Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

hayırlı günler Allahım!harama karşı beni halal rızıklandır.senden başkasina beni muhtaç eyleme beni fazlu kereminle zenginleştirB)B)B) A E O

mammi

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN.AMİN AMİN.
ALLAH C.C BÜTÜN DUALARIMIZ KABUL ETSİN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Yüzümü, hakka yönelerek, gökleri ve yeri yaratana çevirdim. Ben, O'na ortak koşanlardan değilim. Namazım ve diğer ibadetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir. O'nun ortağı yoktur. Ben bununla emrolundum ve ben Müslümanlardanım. Allah'ım melik sensin, senden başka ilah yoktur. Sen benim Rabbimsin ve ben de senin kulunum. Nefsime zulmettim. Günahımı itiraf ettim. Tüm günahlarımı bağışla. Şüphesiz, günahları ancak sen bağışlarsın. Beni ahlâkın en güzeline erdir. Onun en güzeline ancak sen erdirirsin. Ahlâkın kötüsünden de beni uzaklaştır. Zira kötüsünden ancak sen uzaklaştırırsın. Buyur, Allah'ım buyur! Hayrın tümü iki elindedir. Şer, sana nispet edilmez. Ben sana sığınır ve sana dönerim. Sen mübarek ve yücesin. Senden mağfiret diler ve sana tevbe ederim.

Hz. Muhammed (s.a.v)​

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı günler
Allaım!beni sana yönelenlerin en iyilerinden;sana yaklaşanların en yakınlarından ve senden isteyenlerin en faziletlerinden kıl. amin B)B)B) A E O

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı günler
Ey Rabbim; kendimi dinimi ehlimi malımı akrabamı ve seninle benim aramda ahiret ve dünyaya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emanet ediyorum.
bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et amin B)B)B)A E O

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı günler
Ey Rabbim!ben zayıfım rızan yorunda
benim zaafımı kuvutlendir
beni nasiyemden tutup hayra sevk et
islam;ı rızamın en son noktası kıl
Ey Rabbim ben zayıfımn
beni kuvvutlendir ben zelilim ben aziz kıl
ben sana muhtacım ben rızıklandır.
AMİN B)B)B) A E O

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur.

AMİN Rabbim bu Ramazan-ı Şerif hürmetine bizleri afeylesin İnşallah.

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

Ramazan'ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır.
Her gece sabaha kadar bir münadi seslenir:
Günahlarının affedilmesi için istiğfar eden yok mu?
Tevbe eden yok mu? Allah tevbesini kabul buyursun.
Dua eden yok mu? Cevap verilsin.
Kendisi için bir şey isteyen yok mu? isteği hemen karşılansın.
(H Ş)

HAYIRLI CUMALAR B)B)B) A E O

enis1981

Kayıtlı Kullanıcı

cumlemize hayırlı ramazanlar hayırlı cumalar

nightshade

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HALİMİZE MERHAMET ET ALLAH'IM!

RE: HALİMİZE MERHAMET ET ALLAH'IM!

aliye_aliye yazdı:
Arkadaşımın masasındaki küçük bir kağıt parçası dikkatimi çekti. Yaklaşıp baktığımda masanın bir köşesine konmuş olan o kağıt parçası ister istemez bende çok farklı hisler uyandırdı. Bir anda o kağıdı ve kağıtta yazılı olan cümleyi, her şeyi bilen ve her zaman bütün varlığı müşahede eden Cenabı Allahın da gördüğünü düşündüm. İçim daha bir huzurla doldu. O küçücük kağıt parçasında, odaya girip de şöyle alıcı gözüyle bakan herkesin dikkatini çekebilecek şu kısa dua cümlesi yazılıydı: 'Halimize merhamet eyle Allahım!' Bu ifade bana, çok samimi bir gönlün mülahazaları ve niyazı gibi geldi ve kasvetli kalbimde bir anda çok derin hisler uyandırdı.

İşte bu duygular içinde Rabbi Rahîmimin engin merhametini ve rahmetini düşünmeye başladım. O engin Merhamet Sahibinin beni de, o arkadaşımı da, günahkarlar müminleri de affedeceği hissine kapıldım bir an. İçim sevinçle doldu.

O yazı öyle durdukça Cenabı Allahın mağfiretini çekeceğine inanıyorum, çünkü o kağıt parçası orada öyle durdukça odada sürekli dua ediliyormuş gibi bir his uyandı bende. Hem de bu ifade Allah u Azimüşşan karşısında acizliğin, fakirliğin ve şefkate muhtaç olmanın ifadesidir.

Sonra, ben niçin benim her şeyim, Rabbi Rahîmimin engin rahmetine sığınıp Ondan beni affetmesini talep etmeyeyim; gece gündüz durmadan Cenabı Hakkın rahmetine, inayetine, merhametine sığınmamak, Ondan af talep etmemek, o sınırsız affediciliğe karşı bigane kalmak, lâkayd kalmak sayılmaz mı, diye düşündüm. O zaman dilimden şu cümleler dökülüverdi:

Ya Rabbi! Halime merhamet eyle!

Gökler ötesindeki meleklerden denizlerdeki semeklere kadar bütün bir mevcudat Senin sonsuz rahmet deryanda yüzüp dururken ben neden kuruyup solayım Ya Rabbi!

Sen sevdiğin kullarını şâd ederken mehafet ve mehabetinle ben neden Seni iliklerine kadar duyanlardan olmayayım Ya Rabbi!

Ahirette ben niye mahrum olayım ki Ya Rabbi!

Peygamberane bir imandan ben niye mahrum olayım Ya Rabbi!

Ahirette yüzü gülenlerden biri de niçin ben olmayayım Ya Rabbi!

Dininin derdiyle dertlenenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!

Dinini hakkıyla temsil edenlerden biri de ben olayım Ya Rabbi!

Senin her şeye gücün yeter ve Senin rahmetin bütün varlığı çepeçevre kuşatmıştır. Onu aciz, fakir, zayıf, günahkar kullarından esirgemezsin.

Beni de, ben diyen herkesi de al rahmet havuzuna şâd et ya Rabbi!

Ne olur ya Rabbi, ne olur!

***Ya Rabbi! Halime merhamet eyle!*** yazıordu!!!!

Allah(c.c) ismi anılan,yazan,zikredilen heryerde Allah'ın (c.c) Rahmeti vardır..
O sevinçi sana getiren ..............Allahın rahmeti,müslümana olan sevgisiydi,gönülleri yakan aşkıydı........

NE MUTLU SANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O aşk ve rahmete ne güzel bir duayla karşılık vermişsin kardeşim...!!!!!

ALLAH(C.C) dualarını,katında kabul görür inşallah

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı ramazanlar
Dertlirine deva bekliyenlere
Hastane köşesinde inleyenlere
Şafi isminden şifalar ihsan eyle ya Rabbi;
Gönüllerimizden ihtiraslari at
Bizisevdiklerinin arasina kat ya Rabbi.
AMİN B)B)B) A E O

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kalbim Adın ile Yanar..

B)

Kaan Erdem

Yönetici

Selam ve dua ile kalın güzel bir paylaşım olmuş.

rozi

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli başkanım hatice islam. Sizi burda bulmak ne güzel bir mutluluk. Allah dan,çalışmalarınızın din kardeşlerimize yararlı olmasını ve sizede dünya ve ahiret saadeti getirmesini dilerim.Yeni tanıdığınız gülseren çokaklı B)B)

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

rozi yazdı:
Değerli başkanım hatice islam. Sizi burda bulmak ne güzel bir mutluluk. Allah dan,çalışmalarınızın din kardeşlerimize yararlı olmasını ve sizede dünya ve ahiret saadeti getirmesini dilerim.Yeni tanıdığınız gülseren çokaklı B)B)

teşekkürler rozi ben bu köşeyi çok seviyorum dua etmek insanlar faydam olur inşallah

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM

Yâ Rabbenâ ve Yâ İlâhenâ!

Bizi nezdinden öyle bir inayetle te'yîd buyur ki, gönüllerimiz ve ruhlarımız gerçek hayatın içlere inşirah salan nefesleriyle dolup taşsın.. imanın hakikatini göster.. yakîn zirveleriyle tanıştır; tanıştır da ihlas ve samimiyet, fıtratlarının bir derinliği haline gelmiş salih kullarının teveccühleri ölçüsünde bir teveccühle yüzlerimizi Sana çevirebilelim; Sen'in kapından başka hiçbir kapının dilencisi olmayalım ve Sen'den gayrı hiçbir şeye gizli-açık kullukta bulunmayalım.

Yâ Rab! Bütün maksutların ve mahbubların ötesinde yegane matlup Sen'sin! Kalbler de perçemler de Sen'in elindedir. Bütün her şeyin, önünde-sonunda varıp dayanacağı biricik mercî' de yine Sen'sin!..

İhlasa erdirilmiş bahtiyar kulların seyyidi ve rehberi Efendimiz Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa'ya, peygamber hanesinin seçkin fertlerine ve her biri bir sevgi ve muhabbet kahramanı olan sahabî efendilerimize salât ü selam ederek bunları Sen'den dileniyoruz. Dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!.. :T

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH Ü TEALA BUYURUYOR Kİ

"Ey Resûl-i Ekremim! Benim kullarım "Rabbi-miz uzakta mıdır, yakında mıdır?" diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır. Bana duâ eden kulumun duasını kabul ederim. Duâ ettiğinde benden duâlarının kabulünü istesinler. Ve bana îman etsinler. Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vâsıl olurlar ve irşâd olunurlar. "(Bakara Sûresi, 186)
Fahr-i Râzî, Kâzı Beyzâyi ve Hâzin'in beyânlarına göre ashâb-ı kiramdan bazı kimselerin: "Ya Re-sûlallah! Rabbimiz bize yakîn ise hafif sesle yahud gizlice duâ edelim. Eğer uzak ise yüksek sesle duâ edelim" demeleri üzerine bu âyet-i celîlenin nâzil olduğu mervîdir.

Başka bir rivâyette ise yahûdilerin: "Yâ Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-! Sen yer ile gök arasını pek uzak haber veriyorsun. Rabbimiz duâmızı nasıl işidir?" demeleri üzerine nâzil olduğu mervîdir. Bu sebeb-i nûzullere göre âyetin ma'nası şöyle olur:

"Ey Resûlüm! Benim kullarım sana benim evsâfımdan suâl edip Rabbimizin lutfu bize yakın mı? Duâmızı gizlice kendi içimizde mi yapalım? Yoksa uzakta mı? Duamızı yüksek sadâ ile yapalım? dediklerinde: "Sen onlara Benim tarafımdan cevâb ver. Ben onların gizli duâlarını işitirim. Zira Benim ilmim onlara pek yakındır. Binâenaleyh onların işlerini bilip sözlerini işiterek hallerine muttali' olduğumdan duâ eden kimsenin duâsı ihlâs üzere olursa icâbet ederim. Şu hâlde onlar benden icâbet talep etsinler. Ben de onlara icâbet ederim. Senin vâsıtan ile onları îmana davet etdiğimde derhal îman etsinler. Zîra ben onların duâlarına icabet edince onların da benim da'-vetime icabet ve emrime itaat etmeleri vâcibdir ve onlar davetime icabetle doğru yolu muhakkak bulurlar."

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

ALLAH Ü TEALA BUYURUYOR Kİ

"Ey Resûl-i Ekremim! Benim kullarım "Rabbi-miz uzakta mıdır, yakında mıdır?" diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır. Bana duâ eden kulumun duasını kabul ederim. Duâ ettiğinde benden duâlarının kabulünü istesinler. Ve bana îman etsinler. Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vâsıl olurlar ve irşâd olunurlar. "(Bakara Sûresi, 186)
Fahr-i Râzî, Kâzı Beyzâyi ve Hâzin'in beyânlarına göre ashâb-ı kiramdan bazı kimselerin: "Ya Re-sûlallah! Rabbimiz bize yakîn ise hafif sesle yahud gizlice duâ edelim. Eğer uzak ise yüksek sesle duâ edelim" demeleri üzerine bu âyet-i celîlenin nâzil olduğu mervîdir.

Başka bir rivâyette ise yahûdilerin: "Yâ Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-! Sen yer ile gök arasını pek uzak haber veriyorsun. Rabbimiz duâmızı nasıl işidir?" demeleri üzerine nâzil olduğu mervîdir. Bu sebeb-i nûzullere göre âyetin ma'nası şöyle olur:

"Ey Resûlüm! Benim kullarım sana benim evsâfımdan suâl edip Rabbimizin lutfu bize yakın mı? Duâmızı gizlice kendi içimizde mi yapalım? Yoksa uzakta mı? Duamızı yüksek sadâ ile yapalım? dediklerinde: "Sen onlara Benim tarafımdan cevâb ver. Ben onların gizli duâlarını işitirim. Zira Benim ilmim onlara pek yakındır. Binâenaleyh onların işlerini bilip sözlerini işiterek hallerine muttali' olduğumdan duâ eden kimsenin duâsı ihlâs üzere olursa icâbet ederim. Şu hâlde onlar benden icâbet talep etsinler. Ben de onlara icâbet ederim. Senin vâsıtan ile onları îmana davet etdiğimde derhal îman etsinler. Zîra ben onların duâlarına icabet edince onların da benim da'-vetime icabet ve emrime itaat etmeleri vâcibdir ve onlar davetime icabetle doğru yolu muhakkak bulurlar.teşekküler B)B)B)A E O

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI RAMAZANLAR
NAMAZDAN NİYAZDAN UZAK KALAN
FANALIK YAPMAKTAN ZEVK ALAN
KULLARINI DA İSLAH EYLE YA RABBİM
AMİN B)B)B) A E O

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt