Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

...vanımız için bu gece dua dileniyoruz... (4 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.
Dua seferberliğinde en önde giden kardeşlerim.
Bu gece Van da Vanlı kardeşlerimizin kapısını çaldık.
hayır kimsenin kapısı yok çadırlarına uğradık bu gece bildiğiniz duaları okuyun ne olur dedik,
Ne olur yalvarın ne olur yakarın dedik çok kişiye ulaştık çok güzel örgütlendik.
Sevgili kardeşlerim. Dua ile bütünleşmiş dua için en önde el açıp yalvaran kardeşlerim.
Bizler gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Hamd olsun şükürler olsun
Ama herkesin hali içler acısı özellikle son depremde Rabbim sen koru hatırladıkca o sesi
o dehşeti o GAZABI Tüylerin diken olmasının gerçek anlamını ifade ettiği o an...
Ve arkasın da Soğuk ayazda kar yağışın da ne kadar ısıtabileceksen çadırda yaşam.
Yuvalarımız dağıldı. Rabbim bir kuşun karıncanın yuvasına zeval vermeasin belki.
....
Beni dinleseniz okusanız ellerimi başımın arasına alır saatlerce ağlayarak anlatırım o anları
saatlerce dökerim içimi size. ama fazla uzatmak istemiyorum. ki ne kadar uzatmışım.

Ne olur kardeşlerim. çık ihtiyacımız var. Başta Zelzeleler son bulsun diye
hala şok geçiren yavrumu yitireceğim korkusuyla ağlayan annelerin psikolojileri düzelsin gözyaşları dinsin diye,
bir yandan onlara bakıp yemeden içmeden kesilen bir yandan her şeyi her kesi ayakta tutabilmek için Allah celle celalüh un HAYY isminin tecellisine sığınıp KAyyum ismine tutunan BABaların gücü bitmesin diye.
SİZDEN DUA DİLENİYORUM.
Ne olur kardeşlerim. bir kez daha bizim için El açın MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİNE.,
Şimdiden Hepinizden Allah celle celalüh razı olsun.

SELAM ve DUA ile

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Allah Yar ve Yardımcınız olsun,Yücelerin en Yücesi ,herşeyin kudreti elinde olan,dilemesi yeterli olan Allahım, inşaALLAH,Rahmetini,Merhametini üzerinizden,üzerimizden ayırmasın.
Allahım,Vandaki kardeşlerimize,bizlere Merhamet et,kardeşlerimizi tez zamanda selamete erdir,cümlemizi her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eyle.AMİN.

mir_erhan

Moderator
Allah celle celalüh senden razı olsun ablam.
dua edenlerden etmk istemeyenlerdende...

bizler çocuklarımızı enkazdan dışarıya ramak kala çıkardık.
kolonlara direndik onlarayalvardık ne olur yavrularımız ölmesindiye.
sonra dışarda soğuk vurdu ondan korumak istedik.ama ne ile.
Yinede hamd olsun Rabbimize ki nefes aldırdı.
soğuktan korumak için apar topar gönderdik bir yerlere. geçici hasretleri tercih ettik ebedi kayıplara.
demek istediğim belki de anlaşılmadık,,, rabbim hepinizden rzı olsun

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Kardeşim,kardeşlerim dua dua hep yanınızdalar,Allahın izni ile ben bundan eminim,bundan sende eminol.
Kardeşim,okunacak özel bir dua,zikir varmı.

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcıları olsun..hep Dua larımdalar..bu son olsun inşallah.
Allah böyle bir felaket yaşatmasın bir daha..Rabbim ölmüşlerimize rahmet etsin
Yaralılarımızında tez zamanda şifasını versin..darda olanlara yardımcı olsun inşallah..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yaşatmasın...tv her açtığımda ürperiyorum içim acıyor.yazınızı okuyunca içim ezildi..dualarımız sizinle kardeşim.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardimciniz olsun kardesim cok üzüldüm sinaviniz kardesim ne olur maneviyatinizi yüksek tutun dualarimizdasiniz insaallah

mir_erhan

Moderator
Allah celle celalüh hepinizden razı olsun.
hiçbirinizin yuvasının bir çivisine bile zarar vermesin. sizi sevdiklerinize onları da size bağışlasın.amin.
Ya RABB sen bize yaşattın kimseye yaşatma biz gördük Gazabının nasıl olabiliceğini Arkasından merhemetini de Gördük yine sana HAMD olsun o korku dolu saniyeleri biraz daha uzatsaydın o sesten bile yüreklerimiz çatlayacaktı...
Sen Gazabını göstermeden merhamet et kardeşlerime. amin.

Biliyorum dualarınızle maneviyatınızla herkese koştuğunuz gibi bize de koştunuz.
Hepinizden Allah celle celalüh razı olsun.
Burada hiç kimse bir kişi dahi evine girmiyor herkes çadırda bende şuan çadırdan aranızdayım
soğuk olabilir ben sıcak yüreklerinizde ısıtan emin kılan dualar yudumlamaya geldim.
Huzura geldim HAKKA geldim. sizler de şahit olun.
Ve hala çok sallanıyoruz. Uzmanlar daha şiddetlisi gelebilir diyor herkes çok korkuyor.
Rabbim dilerse herşey durur. inşallah bu depremleri de durdurur.

Emanetçilerin en Eminine emat olun.
Selam ve dua ile

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun. müminler destekciniz olsun.

depremler dursun demiyom; Durulsun diyom.. inşallah.

göle bir taş atınca hep dalgalar oluşur ya deprem de böyle dalgalanır. durması kötü. hafifleyip durulması gerekir.

Allah daha kötülerini ysaşatmasın depremler durulsun. İnşallah.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten çok çok üzülüyoruz bu soğukta çadırda dışarda olanlara Allah yardım etsin. inşallah bir an önce normale döner herşey sarsıntılar durur. Allahım sabırlar versin.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbim,şu anda,sıcaklığın eksi derecelerde seyrettiği hava koşullarında,yaşlısıyla,genciyle,hastasıyla,bebeğiyle çadırlarda yaşamaya çalışan kardeşlerimize yardımcı ol,tez zmanda selamete erdir,onları anlayabilmemiz için,bizleri de aynı durumu yaşamak zorunda bırakma.AMİN

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİMDE tüm kalbimle diliyorum vandaki tüm kardeşlerimizin bir an önce yaraları sarılır inşallah.Dualarım kalbim sizinle.ALLAHA emanet olun

haydar-u kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam,dualarımız sizinle ALLAH YAR VE YARDINCINIZ OLSUN;

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,erhan kardeşim çok geçmiş olsun.Allah bir daha göstermesin.
van halkını misafir olarak başka şehirlere getirme çalışması olacağı söyleniyordu.
en azından kışı geçirmeleri için devletin misafirhanelerine yerleştirilseler.
hayatlar alt üst olmuş vaziyette.ne iş,ne eğitim mümkün.hiç olmazsa göz göre göre soğuktan donmalarına engel olunmuş olacak.
Rabbim en kısa zamanda sağlıklı bir ortamda yaşamalarını nasip eylesin.çoluk çocuk perişan oldular.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve Rahmetullah...
kalben söylüyorum vandaki depremden sonra yüreklerimizde acılar tarifsiz,
bizlerde manen gelemedik kendimize...
biz bu kadar manen yıprandıysak..
oradaki kardeşlerimiz Rabbim yar ve Yardımcısı/nız olsun..
hepimizin yürekleri bir oldu...
yaşarken kardeşlerimize göre yaşar olduk...normal yaşantımıza döndüğümüzde hemen aklıma van geliyor kardeşlerimiz geliyor kendine gel diyorum...ve sonra Rabbime şükür ediyorum..biz nefsimizle fazlasını istiyoruz 1 iken 2 olsun istiyoruz...
insan aczini daha çok anlıyor..evin olsada boş daha iyi eşya olsada boş sarayda yaşasanda farkında değil insan o saray belki mezarı olacak...hepimiz biliyoruz dünya geçici,bildiğimiz halde bu kadar çok etkileniyoruz..
farkındayız Ya Rabb mülk senin canımız emanet...sen mülkünde bizleri sevdiklerimizi ümmeti muhammedi koru...
burada havalar soğdu ben akdeniz ikliminde ılıman iklimdeyim...üşüyorum...utanıyorum üşüyorum demeye..evin içinde..dilimde üşüdüm deyince...utanıyorum...çünkü benim bunu demeye hakkım yok..vandaki kardeşlerim kumaş parçasında çadırda betonda otururken...
hiç bir şey sebepsiz değil bunu biliyoruz çok şükür...biz üzüldük belki üzülmemizde Rahmet çok şükür üzülebiliyoruz..yüreğimiz çok katılaşmamış çok şükür...hepimizin sınavı van depremi...acılar yaşanyanlar..o anı yaşanlar için ve bizler için bir sınav..Rabbim hepimize ayrı ayrı mesajlar verdi,hayatımızda bazı şeyleri daha farklı algılar farklı pencerelerden bakar olduk hayatımıza...yolda yürürken bile şükür ediyorum..Rabbim bu yerküreyi benim hep sağlam düşündüğüm karaparçasını sabit kıldığın için şükürler olsun...
Rabbim vatanımızı ümmeti muhammedi afatlardan hastalıklardan belalardan korusun...böyle acılarla sınamasın Rabbim bizleri..
Rabbim vandaki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun...Vatanımızın birlik ve beraberlğini bozmasın...
yarına kadar kardeşlerimiz için ablalrımız dua edecekler
herkes 1000 salavat,1000 ihlas,1000 istiğfar okuyacak ,sitemizdende okuyalım inşallah

salavat
Su_Eda....................100
kalan:900

istiğfar
su_Eda................100
kalan.................900
ihlas
Su-Eda..............100
kalan..............900

Allah celle Celalühü kabul etsin ecrini fazlasıyla versin inşallah

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ve Aleyküm Selam kardeşim Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun içinde buldunduğunuz sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametinize çıkmak yaşanıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.Dualarımız her zaman sizinle kardeşim Allah'ım sizleri korusun inşallah.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hayırlı güzel günler nasip etsin inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Su-Eda Kardeşim,
Allah razı olsun,ecrini kat kat versin,senide hiçbir zaman darda bırakmasın inşaALLAH.
Duygularımıza çok güzel tercuman olduğun içinde Rabbim razı olsun.
Selam Ve Dua ile

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim vandaki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun...Vatanımızın birlik ve beraberlğini bozmasın...
yarına kadar kardeşlerimiz için ablalrımız dua edecekler
herkes 1000 salavat,1000 ihlas,1000 istiğfar okuyacak ,sitemizdende okuyalım inşallah

salavat
Su_Eda.....................100
hanife deniz...............200

kalan:700

istiğfar
su_Eda................100
hanife deniz..........100

kalan.................800
ihlas
Su-Eda..............100
hanife deniz........100

kalan..............800

Allah celle Celalühü kabul etsin ecrini fazlasıyla versin inşallah

(su -Eda kardeşimizin yazısından aldım,Rabbim kendisinden razı olsun.)

mir_erhan

Moderator
birinci depremin sarsıntılarını atmaya çalışıyorduk üzerimizden.
birinci deprem biraz daha sakin ve geliyorum der gibi önce yavaş sallandı gittikçe hızlandı.
Musab Hanımın kucağında mutfaktaydı bende onu yalnız bırakmamk için ayağa kaktım
kalkmamla bir bomba tesiriyle yer fırlattı beni o sesle elektrikler kesildi yer öyle birkızmışki
Adeta ben Rabbimin emriyle sizleri yerle biredeceğim der gibiydi. Ama o titremeye rağmen
Bariz belliydi Bir el evin o sarsıntısını frenliyor gibydi. üçüncü fırlayışımdı
Eşim bağırdı Musab diye Meğer o sarsıntıyle Musabı kucağından fırlamış.
Bağırmalar yerden gelen kayalık sesleri Rabbim yok böyle bir gazap
Ve yine o Gazabı durduran bir Kocaman Rahmet.
Ben kapıları buldum kapıları açıyorum çünkü deprede ilk kitlenen kapılardır.
kapıları açıp tekrar koştum çeri ....
Velhasıl Rabbimiz Rahmetiyle yine durdurdu yine bizleri birbirimize bağışladı.

işin ilgiç yanı dışarı çıkarken çorap dahi almadan yalın ayak koştuk
Sonra düşündüm ki hangi birimiz takım elbiselerinin peşine düştü bırak takım elbiseleri çorap almadan ayakkabı bile giymeden
kendimiz attık dışarılara. biz değil Rabbimiz attı bizi dışarılara.

Demek istediğim Sevgili Sueda kardeşimin dediği gibi keşke bunu yaşamadan anlasaydık ki
dünyanın bir tek çöpü bile insanın gözünde yokmuş.

Rabbim hiç birinize en ufak bir sıkıntı bile yaşatmasın.
Allah celle celalüh hepinizden razı olsun.
Selam ve dua ile

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı
Depremler İlahi ıkazdır Allahtan oluyor dediğimizde kafirler nasıl öfkeleniyor biz müslümanlara...Ebu cehil bile Depremin Allah'tan geldiğini kabul ediyor.Türkiyedeki kafirler Ebu cehil kadar olamadı...Rabbim müslümanların yardımcısı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt