benim bir sorunum var ....bana birisi haksız laf söylediğinde nebileyim muhabbet arasında laf soktuğunda falan o kişiye cevabını veremiyorum verecek cevap çok ama cevap vermiyorum susuyorum çünkü ya günah olursa kalbini kırarsam diye kişilerin hep susuyorum ama burda kendi kırılmamı hiç düşünmüyorum varsa yoksa karşımdaki kişiyi ya kırarsam ya günah olursa ona aynı lafları bende soktuğumda die hep susuyorum ama içime atıncada çok bunalıyrum inanın kafam ağrıyor böle olunca ve hep de böle şeyler beni olur bukadar insan sevgisi varken içimde yinede hep yanlış anlaşılıyorum yinede gelip laf sokan oluyor yada rahatsız olacağım bu tarz davranışlar.......birde insan içine çıktığımda artık dilime kilit vurdum nerdeyse çünkü günah işlemekten korkuyorum anca gülümsüyorum etrafa böle oluncada "saf" kelimesine müzderap kalıyorum,kahkalarla güle oynaya vakit geçirmekten korkuyorum bunun günah olduğunu düşünüyorum ve sosyal hayatımı sıfırladım diyebilirim bu iyi değil ama böle oluncada kimse bana musallat olmuyor evde hep secdedeyim çok şükür en güzeli ama en güzeli buymuş bunu çok ii anladım ama toplum içindede çıkmadan olmuyor çıkınca şu dilimle bir güah işlerim die korkuyorum ve susuyorum ama sustukçada gerekli lafı vermedikçede psikolojim bozluyor sanki ..uyanıklık kurnazlık nedir bilmiyorum yada böle bir yanım illaki var ama bunu kullanmıyorum ya bana yardım edin lütfen akıl verin daha doğrusu gereken yerde gereken kötü cevabı vermek günahmıdır toplumda rabbim beğeneceği şekilde olmak istiyorum elimden susmaktan başka ve gülümsemekten başka bişe gelmior ama böle oluncada çoooook eziliyorum gerçi rabbim razı gelsin benden ezileyim ne çıkar ama yinede toplumda muhabbetim hiç yok banaa akıl verin abilerim ablalrım aeo