mtekik
Kayıtlı Kullanıcı
RE: VEFA NEDİR?. MUHATTABA NE YÜKLER.?
s.a. benim vefâkar karddeşim, işte vefâkarlığa en güzel örneklerden birisi, yeri gelmişken diğer kardeşleriminde ismini yazayımda, bana kızmasınlar,
Tuğba_m, sevvalmina, fatma ergün, mk5834, 333333 kardeşlerim gerçekten bu vafsa en uygun kardeşlerimden bir kaç tanesi
Elinize, yüreğinize sağlık.
k.s.e.o.
ferit yazdı:
VEFÂ:
Sözünde durmak'tır...
En büyük vefâkarlık,
yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. En büyük
nankörlükte kulun, Rabbı'nı inkâr etmesi, O'nun yüceliğini tanımamasıdır.
Verilen söz ve yapılan anlaşmalarınız
gereği olan ahde vefa ise islam ahlakının en önemli umdelerinden biridir. Ferd ve cemiyet
hayatının gelişmesi karşılıklı ilişkilere, ilişkiler de çeşitli anlaşma ve sözleşmelere bağlıdır. Bunlar
olmaksızın sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesi mümkün değildir. Yapılan sözleşmeye uymayı
istemek kazanılmış bir hak, onu yerine getirmek de kabul edilmiş bir görevdir. Verdiği sözü
tutmayan; böylece, karşı tarafın hakkım ve kendi vazifesini yerine getirmemiş olur. Bu nedenle,
verilen sözün tutulmaması münafıklığın üç alametinden biri sayılmış ve Müslümanlar bundan
sakındırılmıştır.
s.a. benim vefâkar karddeşim, işte vefâkarlığa en güzel örneklerden birisi, yeri gelmişken diğer kardeşleriminde ismini yazayımda, bana kızmasınlar,
Tuğba_m, sevvalmina, fatma ergün, mk5834, 333333 kardeşlerim gerçekten bu vafsa en uygun kardeşlerimden bir kaç tanesi
Elinize, yüreğinize sağlık.
k.s.e.o.