Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

toplumdan kaçar oldum yardımmmm (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
benim bir sorunum var ....bana birisi haksız laf söylediğinde nebileyim muhabbet arasında laf soktuğunda falan o kişiye cevabını veremiyorum verecek cevap çok ama cevap vermiyorum susuyorum çünkü ya günah olursa kalbini kırarsam diye kişilerin hep susuyorum ama burda kendi kırılmamı hiç düşünmüyorum varsa yoksa karşımdaki kişiyi ya kırarsam ya günah olursa ona aynı lafları bende soktuğumda die hep susuyorum ama içime atıncada çok bunalıyrum inanın kafam ağrıyor böle olunca ve hep de böle şeyler beni olur bukadar insan sevgisi varken içimde yinede hep yanlış anlaşılıyorum yinede gelip laf sokan oluyor yada rahatsız olacağım bu tarz davranışlar.......birde insan içine çıktığımda artık dilime kilit vurdum nerdeyse çünkü günah işlemekten korkuyorum anca gülümsüyorum etrafa böle oluncada "saf" kelimesine müzderap kalıyorum,kahkalarla güle oynaya vakit geçirmekten korkuyorum bunun günah olduğunu düşünüyorum ve sosyal hayatımı sıfırladım diyebilirim bu iyi değil ama böle oluncada kimse bana musallat olmuyor evde hep secdedeyim çok şükür en güzeli ama en güzeli buymuş bunu çok ii anladım ama toplum içindede çıkmadan olmuyor çıkınca şu dilimle bir güah işlerim die korkuyorum ve susuyorum ama sustukçada gerekli lafı vermedikçede psikolojim bozluyor sanki ..uyanıklık kurnazlık nedir bilmiyorum yada böle bir yanım illaki var ama bunu kullanmıyorum ya bana yardım edin lütfen akıl verin daha doğrusu gereken yerde gereken kötü cevabı vermek günahmıdır toplumda rabbim beğeneceği şekilde olmak istiyorum elimden susmaktan başka ve gülümsemekten başka bişe gelmior ama böle oluncada çoooook eziliyorum gerçi rabbim razı gelsin benden ezileyim ne çıkar ama yinede toplumda muhabbetim hiç yok banaa akıl verin abilerim ablalrım aeo

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

" Konuşmak ihtiyaçsa, SUSMAK BİR SANATTIR." diyor bir düşünürümüz kardeşim...
Fazla gülmemeniz ve daha çok susmanız kötü birşey değil kardeşim...
Bizler de öyle olabilsek keşke...

Sevgili Peygamberimiz " Benim bildiklerimi bilseydiniz; çok gülmez çok ağlardınız..." diyor mealen...
Rabbim bu zor hayatımızda hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah...

Selam ve DUA ile...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
saol kardeş demek benim yaptığım iyi bişey:D

B

birdamlakerihsu

kardeşim... ne güzel anlatmışsın... seni
inan imrendim... ama bunu sorunmuş gibi anlatman bile... bence günah... neden dersen eğer...
ben daha senin %80 in bile olamamış ve susamamışken 28 yaşına kadar herkezi susturacak ve ikna edecek hitapa sayipken... o kadar çok günahım olduki
bu dilimle... anlatamam... yani dillerimizin günahlarını gösterir bir alet olsaydı... sen bu sorununa ağlardın... ama sevinçten... bende ağlardım... ki günahlarımdan
en güzeli sus... gerekirse.... uyuz.... konuşma bilmeyen... mahluk desinler...
zaten hepimiz halik in malukları değilmiyiz...
haklı olupda cevabını versen... karşındakini haksız düşürsen ne olucakki... örneği ve ibreti benim işte...
hiç bir konuşmamdaki mağlubiyet bana huzur vermedi... aksine... cehenneme bilet oldu bu gururla susturduğum insanlar...
o yüzden yazına imrendim... ve yaşantına... bende 28 yıl sonra buldum ALLAH ı.... eskiden de biliyordumda... öle
yapmacık bir müslümandım... hani... inanıyormuş gibi yapanlardan... şimdi KUL olabileceğimi düşünüyorum... daha olamadım...

saygılar

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım toplum içinde fazla konuşmuyorsunuz yanlış anlamadıysam:)
KArdeşim çok güzel bir durmunuz var bence ne güzel işte boş konuşmıyorsunuz bol bol ibadet ediyorsunuz.
Ama fazlada dünyadan (arkadaşlardan)kopmayınbence gerçekten psikolojiniz bozulur.
Ama bozulmaz diyorsanız çok güzel bir durumdasınız.:)
zaten mavci abimizin cevabı yeterli:)

" Konuşmak ihtiyaçsa, SUSMAK BİR SANATTIR." ...

Sevgili Peygamberimiz "
Benim bildiklerimi bilseydiniz; çok gülmez çok ağlardınız
..." diyor mealen...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bende senin gibiyim ama büyüklerime cevap veremiyorum yaşıtlarıma ALLAH ne verdiyse :D

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
ÖNEMLİ olan İLAHİ AŞKLA olan muhabbet gerisi vesaire...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
birdamlakerihsu kardeşim senin şu yazdığın tam benim heves ettiğim yada kafamı karıştırna bir durum inan sen bunu yaxdınya artık halimden memnunum...bak senden demişsin cevabını verdiğimde ki mağlubiyet beni sevindirmedi cehenneme bilet çıkardı yazmışsın harika yazmışsın......ben 20 yaşındayım ama genç yaşda bunların farkına vardım çok şükür sende farkındasın ama nefsine hakim olamıyorsun anladığım kadarıyla.....bende ufak tefek karşılık verdiğim oluyor ama aynen senin gibi oluyorum içim rahat olmuyor çünkü rabbim beni görüyor susmak en büyük erdem yaaa bunu çok ii anladım....geçenlerde teyzemin kızı başka bir odada arkamdan bişey konuşuodu bende duydum odaya gelirken ve sadece gözünün içine baktım bukadar.......ama o bakışlarım onu ezdi biraz....gidip karşısına vay sen bana nasıl böle dersin diye yaygara çıkarmadım evet bunu yapsaydım nefsim rahatlayacaktı belki ama sadece şeytani nefsim rahatlayacaktı ama rabbim belkide "benim sevdiğim kulum nasıl böyle davranır diyecekti" bu yüzden sadece susmak ve o anda rabbime dua etmek en güzeliumiş bakışlarımdan da rahatsız oluyorum bazen aynı anlama gelior diye yani ha cevap vermişsin ha imalı bakmışsın...işte o anda odata çekilesim gelior sadece secdeye varasım geliyor susuyorum susuyorum...ama vicdanı rahat olan hep ben oluyorum karşı tarafta vicdan azabı çeker belki bellimi olurr...
allah razı olsun hepnizden ben doğru bir yoldayım sanırım rabbim hiç birimizi yolundan şaşırtmasın çünkü yolların en güzeli onun yolur çıkarsız ,karşılık beklemeden,.......

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
benim bir sorunum var ....bana birisi haksız laf söylediğinde nebileyim muhabbet arasında laf soktuğunda falan o kişiye cevabını veremiyorum verecek cevap çok ama cevap vermiyorum susuyorum çünkü ya günah olursa kalbini kırarsam diye kişilerin hep susuyorum ama burda kendi kırılmamı hiç düşünmüyorum varsa yoksa karşımdaki kişiyi ya kırarsam ya günah olursa ona aynı lafları bende soktuğumda die hep susuyorum ama içime atıncada çok bunalıyrum inanın kafam ağrıyor böle olunca ve hep de böle şeyler beni olur bukadar insan sevgisi varken içimde yinede hep yanlış anlaşılıyorum yinede gelip laf sokan oluyor yada rahatsız olacağım bu tarz davranışlar.......birde insan içine çıktığımda artık dilime kilit vurdum nerdeyse çünkü günah işlemekten korkuyorum anca gülümsüyorum etrafa böle oluncada "saf" kelimesine müzderap kalıyorum,kahkalarla güle oynaya vakit geçirmekten korkuyorum bunun günah olduğunu düşünüyorum ve sosyal hayatımı sıfırladım diyebilirim bu iyi değil ama böle oluncada kimse bana musallat olmuyor evde hep secdedeyim çok şükür en güzeli ama en güzeli buymuş bunu çok ii anladım ama toplum içindede çıkmadan olmuyor çıkınca şu dilimle bir güah işlerim die korkuyorum ve susuyorum ama sustukçada gerekli lafı vermedikçede psikolojim bozluyor sanki ..uyanıklık kurnazlık nedir bilmiyorum yada böle bir yanım illaki var ama bunu kullanmıyorum ya bana yardım edin lütfen akıl verin daha doğrusu gereken yerde gereken kötü cevabı vermek günahmıdır toplumda rabbim beğeneceği şekilde olmak istiyorum elimden susmaktan başka ve gülümsemekten başka bişe gelmior ama böle oluncada çoooook eziliyorum gerçi rabbim razı gelsin benden ezileyim ne çıkar ama yinede toplumda muhabbetim hiç yok banaa akıl verin abilerim ablalrım aeo

Kardeşim,

Söz gümüşse, sükut altındır demişler,
ayrıca sabır,edep,haya bir araya gelince güzelliğe bakın,
biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus kamil sansınlar denilmiş,

sabrınız ve sükutunuz bence çok güzel bende öyleyim arada bir yanlışımız oluyor
ama nede olsa insanız,

eğer haklı olduğunuz bir konu olursa karşılığını kötü deyil iyi olarak vermek lazım.

ben sizi takdir ettim,
RABBİM nuruyla nurlandırsın güzel ahlakınız ebedi olsun kardeşim,
selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt