Dosta..
Dosta..
Peygamber efendimize..
seni çok özlüyorum..sen..sen olsaydın bu dünyada..yaşasaydın..bi kez olsun seni uzaktan görebilseydim..ruhumdaki bütün çirkinliklerle seni rahatsız etmeden..seni uzaktan görebilmeyi..yürüyüşündeki..bütün tavırlarındaki o eşsiz Allah sevgisini gıpta ile seyredebilseydim..ne kadar isterdim..ölmeden önce ölünüz demişsin..ben öldüm Efendim..bütün yalnızlığımla bi öksüz kalbi gibi öldüm..sensiz o kadar zor ki bu dünya..o kadar çirkin..zor ki..küçücük bir şefkatin için neler vermezdim..ama kaybettim ben..kaybedenlerden oldum..ölü gibi yaşayan ama Allah için dirilemeyenlerden oldum son zamanlarda..zor bir anımda dua etmiştim Allah a seni rüyamda da olsa görebilmek için...seni gördüm Ya Muhammed..yüzüme bakmadın...sana bakamadım..kahroldum...utandım..bi odada yatışımın anlamı hasta kalbim miydi..güçsüzlüğüm müydü..kapının ardında bekleyişin..haketmediğim bi bekleyiş ve engin sabrın,şefkatin miydi..yüzüme bakmayışın seni üzmem miydi...beni duyuyor musun Efendim..yaşama gücümü kaybettim..kanadım kolum kırıldı sanki..içim kurudu sanki..insanlar ne kadar kötü..burası ne kadar kötü bir zindan..Allah ım ..senden bişi istemeye hakkım yok belki..ama ne olur aklımı koru..ben kendimi koruyamıorum..sen koru beni Rabbim..Peygamber efendimiz Hz.Muhammed(s.a.s) e söyle..ben ona,ümmetine hiçbir zaman layık olamadım..olamıorum....senden ümidimi kaybetmedim Rabbim..sen istediğin için yaşıorum..yaşamamın sebeplerini sen bilirsin Rabbim..ben şu kainatta bir zerreyken..seni hakkı ile bilememişken..Sana layık bir kul olamamışken..Peygamberimize layık bir mümin olamamışken..içimdeki isyanları bastıramazken...içimdeki vazgeçmişliğe engel olamamışken..sana bu kadar mahcup olmuşken...ben nasıl olur da neden yaşadığımı bilebilirim...sen insanları ve c.. leri sana ibadet etsinler diye yarattın...ama ben sana güzelce ve ömrümce ibadet edemedim..edemiorum..senden bişi de isteyemiorum Rabbim..senden tek dileğim..seni her ortamda ömrümce ..insanların, en hayırlısıyla anlayamayacağı şekilde yaşamak...çok az da olsa seviyorsan beni..kalbimde bunu hissetmek istiyorum...içimdeki kasırgalarda sevgini hissettir Allah ım..güç ver..arsız dualarımı affet..hatalarımı affet..beni kalbine kabul et...Ey herşeyi zerre zerre yaratan Yüce Allah ım..hiçbirşeyken beni insan olarak yarattığın gibi...kalbimde ve aklımda da kaldırabileceğim güzellikler yarat..seni yaşamak için...güçlü olmak için..dengeli,sabırlı ve hayatla mücadele etmeyi hakkıyla öğrenmiş bir mümin olmak için Allah ım..aşırıya gitmekten sana sığınırım..şeytanın şerrinden sana sığınırım..şeytana,nefsime,kötü insanlara esir olmaktan sana sığınırım..herhangibir varlığa muhtaç ve mahcup olmaktan sana sığınırım..Sana kavuşamayan,cemalini göremeyen,kabir azabı çeken bir kul olmaktan sana sığınırım Rabbim..SENİ ÇOK SEVİYORUM ALLAH IM..herşeyi Yaratanım..Ey merhametlilerin en merhametlisi...biz anlayamayız senin merhametini,sabrını,büyüklüğünü...küçük kalplerimizi bu dünyanın şerrinden koru...SANA MUHTACIZ...SANA MUHTACIZ..SADECE SANA MUHTACIZ ALLAHIM.....SADECE SANA..sana şirk koşmaktan sana sığınırım...sana şirk koşmaktan sana sığınırım..sana şirk koşmaktan sana sığınırım Allah ım...herşeyi en güzeliyle yaratan sensin...asıl ve tek sanatçı sensin Allah ım...sakatları bile...hasta ağaçları bile...savaşları...hayvanların birbirini yemesini bile öyle bir güzellikle yaratıyorsun ki...en çirkin gibi görünen şeyde bile SEN varsın....o renkli geçişler...kötülükle iyiliğin muhteşem ebrusu....herşey SEN sin....biz yokuz...var olan SEN sin...HERŞEY ...HERŞEY SENİN İRADENDEN İBARET...HERŞEY SENİN İRADENDEN İBARET..HERŞEY SENİN İRADENDEN İBARET..kalbimin yüzünü sana döndüm Rabbim..güneşe dönen cahil bir ayçiçeği gibi...
bir gün öldüğümde..cehennemse yerim..yanmaksa hakkım...seni beklicem Allah ım...sen istediğin için yanıcam ama ümidimi orda bile kaybetmicem eyer beni bekleyen cehenneminse...seni görüceğim günü beklicem...sana hasretle bakacağım günü beklicem...sana bir ömür seni nasıl beklediğimi anlatıcam...herşeyde...insanların yüzlerinde..gözbebeklerinde...kalplerinde..durmadan dönen dünyada emrinle sana mecbur herşeyde senin için nasıl yandığımı anlatıcam....kalbim..aklım...herşeyim rızana feda olsun...ben seni çok sevdim...çok...biliorum ki asıl ölüm sana kavuşamamak...bu dünyada sana ulaşan ,ötede sana kavuşan kullardan eyle bizi Rabbim...sen herşeydesin...doğada..bir hücreden bütün yıldızlara kadar herşeyde..bir eşyanın bile secde eden gölgesinde seni nasıl aradığımı anlatıcam şu gurbette..köylü bi kadının nasırlı emektar ellerinde...mavi gözlü bi dedenin gözlerindeki yorgun gülümseyişli çocukta seni nasıl yaşadığımı anlatıcam...kabirde...öteki dünyanda...herzaman beklicem Seni Allah ım...SANA AŞIĞIM...kuş seslerinin cıvıltısında..ağır ağır havada yüzen kocaman bulutların huzurunda aşkım...su şırıltısında aşkım..nur yüzlü bir bebeğin,pırıl pırıl cennet gözlerinde aşkım..annemin buruşuk ellerinde aşkım...babamın çöken omuzlarında aşkım..kardeşimin yanıbaşında bulduğum huzurda aşkım...acımın tam ortasında aşkım...mutluluğumda açan çiçeklerde aşkım...aşkım, gülümseyen insanların dalgın bakışlarına ilişen gurbet acısında...bütün aşkım gurbetinde...dünyanda...seni bekleyişimde..seni özleyişimde....herşeyde aşkım...herşey sensin...SEN HERŞEYSİN...beni gönlünden atarsan...düşeceğim yer bir uçurumun dibi...beni seviyorsan,sevgin yaşama sebebim...bana,SANA ULAŞMA GÜCÜ VER ALLAH IM..bu isteğimin gücünde devamlılık ver...içimdeki bütün gereksiz korkuları yok et Allah ım...korktuğum tek şey Seni gücendirmek olsun..bütün kibirlerden ve şerefimi kaybedecek kadar alçakgönüllü olmaktan sana sığınırım...bütün nefretlerden ve senden uzak bütün sevgilerden sana sığınırım..şerli bütün hırslardan ve Sana iki cihanda ulaşma isteğimin yok olmasından Sana sığınırım Allah ım..yaşamış,yaşıyor ve yaşayacak olan bütün müslümanlar adına bütün şerlerden,kabir azabından,günahlardan,zor hesap vermekten,sana kavuşamamaktan,cehennem azabından ve yaşadığım sürece herhangibir konuda zayıflık göstermekten,senin için elimden geleni yapamamaktan Sana sığınırım...kat kat maskelerle,perde perde çirkinliklerle,aldatmacalarla,birbirine kötülük yapmak için yarışan insanlarla dolu bu dünya gurbetinde,SANA HAKKIYLA SIĞINAMAMAKTAN ÖMRÜMCE SANA SIĞINIRIM GÜZEL ALLAH IM..sana karşı olan bütün samimiyetsizliklerden,sana karşı tam açık bir kalp olamamaktan,güçlü ve doğru bir akıl olamamaktan,sabırla terbiye olamamamış bir bedenden,ilminle,tefekkürünle şereflenmemiş bir ruhtan sana sığınırım Rabbim..herşey sendenken,bazı şeylerin benden olduğunu düşünme zannından sana sığınırım Allah ım..tembellikten ve faydasız bir ömür geçirmekten sana sığınırım...ne olur bırakma ellerimizi..bizi bize bırakma RABBİM...Amin
8.7.2009