebilmeyi nasip eyle! Sana gerektiği gibi sabredebilmeyi, lâyıkı vechile şükredebilmeyi nasib eyle!

Yâ Rabbi! Hastalıklar, kederler, musibetler, belâlar üzerimize gelmese, biz, gafletimiz içinde boğulur, seni ve sana kulluğumuzu unuturuz!

Yâ Rabbi! Bizi inkâra, isyana götüren, gücümüzü aşan, belimizi büken, bize seni unutturan felâketler verme! Bize, sana yaklaştıran, senin rızânı kazanmamıza vesile olacak, başı hayır, ortası hayır, âkıbeti hayır güzellikler ver
Allâh’ım, senden keder ve belâ istenmez Bize bu dünyada da, âhiret hayatında da “güzellikler” ihsan eyle!”

* * *

Sabır… Verilen nîmetlere boğulmadan, bolluğa dalmadan, kulluğu unutmadan… Cinlere, insanlara, hayvanlara, rüzgârlara hükmeden, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük varlık sahibi kimselerinden Hazret-i Süleyman gibi…

Nîmetin şımartmadığı, şımartamayacağı bir kulluk şuuru ile sabır…

* * *

İbadetlere sabır, kulluğa sabır… Orucun meşakkatine, namazın devamlılığına, haccın rükunlerine, zekât ve sadakanın hassasiyetlerine, cihâdın zorluklarına…

* * *

Sabır, âilelerde sabır… Zevc veya zevcenin hatalarına, çocukları yetiştirip terbiye etmenin çilelerine; anneye, babaya, onların bazen çocukça isteklerine, duygularına, düşüncelerine yüksünmeden, “öf” bile demeden…

Hazret-i Yâkub misâli, evladının evlâdına yaptığını bile bile, kınamadan, küsmeden, sabr-ı cemîl ile, hâlini ve hüznünü sadece Allâh’a takdim ederek:
“…Ben, sıkıntımı, keder ve hüznümü sadece Allâh’a arz ediyorum…” (YûsuF, 86)

* * *

Sabır, nefsimizin bitmek tükenmek bilmeyen heveslerine, doymaz iştihalarına, azgın arzularına, karanlık günah bataklıklarına, bir ömür boyunca ensemizdeki şeytanın iğvalarına, dost görünen düşman arkadaşlarımızın kandırmacalarına, dünyanın maskeli ve yaldızlı yüzüne…

* * *

Sabır… Vefâsızlara karşı vefâya, unutulmaya karşı unutmamaya, gelmeyene gitmeye, isteyeni boş çevirmemeye, insanlara yüz ekşitmemeye, arkasından konuşmamaya, iftira atmamaya, yalan söylememeye, söz taşımamaya, yüz-göz hareketi yapmamaya…

* * *

Sabır, insanca yaşamaya, müslümanca yaşamaya… Dininden, inancından tâviz vermemeye, emr-i bi’l-mârufa, nehy-i ani’l-münkere, hakkı ve sabrı tavsiye etmeye, insanların hepsinin terk ettiği bir sünneti ihyaya, unutulan bir farzı îfâya…

* * *

Sabır, gecelerin gizlediği gözyaşlarına, kuytuların gizlediği infaklara, secdelerin şâhit olduğu teheccüdlere, gözlerin şâhid olduğu kıraatlere, tilâvetlere…

* * *

Sabır… için katlanılan zulümlere, işkencelere, çilelere, yokluklara, darbelere, yalnızlıklara, küslüklere, hicretlere…

* * *

Allâh’ın her şeyi bütün teferruatıyla bildiğinin, kulunu hiçbir zaman unutmadığının, onun gücünün üstünde sorumluluklar yüklemediğinin, her şeyin en hayırlısını takdir ettiğinin farkında olarak sabır!
“Sabır ve namaz ile ’tan yardım isteyin Şüphesiz ki o, huşû sâhibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir Onlar ki kendilerinin hakîkaten Rab’lerine kavuşacaklarına ve O’na rücû edeceklerine inanırlar” (el-Bakara, 45-46)

* * *

Bazen hareketsiz, bazen hiç durmadan, bazen susarak, bazen konuşarak, bazen bakarak, bazen yüzünü çevirerek, bazen yükün altına girerek…

* * *

Sabır, amelle, tevekkülle… Sabır, gayretle, alınteriyle…Sabır, taviz vermeksizin direnerek… Sabır, kalbini günah lekesiyle kirletmeden… Sabır, incitmeden ve çok daha zoru incinmeden…

* * *

Sabır… Bir kardelen çiçeği misâli, nârin, nâzik, ama kararlı… Ya da Nemrud’un ateşini gül bahçesine döndüren Hazret-i İbrahim gibi, emredileni, sadece emredildiği için ve emredildiği şekliyle yaptıktan sonra başa gelene boyun eğerek…

* * *

Zindanı mektebe, yatağı ibâdethâneye, sürgünü hicrete, zahmet ve çileyi nîmete, idamı şehâdete çeviren sabır! “Kuru sabır” değil, sabır “kuru” değil!

* * *

Sabır, sabır, sabır…Varlığa da, yokluğa da, çileyede nîmete de, ibâdete de sabır…

Sabır, imanla, ibadetle var olur, Kur’ân’la kuvvetlenir, gece ibadetiyle perçinlenir
Hazret-i Mûsâ’nın devrinde, Firavun’un karşısında meydan okuyan sihirbazların diliyle Cenâb-ı Hak’tan sabır dileyelim:

“…Rabbimiz! Bize bol bol sabır ver ve müslüman olarak canımızı al!” (el-A’râf, 126)

Ya da Tâlut’un ordusunun Câlut ve askerleriyle karşı karşıya geldiklerinde ettikleri niyaz gibi:

“…Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır! Ayaklarımıza sebat ver ve kâfir kavme karşı bize yardım eyle!” (el-Bakara, 250)

fatma aytaş

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımm için saol kardeşim çok güzell .ellerine saglık

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.çok güzel bir yazı.emeğinize sağlık.

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık ALLAH(C.C) razı olsun...

veysel fakirulla

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten olabilecek en guzel seviyede hazirlanmiş bir yazi ile karşilaştim.her kim yazmaya muktedir olmuşsa allah razi olsun. Ve daim bir şekilde bu tip guzel yazilarin artmasi temennisiyle
selamun aleyküm

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.Çok faydalı ve güzel bir paylaşım...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt