Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

VEFA NEDİR?. MUHATTABA NE YÜKLER.? (1 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: VEFA NEDİR?. MUHATTABA NE YÜKLER.?

ferit yazdı:
VEFÂ:
Sözünde durmak'tır...

En büyük vefâkarlık,
yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. En büyük
nankörlükte kulun, Rabbı'nı inkâr etmesi, O'nun yüceliğini tanımamasıdır.

Verilen söz ve yapılan anlaşmalarınız
gereği olan ahde vefa ise islam ahlakının en önemli umdelerinden biridir. Ferd ve cemiyet
hayatının gelişmesi karşılıklı ilişkilere, ilişkiler de çeşitli anlaşma ve sözleşmelere bağlıdır. Bunlar
olmaksızın sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesi mümkün değildir. Yapılan sözleşmeye uymayı
istemek kazanılmış bir hak, onu yerine getirmek de kabul edilmiş bir görevdir. Verdiği sözü
tutmayan; böylece, karşı tarafın hakkım ve kendi vazifesini yerine getirmemiş olur. Bu nedenle,
verilen sözün tutulmaması münafıklığın üç alametinden biri sayılmış ve Müslümanlar bundan
sakındırılmıştır.

s.a. benim vefâkar karddeşim, işte vefâkarlığa en güzel örneklerden birisi, yeri gelmişken diğer kardeşleriminde ismini yazayımda, bana kızmasınlar,
Tuğba_m, sevvalmina, fatma ergün, mk5834, 333333 kardeşlerim gerçekten bu vafsa en uygun kardeşlerimden bir kaç tanesi
Elinize, yüreğinize sağlık.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

zerrin yazdı:
bende böyle bir yazı ekliyim..
Görülen iyilikleri unutmama, iyilikte bulunanlara misliyle veya daha güzeliyle karşılık vermeye devam etme. Böyle olanlara vefakâr denir.

Bir Müslümanda bulunması gereken güzel huylardan biri olan vefakârlığın zıddı nankörlük olup, iyiliğin kadrinin bilinmemesi veya kötülükle karşılık verilmesidir. Allah insanların birbirlerine iyilik yapmasından hoşlanır. İyilikler karşılıklı olarak devam eder, iyilik yapanlar mûhataplarından kötülük görmez, yine iyilik görürse bu, başkasına da güzel örnek olur ve cemiyete huzur ve güven duygularının sağlanmasına yardım eder. En büyük vefâkarlık, yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. En büyük nankörlükte kulun, Rabbı'nı inkâr etmesi, O'nun yüceliğini tanımamasıdır. İnsan, Allah'a ibadet etmek suretiyle, Elest bezminde yaptığı ahde vefasını gösterdiği gibi, kendisine iyilik yapanlara da vefakâr olmalıdır. Fertleri arasında vefâkarlık olmayan toplumlarda güven ve itimat sarsılır, sosyal bir çözülme başlar. Vefakârlık, dostlukların devamını sağlayacağından, sosyal dayanışmayı daha güçlü kılar. İnsanlar arasında olduğu gibi, cemiyet ve devletin de, kendisine hizmet etmiş kişilere vefakâr davranması, onların kıymetini takdir etmesi gerekir.

Vefâkarlığın da en güzel örnekleri Peygamber (s.a.s)'de görülmektedir: Hz. Peygamber, kendisine bir hafta süt emziren dadısı Ümmü Eymen'i, ücret karşılığı da olsa yıllarca kendisine bakan süt annesi Halime'yi, süt kardeşi Şeyma'yı, çocukluğunu yanında geçirdiği Ebû Talib'in hanımı Fatıma'yı:. ömrü boyunca unutmamış, her fırsatta onlara ilgilenmiş, yardım etmiştir. Mekke mürşiklerinin zulmünden kaçan Müslümanlara kucak açan Habeş Necaşi'sini daima hayırla yadetmiş, öldüğünde dua etmiş, yıllar sonra oğlu Medine'ye geldiğinde, babasına hürmeten bizzat kendi eliyle ona hizmet etmiştir.

Verilen söz ve yapılan anlaşmalarınız gereği olan ahde vefa ise islam ahlakının en önemli umdelerinden biridir. Ferd ve cemiyet hayatının gelişmesi karşılıklı ilişkilere, ilişkiler de çeşitli anlaşma ve sözleşmelere bağlıdır. Bunlar olmaksızın sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesi mümkün değildir. Yapılan sözleşmeye uymayı istemek kazanılmış bir hak, onu yerine getirmek de kabul edilmiş bir görevdir. Verdiği sözü tutmayan; böylece, karşı tarafın hakkım ve kendi vazifesini yerine getirmemiş olur. Bu nedenle, verilen sözün tutulmaması münafıklığın üç alametinden biri sayılmış ve Müslümanlar bundan sakındırılmıştır.

Arif KÖTEN

s.a. kardeşim,
Allah c.c. senden razı olsun. gerçekten çok güzel açıklamışsın. Allah c.c. seni hep iyilerle karşılaştırsın, vefalı dostların çevrenden eksik olmasın

k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Resulaydin yazdı:
AHDE VEFA, MUHATTABINA; GALÜ-BELA ZAMANINDA VERMİŞ OLDUĞU SÖZÜN İCRAASI"NI YÜKLER.

s.a. kerdeşim,
Belkide muhattabına ne yükler'e en güzel cevabı siz vermişsiniz. Evet Galu-Bela bizim hayatımızın merkezidir. Çünkü o günde, o yerde, yerin, göğün ve ikisi arasındaki tüm yaratılmışları yaratanın huzurunda "Evvet yarrabi sen bizim rabbimizsin" dedik ve bunu tek yürek olarak dedik. Bakma şimdi yürekler parçalandı, bir çoğumuz o sözü unuttu. Dediğin gibi o sözü unutmayıp ahde vefa gösterenlerden olmalıyız. Allah c.c. razı olsun
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
Vefa görülen iyiliği unutmamak,iyilikte bulunanlara kat kat daha fazla iyilikle karşılık vermektir.Bir müslümanda bulunması gereken en güzel huylardan biridir vefakarlık. Allah insanların birbirlerine iyilik yapmasından hoşlanır. İyilikler karşılıklı olarak devam eder, iyilik yapanlar kötülük görmez, yine iyilik görürse bu, başkasına da güzel örnek olur ve cemiyete huzur ve güven duygularının sağlanmasına yardım eder. En büyük vefâkarlık, yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir.
Vefâkarlığın da en güzel örnekleri Peygamber (s.a.s)'de görülmektedir: Hz. Peygamber, kendisine bir hafta süt emziren dadısı Ümmü Eymen'i, ücret karşılığı da olsa yıllarca kendisine bakan süt annesi Halime'yi, süt kardeşi Şeyma'yı, çocukluğunu yanında geçirdiği Ebû Talib'in hanımı Fatıma'yı:. ömrü boyunca unutmamış, her fırsatta onlara ilgilenmiş, yardım etmiştir. Mekke mürşiklerinin zulmünden kaçan Müslümanlara kucak açan Habeş Necaşi'sini daima hayırla yadetmiş, öldüğünde dua etmiş, yıllar sonra oğlu Medine'ye geldiğinde, babasına hürmeten bizzat kendi eliyle ona hizmet etmiştir.

s.a. benim vefakar ablam,
Evet vefa yapılan iyiliği ve fedakarlığı unutmamaktır. Yani 1 yaşındaki bebeğin annesinin fedakarlığını 40 yaşına geldiğindede unutmamasıdır. Ama maalesef günümüzde gençler( bizler yani) bu vefayı tam gösteremiyoruz gibime geliyor.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tebessumd yazdı:
ARKADAŞLAR ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞLAR ANLAMLAR MANALAR ÇOK GÜZEL.
RABBİM VEFALI KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH
EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM
SELAM VE DUA İLE.B)

s.a.
Allah c.c.razı olsun , elhamdulillah hepimiz kelimenin manasını biliyoruz. İnşallah hayatımıza uyarlamadaki varsa pürüzleride def edip uygularız.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

YOKMU VEFA DAN BAHSEDECEK ARKADAŞIMIZ.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
ferit yazdı:
VEFÂ:
Sözünde durmak'tır...

En büyük vefâkarlık,
yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. En büyük

gereği olan ahde vefa ise islam ahlakının en önemli umdelerinden biridir. Ferd ve cemiyet
hayatının gelişmesi karşılıklı ilişkilere, ilişkiler de çeşitli anlaşma ve sözleşmelere bağlıdır. Bunlar
olmaksızın sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesi mümkün değildir. Yapılan sözleşmeye uymayı
istemek kazanılmış bir hak, onu yerine getirmek de kabul edilmiş bir görevdir. Verdiği sözü
tutmayan; böylece, karşı tarafın hakkım ve kendi vazifesini yerine getirmemiş olur. Bu nedenle,
verilen sözün tutulmaması münafıklığın üç alametinden biri sayılmış ve Müslümanlar bundan
sakındırılmıştır.

s.a. benim vefâkar karddeşim, işte vefâkarlığa en güzel örneklerden birisi, yeri gelmişken diğer kardeşleriminde ismini yazayımda, bana kızmasınlar,
Tuğba_m, sevvalmina, fatma ergün, mk5834, 333333 kardeşlerim gerçekten bu vafsa en uygun kardeşlerimden bir kaç tanesi
k.s.e.o.

SelamünAleyküm
Abi cevabın o kadar hoşuma gitti ki içim bir hoş oldu...ALLAH SENDEN VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH...ALLAH'A EMANET OL...

B)....''''SEN GÖRÜNMEDEN SEVİLENLERDEN OLDUN''''....B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
mtekik yazdı:
ferit yazdı:
VEFÂ:
Sözünde durmak'tır...

En büyük vefâkarlık,

sakındırılmıştır.

k.s.e.o.

SelamünAleyküm
Abi cevabın o kadar hoşuma gitti ki içim bir hoş oldu...ALLAH SENDEN VE TÜM ÜMMETİ MUHAMMEDDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH...ALLAH'A EMANET OL...

B)....''''SEN GÖRÜNMEDEN SEVİLENLERDEN OLDUN''''....B)

Aleykum Selam abim,
Tüm duygularımız karşılıklı, Allah c.c. sendende razı olsun, senide ahde vefa gösterenlerle birlikte firdevs cennetinde ebedi istiratgaha mahkum etsin.
k.s.e.o.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
zerrin yazdı:
bende böyle bir yazı ekliyim..
Görülen iyilikleri unutmama, iyilikte bulunanlara misliyle veya daha güzeliyle karşılık vermeye devam etme. Böyle olanlara vefakâr denir.

Bir Müslümanda bulunması gereken güzel huylardan biri olan vefakârlığın zıddı nankörlük olup, iyiliğin kadrinin bilinmemesi veya kötülükle karşılık verilmesidir. Allah insanların birbirlerine iyilik yapmasından hoşlanır. İyilikler karşılıklı olarak devam eder, iyilik yapanlar mûhataplarından kötülük görmez, yine iyilik görürse bu, başkasına da güzel örnek olur ve cemiyete huzur ve güven duygularının sağlanmasına yardım eder. En büyük vefâkarlık, yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir. En büyük nankörlükte kulun, Rabbı'nı inkâr etmesi, O'nun yüceliğini tanımamasıdır. İnsan, Allah'a ibadet etmek suretiyle, Elest bezminde yaptığı ahde vefasını gösterdiği gibi, kendisine iyilik yapanlara da vefakâr olmalıdır. Fertleri arasında vefâkarlık olmayan toplumlarda güven ve itimat sarsılır, sosyal bir çözülme başlar. Vefakârlık, dostlukların devamını sağlayacağından, sosyal dayanışmayı daha güçlü kılar. İnsanlar arasında olduğu gibi, cemiyet ve devletin de, kendisine hizmet etmiş kişilere vefakâr davranması, onların kıymetini takdir etmesi gerekir.

Verilen söz ve yapılan anlaşmalarınız gereği olan ahde vefa ise islam ahlakının en önemli umdelerinden biridir. Ferd ve cemiyet hayatının gelişmesi karşılıklı ilişkilere, ilişkiler de çeşitli anlaşma ve sözleşmelere bağlıdır. Bunlar olmaksızın sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesi mümkün değildir. Yapılan sözleşmeye uymayı istemek kazanılmış bir hak, onu yerine getirmek de kabul edilmiş bir görevdir. Verdiği sözü tutmayan; böylece, karşı tarafın hakkım ve kendi vazifesini yerine getirmemiş olur. Bu nedenle, verilen sözün tutulmaması münafıklığın üç alametinden biri sayılmış ve Müslümanlar bundan sakındırılmıştır.

Arif KÖTEN

s.a. kardeşim,
Allah c.c. senden razı olsun. gerçekten çok güzel açıklamışsın. Allah c.c. seni hep iyilerle karşılaştırsın, vefalı dostların çevrenden eksik olmasın

k.s.e.o.
A.S. AMİN ABİCİM. CÜMLEMİZİN İNŞAALLAH. ALLAH ' A EMANET OL... DUA İLE..

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Bütün yorumlarda çok güzel açıklanmış acizane bende bir kaç cümla yazmak istedim.

Bana göre de:
Vefa: Herşeyden önce asıl sahibimizi yaratanımızı bilmek ve elimizden geldiği kadar O'na karşı görevlerimizi yerine getirip verdiği binlerce nimete karşılık şükrümüzü elimizden geldiği kadar eda edebilmeye çalışmaktır.

Vefa: Bizlerin dünyaya gelmesinde vesile olan anne babalarımızın gönlünü hoş tutmak onlara karşı hayırlı birer evlat olmak bu dünya dan göçseler bile onları hayır ile yad etmektir.

Vefa: Ama büyük ama küçük kimden iyilik gördüysek unutmayıp bu iyilikleri karşılıksız bırakmamaktır.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

DUN_SURGUNU_YA yazdı:

Bütün yorumlarda çok güzel açıklanmış acizane bende bir kaç cümla yazmak istedim.

Bana göre de:
Vefa: Herşeyden önce asıl sahibimizi yaratanımızı bilmek ve elimizden geldiği kadar O'na karşı görevlerimizi yerine getirip verdiği binlerce nimete karşılık şükrümüzü elimizden geldiği kadar eda edebilmeye çalışmaktır.

Vefa: Bizlerin dünyaya gelmesinde vesile olan anne babalarımızın gönlünü hoş tutmak onlara karşı hayırlı birer evlat olmak bu dünya dan göçseler bile onları hayır ile yad etmektir.

Vefa: Ama büyük ama küçük kimden iyilik gördüysek unutmayıp bu iyilikleri karşılıksız bırakmamaktır.

Ve aleykum selam verhmetullahi veberketühü ebeden
Kardeşim allah razı olsun, bir kaç yönden çok güzel açıklamışsınız.
Yapılan iyilikler karşılığında bir şey yapamıyorsak bile , bari nankörlük yapmayalım değilmi.
k.s.e.o.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
DUN_SURGUNU_YA yazdı:

Bana göre de:

Ve aleykum selam verhmetullahi veberketühü ebeden
Kardeşim allah razı olsun, bir kaç yönden çok güzel açıklamışsınız.
Yapılan iyilikler karşılığında bir şey yapamıyorsak bile , bari nankörlük yapmayalım değilmi.
k.s.e.o.

Çok haklısınız Abi. Allah sizden de razı olsun inşAllah.

Selametle kalınız...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

vefa;
karşımızdakinden beklediğimizi, kendimiz de yapmalıyız demektir.kötü gün dostu olmak demektir.. samimiyet ve sadakat demektir..ve günümüzde malesef bulunması zor bir cevherdir

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

aliye_aliye yazdı:
vefa;
karşımızdakinden beklediğimizi, kendimiz de yapmalıyız demektir.kötü gün dostu olmak demektir.. samimiyet ve sadakat demektir..ve günümüzde malesef bulunması zor bir cevherdir

s.a.
Allah c.c. o cevheri hepimize buldursun ve kaybettirmesin.
k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
Vefa görülen iyiliği unutmamak,iyilikte bulunanlara kat kat daha fazla iyilikle karşılık vermektir.Bir müslümanda bulunması gereken en güzel huylardan biridir vefakarlık. Allah insanların birbirlerine iyilik yapmasından hoşlanır. İyilikler karşılıklı olarak devam eder, iyilik yapanlar kötülük görmez, yine iyilik görürse bu, başkasına da güzel örnek olur ve cemiyete huzur ve güven duygularının sağlanmasına yardım eder. En büyük vefâkarlık, yaratanını tanımak, kulluk görevlerini yapmak, verdiği nimetlerin kıymetini bilmektir.

s.a. benim vefakar ablam,
Evet vefa yapılan iyiliği ve fedakarlığı unutmamaktır. Yani 1 yaşındaki bebeğin annesinin fedakarlığını 40 yaşına geldiğindede unutmamasıdır. Ama maalesef günümüzde gençler( bizler yani) bu vefayı tam gösteremiyoruz gibime geliyor.
k.s.e.o.

Allah razı olsun abim,annenin çocuğuna yaptığı fedakarlık çok farklı birşeydir ama değil mi?Sınır olmayan ve hiçbir şekilde karşılığı olmayan bir fedakarlık.Zaten insan ömrü boyunca başka birinden asla annesinin yaptığı iyiliklerin fedakarlığın binde birini bile göremez bence.
Abi evet günümüzde vefayı gösteren çok az belki ama öyle günlerde yaşıyoruz ki bir insan bize iyilik yapmaya kalksa arkasında bir kötülük varmıdır kendi menfaati varmıdır acaba diye düşünmedende edemiyoruz.Çünkü artık kötülük yapmak için iyilklrin arkasına saklanmıyorlar mı?Herşeyin kalitesini yitirdiği gibi iyiliklerde,dolayısıyla vefada kalitesini yitirdi.Oynarken yere düşen bir çocuğu yerden kaldırmaya kalkıyorsunuz annesi soluk soluğa yanınıza geliyor çocuğuma bişey yaparmı acaba diye...Ben okadar çok karşılaştım ki bedensel engelli bir kardeşimize yardım etmek bahanesiyle yaklaşıp onunla alay edenleri.Bunları görünce ben bile acaba gidip yardım etsem yanlış anlar mı diye düşünüyorum.
Böyle bir ortamda iyilikte azalıyor vefada....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

mtekik yazdı:
aliye_aliye yazdı:
vefa;

s.a.
Allah c.c. o cevheri hepimize buldursun ve kaybettirmesin.
k.s.e.o.

Amin, Allah razı olsun.. güzel bir konuya değinmişsiniz.. teşekkürler.selam ve dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ABİ AKŞAM HANIM SAHABİLER KİTABINI OKUYORDUM VEFA BORCU DİYE BİR BÖLÜMVARDI.BİZLER GÜNÜMÜZDE GÜZEL İŞLER YAPANLARI ALKIŞA TUTUYORUZ FAKAT ASIL ALKIŞLANICAK VE VEFA BORCUMUZ OLANLARI UNUTUYORUZ.HANIM SAHABİLERİMİZİ DİYORDU KİTAP.ABİ O KİTABI OKUMAK LAZIM ONLAR BAYAN OLMALARINA RAGMEN NELERE KATLANMIŞLAR.HERKESE TAVSİYE EDERİM ÖZELLİKLEDE BAYAN ARKADAŞLARA.İNSAN KİTABI OKURKEN DURUP KENDİNİ SORGUYA ÇEKİYOR.ASIL VEFA BORCUMUZ ONLARA HANIM SAHABİLERİMİZE RABBİM BİZLERİ CENNETTE ONLARA KOMŞU EYLESİN İNŞ.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
ABİ AKŞAM HANIM SAHABİLER KİTABINI OKUYORDUM VEFA BORCU DİYE BİR BÖLÜMVARDI.BİZLER GÜNÜMÜZDE GÜZEL İŞLER YAPANLARI ALKIŞA TUTUYORUZ FAKAT ASIL ALKIŞLANICAK VE VEFA BORCUMUZ OLANLARI UNUTUYORUZ.HANIM SAHABİLERİMİZİ DİYORDU KİTAP.ABİ O KİTABI OKUMAK LAZIM ONLAR BAYAN OLMALARINA RAGMEN NELERE KATLANMIŞLAR.HERKESE TAVSİYE EDERİM ÖZELLİKLEDE BAYAN ARKADAŞLARA.İNSAN KİTABI OKURKEN DURUP KENDİNİ SORGUYA ÇEKİYOR.ASIL VEFA BORCUMUZ ONLARA HANIM SAHABİLERİMİZE RABBİM BİZLERİ CENNETTE ONLARA KOMŞU EYLESİN İNŞ.

Haklısın kardeşim onlar nelere nelere göğüs germişler ama ne dinlerinden ne namuslarından nede Allah-u tealanın emirlerinden bir an olsun taviz vermemişler.Ama bizler şimdi en ufak bişeyde herşeyden taviz verebiliyoruz.İş yerinde kızarlar namaz kılmayım,para kazanmam lazım başımı açayım.....Evet haklısın onlara vefa borcumuz var ama onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz biz bu şekilde.İnşallah Rabbim aklımızı başımıza getirir kendimize daha çok çeki düzen veririzde o zaman duanda olduğu gibi bize onlarla cennette komşu olmayı nasip eder.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
Kadın sahabiler nasıl yaşardı?

Hanım Sahabîler Peygamberimiz Hz. Muhammed in (sav) eşleri, kızları, torunları, teyzeleri, halaları ve annesi hükmünde olanlarla birlikte yüz on yedi kadın sahabînin hayatlarından kesitler sunuyor.

Sahabîlerin, o günün şartlarında sergiledikleri ferdî, ailevî ve sosyal davranışlar, günümüz hanımlarına bir model olarak aktarılıyor. Kitap, hanım sahabîlerin hayatlarından örnekler vererek İslam’ın yayılmasında onların fedakârane hizmetlerini anlatması bakımından önemli bir çalışma

paylaşımın için teşekkrü ederiz. inşallah vefakar arkadaşlarımızda bu yazıyı okuyunca okumamışlarsa bu kitabı tedarik edip, okurlar ve hayatına tatbik ederler, tabi bende.
bu arada yayınevi ile ücrette anlaşabildinizmi.:p:p:p

k.s.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt