Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Dua Ve Zikir

Dua Ve Zikir

[gvideo]2311070578192434102[/gvideo]​

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
rahman ve rahim olan allah ın adıyla selmaün aleyküm rabbim isteyen her kuluna o kutsal toprakları göstermeyi nasip etsin inş.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKUM.
RABBIM razı olsun.emeginize saglık.
okunan bütün dualara AMİİİİİİN. selametle.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyna Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhü.. ..Amin..Amin..Amin.. Ecmain.Selam ve Dua ile..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
merhamet...

merhamet...

Merhamet!.. Merhamet!..

Müminlere imdada yetiş merhametinle

Mülhidlere lakin daha çok merhamet eyle

M.Akif

Acımak bir derttir çoğu zaman, derdi acıya yığar. Mahlukun acıması dertten doğar da, Halik merhametiyle sevince boğar. Merhamet ok ok yürekler kanatır yaratılanda; merhamet eseri olarak yağmur yağmur sevindirir kulunu Yaratan da. Merhamet bir gözyaşıdır, gözyaşı dökende merhamet sicim sicim; merhametini rahmet rahmet dağıtınca Rahman ve Rahim, elbet annenin yavrusuna merhametinden çok ötedir, hem çok kerîm!.. Kışın mağaralarında barındığı dağlara da, güneşin sessiz vadilerde kavurduğu çağlara da; toprağın yarıldığı kuraklıklara ve yolları yollara bağlayan aklıklara da eşittir merhamet. Güneş ışığını yayar gibi, ay nurunu salar gibidir. Ozanların sözcüklerinde içli mânâlar yüklenir, kanadı kırık kuşun yarasını sardıkça büyüklenir. Dudakları açlıkla kızarmış bebelerin de, şahmaranları cangıllara resmeden perdelerin de sınavı merhametle olur. Toprağı deşerken saban da, garibi büyütürken yaban da merhamet damıtır. Bazan o, yaşayamadan ölenlerin ve ölmek için doğanların uykusuz kirpiklerine sığınmak ister de kapı bulamaz; bazan da zaman saatini geriye almak isteyenlerin bahar şarkısına girmek için yapı bulamaz. Yumurtanın içinden çıkan yavru kuşun ıslak tüylerini kurutmasaydı ve son durak göz mesafesine girince en derin uyku gözleri tutmasaydı nerden bilirdik ki merhameti.

Göç etmeye korkan güvercinleri yuvadan merhamet uçurur, umutlarına yaslanan mahkumların yürekleri gözlerine merhamet vurur. Ve durdukça durur kandil gecelerini aydınlatan karlarla sevgi sevgi uzayan katarlar. Kutlu kaftanlar giyinmiş kaknuslar gibi; bağbozumu avuçlarda gülyağları, lotuslar gibi... Hem aşk olur hem hüzün; aşkı olanın hüznü olur belki, belki hüznü olanın aşkı da kemale erer, olur diye. Güvercin kanatlarında yedi iklime ulaşan muştuların tadıdır bazan; bazan da namluya sürülmüş kurşunların en kızıl yerinden vurduğu zulümlerin adıdır.

Erhamürrahimînden bir gizli lûtuftur merhamet. Kara gecede kara çul üzerinde yürüyen karıncanın ayak sesinden daha gizli; ve Hızır ile yola çıkan Musanın üç kez sınanışından daha gizli. Evrenin göğsünden sağılan bir güzelliğin oyasıdır ve çatlamış dudaklara ulu kelimelerle söylenen şarkıların en hasıdır. Akılları tesbih tesbih düğümleyen suya düşmüş bir karanfil kadar mahzun, ve ilk akşamda acısı saplanan açıklamalı geceler kadar uzun. Belki göklerin ufak ve evrenin uzak kaldığı hüzünlerin panzehiri; belki üşüten fırtınaların sürüngen dertlerini bölen ve çarpan sevinçlerin kesiri. Gırtlaklarda düğüm düğüm hecelerin ve yüreklerde boğum boğum gecelerin hem efendisi, hem esiri. Kar vakti yalınayak bir yetimin dizlerinde derman; göyneksiz ninelerin ürkütülmüş sevecenliğinde ferman...

Merhametin adı, şirazesi dağılmış elyazması kitapların sayfalarında yazılı kaldı ve merhamet menkıbelerinin dağıldı meclisleri, babları, fasılları ve yekpare cümleleri. Divanların arasında kurutulmuş narin kelebekler gibi şimdi merhamet, ve kanatlarında ihanete açılan gizli günahlarla desenlenmiş. Zembilde kurutulmuş güllerin ve sergende saklanan sünbüllerin; buhurı Meryem kokan ellerin ve hüsni Yusuf söyleyen dillerin hasret kokan daüssılası. Aynalı beşiklerde uykuya dalmış ilmek ilmek hıçkırık, yumak yumak ayrılık...

Merhamet, koyu renkler ve karmaşık desenlerin ötesinde görülen yalın bir kent kurmaktır... Surları özveriden örülen bir kent.

Kötülük üşümeye mahkum olur merhametle yanarken damarda kan; ve merhametsiz insanları lanetle anar zaman.

İSKENDER PALA

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.
Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16.
4
يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا
Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.
Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6.
5

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
"O’ dur sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize melekleri ile rahmet eden. O, mü'minlere karşı çok merhametlidir." (Ahzab,43)
Allah-u Zülcelâl bu ayetle: ‘Allah sizin üzerinize rahmet etmekte, melekleri de sizin için devamlı istiğfar etmekte, bunu da sizi zulmetten nura çıkarmak için yapmaktadır. Allah müminlere karşı rahimdir’ buyurmaktadır.

Eğer Allah-u Zülcelâl müminler için ‘rahim’ yani merhametli olmasaydı, devamlı olarak mü'minlere rahmet eder miydi? Meleklere de 'Müminler için istiğfarda bulunun!’ diye emreder miydi!
Meleklere: “Ya Rabbi! Müminlerin günahlarını affet!” diye dua etmelerini emreder miydi? Bir başka ayet-i kerimede Allah-u Zülcelal şöyle buyuruyor: “Allah, kullarına çok lütufkardır." (Şura,19)
Allah-u Zülcelâl, hem merhamet sahibidir. Hem de azabı en ağır olandır. Yani, Allah-u Zülcelâl kendisine asi olan kimselere karşı ‘şedidü'l-ikâb’ yani şiddetli cezalandırandır. Müminlere karşı da çok latif ve çok merhametlidir.
Ben, şahsen, daima Allah-u Zülcelâl' in merhametinden bahsetmek istiyorum. Çünkü Allah (C.C.)' ın merhameti gazabını geçmiştir.
Hz. Peygamber (S.A.V) hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: “Allah merhametlidir, merhameti sever.”
Bir kimsenin, Allah-u Zülcelâl' in ‘Lâtif’ isminden pay alması için, yumuşak ahlâklı ve merhametli olması gerekir. Çünkü Hz.Peygamber (S.A.V) diğer bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Yeryüzünde birbirinize merhamet edin ki, gökte de Allah size merhamet etsin.”

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
4113 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi.
Hak Teâla da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der.
Alllah Teâla Hazretleri de:
"Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teâla da:
"Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muâhaze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."
Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758).

KUTUBİ SİTTE

adeseda

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel dualar

çok güzel dualar

Şu duaya devam edin:'' Allahümme bisnikel Azam Rıdvanikel Ekber'' Zira bu dua, Esmai Hüsnadandır.(Hz.İbni Abdulmüttalip(ra)
Dua edene şöyle söylenmesi yeterlidir.''Allahümme mağfirli verhamni ve edhilnil Cenneh''(Allah'tan Rahmet ve Cennet istenmesi) (Hz. Saib İbni Yezid ra)
DE ki:''Ey Allah'ım senden sana kavuşacağına inanmış, kaderine razı ve verdiğine kanaat eden, seninle mutmain olan, nefsi isterim.(hz.Ebu Umame ra)
DEyinizki:''Allah'ım,kuln ve Resul'un Muhammed(sav) senden neyi istedi ise,bizde senden onu isteriz.Kulun Muhammed(sav) sana neden sığındı ise, bizdeondan sığınırız.
''(Hz.Ebu Hureyre ra)
EY Adem oğlu sen Allah'ın gazabına mukavemet edemezsin.Desen olmaz mı ki:''Rabbena atina fid dünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve kına azabennar.''(hz.Hassen ra)
Sizlerden birinin malının tasması bile kopsa ve adam ''İnna lillah ve inna ileyhi raciun''derse, Allah'tan salata, rahmete ve de hidayete nail olur.(Hz.Enes ra)

:)amin amin amin:)

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbe Yakariş { Allahiiiiiiiiiim.............}

Rabbe Yakariş { Allahiiiiiiiiiim.............}

ALLAHIMMMMMMMMMM....

Bugünü de gösterdin bana. Gün ışığını,sabahın tertemiz mis kokusunu içime çektim. Enerji doldu yavaştan yavaştan tüm bedenime,güneşin ışıkları tenime değdikçe...Gecelerini de seviyorum,şikayet için değil sakın bana gücenme Allahım..Ama gecenin karanlığı ruhumu da sarınca dertlerim daha bir coşuyor sanki...Dinlenme vaktidir değil mi ben daha da yoruluyorum ALLAHIM...Gözümü kapatıyorum rüyama giriyor kabuslar oluyor ,kalbimin çırpıntılarıyla kalkıyorum...O yüzden sabahlar ne güzel...ve sağ selim bugünü de gösterdin diye sana ilk işimdir teşekkür.Hamd ü senalar olsun...Yüreği bütün olanın teşekkürü de farklıdır bilmez..bilemez ..uzak sanır kendine dünyanın bütün kederlerini elemlerini kendine....ALLAHIM...Oysa saç kılı gibi ince,gözün açılıp kapanması gibi an be an yakındır yaşamın acı gerçekleri ve sevinçleri...

EYYYYYYYYYYYYYYY YÜCELERİN YÜCESİ...ULULARIN ULUSU..BÜYÜK ALLAHIM,RABBİM..RAHMAN ve RAHİM olan ALLAHIM...evrenin SAHİBİ YARADANIM
sen yeter ki iste olmazı oldurur en alttaki bir anda zirvede ..zirvedeki de bir anda en aşağıda oluverir..HERşey senden gelir ,sana döner ALLAHIM..herkes elinin erdiği dilinin döndüğünce el açar sana yakarır senden ister .
Sen vermek istediğine verirsin.

ALLAHIM VERMEK İSTEDİĞİN AMA HAYIRLISIYLA VERMEK İSTEDİĞİN KULLARIN arasına dua dostlarımı da kat hepsini tek bir isim ,rumuz eksik olmadan
ALLAHIM ....HEPSİ HEPSİ YÜREĞİMDE YAZILI OLAN BURADAKİ TÜM DUA KARDEŞLERİMİN YÜREKLERİ PARE PARE ALLAHIM... ACI ÇEKENİN DUASI DA YARALI VE YÜREĞİ ATEŞLER İÇİNDE CİĞERİNDEN YÜREĞİNDEN GELENLER AĞZINA DÖKÜLÜR KELİMELERİN SEL OLUP AKIŞIDIR DUALARI ..ALLAHIM SEN BİZLERİ DUASIZ BIRAKMA DUA DOSTLARIMIN DUALARINI KABUL EDERKEN ARALARINA BENİM DUALARIMI DA KAT ÖYLE KABUL ET ALLAHIM....HAAA BİLMEDEN SONUCU HAYIRSIZ OLACAK DUALARIMIZI HAYIRLIYA ÇEVİR ALLAHIM ...TEZ YANIMIZDA YARDIMCIMIZ OL ALLAHIM...21 YUNUS (AS) DUASIYLA DUALARIMI GÜNEŞİN DOĞDU BATINCAYA KADAR...GÖZÜMÜZÜ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR HAYIRLISIYLA KABUL ET ALLAHIM SANA SIĞINDIK ALLAHIM
SEN BİZİ MUHTAÇ ETME NE MERT OLANA NE NAMERT OLANA
AMİNNNNNN

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Yaa Hak dünyamızı ahiret azığı eyle
Yaa Rahman dünyamızı güzelliklerinle süsle
Yaa Habiib dünyayı ahireti unutacak kadar sevdirme
Yaa Ğanii zengin eyle zenginliğimizi meleklerine övgü eyle
Yaa Tabib kalb hastalıklarımızı tedavi eyle
Yaa Şafi bedenimizi sıhhatli eyle
Yaa Rahiim ahiretimi güzel eyle
Yaa Vehhab tüm nimetlerinle sevindir
YAa Ferd tekliğini sığınağımız eyle
Yaa Samed ihtiyaclarımızı senden başkasına bırakma
Yaa Sübhan dilimizde övgü ol
Yaa Seddar günahlarımızdan bizi kurtar
Yaa Nur aydınlat tüm varlığımızı aydınlat tüm karanlıklarımızı
AMİN

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Alah senden razi olur da insallah kardesim dualarini tez zamanda kabul eder insallah..Allaha emanet olunuz...hayirli geceler..selamunaleyküm.

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
" Allahım, kuvvetimin yetersiz kaldığını, çaresiz olduğumu, halk nazarında hor hakîr hâle düştüğümü görüyorsun. Ya erhamer rahimiyn, zayıf görülüp ezilenlerin Rabbi sensin. Kötü huylu ve kötü tavırlı yabancı düşmanın eline beni terketmeyecek, hattâ himayemi ellerine verdiğin akrabadan bir dosta bile beni bırakmayacak kadar Rahimsin.

Allah’ım, bana karşı gazablı değilsen; çektiğim eziyet ve belâlara hiç aldırış etmem. Ancak şu da var ki, koruma sahan bunları da çektirmeyecek kadar geniştir. Allah’ım, gazabına maruz kalmaktan, yahud rızasızlığından, senin bütün zulmeti parıl parıl aydınlatan, dünya ve âhıret hallerinin yegâne selâmete çıkartıcısı olan NUR’u Vechine sığınırım. Allah’ım rızan olasıya senden affını diliyorum. Havl ve kuvvet ancak seninledir."

AMİN​

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Kar Tanesi Duası

Kar Tanesi Duası

Üzerimize cemaliyle yumuşacık ve şeker tadında karlar indirip celaliyle dağları

ve yolları kara bürüyen Rabbimiz ,

kalplerimize kar tanesinin paklığını indir ,

mutluluklarımızı kar taneleri sayısınca çok eyle ,

hüzünlerimizi rahmetinin dokunuşuyla kar taneleri gibi erit ,

dostluklarımızı her bir kar tanesi gibi özel ve güzel olarak halkeyle ,

bizi Senin rızan yolunda uçuşan kar taneleri eyle ,

günahlarımızı gufranının karında yıka ve temizle ...

Senai Demirci ''kar tanesi duası''

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt