Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنفَعُ ال (2 Kullanıcı)

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun emeğinize sağlık çok güzel paylaşım..

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin.

Çünkü Sen Zelil değil, AZİZSİN..!
Değersiz değil DEĞERLİSİN..!
Şerefsiz değil ŞEREFLİSİN..!
Onursuz değil ONURLUSUN..!

Rabbım sizden razı olsun kardeşim,çok güzel bir yazı olmuş,teşekkür ediyorum size.
Rabbım kardeşlerime sabırlar,sebatlar versin inşaallah.

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
"Buna karşılık izzeti zilletle değişenlere (örtüsüne sahip olamayanlara) sorarım, sizin RABBİ'nize şükrünüz teşekkürünüz kulluğunuz bu mudur..?"

gerçekten çok güzel bir ifade bu.. bunu düşünmek utandırıyor insanı, biz böyle mi teşekkür ediyorduk... ne yazık..

bu güzel bilgileri paylaştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

fakat izninizle vurgulamak istediğim bir kaç nokta var.
"Evinde oturup sokaklara çıkmaması, açılıp saçılmaması onun kokuşmuşluğuna değil, korunmuşluğuna, asaletine ve temizliğne delalettir."
"O, alacağı bir kaç kuruş için, yolda, otobüste perişan olan; işyerinde ezilen, coğu zaman da küflleşen çağdaş kadından çok daha farklıdır"

bu iki ifade hakkında şunları söylemek istiyorum: evinde oturup sokağa çıkmayan her bayan asil ve temiz olmadığı gibi, sokağa çıkan her bayan da aşağılık ve pis değildir. zira günümüz gerekleri sebebiyle dışarıya çıkmayan bir bayan yok gibidir. ve büyük bir çoğunluğumuz da çalışma hayatının içindedir, olmalıdır da. örtülü bayanı eve hapsederek toplumdan soyutlayamayız, soyutlamamalıyız. yukarıda cümlede, çalışan bayanlarla ilgili "çağdaş kadın" imasındaki aşağılama hoş değil. örtülü bayan da dışarı çıkacaktır, örtülü bayan da işe gidecektir. bu onun kirlendiğine, küflendiğine işaret olamaz, olmamalıdır. KENDİNİ KORUMASINI BİLMEYEN BAYAN, EVİNDE DE KİRLENİR, KÜFLENİR.

_YUSUF_

Yönetici
Allah'u teala razı olsun inşaAllah

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Bacımın.;

Arkasına sığındığı örtü onun esaret zinciri değil, hürriyet belgesidir.

Evinde oturup sokaklara çıkmaması, açılıp saçılmaması onun kokuşmuşluğuna değil, korunmuşluğuna, asaletine ve temizliğne delalettir.

Kocasının getirdiği parayı yemesi, onun kapıdan karşılayıp güleryüzle içeri alması ekonomik bir zillet değil bilakis, ideal iş bölümünün gereklerini yerine getirmesidir.

O, alacağı bir kaç kuruş için, yolda, otobüste perişan olan; işyerinde ezilen, coğu zaman da küflleşen çağdaş kadından çok daha farklıdır.

Onun oturuşu miskince bir bekleyiş değil büyük bir istikbale hazırlanıştır.

Geleceğin mücahid erlerine ana olma istikbaline.

O, RABB'inin kendisine verdiği haklardan memnun ve fazlasıyla razıdır.

Kafirlerin daha büyük değerlerini elinden çekip almak için yem olarak önüne sürdükleri sahte hürriyetlere, haklara ihtiyacı yoktur.

Çünkü o, hiç bir sistemin yapamıyacağı kadar hür, hiç bir mükafatın edemiyeceği kadar mutludur.

O benim bacımdır.

Onun namusunu korumak ve İSLAM'ın koyduğu ölçüler dahilinde muhafaza etmek benim görevimdir.

O, benim bacımdır.
Onun namusunun dokunulmazlığı vardır. Namusunun ve namusuna gelinceye kadar en ufağından en büyüğüne bütün değerlerinin...

Onun dokunulmazlığının garantisi kalbimizdeki sönmez inancımızdır.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
وَذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِينَ

''Hatırlat.! Şüphesiz hatırlatma müminlere fayda verir.'' (ZARİYAT-55)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Konu hatirlatma guzel ama biryandan da elestiri, horlama ifadeleri dolu...
Nasihat boyle olmamali , icime sinmedi
"çarsafli" diye sekillendirmek, 'deve horgucu " deyip ne denmek istedigini ifade etmemek?
Herkes istedigini alir
Hala diyorum bayanlarin bir pislik, kapanirsa erkekler olacak temizlik cinsnden aciklamalara , cok itici gelir
Biriz , bir, takva kadin ve erkekte ayni saklama yuzunu ...
Bu kafayla nasihat nereye kadar????
Ister kizin, ister kizmayin; nasihat deyince once Hakki soyleyin...
Egitimden mahrum birakilan kadini elestirin bakalim , sizler ne kadar temiz kalacaksiniz???
Sanki, sanki sehvetin sucu kadin!????
Carsafda giyse, pece de ortse, takva elbisesi giymeyi bilmezse...? ne dersen de
Once egitim.. Esini egiten er nerde???
Bosver, isleri kadini paylamak!
Nasihat nerde?????
Tek tarafli calismiyor inan bak! Ac kur-an-i ikisinin tavri ayni, takva kalibi ayni, giyim deyince erkek serbest mi???
Heryeri meydanda bu insanlik mi?
Horguce razi ol, kapatmayanlara ne dersin???
Ya Rab kirik yureklere sen ferman ol!
Be garip ammada laf edersin...
Oylede nasihat kimin icin??? Mü'mine ...asagilamak kimin icin?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yazıyı okudum ama sanki hatalı bir şeyler var.Öncelikle İnsan olmak bir onurdur.İster bayan .isterse bay olsun.Toprak üstünde yaşamak,toprak altında yaşamaktan evladır.Çünkü Allah C.C. HAY ismi ile tecelli sırrına mazhardır.Bu bir onur ,şeref ve kıvançtır.
Aksini düşünmek Şeytan Lain 'e hak vermek olur ki bu Allah C.C. na isyan demektir.Cehennemi hak etmek olur.Alın teri ile çalışan bayanları kötülemek haddimize olamaz.Helal lokma için çaba sarf etmeleri taktire şayandır.İyi bayan kötü bayan olmaz .Allah C.C. nun önünde şekil değil TAKVA önemlidir.Kimin kimin elinden şefaat alacağı bilinmez ,belkide o hor gördüğün kadın sana şefaat edecektir.
Örtünme kadın ve erkek içinde önemlidir.İkisinin birbirini sevmesi yaratanın C.C. takdiridir.Bu olması gereken bir hak olup;Helal çerçevede çözüm şarttır ve güzeldir.Harama uzanmak ise büyük hata olup,Cehennemi hak olur...
Dikkati çekmeyen toplum giysilerine bürünmek ve karşı cinsin kötü ilgisini çekmemek lazım...Helali çağrıştıran ve evlilik arzusunu içeren giyim tarzı uygundur...Yani kadın kadın kıyafetine erkek erkek kıyafetine bürünmeli dir.
Zor bir konu Helal yolu sağlayacak kıyafet en doğrusudur...O örnek Kur'an-ı Kerimde yazılı olup erkek veya bayan vücut hatlarını belli edecek kıyafet giymemeli ve yürürken de vücut u hatlarını ortaya çıkaran yürüyüş sergilememelidir.Ayakları yere vurarak ,zıplayarak veya sallanarak yürüme gibi.Edepli bir İNSAN kıyafeti ve yürüyüşü en güzelidir...
Selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt