allah hepinizden razı olsun ne zaman başlıyoruz?
sizler için uygun mu bilmiyorum ama cuma gecesi kılsak uygun olur mu ki?
pazar diye düşünmüştüm ilk önce ama pazartesi iş başı yapan kardeşler var onlar için zor olur belki de bu.nasip olursa ve kardeşler için de uygunsa bu cuma başlarız inşallh.3-5 kişi olarak başlamış oluruz belki namaza ama inşallah sayımız artar.
inşallah biraz daha katılan olur o zamana kadar.sonra da katılabilirler tabi.
ilginiz için çok sağolun ablacım.
Allah razı olsun sizden.
başta da bu konuda ikileme de kalmıştım nasıl yapsak devamlı olur bu iş diye.çünkü yaptığımız her şeyi buraya yazmak ,Allah yerine kullara hesap vermek gibi birşey oluyor sanki..ama dediğim gibi devamlı olursa da daha iyi olurdu.sadece tebliğ edelim dedim sonra ama abla da öyle sorunca belli bir günde birlikte kılmak daha iyi olur diye düşündüm.neyse ..haklısınız.en iyisi biz sadece tebliğ edelim.kardeşim hakkını helal edersen ben de fikir soleyeyim...yaptığınız güzel..ama ben şoyle düşünmüştüm...siz namazı tarif edeceksiniz...şu şekilde kılınıyor, Allah rasulu şu hadisde önemini soyledi dige biz de kılmaya çalışacagız...yoksa bole haftada bir gun bir saat belirleyip kılalım demek bana bidat gibi geldi hata da ede bilirim...ama biz teşvik edip ecrini Allah dan bekliyelim..kimse kılmasa da Allah ecrini verir...bole günlere has kılmak dogru degil sanırım..hakkınızı helal edin..
ve aleyküm selam canım kardeşim.vealeykümselam kardeşim.Allah senden razı olsun.sayende bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum.çok çok teşekkür edioyrum.bundan böyle her hafta kılacağım inşallah
kardeşim burda bır lıste yok yanı herşey kendı ıstedıyı gıbı oluyor yanı ıster haftadan bır kıl ıster aydan bır ıstersende hergun kıl lıste oluşturupta kımseyı zorlamak pek uygun deyıl sadece arkadaşimız sunnetı hatırlattı bızlerene güzel bir şey bu böyle bende aranızda olayım bugün itibariyle Allah razı olsun vesile olan tüm kardeşlerden
ve aleyküm selam.Selamun aleyküm kardeşim.
Ben cuma gecesi uygun oluyorum. Çalıştığım için sadece Cuma günleri izinliyim.
Haftada bir yapmak güzel. Zamanının pek önemi yok... Ama aynı gece olsa daha iyi olurdu. Bu da zor gibi görünüyor. Herkes aynı saatte uygun olamayabiliyor.. İnşaallah ben bu cuma ve her cuma gecesi kılmak istiyorum.. Rabbim nasip eder inşaallah hepimize.. Allah celle celalühu razı olsun kardeşim. Hayırlı geceler..
sağolun kardeşim.selamun alekum arkadaşlar....
ben bir konuya değıneyım , şimdı şu gun veya bu gun diye bi şart yok kım hangi gun kılabılıyorsa o gun kilsin ve bu ıbadet haftadan 1 yapilacak diye bi şart yok yapabiliyorsaniz her gun yapin veya 2 gunden bir yapin veya 5 gunden bir yapın ...yapmiş olduyunuz ıbadet ahmet mehmet yada mustafanın hayrına deyıl bızzat sızın hayrınızadır... onun ıcın ıllla ben şu gun kılacam diye o gunu beklemeyın vaktınız varsa kılın tesbıh namazını...
konu sahıbısının demek ıstedıyı şu hıc deyılse kendınıze bır gun secın ve haftada 1 kere olmak şartıyla tesbıh namazınını kılın demek ıstedı allah o kardeşimızden razı olsun
sitemize hoşgeldiniz kardeşim.ne güzel bir şey bu böyle bende aranızda olayım bugün itibariyle Allah razı olsun vesile olan tüm kardeşlerden
bilgi için sağolun kardeşim.pazar günü olması olması iyi olur çünkü bildiğim kadarıyla her hafta nın raporu pazartesi günü sunulurmuş.ve o gunlerde PEYGAMBER efendimiz gnelde oruç tutarmış
Tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir. İkinci rek'atte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü."'den sonra, "Allâhümme salli ve "Allâhümme bârik., üçüncü rek'at için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.
Bütün namazlarda olduğu gibi, tesbih namazında da, Kur'an'dan bir şey okunacağı zaman, Kur'ân-ı Kerim’in herhangi bir yerinden okumak mümkündür "Şu sure okunmaz veya mutlaka şu sureyi okumak gerekir" diye bir şart yoktur Ancak İbn Abbas'a (ra), "Bu namaz için belirlenmiş bir sûre biliyor musun?" diye sorulunca, "Evet, et-Tekâsür, el-Asr, el-Kâfirûn, ve el-İhlâs" diye cevap vermiştir(4)
Tesbih Namazı, kılınması teşvik edilmiş bir namazdır Bunu alışkanlık haline getirmek müstehaptır Tembelllik etmemek lâzımdır
Kılmasını bilmeyenlerin de istifade etmesi, öğrenmeleri maksadıyla cemaatle de kılınabilir Cemaatle kılınırsa imam olacak kimse bu namazı kılmayı evvela nezreder ve namazı kıldırırken kıraatı ve tesbihleri her yerde cehrî (sesli) okur Cemaat ise sükut eder, dinler (5)
Tesbih namazında yanılma olursa, sehiv secdesinde bu ilave tesbihlerin okunması gerekmez Namaz kılan aklında bu tesbihlerin sayılarını tutabiliyorsa, bastırarak da olsa parmakları ile saymaz