ayyy abla nebilim ben hemen etkilenen biriyim ama geçti geçti:a15:Gül koksaaaaam kardeşiimm kızacam ama artık aaaa.. :a43:
ay uyy deyip durma yahu. :a08::a01:
okadar şey dedik hepimiz bakkkk :a12:
:a35::a35::a35::a35::a35:Böyle bir tepki veremem ama hislerimizede azıcık tercüman oldu gibi....
yok yok alıngan değilim abla istediğini söleyebilirisn:a14:![]()
ya benim öyle tepki verişimde samimiyetimden gülkoksamın beni anlayacağını bildiğimden :a12:
yoksa bende veremem öyle bilmediğim herkese :a35::a35:
ama iyi etmişim bak:a01:
Şeytan insanın imanını çalmaya çalışır
Şeytan bir hırsızdır, insan kalbinde en değerli cevher olan imanı çalmaya çalışır.
Günümüzde, imanî konularda hemen her tarafta görülebilen şüpheler, şeytanın bu konuda nasıl hummalı bir şekilde çalıştığını ispat eder.
“Din afyondur” şeklindeki bir vesvese, kominizmi esas alan bir devletin 70 yıl boyunca temel prensiplerinden biri idi. Bu sistemde “kutsala” savaş ilan edilmişti. Şimdilerde ise din, dünya çapında daha saygın bir konumdadır. Ama şeytanın bu konuda vesveseleri bitmiş de değildir.
Şeytan, insanın imanını çalma hususunda ısrarcıdır. Ve ısrarını son ana kadar devam ettirir. Futbolda son anda bile sürprizler olabilmesi misali, takva sahibi kimselerin bile imanını elde etmeye hırs gösterir, sekerat halinde verdiği
vesveselerle o kimseyi inkârcı biri olarak bu dünyadan göndermeye çalışır.
Teorik olarak şeytan son anda imanı çalma ihtimali varsa da, gerçekten imanı kuvvetli olan kimseler ömür boyu son ana da hazırlandıklarından böylelerin imanı ilahi koruma altındadır, şeytanlar ordusu da gelse bir şey yapamazlar. Çünkü onların imanı sadece akılda değil, kalbin en derin köşelerindedir ve şeytanlar o derinliğe nüfuz edemezler.
(bunun gibi , ibadetin fazlası şunu başa getirir , bunu yapar , bilmem ne safsatası.... )
valla aklım başıma geldi
.
Selamün Aleyküm Kardeslerım;
ben de konuyu ısıtıp ısıtıp onunuze koymak ıstemıyorum.icimdekini de soylemek ıstıyorum ama.buna benzer seyler bende de oluyor,aşırı dua ettıgım zaman.mesela sabah namazına kalkmak ıcın saatımı kuruyorum,saatım calmadan bırkac dk once 3 kere kapı calma sesı duyuyorum tak tak dıye.sonra bana oyle gelmıstır dıyorum kalkıyorum.bazen de buna benzer bırsey olunca bu sefer korkumdan kalkamıyorum
. o saatte kalkmayı ıstedıgım ıcın bilinç altında olan bırsey mıdır yoksa gercekten bırı mı gelıyor...(yıne korktum)...neyse..
Rabbim bizleri görünen ve görünmeyen tüm varlıklarrın şerrinden korusun ınsallah.Rabbime guvendık,Rabbıme dayandık.
Allah'a emanet olun.
Selametle...
kardeş aynen işte bende böyleyim korkudan kalkamıyorum ama şimdi çok cesaretlendim ya
ya bakın şunu unutmayın , Muhammed Bozdağ hocamız ne güzel söylemiş,
aşırı söylenme kaygılanma vesair dua gibi çağırmaya geçermiş..
siz şu oluyor bu oluyor diye evham yapmayın...
BU KORKUNUZLA ŞEYTANA YOL VERMEYİN KOLAYLIK SAĞLAMAYIN ŞU MENDEBURA!
hele hele korktuk(m) dediğiniz şeye bakın bi tahlilini yapın..
nedir o "korktum dediğiniz...
Tam tersi ne güzel bir nimet yaaa,
korkulur mu bu nimetten Allah aşkına..
Bizler nasıl Fatihlerin nesliyiz korkarsak bu tür şeylerden bi düşünün..
öte yandan dün duvara 3 kez tık tık tık yapıldı ve ben annem çağırıyor zannettim sordum kalkmadım bile dedi. Allah Allah dedim baya duvara tıklatma sesi başka zaman olan tıkırtı gibi değildi dedim ve orda kaldı..unuttum gitti..
başka bir örnek; eskiden sabah namazına kalkamadığım bazı zamanlar biri uyandırır gibi olurdu..
bizde annemle
"çok şükür Melekler uyandırdı herhalde" Latifesi yaparak üstünde bile durmazdık... bakın sizler yazdıkça aklıma geldi okadar üstünde durmamışım ve korkmamışım yani....
üstünde durmasanızda bilakis çok şükür güzel şeylere çağrı var deyip sevinseniz bunu deneseniz ?
.
aşırı söylenme kaygılanma vesair dua gibi çağırmaya geçermiş
ayy bu nedemek oluyorr yani korkunca gelirmişmi ayy gelmesinn ya..ama bak bu yazdıklarından sonra çok cesaretlendim yaa sende de ii cesaret varmış ben duysaydım o sesi pılı pırtı toplar annemgilin yattığı odaya sererdim yatağıı