Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Var mısınız Her Hafta Tesbih Namazına (1 Kullanıcı)

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
adı güzel kardeş, bir mesajınızda demişsiniz ki, subhanekden sonra 15 kere tesbih edeceksiniz...bu dogru degil sanırım..ben araştırdım ve söyle..

Ikrime, İbn Abbas'dan rivayeten demiştir ki: Rasûlüllah sallallahu aleyhi ve sellem Abdülmuttalib'in oğlu Abbas'a şöyle dedi: "Ey amcam sana sevap verilmesini, bağışlanmanı, Allah tarafından sevilmeni ister mi*sin? Sana on çeşit günâhını silecek bir şey öğreteyim ki bunu yaptığın takdirde Allah, evvel ve âhir, eski ve yeni, bilerek ve bilmeyerek, büyük ve küçük, gizli ve açık günâhlarını affeder: Dört rek'ât namaz kılarsın. Her rek'atında Fatiha ve bir sûre okursun, birinci rek'atte okumayı bitirin*ce ayakta iken: "Sübhânallahi ve'l-hamdüliliâhi ve la ilahe illaltahu v'al-lahu ekber"i onbeş kerre söylersin. Sonra rükû'a giderek rüku'dayken on kere aynısını söylersin. Sonra rüku'dan başını kaldırınca on kere aynısını söylersin. Sonra secdeye iner on kere söylersin. Secdeden başını kaldırır on kere söylersin. Sonra tekrar secde eder on kere söylersin. Secdeden ba*şını kaldırır on kere daha söylersin Böylece her rek'atte yetmişbeş tesbih yapar diğer rek'atlarda da aynısını yaparsın. Eğer her gün bir kere kılmaya gücün yeterse kıl. Şayet gücün yetmezse her hafta bir kere kıl. Eğer bunu yapamazsan, senede bir kere kıl. Eğer onu da yapamazsan ömründe bir kere kıl." (Bu hadisi Ebû Dâvûd, İbn Mâce, İbn Huzeyme, Taberani riva*yet etmiştir. Hafız şöyle demiştir: Bu hadis birçok yoldan rivayet edilmiş*tir. Ve sahabeden bir cemaat tarafından da rivayet edilmiştir. Bunların en iyisi Ikrime'nin rivayetidir.)

lkrime'nîn hadisini bir cemaat sahihlemiştir ki, onlardan bazıları şunlardır: Hafız, Ebû Bekir, Acûrî ve şeyhimiz Ebu Muhammed Abdurrâhîm el-Mısrî ve hocamız Hafız Ebû'l Hasen Makdisî'dir. İbn Mübarek şöyle demiştir: "Tesbih namazı teşvik edilmiş olup, tesbih namazını her zaman âdet haline getirmeli ve ondan gafil ol*mamalıdır."

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşler hakkınızı helal edin baya yazdım ama, ben baktım benim aldığım kitapta Seyyid Sabık"ın "Fıkhus Sunne" kitabında alıntı ettigim gibi yazılı..yani subhanekeden sonra 15 kere okuma yok, fatihadan sonra sure okuyoruz ve ardından 15 kere okuyoruz... fark şu ki, benim yazdığımda ikinci secdeden sonra otururken 10 kere okumak var ama sizin yazıda bu yok...bir az karışık oldu ama ben benim alıntı ettigimle amael etmegi dogru bilirim çünki, kitaptan yazdım...sizin yazdığınızda kayank yok..yalnış anlamayın dogru degildir demiyorum, sadece bunu kitapta gorudgumuz icin kalbimiz daha mutmain olur dige..

bu arada sizden kaynak sormuştum onları da buldum...

Tesbih namazinda yanilma olursa, sehiv secdelerinde bu ilave tesbihlerin okunmasi gerekmez. Namazi kilan kisi bu tesbihleri aklinda tutabiliyorsa, parmaklariyla saymaz. Tesbih namazi cemaat halinde kilindigi zaman imam, aciktan okur ve tesbihleri de aciktan tekrar eder (İbn Abidîn, Reddu'l-Muhtar, Misir 1966,II, 27).

Bütün namazlarda oldugu gibi, tesbih namazinda da, Kur'an'dan bir sey okunacagi zaman, Kur'an'in herhangi bir yerinden okumak mümkündür. "Su sure okunmaz veya mutlaka su sureyi okumak gerekir" diye bir sey yoktur. Ancak İbn Abbas'a: "Bu namaz icin belirlenmis bir sure biliyor musun?" diye sorulunca: "Evet, et-Tekasur, el-Asr, el-Kafirûn, ve el-İhlas" diye cevap vermistir (Fetavayi Hindiyye, Misir 1323, I, 119)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
:a45: ÖÇVÇ(KÖ KVMK ÖMVK KVCK ÖM KVK KFCK MFC-L V
İ. ..Ş.Bİ B

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Bi dakika kardeşim.bilgisayarı boş bırakmaya gelmiyor.
Kusura bakmayın bunları kardeşim yazmış:)
sizin yazdıklarınızı okumadım.şimdi okuyunca cevap yazacam inşAllah.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
bu arada subhanekeden sonra 15 kere tesbihin deyilişini de anladım..bu hanefi mezhebindedir sanırım...araştırdğım bir başka yazıda oyle geçiyor..hanefi mezhebinde sizin anlatdığınız gibi...

bu arada bir görüş belirteyim, siz ve ya başika kardeşler bu tesbih namazı hakkındaki bilgileri bir sayfa haline getire bilir hadis ve kılnma şeklini, ki ben ettim bir sayfa anca tutuyor... sonra cıktısını alıp, konu-komşu, akraba, dost ve ya yoldan geçen bir müslümana verip bu güzel amele, sünnete teşvik ede bilir...bölece ecir artar... Allah yardımcınız olsun..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel sevaba sebep olmak,ortak olmak..
bu arada kardeş siz tesbih namazını anladınız mı şimdi.baştan anlatayım mı yoksa.
bu arada kusura bakmazsanız merak ettiğim birkaç şey var.
Azerbaycan müslüman değil miydi.siz hanefi değil misiniz.
bu yazdıklarım sizinde dediğiniz gibi hanefi mezhebinin görüşleridir.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel sevaba sebep olmak,ortak olmak..
bu arada kardeş siz tesbih namazını anladınız mı şimdi.baştan anlatayım mı yoksa.
bu arada kusura bakmazsanız merak ettiğim birkaç şey var.
Azerbaycan müslüman değil miydi.siz hanefi değil misiniz.
bu yazdıklarım sizinde dediğiniz gibi hanefi mezhebinin görüşleridir.

ben anladım inşallah...anlatmanıza gerek yok..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
o gün niçin bugün olmasın
hep erteleyecek miyiz.
haydi kardeşler namaza!!!!

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
haydi kardeşler tüm kirlerden ,
günahlardan arınmaya....

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeş ..bu konuda baya ecir kazandın inşallah...görünen ve görünmeyen kısmıyla...
inşAllah kardeşim.
kardeşlerden çıt çıkmıyor ama kılıyorlardır inşAllah onlarda imkan oldukça.
bu kadar günaha batmışken böyle bir fırsatı kaçırmak cahillik olur herhalde.
Allah a emanet olunuz
selametle..

İLK VAHİY

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevbequran.com
Allah razı olsun kardeşim böyle bir uygulama başlatmışsın.Kardeşler farzlarda sebatkar olsunlar.Tesbih namazı herkese kolay gelmeyebilir.Tabiki nafile olarak tesbih namazı insanın namaza karşı sabrını ,azmini,iştiyakını artırır.Nefs alışkanlık edinir uzun süre namaz kılmaya.İlk başlarda zor gelir insana ama zamanla gerçekten bir öğle vakti kadar ya da sabah namazı kadar kolaylaşıyor.Nefs zorlanmıyor.
Hiç olmazsa senede bir kere ya da ayda bir kere kılınsa güzel olur.
İnşaAllah her haftaya ben de kılarım diyorum.
Selam ve dua ile...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim böyle bir uygulama başlatmışsın.Kardeşler farzlarda sebatkar olsunlar.Tesbih namazı herkese kolay gelmeyebilir.Tabiki nafile olarak tesbih namazı insanın namaza karşı sabrını ,azmini,iştiyakını artırır.Nefs alışkanlık edinir uzun süre namaz kılmaya.İlk başlarda zor gelir insana ama zamanla gerçekten bir öğle vakti kadar ya da sabah namazı kadar kolaylaşıyor.Nefs zorlanmıyor.
Hiç olmazsa senede bir kere ya da ayda bir kere kılınsa güzel olur.
İnşaAllah her haftaya ben de kılarım diyorum.
Selam ve dua ile...
inşallah kardeşim.
dediğiniz gibi bize zor geliyor başta çok uzun gibi geliyor ama kıldıkça ,alışkanlık haline getirdikçe kısalıyor o zaten.bize zor gelmiyor yani.
Rabbim günahlarımızdan arınmayı nasip etsin.
Allah a emanet olun kardeşim.
ibadetlerinizi Rabbim en hayırlı şekilde kabul buyursun inşAllah.
selametle kalın...

ayşe.s

Kayıtlı Kullanıcı
var mısınız her hafta tesbih namazına

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt