Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım
sağolun sizdende razı olsun kardeşim.hoşgeldiniz ayrıcaB)düşündürücü bir yazı.teşekkürler.Allah'a emanet olun
ve aleykum kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim.Rahmana emanet olSelamun Aleyküm Nevin abla Allah c.c. razı olsun Çok Güzel Paylaşımdı ..
Müslümanın Kimliği ÖRTÜSÜDÜR ..
selam ve dua ile kalın ...
Hz. Mevlânâ ne güzel demiş: “Kalbim, ‘İman nedir?’ diye aklıma sordu. Aklım da, kalbimin kulağına, ‘İman, edepten ibarettir.’ diye fısıldadı.
teşekkürler kardeşim.kurtlar vadisinden özenti isminizi değiştirseniz hani.Yakışmıyor bu siteye ya yanlış anlamayın beni.Yoksa kendisi gayet komikçok güzel...............................
selamun aleykum aliyeciğim.rahman razı olsun senden.teşekkürlerB)
selamun aleyküm peygamberimizin yakından takibettiği tesettür uygulamasında başörtüsü, saçların tümünü kapatacak bir örtüdür; o halde nur,24/31.ayette saç kelimesi geçmiyor bahanesine sığınarak “humr’u boyun bağına-fular’a indirgeyen tarih üstücüler”i, yanlış bir tefsir usulü ile kur’an’ı yorumlamaları bir yana, takriri sünnet’i hiçe saymakla suçlamak zorundayız. kadınların tesettürüne ilişkin takriri sünnet’in ne olduğuna dair delilimiz, yüzlerce konuda ihtilafları olan İslam mezhepleri’nin bu konuda tarih boyunca kesintisiz bir şekilde yaşatarak bize getirdikleri mütevatir uygulamalardır.
aslında takriri sünnet’in meşhur örneği tesettür uygulamaları değildir. fakat biz kur’an’ın tesettür ilkelerinin modernizm’in kapitalist büyüme modeli ve tüketim ahlakı önünde bir engel teşkil etmesi dolayısıyla, fitne malzemesi olarak kullanıldığını göz önünde tutarak takriri sünnet’e daha somut bir örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz
Bir hadiste okumuştom yanilmiyorsam;ahir zamanda dünyada müslüman kimliklikli insanlarin 72 firkaya ayrilacaklarmiş ama sadece 1 firkasi -gerçek manada islami yaşayan ve yaşanilmasini tembi eden yani (emri bil maruf nehy enil münker )i uygulayanlar allah katinda makbul görülecekmiş.bende merak edip soruyom kardeşlerim bu hadisin ravisi ni bilen var mi veya sizde benim gibi bu hadisi duymuşmuydunuz? Allaha emanet olunuz ve lutfen cevaplayiniz
ÇOK TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM ALLAHA EMANET OLUNUZ:a16:TESETTÜRLÜYÜM..
Daha ötesi varmı.?
Varmı bundan ötesi??