Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

VAV ŞEKLİNDE DOĞAR İNSAN (1 Kullanıcı)

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ CAN MÜCAHİDEM
PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN
CAN MÜCAHİDEM RABBİMİN KATINDA DAİMİ VAV OLMAYI NASİP ETSİN RABBİM SONRADAN VAY:A DEDİRTMESİN CAN MÜCAHİDEM RABBİM CENNET SEYYİDESİ ETSİN SİZİ KARDEŞİM BANA KARDEŞ OLDUNUZ RABBİM SİZİDE FAATMA ANAMIZA KOMŞU EYLESİN RABBİM RAZI OLSUN DEĞERLİ YENGENİZE VE ARKADAŞLARINIZA SELAMLARIMI İLETİN CAN MÜCAHİDEM RABBİME HAMDOLSUN SİZİN GİBİ CAN MÜCAHİDEM OLDUĞU İÇİN KALPLERE SEVGİ BAHŞEDEN VE BİZLERE İRADEİ CÜZ_İYEYLE DOĞRU KULLANDIRAN RABBİME EMANETSİNİZ
ACİZ KARDEŞİNİZİN DAİMİ DUASINDA BAKİ MUHABBETİNDESİNİZ CAN MÜCAHİDEMB)

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.kardeşim emeğin için ALLAH'razı olsun sağol . A.E.O.
Meşhur VAV Harfi
• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.
• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.
• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.
• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.

Batur_Ulucami7.jpg

Vav!

İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..

Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Ebced hesabında 6 rakamına dektir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.

Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır. (alıntı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ CAN MÜCAHİDEM

PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN
CAN MÜCAHİDEM RABBİMİN KATINDA DAİMİ VAV OLMAYI NASİP ETSİN RABBİM SONRADAN VAY DEDİRTMESİN CAN MÜCAHİDEM RABBİM CENNET SEYYİDESİ ETSİN SİZİ KARDEŞİM BANA KARDEŞ OLDUNUZ RABBİM SİZİDE FAATMA ANAMIZA KOMŞU EYLESİN RABBİM RAZI OLSUN DEĞERLİ YENGENİZE VE ARKADAŞLARINIZA SELAMLARIMI İLETİN CAN MÜCAHİDEM RABBİME HAMDOLSUN SİZİN GİBİ CAN MÜCAHİDEM OLDUĞU İÇİN KALPLERE SEVGİ BAHŞEDEN VE BİZLERE İRADEİ CÜZ_İYEYLE DOĞRU KULLANDIRAN RABBİME EMANETSİNİZ

ACİZ KARDEŞİNİZİN DAİMİ DUASINDA BAKİ MUHABBETİNDESİNİZ CAN MÜCAHİDEMB)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü, hak ve ebed olan davanın can mücahidesi, güzel kardeşim..Allah c.c razı olsun, çok güzel yorumlamışsınız her zamanki gibi...Elinize, güzel gönlünüze sağlık olsun, Mevlam her bir harfi adedince sevap versin size inşallah..Amin..

Can mücahidem inşallah hepimiz o mübarek ve saliha kadının takipçilerinden oluruz, bizzat hayatımızda yaşayanlardan..Çünkü onun değeri bugün daha çok anlaşılmış durumdadır..Hz. Fatımatüzzehra (r.a) hakkında artık sık sık kitaplar çıkmakta, örnek almamız gereken hanımefendilerde ilk sırayı almaktadır..Kişi sevdiğiyle beraberdir ve biz de o mübarek hanımı can-ı gönülden çok seviyoruz, Rabbimiz c.c bizi onunla birlikte haşreylesin, şefaatlerine nail kılsın inşallah..

Rabbimizin, Vav gibi, ''V''akarlı, şerefli ve izzetli kullarından olmak duasıyla inşallah..

Dualarımda daimsiniz can mücahidem..Rabbimiz c.c halinizi kolay kılsın, yar ve yardımcınız olsun, dünyevi ve uhrevi tüm sıkıntılarınızı inşirah misali feraha erdirsin..En Yüce'ye emanetsiniz..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah güzel kardeşim..B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.A.kardeşim emeğin için ALLAH'razı olsun sağol . A.E.O.
Meşhur VAV Harfi
• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.
• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.
• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.
• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.

Batur_Ulucami7.jpg

Vav!

İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..

Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Ebced hesabında 6 rakamına dektir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.

Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır. (alıntı)

Ve aleyküm selam Emin abim, Allah c.c sizden de razı olsun, anlamlı ve hoş bir katkınız olmuş..Çok teşekkür ederim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah.

extasy

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm aliye. . (biz bu vav'ı mp3 formatında bestelersek dahada güzel olur:) ) şaka bi yana ellerine yüreğine sağlık. Allah'ın rahmeti üzerine olsun.

selametle...

arzuersan

Kayıtlı Kullanıcı
Alah razı osun çok güzel br yazıydı. Hayırlı günler

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Aliye arkadaşım ilk yazdığındada okumuştum, şimdi tekrar okudum.
Dayanamadım kopyaladım aldım.Bende de kayıtlı kalsın istedim ama helal et nolur.
Selametle...

subat

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık

turusina

Kayıtlı Kullanıcı
öyle Güzel Bir Paylaşim Ki şahsima Diyorum Yanliş Anlaşilmasin Bakarken Kör Duyarken Sağir Olduğum Vav Ve Elif Mükemmel Bir Tanimla Beni Benden Aldi Derin Düşüncelere Sevk Etti.aliye-aliye Allah Iki Cihanda Seni Bahtiyar Kullarindan Eylesin Kardeşim .selametle Mukemmel Bir Paylaşim:))

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Aliye arkadaşım ilk yazdığındada okumuştum, şimdi tekrar okudum.
Dayanamadım kopyaladım aldım.Bende de kayıtlı kalsın istedim ama helal et nolur.
Selametle...

Çok teşekkür ediyorum kardeşim ilginize..Est. ne hakkı? Memnun oldum..Siz de selametle kalın..Selam ve dua ile inşallah.

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Aliye Kardeşim . çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Mevla Razi Olsun. Allah'a Emanet Olun. Selametle...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Sa Kardeş Yaziniz Beni çok Derinlere Götürdü Allah Sizden Razi Olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
öyle Güzel Bir Paylaşim Ki şahsima Diyorum Yanliş Anlaşilmasin Bakarken Kör Duyarken Sağir Olduğum Vav Ve Elif Mükemmel Bir Tanimla Beni Benden Aldi Derin Düşüncelere Sevk Etti.aliye-aliye Allah Iki Cihanda Seni Bahtiyar Kullarindan Eylesin Kardeşim .selametle Mukemmel Bir Paylaşim:))

Allah c.c razı olsun kardeşim, amin, ecmain inşallah..Sizi de her iki cihanda aziz eylesin inşallah, Rabbimiz c.c..

Beğendiğinize sevindim..Teşekkür ediyorum..Selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Aliye Kardeşim . çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Mevla Razi Olsun. Allah'a Emanet Olun. Selametle...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü ismi yüce ve güzel kardeşim..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun inşallah..Sağolasınız. En Emin'e emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt