farklı olarak
farklı olarak
ben burada yazanlardan farklı olarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Ancak Yanlış anlama:
Öncelikle duanın sonu yoktur. Elbet bütün dualar kabul olunacaktır Ancak bu dünya da mı ahirette mi ve şimdi mi yoksa sonra mı kabul olunacağını Allah bilir.
Öncelikle Allah gönlüne göre versin.
Sevmek, Hoşlanmak Allahtandır. Ve hakiki Sevgili Allah ve rasülüdür. Herkes sevebilir. Ancak bu işler nasip kısmet meselesidir.
Ancak dinimizde Kısmetini aramakta vardır. Tavşan dağa küsmüş haberi olmamış diye bir laf vardır. Sen istediğin kadar sev, istediğin kadar dua et karşı tarafın bundan haberi yoksa sonuç sıfır olur. Ha demiyorum ki git ben senden hoşlanıyorum de ancak bi şekilde belli etmen gerekli, belki o da seninle aynı fikirde ancak senden çekiniyor. Bi şekilde anlaması lazım. Ancak bu anlamayı da dinimize uygun bir şekilde yapmak gerekli.
Gelelim dua meselesine; Bence sen illa o olsun diye değilde HAYIRLISI OLSUN DİYE dua edersen daha ii olur. Çünkü (Allah gönlüne göre versin) belki başka birisi varsa yazında evlendikten sonra kendi kendine zor durumda kalma. (olurya ben başkası için dua ettim bu oldu deme).
Allahtan iste, para iste, eş iste, iş iste, aş iste ... Ancak hep Hayırlısını iste.
Gönül meselesi zor iş ancak. Unutulmuyor değil. Yeri geliyor insan kendisini var edeni, her şeyi vereni, aldığı nefesi bile bileni, içinde sevgi olan KALBİ vereni bile unutuyor. Kaldı ki başkasını unutmasın.
DUALARIN HAYIRLISI İÇİN OLSUN.
(belki de o senin için hayırlı değildir ve Allah ta seni sevdiği için duan kabul olmuyordur.)