Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAHIM DAYANIGIMIZ SENSIN

SAG OL KARDESIM ALLAH RAZI OLSUNB)

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

seher vakit yazdı:
ALLAHIM KULLARINDAN HER HANGI BIRINE VERDIGIN BIR HAYIR
VEYA MAHLUKATINDAN BIRINE VAAD ETTIGIN BIR LÜTUF
VARDA BUNA IDRAKIM YETISMEMIS NIYETIM ULASAMAMIS
VE BU SEBEBLEDE ISTEDIKLERIMIN DISINDA KALMIS ISE
EY ALEMLERIN RABBI ONUN HUSÜLÜ ICIN DE SANA YAKARIYOR BANA ONUDA VERMENI
RAHMETIN HAKKINDA SENDEN ISTIYORUM
ALLAHIM BU BIZIM DUAMIZDIR BUNU FAZLINDA KABUL ETMEK SANA KALMISTIR
BU BIZIM GAYRETIMIZDIR DAYANIGIMIZ SENSIN AMIN

ALINTI ALLAHA EMANET OLUNUZB)B)B)

AMIN AMIN AMIN........

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

zarife_76 yazdı:
seher vakit yazdı:
ALLAHIM KULLARINDAN HER HANGI BIRINE VERDIGIN BIR HAYIR
VEYA MAHLUKATINDAN BIRINE VAAD ETTIGIN BIR LÜTUF
VARDA BUNA IDRAKIM YETISMEMIS NIYETIM ULASAMAMIS
VE BU SEBEBLEDE ISTEDIKLERIMIN DISINDA KALMIS ISE
EY ALEMLERIN RABBI ONUN HUSÜLÜ ICIN DE SANA YAKARIYOR BANA ONUDA VERMENI
RAHMETIN HAKKINDA SENDEN ISTIYORUM
ALLAHIM BU BIZIM DUAMIZDIR BUNU FAZLINDA KABUL ETMEK SANA KALMISTIR
BU BIZIM GAYRETIMIZDIR DAYANIGIMIZ SENSIN AMIN

ALINTI ALLAHA EMANET OLUNUZB)B)B)

AMIN AMIN AMIN........

AMIN ALLAH RAZI OLSUNB)

konak

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN sonsuz kere AMİN. Rabbim bu duanızı tüm müslüman kardeşlerimiz için kabul etsin İnşallah.
Selam ve dua ile.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
AMİN sonsuz kere AMİN. Rabbim bu duanızı tüm müslüman kardeşlerimiz için kabul etsin İnşallah.
Selam ve dua ile.

AMIN KARDESIM INSALLAHB)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

Nebiyyi Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- yağmur duâsına çıkınca:

Ey Rabbim kullarını içir, rahmetini yay, ölü beldeni dirilt. derlerdi. (36

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim tüm insaları yolundan ayırmasın...

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

AMIN ALLAH RAZI OLSUNB)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Belâ, Tuzak ve İlâhî Gazabdan Korunmak

Allah teâlâ buyuruyor: Ümmetine söyle! On defa sabahleyin

Lahavle velakuvveteilla billah

desinler, on defa akşamleyin, on defa da yatarken. Yatarken demeleri mukabilinde dünyâ belâları onlardan def olunur. Akşam demeleri mukabilinde şeytanın tuzaklarından kurtulurlar. Sabahleyin demelerine mukabil gadabımdan mahfuz kalırlar. (37)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Nazar, Göz Değmesi

İsâbeti ayna nazar değmesine tedbîr olarak Allahın kitabında sekiz âyet vardır. Kul bunu okuduğu gün insan ve cinlerden hiç birinin nazarı değmez. Bunlar: Fâtihâtü'l-kitâb ki, yedi âyettir. Bir de Âyetel-Kürsî.

Beğendiği bir şey gördüğünde bir mümin:maşaallah lakuvveteillabillah

derse ona nazar isabet etmez. (38)

Nazar Duâsı

Rabbı onu seçip iyilerden kıldı. Doğrusu inkâr edenler, Kur'ânı dinlediklerinde neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi. O delidir diyorlardı. Oysa Kurân âlemler için öğütten başka birsey değildir. (39)

(38) Râmûzû'l-ehadîs
(39) Kalem Sûresi, 51-52

emengen

Kayıtlı Kullanıcı
Utanırım Ya Rahman

Utanırım Ya Rahman

Utanırım ya Rahman senin aşkın ile açan ve hoş kokular veren bir gül olamadım. Bir güneş olup doğamadım bir rüzgar olup esemedim

Bütün mahlukat sana itaat ederken aşk ile hu çeker aşk ile döner yunus misali...

Utanırım ya Rahman gaflet uykularımdan utanırım. Sabahlara kadar sana secde eden bir Ebubekir bir Ömer bir Osman olamadım. Onlar gibi Rasule aşık olamadım onunlayken bile hasret kalamadım...

Utanırım ya Rahman eshabı guzinin tövbesinden utanırım. Uzeyr olup harama baktım diye vuramadım kendimi dağlara ağlaya ağlaya AFFET YA RABBİ diyemedim

Utanırım Ya Rahman mümin din kardeşlerim zulm altındayken gidip Ali olamadım. Senin rızan için öldüremedim onları. Ömer gibi hanımını çocuklarını yetim öksüz bırakmak isteyen gelsin diyemedim...

Utanırım Ya Rahman korkamadım yatağa girip uyumaktan Seddad Bin Evs olamadım yataktan kalkıp sabaha kadar secde edemedim.

Ya Rahman ne güzel kulların var ben onlardan olamadım. Simdi ağlıyorum sessizce. Sanki oturduğum yerde ölümümü bekliyorum. Yok misali yasıyorum.. Her vasıtaya bindik fanide simdi sıra tabut denen cansız ata binmekte...

Şehadettir arzuhalım nasib edermisin Ya Rahman cennette cemalinle şereflendirirmisin bu acizi. RAHMETIMDEN GAZABIMDAN USTUNDUR buyurmuşsun. Rahmetinle muamele eyle bizlere biz aciz kullarınız. Öylesine bir ölüm nasip eyleki Azrail as geldiğinde hoş gelsin ve geldiğinde o görevini yerine getirmeden sen bizlerden Razı ol İnşaALLAH...

AMİN

Duanızda bulunmak ümidi ile...B)

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Utanırım Ya Rahman

amin amin amin....Allah razı olsun kardeşim...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Ölü Kabre Konunca Okunacak Duâ

Meyyiti kabrine koydukları zaman:

Allahın adiyle ve Allah ile ve Allah yolunda Resûlullahın dini üzere, derlerdi. (45)

Kabristan ziyareti esnasında:

Nebiyyi Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kabristana vardıklarında şöyle derlerdi:

Ey müminler topluluğunun yurdu! Biz de size katıacağız. Biz Allaha aidiz ve biz Ona tekrar dönücüleriz. Siz büyük bir hayra nâil oldunuz, uzun bir şerri geride bırakıp geçdiniz. (46)

reyhan33

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim..Amin

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Hoşlanılan veya Hoşlanılmayan Durumların Zuhurunda

Resûlullah -sallallahu aleyhi ve selleme sevdiği bir iş zâhir olunca:Elhamdülillahillezi binimetihitetimmüssalihatü

Allaha hamd olsun ki ancak Onun nimetiyle sâlih ameller tamama erer. der, sevmediği bir işle karşılaşınca da Elhamdülillahialaküllihalin

Her halde Allaha hamd ederiz derlerdi. (47)

(47) el-Ezkâr, 284 (İbn Mâce, İbn es-Seniyden)

cuneyd_kul

Kayıtlı Kullanıcı
Güncel Bir Dua.Bismillahirrahmanirrahim.

Güncel Bir Dua.Bismillahirrahmanirrahim.

Euzi billahi mine-ş şeytani`r- racim.Bismillahirrahmanirrahim.
Elhamdü lillâhi rabbil'âlemin. Errahmânirra-hîm. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtal müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Bismillahirrahmanirrahim.Kul hüvellâhü ehad.Allâhüssamed.Lem yelid ve lem yûled.Ve lem yekün lehû küfüven ehad.Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resulühü.Allahümme salli ala seyyidine muhammedün inne biyyün ümmiyüm ve ala alihi ve sahbihi vesselim.Vessalatü vessela-niü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmein Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük ve lâ ilâhe ğayrük.

Allahım beni ve tüm müslümanları Hz.Muhammed (SAV)`in yolundan ayırma.
Sana edilen hayırlı duaları kabulet.Yarabbi bizi sana hamd edenlerden eyle.
Her türlü günahımızı bağışla.Bizi ahlaklı ve temiz eyle yarabbi.
Yaptığımız hayırların ecrini kat kat eyle yarabbi.
Bizi hiç kimseye rezil etme.Bize dünyada ve ahirette güzel bir makam ver.
Allahım Hz.Muhammed (SAV)`in senden dilediği hayrın aynısından müslümanlarada ver yine sana sığındıklarından da tüm müslümanları koru yarabbim.

Ey Alemleri yaratan ve koruyan rabbim sana karşı umutsuz olmaktan her türlü kötü alışkanlıktan geçimsizlikten haksız yere kavga etmekten dövülmekten işkence görmekten düşman eline esir düşmekten düşmana yardım etmekten bedduadan haksız yere beddua etmekten felaketten kıyametten kazadan beladan kan davalarından öldürülmekten haksız yere öldürmekten küçük veya büyük günah işlemekten her türlü şerden şeytandan ve cinden sana ibadetsizlikten adaletsizlikten kabir azabından fitneden helak olmaktan isyankar olmaktan hased etmekten nazardan cahillikten her türlü psikolojik problemlerden dertten şımarmaktan kandırmaktan kandırılmaktan unutkanlıktan hasta olmaktan insanlar tarafından zorlanmaktan kabir azabından cehennemden aşağılanmaktan üzülmekten ahmaklıktan delirmekten strese girmekten fakirlikten bu dünyada ve ahirette mevkisizlikten kibirlenmekten nazlanmaktan faldan falcılıktan ve büyücülükten lanetten hayırsızlıktan israftan cimrilikten haksız yere korkmaktan ezilmekten rezil olmaktan senin emir ve yasaklarına uymamaktan yaptığımız hayırları kayıp etmekten dua etmemekten beni ve tüm müslümaları dinimizin üzerinde bulunan tüm varlıkların sehidlerin islam alimlerinin peygamberlerin ve senin hatırına ve hürmetine koru.

Vesselamün alel mürseliyn velhamdü lillahi Rabbil âlemin.(Fatiha süresini Okuyun)
Bismillahirrahmanirrahim.Elhamdü lillâhi rabbil'âlemin. Errahmânirra-hîm. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtal müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.Amin.

*Bu duayı hergün uyumadan önce okumalıyız.Hayırlı Günler dilerim sizlere.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Gözünü Semâya Kaldırınca

Gözünü semâya kaldırdığı zaman Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-:

Ey kalbleri çekip çeviren! Benim kalbimi Senin tâa-tın üzere sabit kıl. derlerdi. (48)

(48) krş. el-Ezkâr, 284.

merfe

Kayıtlı Kullanıcı
dua....

dua....

"Ey Allah'ım! sapmaktan veya sapdırılmaktan, hatâ etmekten yahûd hatâ etdirilmekten, zulmetmekten yahûd zulme uğramaktan, cahillik etmekten yahûd bana cahillik edilmekten, hakkım olmayan bir şeyi istemekten yahûd elimde olmayan bir şeyin benden istenilmesinden sana sığınırım, "

"Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!"

"Ey Rabbim şehâdet ederim ki Senden başka hiç bir ilâh yok, ancak Sen varsın. Şerîkin yok Senin ve yine şehâdet ederim ki Muhammed Senin kulun ve resûlündür. Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim."

"Ey Rabbiml Şükrünü edâya, Seni zikretmeye ve Sana güzel ibâdet etmeğe bana yardım et!"

"Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver."

"Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah'a hamd olsun."

"Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru. Senin himâyenden başka bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş'ının gölgesi altında gölgelendir."

"Ne iyinin ne kötünün tecâvüz edemeyeceği Allah'ın tam kelimelerine yarattığı şekil verdiği ve ektiği herşeyin şerrinden sığınırım"

"Ey Rabbim! Senin ilmine müracaat ederek hayrı senden istiyorum ve kudretine sığınarak senden kudret istiyorum ve senin büyük fazlından diliyorum; çünkü sen, her şeye kadirsin, ben bir şeye kadir değilim. Sen bilirsin, ben bilmem, Sen gaybleri bilirsin."

Ey Rabbim! Senin ezelî ilminde bir iş benim dinim ve hayatım hakkında ve işimin akıbeti hakkında hayırlı ise onu bana takdir et ve müyesser kıl. Sonra onun bereketini ver."

"Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."

merfe

Kayıtlı Kullanıcı
Müstecâb Duâlar

Müstecâb Duâlar

"Dört yerde semânın kapıları açılır ve duâya icâbet olunur:

1- Allah yolunda saf bağlandığı zaman,
2- Yağmur yağarken,
3- Namaz kılınırken,
4- Kâ'be görüldüğü zaman,"

"İki vakit vardır ki, semânın kapıları açılır. Bu vakitlerde duânın reddolunduğu çok azdır. Biri namaza kalkıldığı zaman, diğeri Allah yolunda saff-ı cihâdda bağlandığı zaman." (1)

"Dört duâ vardır ki: reddolunmaz:
1- Dönünceye kadar hacının duâsı,
2- Evine gelinceye kadar gazinin duâsı,
3- İyileşinceye kadar hastanın duâsı,
4- Bir de kardeşin kardeşine gıyabında ettiği duâ." (2)

Bunlardan en çabuk kabul olunan duâ kardeşin kardeşine gıyabında etdiği duâdır."

"Üç kişi vardır ki Allah onların duâlarını reddetmez:
1- İftar edinceye kadar-oruçlunun duâsı,
2- Mazlumun duâsı,
3- Adaletli devlet reisinin duası." (3)

"Üç dua vardır ki kabul olunacağında hiç şübhe yoktur:
1- Babanın, evlâdına duası,
2- Misafirin duası,
3- Mazlumun duası," (4)

"İki dua vardır ki, Allah ile bu iki dua arasında hicâb yoktur:

Biri mazlumun duası,
Diğeri kardeşin kardeşe gıyabında duası," (5)

Mü'minlere Umûmî ve Gıyabî Duâ

"Duanın efdali, kulun: "Ey Rabbim, Muhammed ümmetinin cümlesine umûmî bir rahmet ile rahmet eyle!" demesidir.

"Duanın efdali dünyâ ve âhirette Rabbinden afv ve afiyet istemendir. Çünkü bu ikisi dünyâda sana verilir, sonra âhirette de verilirse muhakkak felah bulursun."(1)

"Kulun "Ey Rabbim, Ümmet-i Muhammed'in cümlesine umûmî bir rahmetle merhamet et" diye dua etmesinden daha sevimli bir dua yoktur Allah katında" (2)

"Beni, bütün mü'minleri ve mü'mineleri mağfiret et ey Rabbim" diyen kimseye her bir mü'minin hasenesinden nasîb verilir." (3)

" Kişinin, kardeşine onun gıyabında ettiği dua müstecâbdır. Kulun başucunda vazîfeli melek bekler ve duasına âmin der. Kul kardeşine her bir hayır dua ettiğinde: Âmin, sana da aynısı olsun der." (4)

Belâ, Tuzak ve İlâhî Gazabdan Korunmak

"Allah teâlâ buyuruyor: Ümmetine söyle! On defa sabahleyin

desinler, on defa akşamleyin, on defa da yatarken. Yatarken demeleri mukabilinde dünyâ belâları onlardan def olunur. Akşam demeleri mukabilinde şeytanın tuzaklarından kurtulurlar. Sabahleyin demelerine mukabil gadabımdan mahfuz kalırlar. " (37)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: dua....

RE: dua....

AMİN

Allah razı olsun kardeşim bu güzel dua paylaşımın içi

selam ve dua ile... Allah'a emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt