“Allah’ım, üzüntüden ve kederden Sana sığınırım.Aczden ve tembellikten Sana sığınırım.Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından Sana sığınırım.Hz. Muhammed (asm)(Buhari, Müslim)
“İlahi, sana münacat edenlerin en üstünü ve dua edenlerin en faziletlisi aracılığıyla Senden diliyorum..
Kalbime lütfunu ve rızanı sağanak yağmurlar gibi yağdır. Kalbime zikrinin tadını tattır, zikrin gafletlerinden kalbimi uyanık bulundur.
Beni sana taat üzere kıl, takva üzere kuvvetlendir.Ey her şeyin yüce Cemali sayesinde güzelleştiği ve aydınlığıyla parladığı Rabbim.Bizlere rahmetinden bir parça ihsan et, bizi bir nurla rızıklandır ki onunla yürüyelim.
Yoğun karanlıklar onunla aydınlansın, saadetin ve hayrın yolları onunla berraklaşsın.
Bizim ve mümin kardeşlerimizin geçmiş günahlarını bağışla, gelecek olan şey hakkında bizi hakla muvaffak kıl.”Ahmed el-Alevi(ra)Münacat, 9-10
Allah’ım, Sen, Seni vekil edinmesini emrettiğin kimseden naip olarak kendini hamd edersin.Bu hamd, bölünmeden ve ayrılmadan Seninle birleşerek Senden Sana döner.Böylece bu hamd, bütün hamdlerin erdemini içinde barındırır. Ve onları olgunlaştırır.
Allah’ım , Sana doğru yöneldiğimizde, kendisiyle Sana yol bulduğumuz Efendimiz Muhammed’e,O’nun âline, kendine dost seçtiklerine merhamet ettiğin gibi merhamet eyle bize.Ümmetinin seçkinlerinden razı ol.
Bu rızanla, onları Kendi katında kerim bir makama ve yüce bir mertebeye yerleştir.Bu Hamdi dileyenin kalbi ve her istek ve ifadesinde dili ol ki,Onun kalbi en nurlu kalp, sözü de en doğru söz olsun.Sadrettin Konevi(Miftahu Gaybi’l-Cem Ve’l-Vücud,7)
Allah’ım, bugün ve gelecekte, bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri Senden ister, bildiğim ve bilmediğim bütün kötülüklerden Sana sığınırım.Allah’ım, Cenneti ve cennete götürecek söz ve işleri Senden ister, cehennemden ve cehenneme sürükleyecek söz ve davranışlardan Sana sığınırım.
Allah’ım benim için belirlediğin her işin sonunun hayır olmasını Senin rahmetinden isterim.Ey merhamet edenlerin merhametlisi, bizi affet.Hz. Muhammed (asm)(Hayatu’s-Sahabe)