Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

vesvesedemiyim sizce??? (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Gül koksaaaaam kardeşiimm kızacam ama artık aaaa.. :a43:

ay uyy deyip durma yahu. :a08::a01:

okadar şey dedik hepimiz bakkkk :a12:
ayyy abla nebilim ben hemen etkilenen biriyim ama geçti geçti:a15:
Böyle bir tepki veremem ama hislerimizede azıcık tercüman oldu gibi....
:a35::a35::a35::a35::a35:
:)
ya benim öyle tepki verişimde samimiyetimden gülkoksamın beni anlayacağını bildiğimden :a12:
yoksa bende veremem öyle bilmediğim herkese :a35::a35:

ama iyi etmişim bak:a01:
yok yok alıngan değilim abla istediğini söleyebilirisn:a14:
Şeytan insanın imanını çalmaya çalışır

Şeytan bir hırsızdır, insan kalbinde en değerli cevher olan imanı çalmaya çalışır.
Günümüzde, imanî konularda hemen her tarafta görülebilen şüpheler, şeytanın bu konuda nasıl hummalı bir şekilde çalıştığını ispat eder.

“Din afyondur” şeklindeki bir vesvese, kominizmi esas alan bir devletin 70 yıl boyunca temel prensiplerinden biri idi. Bu sistemde “kutsala” savaş ilan edilmişti. Şimdilerde ise din, dünya çapında daha saygın bir konumdadır. Ama şeytanın bu konuda vesveseleri bitmiş de değildir.

Şeytan, insanın imanını çalma hususunda ısrarcıdır. Ve ısrarını son ana kadar devam ettirir. Futbolda son anda bile sürprizler olabilmesi misali, takva sahibi kimselerin bile imanını elde etmeye hırs gösterir, sekerat halinde verdiği
vesveselerle o kimseyi inkârcı biri olarak bu dünyadan göndermeye çalışır.

Teorik olarak şeytan son anda imanı çalma ihtimali varsa da, gerçekten imanı kuvvetli olan kimseler ömür boyu son ana da hazırlandıklarından böylelerin imanı ilahi koruma altındadır, şeytanlar ordusu da gelse bir şey yapamazlar. Çünkü onların imanı sadece akılda değil, kalbin en derin köşelerindedir ve şeytanlar o derinliğe nüfuz edemezler.

(bunun gibi , ibadetin fazlası şunu başa getirir , bunu yapar , bilmem ne safsatası.... )

valla aklım başıma geldi

.

Selamün Aleyküm Kardeslerım;
ben de konuyu ısıtıp ısıtıp onunuze koymak ıstemıyorum.icimdekini de soylemek ıstıyorum ama.:( buna benzer seyler bende de oluyor,aşırı dua ettıgım zaman.mesela sabah namazına kalkmak ıcın saatımı kuruyorum,saatım calmadan bırkac dk once 3 kere kapı calma sesı duyuyorum tak tak dıye.sonra bana oyle gelmıstır dıyorum kalkıyorum.bazen de buna benzer bırsey olunca bu sefer korkumdan kalkamıyorum :( . o saatte kalkmayı ıstedıgım ıcın bilinç altında olan bırsey mıdır yoksa gercekten bırı mı gelıyor...(yıne korktum)...neyse..
Rabbim bizleri görünen ve görünmeyen tüm varlıklarrın şerrinden korusun ınsallah.Rabbime guvendık,Rabbıme dayandık.
Allah'a emanet olun.

Selametle...

kardeş aynen işte bende böyleyim korkudan kalkamıyorum ama şimdi çok cesaretlendim ya
ya bakın şunu unutmayın , Muhammed Bozdağ hocamız ne güzel söylemiş,
aşırı söylenme kaygılanma vesair dua gibi çağırmaya geçermiş..
siz şu oluyor bu oluyor diye evham yapmayın...

BU KORKUNUZLA ŞEYTANA YOL VERMEYİN KOLAYLIK SAĞLAMAYIN ŞU MENDEBURA!

hele hele korktuk(m) dediğiniz şeye bakın bi tahlilini yapın..
nedir o "korktum dediğiniz...
Tam tersi ne güzel bir nimet yaaa,
korkulur mu bu nimetten Allah aşkına..
Bizler nasıl Fatihlerin nesliyiz korkarsak bu tür şeylerden bi düşünün..

öte yandan dün duvara 3 kez tık tık tık yapıldı ve ben annem çağırıyor zannettim sordum kalkmadım bile dedi. Allah Allah dedim baya duvara tıklatma sesi başka zaman olan tıkırtı gibi değildi dedim ve orda kaldı..unuttum gitti..

başka bir örnek; eskiden sabah namazına kalkamadığım bazı zamanlar biri uyandırır gibi olurdu..
bizde annemle
"çok şükür Melekler uyandırdı herhalde" Latifesi yaparak üstünde bile durmazdık... bakın sizler yazdıkça aklıma geldi okadar üstünde durmamışım ve korkmamışım yani....

üstünde durmasanızda bilakis çok şükür güzel şeylere çağrı var deyip sevinseniz bunu deneseniz ?

.

aşırı söylenme kaygılanma vesair dua gibi çağırmaya geçermiş

ayy bu nedemek oluyorr yani korkunca gelirmişmi ayy gelmesinn ya..ama bak bu yazdıklarından sonra çok cesaretlendim yaa sende de ii cesaret varmış ben duysaydım o sesi pılı pırtı toplar annemgilin yattığı odaya sererdim yatağıı:Dyapmadığım şey değil yani..ama valla cesaretlendim ya sayenizde

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com

ayy bu nedemek oluyorr yani korkunca gelirmişmi ayy gelmesinn ya..ama bak bu yazdıklarından sonra çok cesaretlendim yaa sende de ii cesaret varmış ben duysaydım o sesi pılı pırtı toplar annemgilin yattığı odaya sererdim yatağıı:Dyapmadığım şey değil yani..ama valla cesaretlendim ya sayenizde

gulkoksam alemsın ha allah ıyıliğinı versın ne muradın varsa çarçabuk versın ben şahsen sana ozenırken dua konusunda senın ıse korkuların var ozaman bı anşalma yapalım senle sen bol bol dualar et ama benım nıyetıme .... sen ne guzel ınsansınkı ALLAH'a bol bol dua edebılıyorsun onu tesbıh edebılıyorsun zıkredebılıyorsun ne mutlu sana ... bıraz korkularını bastır bastırkı şeytan senden korksun sana 10000000 km den daha yakınına yaklaşamasınn

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

gulkoksam alemsın ha allah ıyıliğinı versın ne muradın varsa çarçabuk versın ben şahsen sana ozenırken dua konusunda senın ıse korkuların var ozaman bı anşalma yapalım senle sen bol bol dualar et ama benım nıyetıme .... sen ne guzel ınsansınkı ALLAH'a bol bol dua edebılıyorsun onu tesbıh edebılıyorsun zıkredebılıyorsun ne mutlu sana ... bıraz korkularını bastır bastırkı şeytan senden korksun sana 10000000 km den daha yakınına yaklaşamasınn

amin allah hepimizin muradını tez zamanda versin
allah seninde gönlüne göre versin abi

