aliye_aliye yazdı:
Arkadaşımın masasındaki küçük bir kağıt parçası dikkatimi çekti. Yaklaşıp baktığımda masanın bir köşesine konmuş olan o kağıt parçası ister istemez bende çok farklı hisler uyandırdı. Bir anda o kağıdı ve kağıtta yazılı olan cümleyi, her şeyi bilen ve her zaman bütün varlığı müşahede eden Cenabı Allahın da gördüğünü düşündüm. İçim daha bir huzurla doldu. O küçücük kağıt parçasında, odaya girip de şöyle alıcı gözüyle bakan herkesin dikkatini çekebilecek şu kısa dua cümlesi yazılıydı: 'Halimize merhamet eyle Allahım!' Bu ifade bana, çok samimi bir gönlün mülahazaları ve niyazı gibi geldi ve kasvetli kalbimde bir anda çok derin hisler uyandırdı.
İşte bu duygular içinde Rabbi Rahîmimin engin merhametini ve rahmetini düşünmeye başladım. O engin Merhamet Sahibinin beni de, o arkadaşımı da, günahkarlar müminleri de affedeceği hissine kapıldım bir an. İçim sevinçle doldu.
O yazı öyle durdukça Cenabı Allahın mağfiretini çekeceğine inanıyorum, çünkü o kağıt parçası orada öyle durdukça odada sürekli dua ediliyormuş gibi bir his uyandı bende. Hem de bu ifade Allah u Azimüşşan karşısında acizliğin, fakirliğin ve şefkate muhtaç olmanın ifadesidir.
Sonra, ben niçin benim her şeyim, Rabbi Rahîmimin engin rahmetine sığınıp Ondan beni affetmesini talep etmeyeyim; gece gündüz durmadan Cenabı Hakkın rahmetine, inayetine, merhametine sığınmamak, Ondan af talep etmemek, o sınırsız affediciliğe karşı bigane kalmak, lâkayd kalmak sayılmaz mı, diye düşündüm. O zaman dilimden şu cümleler dökülüverdi:
Ya Rabbi! Halime merhamet eyle!
Gökler ötesindeki meleklerden denizlerdeki semeklere kadar bütün bir mevcudat Senin sonsuz rahmet deryanda yüzüp dururken ben neden kuruyup solayım Ya Rabbi!
Sen sevdiğin kullarını şâd ederken mehafet ve mehabetinle ben neden Seni iliklerine kadar duyanlardan olmayayım Ya Rabbi!
Ahirette ben niye mahrum olayım ki Ya Rabbi!
Peygamberane bir imandan ben niye mahrum olayım Ya Rabbi!
Ahirette yüzü gülenlerden biri de niçin ben olmayayım Ya Rabbi!
Dininin derdiyle dertlenenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!
Dinini hakkıyla temsil edenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!
Senin her şeye gücün yeter ve Senin rahmetin bütün varlığı çepeçevre kuşatmıştır. Onu aciz, fakir, zayıf, günahkar kullarından esirgemezsin.
Beni de, ben diyen herkesi de al rahmet havuzuna şâd et ya Rabbi!
Ne olur ya Rabbi, ne olur!