aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
allah razı olsun yazıları çok begendim
Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim..Selam ve dua ile.
allah razı olsun yazıları çok begendim
SELAMÜN ALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ CAN MÜCAHİDEM
PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN
CAN MÜCAHİDEM RABBİMİN KATINDA DAİMİ VAV OLMAYI NASİP ETSİN RABBİM SONRADAN VAY DEDİRTMESİN CAN MÜCAHİDEM RABBİM CENNET SEYYİDESİ ETSİN SİZİ KARDEŞİM BANA KARDEŞ OLDUNUZ RABBİM SİZİDE FAATMA ANAMIZA KOMŞU EYLESİN RABBİM RAZI OLSUN DEĞERLİ YENGENİZE VE ARKADAŞLARINIZA SELAMLARIMI İLETİN CAN MÜCAHİDEM RABBİME HAMDOLSUN SİZİN GİBİ CAN MÜCAHİDEM OLDUĞU İÇİN KALPLERE SEVGİ BAHŞEDEN VE BİZLERE İRADEİ CÜZ_İYEYLE DOĞRU KULLANDIRAN RABBİME EMANETSİNİZ
ACİZ KARDEŞİNİZİN DAİMİ DUASINDA BAKİ MUHABBETİNDESİNİZ CAN MÜCAHİDEMB)
S.A.kardeşim emeğin için ALLAH'razı olsun sağol . A.E.O.
Meşhur VAV Harfi
• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.
• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.
• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.
• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.
![]()
Vav!
İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..
Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.
Ebced hesabında 6 rakamına dektir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.
Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır. (alıntı)
Alah razı osun çok güzel br yazıydı. Hayırlı günler
Aliye arkadaşım ilk yazdığındada okumuştum, şimdi tekrar okudum.
Dayanamadım kopyaladım aldım.Bende de kayıtlı kalsın istedim ama helal et nolur.
Selametle...
allah razı olsun güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık
öyle Güzel Bir Paylaşim Ki şahsima Diyorum Yanliş Anlaşilmasin Bakarken Kör Duyarken Sağir Olduğum Vav Ve Elif Mükemmel Bir Tanimla Beni Benden Aldi Derin Düşüncelere Sevk Etti.aliye-aliye Allah Iki Cihanda Seni Bahtiyar Kullarindan Eylesin Kardeşim .selametle Mukemmel Bir Paylaşim)
Selamün Aleyküm Aliye Kardeşim . çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Mevla Razi Olsun. Allah'a Emanet Olun. Selametle...
Sa Kardeş Yaziniz Beni çok Derinlere Götürdü Allah Sizden Razi Olsun