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
ya olurmu öyle şey arkadaşlar ne yazdı okumadım ama eminim en güzel bilgilerle bilgilendirmişlerdir.bak ben şöyle biliyorum eğer biz dua edebiliyorsak,namaz kılabiliyorsak ,ibadet yapabiliyorsak bunlar hep ALLAH ın taktiri iledir.ALLAH istediği için bizler bu tür eylelerde bulunabiliyoruzdur.(ha bu demek değil kötüişleride ALLAH cc yaptrıyor-haşa-,iyilik ALLAH tan kötülük şeytandandır)
ee şimdi ne demek oluyor buu eğer içinden çok çok dua etmek geliyor sa ALLAH seni huzunda görmek istiyor demektir.ALLAH cc senin yapmış olduğun ibadetlerden memnun demektir.çünkü içinde olan ibadet yapma isteğini sana veren ALLAH cc dur.ve bu çok güzel bşy.sen ALLAH cc nasıl bilirsen ALLAH cc sana muamele eder.
öyle düşün fıstığım benim içimde ki dua etme isteğini bana veren ALLAH.benim bu tür eylemlee yönelmemi sağlayan ALLAH.beni huzurunda görmek istediği için içimdeki bu isteği diri tutuyor. ;)
geçen sene bi sıkıntıdan dolayı bende de olmuştu hayatımda hiç o kadar ibadete yöneldiğimi hatırlamıyorum.hayatımda hiç o kadar güzel dua ettiğimide hatırlamıyorum.hiç bir şey beni ibadet etmekten alı koymuyordu.hatta bi ihtiyaç haline gelmişti.ekmek su gibiydi.ve ben o zaman içinde hiçöyle şeyler görmedim.;)
artık öyledeğil benim için.ama sen tadını çıkar.bol bol yönel ALLAHA.daim olsun içindeki istek hep diri ve lezzetli olsun inşALLAH.
SELAMETLE ;)

dadaş kızı

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaşım ben yeni üyeyim sizden yardım istiyorum siteyi fazla bilmiyom bana yardımcı olurmusunuz ve çok sıkıntıdayım bana dua edermisiniz bende vesveseye düştüm allah rızası için bana yardım edin birileriyle konuşmam lazım

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
ya arkadaşım ben yeni üyeyim sizden yardım istiyorum siteyi fazla bilmiyom bana yardımcı olurmusunuz ve çok sıkıntıdayım bana dua edermisiniz bende vesveseye düştüm allah rızası için bana yardım edin birileriyle konuşmam lazım
selamun aleykum kardeşim allah yardımcınız olsun hoş geldınız sıteye ınşallah derdınızın dermanını bulursunuz once yuce Allahımdan derman bulmanızı dılerım..

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeslerım;
ben de konuyu ısıtıp ısıtıp onunuze koymak ıstemıyorum.icimdekini de soylemek ıstıyorum ama.:( buna benzer seyler bende de oluyor,aşırı dua ettıgım zaman.mesela sabah namazına kalkmak ıcın saatımı kuruyorum,saatım calmadan bırkac dk once 3 kere kapı calma sesı duyuyorum tak tak dıye.sonra bana oyle gelmıstır dıyorum kalkıyorum.bazen de buna benzer bırsey olunca bu sefer korkumdan kalkamıyorum :( . o saatte kalkmayı ıstedıgım ıcın bilinç altında olan bırsey mıdır yoksa gercekten bırı mı gelıyor...(yıne korktum)...neyse..
Rabbim bizleri görünen ve görünmeyen tüm varlıklarrın şerrinden korusun ınsallah.Rabbime guvendık,Rabbıme dayandık.
Allah'a emanet olun.

Selametle...

şeytan olsa namaza kaldırmaz kardeşim bilirsin onun amacı yoldan saptırmaktır..
bir keresinde sabah namazına kalkmak icin kendımı şartlamış dua ederek ve temenniyle yatmıştım.. ezan okunmadan birkac dakika önce ufak bir zelzele oldu.. uykum hafiftir hemen fırlamışım..ezan sesini duyunca kendi kendime dedim.. isteğim vuku buldu, Allah istediğimi verdi diye.. herşeyi de kuruntu yapmamak lazım..
gülkoksam kardeşim, dua kapısı kaçta açılıyor bilmiyorum lakin gece namazı Rabbimize bizi yaklaştıran en büyük adımlardan.. geceleyin herkes uykusuna çekilmişken Rabbine yakaran kimsenin duasının geri döneceğini sanmam..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
fıstığım ya olurmu öyle şey arkadaşlar ne yazdı okumadım ama eminim en güzel bilgilerle bilgilendirmişlerdir.bak ben şöyle biliyorum eğer biz dua edebiliyorsak,namaz kılabiliyorsak ,ibadet yapabiliyorsak bunlar hep ALLAH ın taktiri iledir.ALLAH istediği için bizler bu tür eylelerde bulunabiliyoruzdur.(ha bu demek değil kötüişleride ALLAH cc yaptrıyor-haşa-,iyilik ALLAH tan kötülük şeytandandır)
ee şimdi ne demek oluyor buu eğer içinden çok çok dua etmek geliyor sa ALLAH seni huzunda görmek istiyor demektir.ALLAH cc senin yapmış olduğun ibadetlerden memnun demektir.çünkü içinde olan ibadet yapma isteğini sana veren ALLAH cc dur.ve bu çok güzel bşy.sen ALLAH cc nasıl bilirsen ALLAH cc sana muamele eder.
öyle düşün fıstığım benim içimde ki dua etme isteğini bana veren ALLAH.benim bu tür eylemlee yönelmemi sağlayan ALLAH.beni huzurunda görmek istediği için içimdeki bu isteği diri tutuyor. ;)
geçen sene bi sıkıntıdan dolayı bende de olmuştu hayatımda hiç o kadar ibadete yöneldiğimi hatırlamıyorum.hayatımda hiç o kadar güzel dua ettiğimide hatırlamıyorum.hiç bir şey beni ibadet etmekten alı koymuyordu.hatta bi ihtiyaç haline gelmişti.ekmek su gibiydi.ve ben o zaman içinde hiçöyle şeyler görmedim.;)
artık öyledeğil benim için.ama sen tadını çıkar.bol bol yönel ALLAHA.daim olsun içindeki istek hep diri ve lezzetli olsun inşALLAH.
SELAMETLE ;)

abla saol doğru diyosun ve burdada en güzel nasihatları aldım gerçekten yaa iyikide bu konuyu açmışım diyorum çünkü çok cesaret geldi...demekki rabbim beni seviyor ki bu ibadet fırsatını verdi şeytanda kıskandı galiba:a04:ama şeytanın bacağını kırdım çok şükür.artık öle değil benim için demişsin anlayamdım abla

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

şeytan olsa namaza kaldırmaz kardeşim bilirsin onun amacı yoldan saptırmaktır..
bir keresinde sabah namazına kalkmak icin kendımı şartlamış dua ederek ve temenniyle yatmıştım.. ezan okunmadan birkac dakika önce ufak bir zelzele oldu.. uykum hafiftir hemen fırlamışım..ezan sesini duyunca kendi kendime dedim.. isteğim vuku buldu, Allah istediğimi verdi diye.. herşeyi de kuruntu yapmamak lazım..
gülkoksam kardeşim, dua kapısı kaçta açılıyor bilmiyorum lakin gece namazı Rabbimize bizi yaklaştıran en büyük adımlardan.. geceleyin herkes uykusuna çekilmişken Rabbine yakaran kimsenin duasının geri döneceğini sanmam..

kardeşim saol

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
abla saol doğru diyosun ve burdada en güzel nasihatları aldım gerçekten yaa iyikide bu konuyu açmışım diyorum çünkü çok cesaret geldi...demekki rabbim beni seviyor ki bu ibadet fırsatını verdi şeytanda kıskandı galiba:a04:ama şeytanın bacağını kırdım çok şükür.artık öle değil benim için demişsin anlayamdım abla

EVET AYNEN ÖYLE CANIM BENİM ŞEYTAN ÇEKEMEDİ SENİ :a15:
geçen sene bende bi sıkıntımdan dolayı ibadetlerime çok ağırlık vermiştim.şimdi o sıkıntı geçtişükür ama o zamaların tadı bi başkaydı şimdi öyle değil dedim o yüzden :a12: o yüzden sen tadını çıkar fıstığım.bizlere de dua et inşALLAH.:a12:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
EVET AYNEN ÖYLE CANIM BENİM ŞEYTAN ÇEKEMEDİ SENİ :a15:
geçen sene bende bi sıkıntımdan dolayı ibadetlerime çok ağırlık vermiştim.şimdi o sıkıntı geçtişükür ama o zamaların tadı bi başkaydı şimdi öyle değil dedim o yüzden :a12: o yüzden sen tadını çıkar fıstığım.bizlere de dua et inşALLAH.:a12:

KÖRDÜĞÜM kardeş , avatarndaki senin dedenle ninen mi :?:a08:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt