Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (1 Kullanıcı)

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: YaKaRıŞ!..

Tayfun_Dokgoz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BALTEFSİRİ RABB'İM CÜMLEMİZİN BU FANİ DÜNYADA YAR VE YARDIMCSIMIZ OLSUN. PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

amin amin amin Allah senden ve cümlemizden razı olsun. inş. Allah'a emanet olun..
selamün aleyküm.
Bismilahirrahmairrahim
AĞLAYABİLSEM KAİNAT ZERRELERİ ADEDİNCE .. AĞLASAM EVET..O KADAR MÜKEMMEL AĞLASAM Kİ..BÜTÜN GÜNAHLARIMDAN ARINABİLSEM SANİ-İ ZÜLCELAL KARŞISINDA...

AĞLAYABİLSEM...AKAN SULAR..IRMAKLAR KADAR GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKSA..HİÇ DURMASA,DİNMESE GÖZYAŞLARIM....

AĞLAYABİLSEM...YÜREKTEN..BÜTÜN SAMİMİYETİMLE İÇTEN BÜTÜN HÜCRELERİMLE....

AMİN AMİN AMİN........................

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

baltefsiri yazdı:
Tayfun_Dokgoz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BALTEFSİRİ RABB'İM CÜMLEMİZİN BU FANİ DÜNYADA YAR VE YARDIMCSIMIZ OLSUN. PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

amin amin amin Allah senden ve cümlemizden razı olsun. inş. Allah'a emanet olun..
selamün aleyküm.
Bismilahirrahmairrahim
AĞLAYABİLSEM KAİNAT ZERRELERİ ADEDİNCE .. AĞLASAM EVET..O KADAR MÜKEMMEL AĞLASAM Kİ..BÜTÜN GÜNAHLARIMDAN ARINABİLSEM SANİ-İ ZÜLCELAL KARŞISINDA...

AĞLAYABİLSEM...AKAN SULAR..IRMAKLAR KADAR GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKSA..HİÇ DURMASA,DİNMESE GÖZYAŞLARIM....

ALLAH RAZI OLSUN. BENIM ICIM AĞLIYO FIZIKEN AĞLIYAMIYORUM . ANLATILAMALAMAYACAK KELIMELER VAR YA ISTE ONLARA AĞLIYORUM KONUSAMIYORUM. RABB'İM CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

AMIN INSALLAH MEVLAM BIZI AFF ETTIGI KULLARIN ZÜMRESINDEN EYLESINB)
ALLAH RAZI OLSUN

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

mesut vatandost yazdı:
COK GUZEL BIR PAYLASIM SAGH OLUNB)

sende saol kardeşim...
Allah'a emanet ol...

Bismilahirrahmairrahim

Ey Aliyy (Yüceler Yücesi), ey Azîm (ululuk mertebelerinin en üstünü tutan), ey Halîm (günahkarları cezalandırmakta acele etmeyen) ve ey Kerîm (kerem sahibi) Yüce Yaratıcı!
Bizim ihtiyaçlarımızı en iyi bilen Sen ve onları gidermeye en muktedir olan da Sensin.
Zaten hiç bir iş Sana zor gelmez; her şey Senin katında kolaylardan daha kolaydır.
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!.. amin.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

seher vakit yazdı:
AMIN INSALLAH MEVLAM BIZI AFF ETTIGI KULLARIN ZÜMRESINDEN EYLESINB)
ALLAH RAZI OLSUN

amin amin amin...canım kardeşim.Allah razı olsun.

Bismilahirrahmanirrahim
EY OLMAZLARI OLDURAN, EY HERŞEYİ YOKTAN VAREDEN KUDRETİ SONSUZ
İNSANLARIN, CİNLERİN, ŞEYTANLARIN, HAYVANLARIN, KÖTÜ KOMŞULARIN, NEFSİMİN ŞERRİNDEN SANA SIĞINIRIM.
EY MERHAMETİ BOL OLAN PADİŞAH
BEN SENİ,MELEKLERİNİ, PEYGAMBERLERİNİ HASILI GÜZEL OLAN HERŞEYİ SEVİYORUM. BENİ SEVGİNDEN MAHRUM ETME ALLAHIM VE BENİ SEVDİĞİN KULLARINLA EYLE
BENİ SEVDİKLERİNDEN MAHRUM ETME ALLAHIM
AMİN AMİN AMİN

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
baltefsiri yazdı:
Tayfun_Dokgoz yazdı:

selamün aleyküm.
Bismilahirrahmairrahim

ALLAH RAZI OLSUN. BENIM ICIM AĞLIYO FIZIKEN AĞLIYAMIYORUM . ANLATILAMALAMAYACAK KELIMELER VAR YA ISTE ONLARA AĞLIYORUM KONUSAMIYORUM. RABB'İM CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

Cenabı Allah senden ve cümlemizden razı olsun. Allah' emanet olun.
selamün aleyküm.
Bismilahirrahmanirrahim

Allah’ım! Sen’in muhabbetinin halâvetini, lezzetini tattıktan sonra daha kim başka arayışlara girer ve bir kere yakınlığının ünsüne erdikten sonra kim yüzünü başka şeylere çevirir!? Ya Rab! Bizleri de kurbiyetin ve dostluğun için seçtiğin.. gönüllerine sevgini yerleştirmekle şereflendirdiğin.. içlerine bir kor gibi Sana kavuşma iştiyakını attığın.. kazana rıza ufkunu gösterdiğin.. hoşnutluğunla mükafaatlandırdığın.. terkedilmişliğe bırakmadığın.. sadakat tahtına oturttuğun.. marifetinle donattığın.. kalblerini aşkınla yakıp tutuşturduğun.. bakışlarını mâsivadan tecrit edip bütün bütün Kendine yönelttiğin.. gönüllerini muhabbetinle doldurduğun.. nezdindeki güzelliklere karşı içlerinde rağbet uyandırdığın.. lisanlarını ve gönüllerini tesbîh ü zikirle zinetlendirdiğin.. hamd ü şükür yoluna sevkettiğin.. her an ibadet ü tâatla meşgul ettiğin.. salih amellere muvaffak kılmak suretiyle iyiler zümresine ilhak eylediğin.. vicdanlarına münacaatının hazzını duyurduğun ve adanmış insanlar haline getirdin makbul kullarından eyle!. amin.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Yürekten Bir Dua

sadece_eda yazdı:
AMİNNN.... AMİNNN...
ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM..,

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN ARDEŞİM. ALLAH'A EMANET OL. SELAMÜN ALEYKÜM...

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
AMİİİİİİİİİİİİİNN.ALLAH RAZI OLSUN...

ALLAH(C.C) SENDEN VE CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN KARDEŞİM...ALLAH'A EMANET OL.

Bismilahirrahmanirrahim
Rabbimiz, Sen herşeyi rahmet ve ilim halinde kuşattın. Tövbe edip senin yoluna uymuş olanları bağışla. Ve onları cehennem azabından koru.

Rabbimiz, onları kendilerine vaadetmiş olduğun Adn cennetlerine koy. Atalarından, eşlerinden, soylarından barışa yönelenleri de. Üstün ve Bilge olan gerçekten Sensin, Sen.

Koru onları kötülüklerden.... ecmain....

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Amin kardeşim Allah c.c sizden razı olsun

Amin amin amin..Allah razı olsun kardeşim...ALLAH 'a emanet ol.
Bismilahirrahmanirrahim
Ey Güzeller güzeli Allahım, beni ve tüm inançlı insanları, ezdiren fakirlikten, azdıran zenginlikten, şeytanın ve nefsimizin şerrinden, devasız hastalıklardan, dermansız dertlerden, sevgisiz, saygısız evliliklerden, evlatlarımızın kötülüklerinden ve evlatlarımıza gelecek her türlü kötülüklerden, inançsız insanlarla karşılaşmaktan, onların yakınlarımızda olmalarından, topraklarımızı ve güzel vatanımızı her türlü kötülüklerden sen koru....

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
AMİNN.. ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN. ALLAH ' A EMANET OLUN.

amin amin amin Allah (c.c) razı olsun kardeşim... selam ve dua ile...

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
AMİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİN.B)

ECMAİN.. ALLAH(C.C) RAZI OLSUN KARDEŞİM...ALLAH'a emanet ol.
Bismilahirrahmanirrahim
Ey Aliyy (Yüceler Yücesi), ey Azîm (ululuk mertebelerinin en üstünü tutan), ey Halîm (günahkarları cezalandırmakta acele etmeyen) ve ey Kerîm (kerem sahibi) Yüce Yaratıcı!
Bizim ihtiyaçlarımızı en iyi bilen Sen ve onları gidermeye en muktedir olan da Sensin.
Zaten hiç bir iş Sana zor gelmez; her şey Senin katında kolaylardan daha kolaydır.
Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!.. ecmain....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: günün duası

Üzüntülü İken Duâ

İbni Abbas radıyallahu anhüma der ki Resûllah -sallallahu aleyhi ve sellem Hazretleri üzüntülü ve sıkıntılı halinde şöyle duâ ederlerdi

El Azîm, elHalîm Allahdan başka bir ilâh yok! Arşı Azîmin sahibi Allahdan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş'ın sahibi Allahdan başka ilâh yok! (19)

Yâ Rabb! Bütün âlemlerin ve Arşın sahibi ve yegâne hükümrânı Sensin! Başımıza gelen şu sıkıntı ve belâyı izâleye ancak sen kadirsin. Bu sebeble senden istiyoruz. Kâffei mahlûkat yani bütün yaradılmışlar senin kudret elindedir. Bilcümle mahlûkâtın şerrinden bizi muhafaza ile himaye eyle demektir.

Bir de Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemEfendimiz, belânın ağır basmasından, yani insana ölümü hayata tercîh ettirecek şekilde gelmesinden, dünyevî ve uhrevî şekâveti mucîb bulunan ve helâke sebeb olan ahvâlden, ve kötü âkıbet, sui hatimeye dûçar olmaktan, düşmanlarını sevindirecek bir belâya duçar olup onları kendisine üzüntü verecek şekilde konuşdurmaktan da Allaha sığınırdı.

Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır Sizden birinize bir düşünce yahud üzüntü geldiği zaman yedi defa Allah Allah rabbi laüşrikü bihişeyan

Allah! Rabbim Allah'dır! O'na hiç bir şeyi şerîk koşmam ben! desin. (20)

Kul Ey yedi göklerin ve büyük Arş'ın Rabbi olan Rabbim! Beni her üzüntü verici şeyden, dilediğin şekilde ve dilediğin yerden kurtar" derse Allah Teâlâ onun üzüntüsünü giderir. (21)

Her sabah ve her akşam yedi defa Hasbiyellahü lailahe illa tevekkeltü vehüve rabbül arşil aziym

diyen kimsenin dünyâ ve âhirete âid ne üzüntüsü varsa Allah giderir, bunda ister sâdık ister kâzib olsun. (22)

Üzüntüye mübtelâ olan kimsenin edeceği duâ şudur

Rahmetini umuyorum ey Rabbim! Beni göz açıp yumuncaya kadar da olsa kendime bırakma (nefsime bırakma). Benim her hâlimi düzelt. Senden başka ilâh yoktur. (23)

Kendisine bir üzüntü ,bir keder, bir hastalık ve zorluk isabet eden kimse Allahü rabbi laşeriykelehü

derse bütün bunlardan kurtarılır. (24)

(19) Buhârî, Deavat, 27; Müslim, Zikr, 83.
(20) Ebû Dâvud; Edeb, 36; İbn Mâce, Duâ, 17.
(21) krş. el-Ezkâr, lllvd.; Tuhfetüz-zakirîn, 193-202.
(22) el-Camiu's-Sağîr. (23) Tuhfetü'z-zâkirîn, 195 (İbn Hıbbân'dan)
(24) Râmüzû'l-ehâdis, 404 (Taberânî'den)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Duam senin için

RE: Duam senin için

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Sıkıntılı İken Duâ

Ben bir söz bilirim ki, büyük bir üzüntüye, sıkıntıya düşmüş bir kul söylerse, Allah Teâlâ ona muhakkak bir çıkış yolu açar. Bu, kardeşim Yûnus'un sözüdür Karanlık içinde kaldığı vakit

Senden başka ilâh yokdur. Seni tenzih ederim, muhakkak ki ben zâlimlerden oldum. demişti. (25)

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi gam ve sıkıntı basınca şöyle derlerdi

Kullara karşı Allah bana yeter, mahlûklara karşı Hâlik bana yeter, rızk yeyenlere karşı rızık veren bana yeter. Bana O yeter ki ancak o yeter. Bana Allah yeter, O ne güzel bir vekîldir. Bana Allah yeter, O'ndan başka ilâh yoktur. Ona tevekkül etdim. O yüce Arşın sahibidir. (26)

-Bir belâya dûçar olmuş bir kimseyi görünce kendi hâline şükrederek

Seni mübtelâ kıldığı şeyden beni âfiyetde kılıp, yarattıklarından pek çoğuna beni tafdîl eden Allah'a hamd ederim" derse bu belâ ne olursa olsun bundan afiyette kılınır. (27)

(25) Tirmizî, Deavât, 81. Enbiya Sûresi, 87.
(26) bk. el-Câmiu's-Sağîr.
(27) bk. İbn Mace, Dua, 22; Tirmizî, Deavât, 37; Tuhfetü'z- zâkirîn, 198 vd.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
AFFEDER MİSİN ALLAH ?IM

AFFEDER MİSİN ALLAH ?IM

Tüm mahcubiyetimi alsam yanima
Biraz da utanc duyarak kapina
Gelsem affeder misin Allah´im ?..

Gözlerim dolu yaslarla
Günahlarimin verdigi pismanlikla
Ama beni affedecegin umuduyla
Gelsem beni affeder misin Allah´im ?..

Verecegim hesabin korkusuyla
Benden geriye kalmis günahlarin tortusuyla
Ama Rabbim sana duydugum büyük askla
Gelsem beni affeder misin Allah´im ?..

Hatalarimi bilsem de bas koydum yoluna
Sen cok affedicisin bagislayicisin ama
Benim de günahlarim cok fazla
Böyle iken Gelsem kapina affeder misin Allah´im?..

Belki yüzüm yok gelmeye
Ama baska yerim yok gitmeye
Kalbimde ki sonsuz sevgimle
Gelsem beni affeder misin Allah´im ?.."

konak

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AFFEDER MİSİN ALLAH ?IM

Rabbim bu güzel şiiri bizlerle paylaştığınız için sevabınızı yazsın İnşallah.
Selam ve dua ile.

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

Cümlemizi affetsin RABBİM inşallah hafize anne emegine saglık...
ALLAH razı olsun...B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN HAFİZE ANNE.. RABBİM AFFETSİN BİZLERİ..

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SİZE HERKEZ ANNE DİYO BENDE DESEM KIZARMISINIZ BİLMEM
Belki yüzüm yok gelmeye
Ama baska yerim yok gitmeye
Kalbimde ki sonsuz sevgimle
Gelsem beni affeder misin Allah´im ?.."

AFFET ALLAHIM CÜMLEMİZİ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt