Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

!!! YAKARIŞ !!! (2 Kullanıcı)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Senin için yaşayıp Senin için öleyim
Öyle bir iman ver ki Ya İlahi Yalnızca senin için yanayım


Amin amin amin. Rabbim bu duaların yüzü suyu hürmetine, dua etmeyi bilenlerin hatırına en başta Muhammed Mustafa s.a.s. hatırına dualarımızı kabul buyursun.
Emeğine sağlık kardeşim. Allah razı olsun.
 

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ara 2007
Mesajlar
390
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Amin amin.Allah razı olsun.Emeğine,yüreğine,ellerine sağlık.İnsanın tüyleri diken diken oluyo.Rabbim bizi affetsin.Selametle.
 

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Tem 2006
Mesajlar
527
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Konum
İSTANBUL
***dualar***

***dualar***


Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikelehü ehaden sameden lem yelid, ve lem yûled ve lem yekün lehü küfüven ehad

Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bi ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente.

Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim.Beni mağfiret et. Çünki günahları ancak sen bağışlarsın.
(Bir işe başlarken, bunun kolay ve hayırlı olması için devamlı şu dua edilmelidir)
“Rabbi yessir ve lâ tüassir Rabbi temmim bil hayr.”
.
"Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe*ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi*bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya*ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz."
"Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku*lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs*tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.” (1)

Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru,"
Allah'ım!Kalbimi nifaktan,ibadetlerimi riyadan,gözlerimi hayın bakışlardan tertemiz eyle.Çünkü;gözlerin hayın bakışını ve kalplaerin gizlediğini sadece sen bilirsin.
hamd ile seni noksan sıfatlardan tenzih ederim.Allah ım günahlarımı bağışla.Rızkımı bol eyle.Ahlakımı güzelleştir.Kazancımı temiz yoldan nasip et.Verdiğin rızka kanaat getirmemi nasip et.Sakınmamı emrettiğin şeylere nefsimin meyletmesinden beni koru ve benden razı olmadıkça canımı alıp huzuruna çağırma.Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah ım.Senin o sonsuz merhametinden bütün bunları istiyorum.

Ey Allah ım!Ömrümün en hayırlı anını son anı eyle.Amellerimin en hayırlısını en son yapacağım kulluk eyle.Günlerimin en hayırlısını sana kavuşacağım gün eyle.
Ey tek başına kalanları kollayıp gözetleyen.Ey kimsesizlerin arkadaşı.Ey dayanacak kimsesi kalmamışların yardımcısı .Ey yoksulluk içinde olanların serveti.ey güçsüzleregüç olan.ey fakirlerin bitmeyen hazinesi.Ey garip kalmışların şikayetlerini arzettikleri yer.Ey Celal sıfatında eşsiz olan.Ey kullarına iyilik yapmakla bilinen.Ey fazlı ihsanı bol olan.Muhammed ve ehli beyti hürmetine,sıkıntıya düşünce bana yardım eyle."
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibadetten ve kabul edilmeyen duadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan ,kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle

- Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et,
her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!
- Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!
- İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle!
Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!
- Kulağıma, gözüme sıhhat ver!
Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.
- Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!
- Ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle!
- Ya Rabbi, bize dünya ve ahirette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!

Yâ Rabbî! Kıldığım namazı kabûl eyle! Âhir ve âkıbetimi hayr eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhîd söylememi nasîb eyle. Ölmüşlerimi afv ve magfiret eyle. Allahümmagfir verham ente hayrürrâhimîn. Teveffenî müslimen ve elhıknî bissâlihîn. Allahümmagfir-lî ve li-vâlideyye ve lilmü’minîne vel mü’minât yevme yekûmül hisâb. Yâ Rabbî! Beni şeytân şerrinden ve düşman şerrinden ve nefs-i emmârem şerrinden muhâfaza eyle! Evimize iyilikler, helâl ve hayırlı rızklar ihsân eyle! Ehl-i islâma selâmet ihsân eyle! Kâfirlerle cihâd etmekte olan Müslümanlara imdâd-i ilâhiyyen ile imdâd eyle! Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül’afve fa’fü annî. Yâ Rabbî! Hastalarımıza şifâ, dertli olanlarımıza devâ ihsân eyle! Allâhümme innî es’elükessıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüs-nelhulkı verrıdâe bilkaderi bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn. Bana, Anama, babama ve evlâdlarıma ve akrâba ve ahbâbıma ve bütün din kardeşlerime hayırlı ömürler ve hüsn-i hulk, akl-ı selîm ve sıhhat ve âfiyet, rüşdü hidâyet ve istikâmet ihsân eyle yâ Rabbî!

Başka bir ilâh yok, ancak Allah var. O’nun şerîki yoktur. Mülk O'nundur, hamd de O'nundur. O her şe¬ye kaadirdir. Allah'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur. Ve servet sahi¬bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez. Ya¬ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz."

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!”

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Re¬sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı¬ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.”

Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa¬fımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır.”

Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.”

Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl."
Allah'ım sen beni yarattın,,sen hidayet ettin,,sen doyurursun,,sen su verirsin,sen öldürürsün ve sen diriltirsin)
"
"Allâhım, kuvvetimin yetersiz kaldığını, çaresiz olduğumu, halk nazarında hor hakîr hale düştüğümü görüyorsun. Ya erhamer rahimiyn, zayıf görülüp ezilenlerin Rabbi sensin. Kötü huylu ve kötü tavırlı yabancı düşmanın eline beni terketmiyecek, hatta himayemi ellerine verdiğin akrabadan bir dosta bile beni bırakmayacak kadar Rahimsin.
Allah’ım, bana karşı gazablı değilsen; çektiğim eziyet ve belâlara hiç aldırış etmem. Ancak şu da var ki, koruma sahan bunları da çektirmeyecek kadar geniştir. Allâh’ım, gazabına maruz kalmaktan, yahud rızasızlığından, senin bütün zulmeti parıl parıl aydınlatan, dünya ve âhıret hallerinin yegâne selâmete çıkartıcısı olan NUR’u Vechine sığınırım. Allâh’ım rızan olasıya senden affını diliyorum. Havl ve kuvvet ancak seninledir."
Allah'ım! Senden dünya ve ahirette af,sağlık,sıhhat ve nimet istiyorum
:"Allah'ım, Bana öğrettiğin ilimden beni faydalandır. Faydalanacağım ilmi öğret.ilmimi arttır.Her Hal üzere Allah'a hamdolsun. Cehennem azabından Allah'a sığınırım
Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildirmiştir. Bu duâlardan bazıları şunlardır:
Ya Rabbi, sana ve Resûlüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!

Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmıyan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!

Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahıret azabından bizi koru!

Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!

İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!

Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.

Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!

Ölünceye kadar ibâdet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle!

Ya Rabbi, bize dünya ve ahırette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!

Kur’ân-ı kerîmi bitirdiği zaman Resûlullah şöyle duâ okurdu:

“Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl. Ey âlemlerin Rabbi.”
AMİN.



Ce’fer-i Huldî hazretleri buyurdu ki: Birşeyin kaybolduğu veya bir kimse ile buluşmak istediğin zaman, yâ câmi’an-nâsi li-yevmin lâ raybe fîh, innallahe lâ yuhlifül mîâd, icma’ beynî ve beyne ... (71) deyip, kimle ve neyle buluşmak istiyorsa, beni onunla buluştur söyleyip, noktaların olduğu yerde onun ismini belirtir. Böyle söylersem, Allahü teâlâ muhakkak seni o şey veya o kimse ile buluşturur. Bunu söylediğim her zaman, duâm kabûl edildi
 

SAYG

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
181
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
39
emeğine sağlık kardeşim...
allah razı olsun...
 

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Tem 2008
Mesajlar
409
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
amiiiin. emeğinize sağlık. rabbim cümlemizin gönlüne Allah sevgisi ve peygamber sevgisi versin inş. yolunu şaşırmışlara yardım etsin. inanmayanları imana getirsin inş. rabbim bu yazıyı okuyan tüm kardeşlerimin günahını affetsin inş. amin..
 

rukiye76

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2009
Mesajlar
56
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Amin amin.Allah razı olsun.Emeğine,yüreğine,ellerine sağlık.İnsanın tüyleri diken diken oluyo.Rabbim bizi affetsin.Selametle.
 

minabetül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 May 2009
Mesajlar
92
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
65
Ya Rab ne ettinse Sen ettin
Beni kendine meftun ettin

Aklım ermez aşk servetine
Aşkınla geldim ben kendime

Yağdır bana hep lütufların
İkramına hayran kulların

Gece gündüz hep "Allah" derim
Sen ki hem Latifsin hem Kerim

Ne muhteşemdir ihsanların
Ne muhteşemdir ikramların

Sana bütün övgü senalar
Her an sonsuz hamdü senalar

Sen ki Cömertler Sevgilisi
Yoktur cömertliğin çizgisi

Sen kullarına En Sevgili
Ey "Rahmet Güneşi Sevgili"

Ey Güzeller Güzeli Rabbim
Sensin benin Eşsiz Habibim

Ya Rab ne ettinse Sen ettin
Beni kendine meftun ettin
 

minabetül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 May 2009
Mesajlar
92
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
65
Sana aşık, sana meftun

Sana aşık, sana meftun

Kudretin, mülkün, lutuf ve ikramların sonsuzdur. Habibin ve seçkin kullarına lütfeylediğin gibi bizlere de, Sana tam kul olmayı lütfeyle. Sana âşık, Sana meftun bir hayat yaşamayı bizlere nasip eyle.

1213615434gununduasi.jpg.jpg



“En güzel isimler (Esmâül Hüsna) Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin.” Araf 180
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]EL MELİK[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Ey Melik olan, bütün varlıkların sahibi, tek ve mutlak Sultanı Allah’ım. Sen bütün mevcudatı, yaratan, yöneten, terbiye eden, koruyan, hayat ve sonsuz rızıklar veren eşsiz Sultansın. Herkes Sana muhtaç, Sen ise hiçbir şeye muhtaç değilsin.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]“De ki: İnsanların Rabbine sığınırım; insanların melikine, insanların (gerçek) ilâhına.” (Nâs sûresi, 1-3)[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Göklerin ve yerlerin gerçek Sultanı, Sultanlar Sultanı Allah’ım. Senden başka tüm idarecilerin idaresi eksik, kusurlu ve geçicidir. Gerçek, Ezel-Ebed Sultanı Sensin. Kullarını ve evreni en güzel ve kolay bir şekilde idare edersin. Zorluk biz aciz kullarınadır. Sen bütün noksan sıfatlardan münezzehsin. Senin için âlemlerin idaresi ile atomların idaresi ve bir kulunun idaresi aynı kolaylıktadır. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Kulların fani dünyada, geçici idarecilere itaat ederek, saygı göstererek Gerçek Meliki Azam olan Sana itaat etmeyi, hürmet etmeyi ve huzurunda el pençe divan durmayı öğrenirler. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Ey Sultanlar Sultanı ve Tüm Mülklerin Sahibi Güzel Allah’ım. Sen, Sana tam kul Habibine tam ümmet olan salih kullarını arza halife kılarsın. Onları sultanlara sultan edersin. Sen dilediğine dilencilik, dilediğine de Sultanlık verirsin. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Sen “Hesap Gününün Meliki”sin. (Fatiha 3) Kudretin, mülkün, lutuf ve ikramların sonsuzdur. Habibin ve seçkin kullarına lütfeylediğin gibi bizlere de, Sana tam kul olmayı lütfeyle. Sana âşık, Sana meftun bir hayat yaşamayı bizlere nasip eyle. (Âmin) [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]SANA AŞIK, SANA MEFTUN[/FONT]
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
51
selamunaleykum kardeşim emeğıne sağlık
amin
inşaallah
halen daha okul kıtaplarında dunyanın ateş küreden meydana geldığı ve kum ıle toz ıle bırleşerek oluşruğu yazıyor
ne tuhafdır kı
allah dunyayı yarattı yazmıyor
dın kültürü kıtabı harıç
:(
cocuklara bır bır anlatmalı bunları

bunu da şu an gorduğum resım uzerıne yazıyorum
konunu dıına cıkmak ıstemıyorum
en güzel isimler rabbımın ısımler
her daım zıkretmeyı nasıp etsın rabbım amın
allaha emanet olun
mutlu kalın
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Amin amin amin, emeğine sağlık kardeşim.
En güzel isimleri zikretmekten geri kalmasın kalbimiz.
Selametle..
 

nermin.demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ara 2007
Mesajlar
390
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Selamun Aleyküm.Allah razı olsun.emeğine sağlık.Bunu paylaştığın için sağol.
 

SAYG

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
181
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
39
allah razı olsun...
emeğine sağlık kardeşim...
 

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ara 2008
Mesajlar
2,706
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
49
S.a.kardeşim,emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.Rabbım O nun sevgisinden,O nun sevdasından ayırmasın inşaallah.
 

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Nis 2009
Mesajlar
397
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
44
s.a. paylaşımlarınızdan çok faydalanıyorum
hepinizden allah razı olsun
selam ve dua ile kalın
 

*FİLİZ*

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ocak 2009
Mesajlar
168
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Selamünaleyküm arkadaşlar
Hayırlı Cumalar
bildiğiniz üzre annemin beyninde tümör saptandı annem samsunda oturuyr biz ordaki hstane şartlarına güvenmediğimiz için annemizi kocaeliye götürdük orda bir prof bulduk doktor işinin ehli ve isim yapmış biri ve asla bu bıçak parası adı altında istenen parayıda kabul etmiyor ALLAH razı olsun ondan. dün annemizi ona götrdük ve hiç iyi haberler almadık ne yazıkki. Samsundaki doktorun aksine kötü haberler duyduk. Tümör büyükmüş beynin hassas bölgesindeymiş ve yayılmaya başlamış! salı günü tekrar emar çekilecek. ama dün hepimiz yıkıldık üzüldük. yapacak bişey yok ne gelirse YARADANDAN gelir derdi verdi eminim dermanıda verecek RABBİM. şimdi sizden ricam illa şu duayı okuyun demiyorum.ama içinizden ne geliyorsa okurmusunuz arkadaşlarım. sizin dualarınızın gücünü çok inanınıyorum ben. Şimdiden okuyan okumayan herkesten RABBİM kat kat razı olsun. Selametle...
 

imtiyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Nis 2008
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
ALLAH(C.C.) ACİL ŞİFALAR VERSİN KARDEŞİM ELİMDEN GELDİĞİNCE OKUMAYA ÇALISACAĞIM SELAMETLE

VESselam..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt