Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Veyl O Namaz Kilanlara!_itidal Ile Kilinmayan Namaz, Hiç Kilinmamiş Gibidir! (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim
Emeğinize sağlık..Rahman c.c razı olsun inşallah..
Önemli ve istifadeli bir paylaşımdı..Namazları şuursuzca ve gösteriş için kılmanın cürmünün ağır olduğunu kitab-ı mübin bizlere açıkça bildirmiş..Allah c.c aldatıcı bir kurtuluş içinde olduğunu sananlardan eylemesin bizleri ve namazlarımızı hakkıyla eda edebilmeyi ve makbul ibadetler işlemeyi nasip etsin inşallah bizlere..

Allah c.c sevabınızı yazsın inşallah kardeşim.
Selam ve dua ile.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
farzı eda etmek farzdır , sen onu kaçırmakla eda etmek sünnet olmuyor..hala boynunda bir farz olarak kalıyor..
sünnet ise sünnettir.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"Bizim sünnetimize uymayan bir amel işleyenin yaptığı amel de merduddur."

Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), ruhsat ifade eden bir amelde bulunmuştu. Bazılarının bundan kaçındıklarını işitti. Bunun üzerine Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir hutbe okudu: Âdeti vechile Cenâb-ı Hakk'a hamd ve senâda bulunduktan sonra şöyle buyurdu: "Allah için söyleyin, bazıları benim yaptığım şeyi beğenmeyip, kaçınıyorlarmış, doğru mudur bu? Allah'a yeminle söylüyorum, ben Allah'ı onlardan çok daha iyi biliyorum. Allah'tan duyduğum korku da onların duyduklarından çok daha fazladır."Buhârî, İ'tisam 5, Edeb 72; Müslim, Fedâil 127, (2356).

Sünnetin ne olduğuna bakalım : “Sabahın farzından evvel kılınan iki rek’at sünnet, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır”(Müslim).

abdur_RAHMAN

Kayıtlı Kullanıcı
irfani kardeşim vermiş olduğun bilgiler için Allah razı olsun. o konu hakkında fazla bir bilgi sahibi olmadığım için bir yargıda bulunamayacağım, ama söylenenler gayet mantıklı ve doğru gibi de, en doğrusunu Allah bilir tabii, konuya ilgin için teşekkürler, selametle

abdur_RAHMAN

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;703230' Alıntı:
"Bizim sünnetimize uymayan bir amel işleyenin yaptığı amel de merduddur."

Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), ruhsat ifade eden bir amelde bulunmuştu. Bazılarının bundan kaçındıklarını işitti. Bunun üzerine Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir hutbe okudu: Âdeti vechile Cenâb-ı Hakk'a hamd ve senâda bulunduktan sonra şöyle buyurdu: "Allah için söyleyin, bazıları benim yaptığım şeyi beğenmeyip, kaçınıyorlarmış, doğru mudur bu? Allah'a yeminle söylüyorum, ben Allah'ı onlardan çok daha iyi biliyorum. Allah'tan duyduğum korku da onların duyduklarından çok daha fazladır."Buhârî, İ'tisam 5, Edeb 72; Müslim, Fedâil 127, (2356).

Sünnetin ne olduğuna bakalım : “Sabahın farzından evvel kılınan iki rek’at sünnet, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır”(Müslim).
kardeşim sen de saolasın. bırakın normal günlük hayatındaki hal ve davranışları demek olan sünnetleri, namazlarımız bile Resulullah'ın namazıyla uzaktan yakından alakası yok, namazlarımızda bile onun sünnetine uymuyoruz. Allah bu yolda çaba harcayanlardan eylesin bizi inşallah, amin

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
hakkını vererek kılmayı nasip etsin Rabbim..

Şule_i cevval

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm, bu konu çok önceden açılmış, ben henüz gördüm. Ne kadar güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Allah razı olsun. Ben şahsen çok yararlandım diyebilirim. Tekrar gündeme gelsin de benim gibi yeni üyeler de yararlansın inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt