Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

TUNUSTA ÖRTÜ YASAGI..... (7 Kullanıcı)

takan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: TUNUSTA ÖRTÜ YASAGI.....

BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELLER KIRILSIN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞLERİM

iman

Kayıtlı Kullanıcı

eselamu aleykum
ya olamaz böle bişe...mümin kardeşim zor durumda ve bişe yapamıyorum bu nasıl bir acıdır YA RAB! ben lisede başımı açarken kahroluyodum, hergün ölüyodum...
onları çok iyi anlıyorum.:(
Bizlerdede çok hata var.Onlara bunu yapma cesaretini biz veriyoruz malesef birlik yok.
üniversitelerde ilk başörtüsü yasağı geldiğinde kızlarımız kararlı bi şekilde açmadılar erkeklerde kızlarımıza destek olup derslere girmediler eğitim aksayınca mecbur kalıp kaldırdılar.ikinci defa yasakladıklarında şöle düşündüler " istanbul üniversitesi en zoru orada başarılı olursak tamamdır "
bizim kızlar ne yaptı bi eylem iki eylem üçüncü gün açılıp saçıldılar.ama kimi kızlarımız son sınıf old halde asla açmadı
o zaman ikna odaları vardı ya şeytanın sağdan yaklaşması aynı... sen okumucaksında kim okucak sizin gibiler başımızda olmalı...
ailesiyle karşı karşıya gelen arkadşlar vardı çok zor günler yaşadılar
bu günkü karalılığım olsaydı liseyi okumazdım RABBİM AFFET!

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELLER KIRILSIN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN KARDEŞLERİM
ALLAH RAZI OLSUN.BİZİM CANIMIZI ACITTILARYA ONLARIN CANINIDA MEVLAM ACITSIN.VALLAH BENİM AKLIM ALMIYOR.DÜŞÜNDÜKÇE DELİ OLUYORUM

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

iman yazdı:
eselamu aleykum
ya olamaz böle bişe...mümin kardeşim zor durumda ve bişe yapamıyorum bu nasıl bir acıdır YA RAB! ben lisede başımı açarken kahroluyodum, hergün ölüyodum...
Bizlerdede çok hata var.Onlara bunu yapma cesaretini biz veriyoruz malesef birlik yok.
üniversitelerde ilk başörtüsü yasağı geldiğinde kızlarımız kararlı bi şekilde açmadılar erkeklerde kızlarımıza destek olup derslere girmediler eğitim aksayınca mecbur kalıp kaldırdılar.ikinci defa yasakladıklarında şöle düşündüler " istanbul üniversitesi en zoru orada başarılı olursak tamamdır "
bizim kızlar ne yaptı bi eylem iki eylem üçüncü gün açılıp saçıldılar.ama kimi kızlarımız son sınıf old halde asla açmadı
o zaman ikna odaları vardı ya şeytanın sağdan yaklaşması aynı... sen okumucaksında kim okucak sizin gibiler başımızda olmalı...

ARKADAŞ HERŞEYİ YAZMİŞ MAŞŞALH.
BİR YANDA ALLAHIN EMRİ BİR YANDA OKULUNUZ GELECEGİNİZ SEÇİM SİZİN??

yaren_ebrar

Yasaklı Kullanıcı

SA..
HER BİR ZÜMRENİN VESİLESİYLE GELECEK HAYRIDA ŞERRİDE RABBİMDEN BİLİRİZ.
RABBİM YARDIMCILARI OLSUN.HAKEZA.

iman

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
iman yazdı:
eselamu aleykum

ARKADAŞ HERŞEYİ YAZMİŞ MAŞŞALH.
BİR YANDA ALLAHIN EMRİ BİR YANDA OKULUNUZ GELECEGİNİZ SEÇİM SİZİN??
Aslına bakarsanız okulda açmamaktan yanayım ama kendi içimde hala ikilemdeyim.lise ikideyken artık bunalıma girmiştim ne yapıcamı bilmiyodum.Rabbime teslim oldum istihareye yattım ilkinde siyah, beyaz,yeşil ve kırmızı gördüm anlam veremedim yine yattım bu seferde siyah ve beyaz gördüm.tam sonuç alamadığım için devam ettim.sizce bu zıt renkler ne anlama geliyo hem hayırlı hem hayırsız
acaba ameller niyetlere göredir diyebilirmiyiz tıpta okuyan sadece amacı mümin kardeşine yardım etmek olan bi kardeş için okuma yanlış diyebilirmiyiz

BEN İSTİHAREYE YATMA TARAFTARI DEGİLİM.AMA ŞUNU BİLİYORUM BEYAZ VE YEŞİL İYİYE SİYAH VE KIRMIZI KÖTÜYE YORUMLANIR.SON SORUNUZ İSE BENİM HOCAM DEMİŞTİ BİR BAYAN AÇILIRKEN BAŞKA MÜMİN KARDEŞLERİ DOGRUYA YÖNELİCEKSE ONLARI İSLAMA YÖNLENDİRİCEK VE EGİTİCEKSE BEN BUNU ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORSA VEBALI YOKTUR AMA İNCE AYRINTILARI VAR BAŞKA ÇIKIŞI YOLU KALMAMIŞTIR.İNCE AYRINTILAR VAR SORMAK LAZIM.

iman

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ
HER DÖNEMİN BÖLE BÜYÜK İMTİHANLARI OLMUŞTUR OLUCAKTA BOL BOL DUA EDELİM MAZLUMUN DUASI KABUL OLUR.DUA MÜMİNİN SİLAHIDR.
RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN

iman

Kayıtlı Kullanıcı

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

nihal yildiz

Kayıtlı Kullanıcı

Allah sorsun onlardan insanlarda ne gurur biraktilar ne utanc yüce mevlam islah etsin bu cok üzücü bi olay Allah kimseye yasatmasin:(B)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

iman yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ
HER DÖNEMİN BÖLE BÜYÜK İMTİHANLARI OLMUŞTUR OLUCAKTA BOL BOL DUA EDELİM MAZLUMUN DUASI KABUL OLUR.DUA MÜMİNİN SİLAHIDR.
RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN

RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN ŞU MÜBAREK GÜNDE.EVET SONUÇTA BURASI İMTİHAN DÜNYASI VE DÜNYA VAR OLDUKÇADA İMTİHANLAR OLACAK.RABBİM DUALARIMIZI KABUL BUYURUR İNŞ.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

nihal yildiz yazdı:
Allah sorsun onlardan insanlarda ne gurur biraktilar ne utanc yüce mevlam islah etsin bu cok üzücü bi olay Allah kimseye yasatmasin:(B)B)B)

AMİN GERÇEKTEN ZOR BİR DURUM.KENDİMİ ONLARI YERİNE KOYUYORUM DELİRMEMEK ELDE DEGİL.RABBİM ISLAH ETSİN İNŞ

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Allah gayemiz, Peygamber aleyhisselam önderimiz, Kur'an yasamız, Cihad yolumuz, Allah yolunda ölüm en büyük hedefimiz"
Şehid Üstad Hasan El-Benna

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
Allah gayemiz, Peygamber aleyhisselam önderimiz, Kur'an yasamız, Cihad yolumuz, Allah yolunda ölüm en büyük hedefimiz"

ABİM ALLAH RAZI OLSUN BU DA BENDEN OLSUN KABUL BUYURUN.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
mtekik yazdı:

allah razı olsun ne demek ablam göndermiş kabul etmeyecekmiyim.
yalnız yazan kısmı yanlış olmuş
birde yeri gelmişken ben de güzel resimler varda foruma gönderemiyorum.
dosya büyük yada uygun değil diyor
bu konuda yardımcı olursanız sevirim.
k.s.eo.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Örtünme, Allah'ın Ayetlerinden Bir Ayettir

Allah Teala kainatın her yerine kendi zatını hatırlatacak sayısız levhalar, işaretler, alametler, ayetler koymuştur. Kendisini hatırlatacak bütün bu ayet ve işaretleri görmemizi istemiştir ve baktığı halde göremeyip geçenleri körlükle, nankörlükle nitelemiştir.

"Göklerde ve yerde nice ayetler vardır ki, uğrarlar ve onlardan yüz çevirir geçerşler" (12/105)

Kainattaki, ufuklardaki ve insanların kendi nefislerindeki bütün bu ayet ve işaretlerden başka, bir de Allah Teala'nın yeryüzünde şiarları, işaretleri vardır; Namaz, Ezan, Cuma, Cami, Ka'be, Safa, Merve, Kurban, Arafat, Müüzdelife gibi.

Örtünme, özellikle kadınlalrın güzelce örtünmesi, Allah Teala'nın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi, işaretlerinden bir işaret, ayetlerinden bir ayet, şiarlarından bir şiardır!

Elbise için Allah Teala "indirdik" kullanıyor, ayrıca "Allah'ın ayetlerindendir" buyuruyor. Yani Allah Teala örtünmeyi kendi zatıyla ilişkilendirmektedir. İnsanı zararlı dış etkenlerden ve kötülüklerden koruyan, insanın çirkin yerlerini örten elbise bir çok yönden Allah Teala'nın ayetlerinden bir ayettir. Örtünmenin, elbisenin göklerle bir ilişkisi vardır, yeryüzünde dolaşıp dursa da o hep göklere işaret eder, vahye işaret eder, risalete, nübüvvete işaret eder, Allah Teala'ya ve O'nun dinine işaret eder. Hem sadece İslam dininde değil, insanlığın var oluşundan itibaren bu böyledir. Günümüze kadar ulaşabilmiş kültür miraslarının belgelerine bakıldığında, özellikle güzelce örtünmüş kadınların daima kutsala işaret eden birer şiar olduğu, birer işaret levhası olduğu çok çabuk anlaşılır.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Tacikistan'da Başörtüsü Ve Cami Düşmanlığı

21 Ekim 2005
Tacikistan Eğitim Bakanlığı, okullarda başörtüsü takılmasını yasakladı. Bakan Rahmonov, öğrencilerin öğrenimleri haricinde, camilerde çok fazla zaman geçirmelerini de eleştirdi.

Eğitim Bakanı Abdudcabor Rahmonov, ''laik okullarda, kadınların başörtüsü takmasının ya da diğer dini sembollerin kabul edilemez olduğunu, bunların yeni eğitim yasası ve anayasayı ihlal ettiğini'' söyledi.

Rahmonov, öğrencilerin öğrenimleri haricinde, camilerde çok fazla zaman geçirmelerinden endişe duyduğunu da belirtti.

Tacikistan Eğitim Bakanı Rahmonov, ''Çoğu (öğrencilerin) akşamlarını camilerde geçiriyor ve ödevlerini yapmıyor'' diyerek, çoğu öğrencinin de Ramazan ayı boyunca cuma namazından sonra derslere girmediğine dikkati çekti.

YAAA DAHA NELER VAR NELER

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
mtekik yazdı:

allah razı olsun ne demek ablam göndermiş kabul etmeyecekmiyim.
yalnız yazan kısmı yanlış olmuş
birde yeri gelmişken ben de güzel resimler varda foruma gönderemiyorum.
dosya büyük yada uygun değil diyor
bu konuda yardımcı olursanız sevirim.
k.s.eo.

TAMAM ABİM ÖGRETİRİZ İNŞ.EVET DAHA NELER VAR NELER NE YASAKLAR NE CAHİLLİKLER AMA BU BENİM ÇOK ZORUMA GİTTİ.SOKAKATAYA İNSAN DELİ OLUYOR NASIL OLUR.HAYATININ DURMASI LAZIM EVDEN ÇIKMAMAMN LAZIM ÜLKEYİ TERKETMEN LAZIM YA OKADAR ZORKİ RABBİM YARDIM ETSİN.OLMAZYA BÖYLE CAHİLLİK OLMAZ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Başörtümü ve Saçlarımı Kaybettiğim An

06 Ekim 2005
İlk önce sizi Allah'n selamıyla selamlıyorum ... İnsa Allah hepiniz iyisinizdir ..Insa Allah her şey yolundadır ..

1 Ekim 2004 televizyonların karşısına çıkıp..miyonlarca insanın önünde ..kel kafamlan okula girdim .. O gún hayatımın en zor ve en büyük imtihanı idi galiba.. Çok zordu.. O gün hem başórtümü hem de saçlarımı kaybetmiştim..O günkü duygularımı, o zor anımı hiçkimseye ifade edemem..

Ellerimi kafama doğru yaklaştırıyordum... Ellerim titriyordu.. Yapamıyacağımı zanettim.. Bir an her şeyden vazgeçmeyi düsünüyordum.. Ama Allah'a çok şükür vazgeçmedim.. Ve şapkamı çıkarıp okula doğru yaklaşırken.. O anda herkes bana tuhaf geliyordu..Ağlıyordum.. İçim yanıyordu .. Milyonlar insan önünde kel kafamla idim .. Ya Allah !

Kameralar, fotoğrafcçıar üstüma saldırıyorlardı. O an ölmekten başka hiç bir şey istemiyordum ..Bir an babamın ve yakın arkadaslarının seslerini duyuyordum "cennet!" "cennet !" diye bağırıyorlardı. Arkama dönüp onlara cevap vermeyi çok isterdim.. Bana ilk destek veren onlar idi... Ama untancımdan onların yüzüne bile bakamadım..!.. O günkü halimi Allah'tan başka hiç kimse beni anlıyamazdı..!!!

Bu gün 1 Ekim 2005.. Aradan 1 yıl geçti.. Ama size yemin ederim ki bir yıl önceki halimi bugün yine yaşiyorum.. Çok zor. Aklima geldikce İçim yanıyor..! Şu an ellerim titriyor.. Size duygularımı ifade etmek için hiç bir kelime bulamıyorum.. Ben onlara ne yaptım ki onlar benim başörtümü aydılar. ..Ya Allah ...

Benim için dua etmenizi istiyorum.. Dualarınıza çok ihtiyacım var !.. Allah sizden razı olsun.. Allah yar ve yardımcınız olsun.. Allah herşeyi gönlünüze göre versin.. Allah dualarınızı kabul etsin. Allah'a emanet olunu

"ÖZGÜR KUDÜSTE BULUŞMAK UMUDUYLA"

Cennet'ul Firdevs..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

BİRDE ŞU VARKİ;
ÇOK ESKİ DEĞİL YAKIN TARİHİMİZDE HALKIMIZIN SEÇEREK MECLİSE GÖNDERDİĞİ TESETTÜRLÜ BİR MİLLETVEKİLİMİZİ "ŞUNA HADİNİ BİLDİRİN" DİYEREK AĞZINDAN SALYALAR AKAN LAR ŞİMDİ ÖLMEK İSTİYORDA 6 AYDIR ÖLEMİYOR.

K.S.E.O.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:

Başörtümü ve Saçlarımı Kaybettiğim An

06 Ekim 2005
İlk önce sizi Allah'n selamıyla selamlıyorum ... İnsa Allah hepiniz iyisinizdir ..Insa Allah her şey yolundadır ..

1 Ekim 2004 televizyonların karşısına çıkıp..miyonlarca insanın önünde ..kel kafamlan okula girdim .. O gún hayatımın en zor ve en büyük imtihanı idi galiba.. Çok zordu.. O gün hem başórtümü hem de saçlarımı kaybetmiştim..O günkü duygularımı, o zor anımı hiçkimseye ifade edemem..

Ellerimi kafama doğru yaklaştırıyordum... Ellerim titriyordu.. Yapamıyacağımı zanettim.. Bir an her şeyden vazgeçmeyi düsünüyordum.. Ama Allah'a çok şükür vazgeçmedim.. Ve şapkamı çıkarıp okula doğru yaklaşırken.. O anda herkes bana tuhaf geliyordu..Ağlıyordum.. İçim yanıyordu .. Milyonlar insan önünde kel kafamla idim .. Ya Allah !

Kameralar, fotoğrafcçıar üstüma saldırıyorlardı. O an ölmekten başka hiç bir şey istemiyordum ..Bir an babamın ve yakın arkadaslarının seslerini duyuyordum "cennet!" "cennet !" diye bağırıyorlardı. Arkama dönüp onlara cevap vermeyi çok isterdim.. Bana ilk destek veren onlar idi... Ama untancımdan onların yüzüne bile bakamadım..!.. O günkü halimi Allah'tan başka hiç kimse beni anlıyamazdı..!!!

Bu gün 1 Ekim 2005.. Aradan 1 yıl geçti.. Ama size yemin ederim ki bir yıl önceki halimi bugün yine yaşiyorum.. Çok zor. Aklima geldikce İçim yanıyor..! Şu an ellerim titriyor.. Size duygularımı ifade etmek için hiç bir kelime bulamıyorum.. Ben onlara ne yaptım ki onlar benim başörtümü aydılar. ..Ya Allah ...

Benim için dua etmenizi istiyorum.. Dualarınıza çok ihtiyacım var !.. Allah sizden razı olsun.. Allah yar ve yardımcınız olsun.. Allah herşeyi gönlünüze göre versin.. Allah dualarınızı kabul etsin. Allah'a emanet olunu

"ÖZGÜR KUDÜSTE BULUŞMAK UMUDUYLA"

Cennet'ul Firdevs..

ABİM ALLAH RAZI OLSUN.BOŞUNA DEMEMİŞLER CENNET UCUZ DEGİL CEHENNEM LUZUMSUZ DEGİL.BAZILARI ÖRTÜ UGRUNA KELEPÇELENİR İTİLİR TOPLUN DIŞI BIRAKILIR AMA VAZGEÇMEZ.BAZILARI İSE ÖRTÜNMEMEK İÇİN BİNLERCE BAKANE SAYAR....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt