Ya Rabbi! seni tüm noksanlıklardan tenzih ederiz,Ya Rabbi!Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz,Ya Rabbi! hakkımızda ne var ise en hayırlısını ver,üzerlerimizden yardımını esirgeme,bizleri bir an bile başıboş ve yardımsız bırakma,eksiksiz olarak kulluk vaziflerimizi yerine getire bilmeyi nasib eyle,Ya Rabbi!gururdan, kibirden, gösterişten, aza noksanlığından sana sığınırız ,Ya Rabbi! bizleri rızanı kazanan kullarından eyle,hastalarımıza şifa,dertlerimize derman,borçlularımıza boçlarını ödemeyi nasib eyle Ya Rabbi! günah ve kusurlarımızı bağışla,kabir ve cehennem azabından bizleri koru ,bizlere yaşama ve dayanma gücü ver, Ya Rabbi! kafirlerin üzerine semud ve ad kavmine gönderdiğin azabını gönder onları helak eyle yeryüzünde onları sil,yaptıkları zulüm ve işkenceleri yanlarına bırakma amin!
/quote]
AMİN
Allahumme Inni Es'elüke En Terfea Zikri Ve Tedaa Vizri Ve Tusliha Emri Ve Tütahhira Kalbi Ve Tuhsine Ferci Ve Tünevvira Li Kalbi Tağfira Ve Es'elüke'd-deraceti'l-ula Mine'l-cenneti Amin.
Anlami:
Allahim! Sende Adimi Yükseltmeni, Günahimi Azaltmani, Işlerimi Düzeltmeni, Kalbimi Temizlemeni, Iffet Ve Namusumu Korumani, Kalbimi Nurlandirmani, Gühanlarimi Bağişlamini Istiyorum. Allahim! Senden Cennetin En Yüce Derecelerini Istiyorum .amin (hakim,elmüstedrek) Bu Dua çok Güzel Olduğu Için Sizlerle Paylaşmak Istedim Herkese Hayirli Akşamlar ...
![]()
"Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka
bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir."
Dua’da asıl hedef kulun kendi durumunu Allah’a arz etmesi olduğuna göre; bu, kul ile Allah arasındaki bir ilişkidir. Bu ilişkide kul, kendini yaratan ve rızık veren Rabbine halini arz eder, acizliğini, güçsüzlüğünü dile getirir, hatalarını ve eksikliklerini iletir; bunun karşısında o Yüce Makam’dan yardım, af, merhamet, güç ve destek ister.
[/Q![]()
AMiNNN!!!!!