Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ümitsizlige kapiliyorum (1 Kullanıcı)

A.Y.

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm
ben diger arkadaslarin yazilarina katilmayacagim.
insan kendini bir seye sartlandirmamali.tabiiki dua edilmeli, istenmeli, zaten
dua etmemizi, ondan istememizi istiyor yaradan. bence kafani baska yerlere yönlendirmelisin, bu konuyu sürekli düsünmemelisin.
yanlis anlama lütfen, henüz cok genc oldugun icin bunlari yaziyorum.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razi olsun..Ama elimde degil.....Yanlis anlamiyorum..dogru ama herkesin basina böyle syler gelebilir..Allah razi olsun tekrar..selametle..

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
zaten olabilir diye bakmiyorum ben daha cok olmayacak diye ümitsiz bakiyorum..karamsaar olmak istemiyrum ama Allah an ümit kesilmez.

bagban

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Kardeşim hakkında hayırlısı olsun. Aynı şeyleri yaşadım ama artk dualarım hayırlısı diye olmaya başladı.... Allah yardımcımız olsun .... Bu mübarek gecede birbirimizi anarak dua edelim... İNŞ dualarımız kabul olur...

PriMe

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim daha gençsin,sen hayırlısı diye duanı et ve gerisini Allahâ bırak...
Sonuçta herşey Rabbimin dilemesi değil mi? :a31:
Güzelliğide,diğer özellikleride veren Rabbim'dir...
İnşallah muradına erersin ama olmazsa da üzülme,çünkü her şeyin en hayırlısını Allah bilir. Onun hikmetine sual olmaz.. ;;)
Selmetle...

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm..ben gittikce cok kötü psikolojim bozuluyor..bu mübarek günde Allah im bana yardim et..hersey Rabbim den ama bu günde seytan sürekli yanibasimda..Kardeslerim nolur bana yardim edn..ne yapmam lazim..Yani psikolojim anlatilcak gibi degil.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
farklı olarak

farklı olarak

ben burada yazanlardan farklı olarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Ancak Yanlış anlama:

Öncelikle duanın sonu yoktur. Elbet bütün dualar kabul olunacaktır Ancak bu dünya da mı ahirette mi ve şimdi mi yoksa sonra mı kabul olunacağını Allah bilir.
Öncelikle Allah gönlüne göre versin.

Sevmek, Hoşlanmak Allahtandır. Ve hakiki Sevgili Allah ve rasülüdür. Herkes sevebilir. Ancak bu işler nasip kısmet meselesidir.
Ancak dinimizde Kısmetini aramakta vardır. Tavşan dağa küsmüş haberi olmamış diye bir laf vardır. Sen istediğin kadar sev, istediğin kadar dua et karşı tarafın bundan haberi yoksa sonuç sıfır olur. Ha demiyorum ki git ben senden hoşlanıyorum de ancak bi şekilde belli etmen gerekli, belki o da seninle aynı fikirde ancak senden çekiniyor. Bi şekilde anlaması lazım. Ancak bu anlamayı da dinimize uygun bir şekilde yapmak gerekli.

Gelelim dua meselesine; Bence sen illa o olsun diye değilde HAYIRLISI OLSUN DİYE dua edersen daha ii olur. Çünkü (Allah gönlüne göre versin) belki başka birisi varsa yazında evlendikten sonra kendi kendine zor durumda kalma. (olurya ben başkası için dua ettim bu oldu deme).
Allahtan iste, para iste, eş iste, iş iste, aş iste ... Ancak hep Hayırlısını iste.

Gönül meselesi zor iş ancak. Unutulmuyor değil. Yeri geliyor insan kendisini var edeni, her şeyi vereni, aldığı nefesi bile bileni, içinde sevgi olan KALBİ vereni bile unutuyor. Kaldı ki başkasını unutmasın.

DUALARIN HAYIRLISI İÇİN OLSUN.
(belki de o senin için hayırlı değildir ve Allah ta seni sevdiği için duan kabul olmuyordur.)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun...dualarinizi eksik etmeyin--Allah a emanet olun..

PriMe

Kayıtlı Kullanıcı
susuzyaz kardeşime katılıyorum. Herşeyde hayırlısı olsun.
Sonuçta karşındakide beşerdir. Gerçek aşk ölümsüz olandır. Ölümsüz aşkta ölümsüz olana duyulur. ;)

gul tanem

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim
senin kaderinde o varsa döner dolaşır yine seni bulur zaten.Sen ümidini kaybetme dua etmeye devam et allah sabırla ve ısrarla dua edilmesini sever çünkü dua insanın acizliğini gösterir hayırlıysa olur inş.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
susuzyaz kardeşime katılıyorum. Herşeyde hayırlısı olsun.
Sonuçta karşındakide beşerdir. Gerçek aşk ölümsüz olandır. Ölümsüz aşkta ölümsüz olana duyulur. ;)

Dogru söylüyorsunuz ben kendimi fazla kaptirdim galiba.Allah im bana yardim et..

berat05

Yönetici
aleyküm selam değerli kardeşim,

RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAH cc. herşeyin hayırlısını ve şerrini biliyorken bizlere çok da üzülmek düşmez

heleki sizlerin durumunda olan kardeşlerim için...
BU HAYATTA hastalık,ölüm,kimsesizlik,evsizlik,parasızlık gibi dertlerden muzdaripler varken ÜZÜLÜRKEN birkez daha düşünmenizi öneririm..naçizane

sadece sabır etmek ve yüce Allah c.c. 'tan her işin hayırlısını dilemek doğru olacaktır.Geçmişe dönüp baktığımızda her istediğimiz olsaydı eğer bu seferde keşke olmasaydı ..yaşamasaydım lar olacaktı hayatımızda .

Sadece sabır edin,ve hayırlısı sizin için ne ise onu dileyin..Bu sizin için daha iyidir ..

Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun inşallah

hilaynur_1986

Kayıtlı Kullanıcı
Herkesin duasi kabul olur bence eger hayirlisiysa olur üzülme kardesim vakit saattir hersey vakti dolunca sen istesende istemesende olur hayirlisini verir yüce rabbim bizi daha iyi düsünendir allah ömür verirse sana hayatin neler getirecegiini bilemezsin çünkü süprizlerle dolu sadece sabret kardesim dilegin gerçeklesecektir üzülme sen sadece allaha sigin gerisi için tasalanma dua edecem sana kardesim en hayirlisi senin için olur insaallah:)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Herkesin duasi kabul olur bence eger hayirlisiysa olur üzülme kardesim vakit saattir hersey vakti dolunca sen istesende istemesende olur hayirlisini verir yüce rabbim bizi daha iyi düsünendir allah ömür verirse sana hayatin neler getirecegiini bilemezsin çünkü süprizlerle dolu sadece sabret kardesim dilegin gerçeklesecektir üzülme sen sadece allaha sigin gerisi için tasalanma dua edecem sana kardesim en hayirlisi senin için olur insaallah:)

Allah razi olsun insallah hayirlisi ve gönlüme göre olur Allah razi olsun hepinizden..Allaha emanet olun..Dualarinizi eksik etmeyin insallah..selametle..

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
...........................

s_armaşık

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle.
hakkımda hayırlı olana, gönlümü razı eyle....
çok sevdiğim bir duadır:)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allahim bana yardim et..dualarinizi eksik etmeyin nolur..

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Daha önceki mesajımda
Yeri geliyor Allah ı bile unutuyoruz, günah işliyoruz. Onuda unuturuz demiştim. İnsan sevdiği zaman sadece güzel yönlerini görüyoruz. Ama sonra anlıyoruz ki 5 para etmez veya enazından bizi haketmeyecek birisini sevmişiz. Neyse Sana bir tavsiyede bulunayım.

Onu unutmaya çalışırken asla Onu asla başkası ile unutma?*

*Yani insanlar bu gibi durumlarda biraz daha hassas oluyorlar ve gönülleri başka tarafa çabuk kayabiliyor (Şekil A da olduğu gibi (ben)). Yani başkasını unutayım derken başka birine kayıp bir defa da onu unutmak için uğraşmamalısın.

Yapman gereken çok basit onu asla görmemelisin. Mümkünse başka başka yollardan, başka araçlar kullanarak yolu değiştirmek. Onu hiç bir şekilde görmemeye çalışmak. Bu aralar fazla yalnız kalmamaya çalış. Unutma insan ne yapsa yalnızken yapar. Şeytan yalnız olan kişiye daha kolay yaklaşır. ve seni hep onu düşünmeye sevkeder. Bolca dua et.

Yapmaman gereken en önemli şey ise BAŞKA BİRİNE GÖNLÜNÜ KAYDIRMA.

Allah yardımcın olsun. Allah herşeyin hayırlısını versin. Allah yardımcın olsun. Çok zor bir durumdasın. Ama çok kolayda bir iş.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. yardımcın Olsun Hakkında Hayırlısını Versin inşallah ..

Yaşının Genç olmasından dolayı biraz zorlanabileceğin düşüncesiyle Sana İbadetlerine ağırlık vermeni Bol bol dua edip Allah'ı zikretmeni tavsiye edebilirim ..

“Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir" (bakara 153.)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt