Allah'ım ,bütün hücrelerimi,dokularımı,organlarımı bütün vücudumu;duygularımı,düşüncelerimi,fikirlerimi,arz ularımı,hayallerimi,rüyaalrımı bütün beynimi;bilincimi,şuurumu,Nefsimi,Kalbimi,Ruhumu,S ırrımı,Hafîmi,Ahfâmı Sana emanet ettim,Sana teslim ettim.Allah 'ım Sen bunları razı olmadığın herseyden arındır ve temizle ;el değmemiş kar suyu ile yıka ;kendi nurun ile nurlandır ve kendi ahlakın ile ahlaklandır ...
Allah'ım !kalbime bir nur ,kabrime bir nur ver;önüme bir nur ,arkama bir nur ver;sağıma bir nur,soluma bir nur ver;üstüme bir nur,altıma bir nur ver;kulağıma bir nur,gözüme bir nur ver;saçıma bir nur,derime bir nur ver;etime bir nur,kanıma bir nur ver;kemiklerime bir nur koy...!Allah 'ım,nurumu büyült söylediklerimin hepsine bedel olacak bir nur ver;söylenmeyenleride kuşatacak gibi bir nur ver!Allah'ım benim latif ve kesif olan benliğimin her bir zerresi için benim tahsiz ve tayinim için olmaksızın benim işime yarayacağını bildiğin nimeti insan et .
Allah 'ım Rafi isminin hürmetine ve Şefî'Habibin şerefine beni ara yerde kalmaktan kurtar.Beni ayâna ve öze yükselt
Allah'ım,ellerimi Sana teslim ettim,Sana emanet ettim;ellerim Senin razı olmadıgın şeylere dokunmasın,Senin razı olmadıgın işlerle uğraşmasın.
Allah'ım ayaklarımı Sana teslim ettim,Sana emanet ettim;ayaklarım Senin razı olmadığın yerlere gitmesin,Senin razı olmadığın yolda yürümesin.
Allah'ım ağzımı,Sana teslim ettim,Sana emanet ettim;Senin yasak ettiğin, haram kıldıgın,razı olmadıgın lokmalar agzımdan geçmesin.
Allah'ım,dilimi Sana emanet ettim,Sana teslim ettim;dilim Senin razı olmadıgın sözleri söylemesin,daima Seni ansın,Seni zikretsin;hayırlı ise konuşsun degilse sussun.
Allah'ım burnumu Sana emanet ettim,Sana teslim ettim;Senin razı olmadıgın kokuları almasın,tanımasın.Allah'ım burnuma indinde makbul olan kokuları lütfet.
Allah'ım,kulaklarımı Sana emanet ettim,Sana teslim ettim;Senin razı olmadiğin sesleri,sözleri,konuşmalari duymasin,analmasin.Allah'ım kulaklarıma indinde makbul olan sesleri işitmeyi,tanımayı,bilmeyi lutfet...
Allah'ım gözlerimi Sana emanet ettim,Sana teslim ettim;Senin yasak kıldığın,haram ettiğin seyler gözlerime cazip gelmesin gözlerim bunlari görmesin ve tanımasin .Allah'ım gözlerim Sana talip olsun,ne yana bakarsa Seni görsün...
diyor ve bunları Senden niyaz ediyoruz Rabbim