Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (8 Kullanıcı)

Dualarafukara

Kayıtlı Kullanıcı
Duadan Duaya

Duadan Duaya

12fc6.jpg

ALLAH'ım!...
Kur'an-ı Kerim'i bize cehennem ateşine karşı örtü ve engel; cennette arkadaş ve bütün hayırlı işlerde rehber eyle... Amin...

ALLAH'ım!...
Sana tevekkül etmemizi ve yönelmemizi bize nasıp et! Çünkü Sen bize merhamet ediyor ve halimizi biliyorsun... Amin...

ALLAH'ım!...
Sen bizi doğru yola hidayet ettikten sonra kalplerimizi şek ve şüpheye meylettirme!... Amin...

ALLAH'ım!...
Ölmeden önce tevbeyi ve ölürken rahatlığı bizlere nasip et! Ölümden sonra mağfiretini, hesap gününde kurtuluşu müyesser eyle... Amin...

ALLAH'ım!...
Dinimizi selamette kıl, imanımızı son anda kalbimizden alma! Bize merhameti olmayanları üzerimize salma!.. Amin...

ALLAH'ım!...
Bizleri ilimle zenginleştir, hilimle zinetlendir, takva ile mükerrem kıl ve nurunla güzelleştir... Amin...

Ey Celal ve İkram sahibi ALLAH'ım!...
Bize her iki cihandada huzur ver ve bizi Peygamber efendimiz (sav)’e komşu eyle ...
Amin velhamdulillahi rabbil alemin...

Alıntıdır

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Kalbimizin Duası...

Kalbimizin Duası...

mevlana3pu0.gif
ghadr01.jpg

Kalbimizin Duası...

ALLAH'ım
Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı ,salgın ve saygın bir
hastalığa dönüştür, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizleri dünlerde kaybolmaktan muhafaza eyle, yarına kalabilenlerden eyle,
Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten
cümlemizi muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Beni, beni benim önüme engel olmaktan,
Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan,
Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bakışımızı ibret,
Sukutumuzu hikmet,
Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Zenginlerimizi hamiyetsiz,
Fakirlerimizi gayretsiz,
Alimlerimizi amelsiz,
İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kandillerimizi hakiki kandil,
Düğünlerimizi hakiki düğün,
Bayramlarımızı hakiki bayram eyle Ya rabbi!

ALLAH’ım!
Cehalet, zaruret ve ihtilafa karşı açmış olduğumuz ikinci kurtuluş savaşımızda
bizleri mansur ve muzaffer eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Milletimizi,idarecilerimizin önüne engel olmaktan,
İdarecilerimizi de milletimizin önüne engel olmaktan muhafaza eyle ya Rabbi!
Bizlere devlet-millet bütünlüğüne ulaşmamızı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini,
Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Her sabah, güneşi üzerimize yeniden ışıklandırıp günümüzü pırıl pırıl aydınlattığın
gibi,
Her sabah, içimizdeki güneşi de, yeni ümitler, yeni hedefler ve yeni heyecanlarla
üzerimize ışıklandır,Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere ilim açlığı ihsan buyur Ya Rabbi!
Suya,ekmeğe olan iştahımız gibi, kıyamete kadar kapanmayan bir kitap okuma
iştahı ihsan buyur, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Hayatımızın her anında, namazda gibi, ilahi huzurda olduğumuz bilincinden ayırma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız,
cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Çalışmalarımızı bir ibadet bilinci ve ibadet huzuru içinde yapmayı nasip eyle,Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere her daim, hem kavli, hem de fiili dua yapmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin,kapasite israfının şerrinden de sana sığınıyoruz,
bizleri muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Sistematik çalışmayı; en büyük zevkimiz, en tatlı lezzetimiz, en birinci yaşam
ilkemiz haline getir Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Önce Hak’tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

AMİNNNNN

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Bir tevekkül istiyoruz Rabbimiz:
sana giden yollarımızı açan,
yüreğimize bir fetih,
hasretlerimize bir vuslat..
Fazlından bir tevekkül istiyoruz ey Rabbimiz bizi sana bağlayan,
yalnız sana, sadece sana. .

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Amin amin amin rabbim hepinizden razi gelsin insallah binlerce kez amin diyorum dualarimiza.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Asrı Saadette ticaretle uğraşan bir tacir mümin vardı. Bu tacir ticaretinde helal haramı gözetir. Allah(celle celalüh) ve Resulü için bu ticareti yapar, herkesin hakkına riayet ederdi. Ticaretini Şam ile Medine arasında gerçekleştirir çoğunlukla da ticaret kervanları ile hareket etmez, tek başına yolculuk yapmayı severdi.

Bir alacağını almış, satacağını da satmış ve Şam’dan Medine ye doğru hareket etmişti. Epeyce yol almıştı ki, baştan aşağı silahlı bir eşkıya ile karşılaştı. Eşkıya bu mümin taciri tehdit etti;

"Mallarını şuraya indir, develerini de şu ağaca bağla.”
Mümin tacir:

“Mallarım senin olsun, beni bırak gideyim.

Eşkıya;

"Bugüne kadar soyup da öldürmediğim kimse yok Senin hem mallarını alacağım, hem de canını.”

“Madem beni öldürmeye kararlısın, senden son bir talebim var"

“Söyle talebini”
“Ben Müslüman'ım abdest alıp, iki rekât namaz kılayım ondan sonra beni öldür."

Eşkıya izin verir. Tacir önce abdestini alır, sonra da İki rekât namaz kılar ve ellerini Rabbine açar:

‘Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze’l-arşi’l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu’id! Ya Fe’aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike’l-lezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretike’l-leti kadderte biha halkake ve bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!

Mümin tacirin duası bitmişti ki, çok garip bir hadise meydana gelir. Birden beyaz bir at üstünde yeşil elbiseli, elinde de harbe olan bir süvari peyda oldu. Eşkıya şaşırmış, ne yapacağını bilemez bir durumda idi. Eşkıya, taciri ve malları unuttu, ortaya çıkan bu süvariye saldırdı. Süvari bir darbe ile eşkıyayı yere düşürdü.

Süvari tacire dönerek: “Öldür bu eşkıyayı" dedi.

"Ben hayatımda kimseyi öldürmedim, insan öldürmeyi hoş görmem. Beni bağışla.”dedi.

Sonra süvari eşkıyayı bir darbe ile öldürdü.

Tacir sordu: “Sen kimsin?"

“Ben üçüncü kat gökte duran bir meleğim. Bu adamı öldürmeyi Allah(celle celalüh) Teala bana nasip etti. Sen namazından sonra ellerini kaldırıp duaya başladığında, gök kapılarının çalındığını duyduk, öyle şiddetle çalınıyordu ki. Mühim bir hadisenin olduğunu anladık. İkinci defa dua ettiğinde gök kapıları açıldı. Üçüncü defa dua ettiğinde, Allah(celle celalüh) Teala, Cebrail Aleyhisselam’ı görevlendirdi.

Cebrail Aleyhisselam şöyle dedi:

‘Dua eden falan mümini kim kurtaracak” Ben talep ettim de görevlendirdiler. Ey Allah(celle celalüh) Teala’nın mümin kulu! İyi bil ki! Senin yaptığın bu duayı kim yaparsa Allah(celle celalüh) Teala onun sıkıntısını giderir, ona yardım eder.”

Bu hadiseden sonra mümin tacir yola koyulur ve Medine’ye varır. Soluğu Kâinatın Efendisi Sallallahu aleyhi ve sellem’in huzurunda alır ve başından geçen hadiseyi anlatır. Taciri dinleyen Kâinatın Efendisi Sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur:

"Muhakkak ki, Allah(celle celalüh) Teala sana esma-i hüsnayı telkin etmiş. 0 isimlerle Allah(celle celalüh) Teala’ya dua edilirse, istenen verilir.”

KAYIP

Kayıtlı Kullanıcı
Allah için istemek

Allah için istemek

RABBİM
Bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun. Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.

Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın. Onunla elele tutuştuğumuzda ikimizin elinin üstünde senin aşk-ın olsun.

Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım. Bana öyle bir sevgili ver ki bakışı cennete açılan iki pencere olsun. Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki kılavuzumuz sen olasın.

Ey Rabbim öyle bir sevgili ver ki bana ona sarıldığımda kâinat bize bakıp birbirine sarılsın. Bana öyle bir sevgili ver ki Rabbim sevgimizden Hz Muhammed (sav) efendimiz sevinsin… ÂMİN

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.
çok güzel bir yazı RABBİM inşallah böyle bir sevgi nasip eder tüm herkese.emeğinize yüreğinize sağlık.ALLAH'a emanet olun.

KAYIP

Kayıtlı Kullanıcı
sizlerin de yüreğine sağlık...Allah hepimizden razı olsun inşallah...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm ..amin diyorum yürekten...
elinize sağlık güzel bir paylaşımdı..Rabbim inşaallah bizlere böyle sevgiler nasip eder...
selametle kalın...

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin.Çok güzel.Rabbim (c.c) İnşallah böyle bir sevgi ve sevgiliyle buluşmayı nasip eder inşallah.

yemregucer

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz! bizi sevdiğin ve hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl

Rabbimiz! bizi sevdiğin ve hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالمَِينَ. وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلىَ آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ.
اَللّهُمَّ إِنَّا نَسْأَلُكَ بِأَسْمَائِكَ الْحُسْنَى وَصِفَاتِكَ الْعُلْيَا أَنْ تَغْفِرَ لَنَا ذُنُوبَنَا وَتُسَخِّرَ لَنَا أَنْفُسَنَا وَتُيَسِّرَ لَناَ أُمُورَنَا وَتُطَمِّسَ عَلَى وُجُوهِ أَعْدَائِنِا مِنَ الْجِنِّ وَاْلإِنْسِ يَا مَنْ لَهُ الْمُلْكُ وَالْمَلَكُوتُ يَا مَنْ هُوَ حَيٌّ قَدِيمٌ بَاقٍ لاَ يَمُوتُ اِقْضِ حَوَائِجَنَا وَالْطُفْ بِنَا وَادْفَعْ عَنَّا الْبَلاَياَ كُلَّهَا وَكُنْ لَنَا وَلاَ تَكُنْ عَلَيْنَا وَلاَ تَجْعَلْ مُصِيبَتَنَا فِي دِينِنَا وَدُنْيَانَا وَلاَ تَجْعَلِ الدُّنْيَا أَكْبَرَ هَمِّنَا وَغَايَةَ جُهْدِنَا وَاجْعَلْ رِضَاكَ أَهَمَّ أَمْرِنَا وَوَفِّقْنَا إِلَى مَا تُحِبُّ وَتَرْضَى.
وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَ صَحْبِهِ أَجْمَعِينَ.

* * *
Her şeyden evvel, varlığı varlığımızın sebebi, ululuğu kainatları ihata etmiş, ışığı her yerde nümâyan âlemlerin Rabbi'ne hamdediyor; Sevgili Habîbi'ni, onun pak ailesini ve nezih ashabını salât ü selamlarla yâdediyoruz.
Rabbimiz! Senden güzel isimlerin ve ulvî sıfatların hürmetine bizi affetmeni, nefislerimizi dizginlemeni ve bizim emrimize vermeni, işlerimizi kolaylaştırmanı ve insanlardan ve cinlerden bize düşmanlık besleyenleri izale etmeni dileniyoruz.
Ey bütün mülk ve melekût (varlık ve varlık ötesi) kabza-ı tasarrufunda bulunan.. ey hayat sahibi Hayy.. ey varlığının asla bir başlangıcı olmayan Kadîm.. ey ölüm Kendisi için katiyen sözkonusu olmayan Bâkî! İhtiyaçlarımızı gider.. bize lütfunla muamelede bulun.. başımızdaki bütün belaları def ü ref' eyle.. bizim yanımızda ol, aleyhimizde olma.. bizi dînî ve dünyevî musibetlerden koru.. dünyayı en büyük derdimiz, tasamız ve kendisi için en fazla gayreti sarfettiğimiz bir meta' kılma.. kılma ki bizim en büyük işimiz Senin rızanı kovalamak olsun.
Bizi sevdiğin ve hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl, Rabbimiz!
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!..

yemregucer

Kayıtlı Kullanıcı
Ey rabbimiz! Işte ellerimiz, sana kalkmış halde..

Ey rabbimiz! Işte ellerimiz, sana kalkmış halde..

Ey Rabbimiz! İşte ellerimiz, Sana kalkmış halde.. kalblerimiz, Sana tevekkül duygusuyla dopdolu.. ve biz huzurunda kemerbeste-i ubûdiyet içinde elpençe divan duruyoruz. Senin güzel isimlerini, ulvî sıfatlarını, kitaplarında indirdiğin ve peygamberlerine bildirdiğin kelimelerini şefaatçi yaparak günahlarımızı bağışlamanı, kalblerimizi tertemiz hale getirmeni ve bizleri, nimetlerinle donattığın nebîlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve salih kullarınla beraber eylemeni dileniyoruz.
Rabbimiz! Şayet Sen bize azap eder ve ayıplarımızın, günahlarımızın ortaya dökülüp utanılacak hallere maruz kalmamıza müsaade edersen, biz başka hangi kapının tokmağına dokunabiliriz?! Bir kez daha, günahlarımız sırtımızda bir kambur gibi, onun hacaletiyle huzuruna geldik. Şayet bizi hatalarımızın karşılığı olan ikâba maruz bırakırsan, biz bunlara fazlasıyla müstehakız. Fakat, merhametinin ve şefkatinin enginliğiyle muamelede bulunursan, o da Sana pek yaraşır.
Ya Rab! Andolsun ki, Sen bizleri huzurundan boş çevirirsen, sığınacak başka hiçbir melceimiz ve necâtımıza vesile olabilecek hiçbir çaremiz yoktur.
Ey fazlı ve lütfu bir nehir gibi sürekli çağlayıp duran ve ey kullarının günahları ne kadar büyük olursa olsun onları mağfiret buyuran merhameti sonsuz Rabbimiz! Gaffâr ism-i celîlin yüzü suyu hürmetine bizi günahlarımızdan arındırıp tertemiz, arı-duru bir kıvama erdir.
Yâ Rabberrahîm! Bize dokunan ve dokunması muhtemel olan zararları kaldır.. bizi gaflet, heva ve heves gayyalarından kurtar..
hata işlemekten, masiyetlere düşmekten, küfrün ve dalâletin karanlık vadilerine yuvarlanmaktan muhafaza buyur.. marifet basamaklarındaki derecelerimizi yükselt.. kurbiyetinin halavetini ve üns esintilerini gönüllerimize tattır.. bütün hal, hareket, tavır ve davranışlarımızda ruhumuzun heykelini ikâme etmeyi müyesser kıl...
Ey Rabbimiz! Nezdinden göndereceğin bir nurla simalarımızı pırıl pırıl hale getir. Gönüllerimizi kâmil imana, tastamam ihsana aç ve bizi, razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl! İhlâsa erdirdiğin kullarının kalblerindeki kilitleri çözdüğün gibi kalbimizin kapılarını da marifetine ve muhabbetine aç. Bizi kapının eşiğine yüz sürmekten mahrum etme ve o ulu dergahına yüz sürüp bir dilekte bulunduktan sonra da talebimizi reddetmek suretiyle bizi cezalandırma!
Her zaman engin lütuflarıyla, buhranlı zaman dilimlerinin peşinden de aydınlardan daha aydınlık bayram günlerini yaratan Rabb’imize, ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları adedince hamd ve şükür; hürmetine kainatın yaratıldığı, sünnetine bütün varlığın hayran kaldığı Efendimiz'e, insanlık âleminin yüz akları olan âline ve ashabına da sonsuz salât ü selamlar ediyor, günlerin nevbahara döneceği demlerin heyecanıyla ümitle bekliyoruz.
Allah ism-i celîli ile, Vâcibü'l-Vücud olduğunu bütün mahlukata ilan edip talim buyuran "esmâ-i hüsnâ"nın sahibi yüceler yücesi Rabbimiz’e, O'nun esmâ-i ilahiyesi ve sıfât-ı sübhaniyesi adedince hamd ve şükür; ism-i âzamın biricik mazharı, peygamberlik silsilesinin mührü, mukarrebliğin zirvesi Efendimiz Hazreti Muhammed'e, ihlas burcunun kahramanları olan aile halkına ve yol arkadaşlarına salât ü selam ediyor ve dualarımızın kabulünü diliyoruz.
Ey Rabb’imiz! Biz kullarını Senin sevmediğin ve hoşnut olmadığın vadilerde dolaşmaktan muhafaza buyur.. Senin nezdinde anlamsız sayılan ne kadar meşguliyet varsa bizi onlardan uzak tut.. Nereden gelirse gelsin, bütün bulanık düşüncelerden ve kirli hayallerden zihnimizi ve kalbimizi koru.. enbiyâ ve mürselîn efendilerimizi donattığın gibi, onların yollarından yürümeye azmetmiş bu muhtaç bendelerini de değişik ve sürpriz mevhibelerinle donat!

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim.ALLAH binlerce defa razı olsun böyle güzel bir yazıyı paylaştığın için.Büyük RABBİM yardımcımız olur günahlarımızı affeder ve bizi kapısından boş çevirmez inşallah.ömrümüz boyunca ona layık bir kul oluruz inşallah.ALLAH'a emanet olun.

yemregucer

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim.ALLAH binlerce defa razı olsun böyle güzel bir yazıyı paylaştığın için.Büyük RABBİM yardımcımız olur günahlarımızı affeder ve bizi kapısından boş çevirmez inşallah.ömrümüz boyunca ona layık bir kul oluruz inşallah.ALLAH'a emanet olun.
Rabbim sizden de razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt