yasminq1
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 24 Kas 2007
- Mesajlar
- 149
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 56
- Web Sitesi
- www.teknikoto.forumup.com
Tel Kadayıfı
Malzemeler:
400 gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
8 çay bardağı şeker
1 su bardağı tereyağı
1 limon
5 su bardağı su
Yapılışı:
Şekeri su ile birlikte tencerede kaynamaya bırakıp kevgirle birkaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ilave edin. Kıvamını anlamak için şuruba bir kaşık sokup çıkartın. Son damlalardan bir tanesi baş parmağınızın tırnağına akıtın, damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiş demektir.
Tel kadayıfı genişçe bir kaba koyun ve tereyağını eritin. Daha sonra yağı kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle yavaş yavaş alt-üst ederek yağı kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfa göre bir tepsiyi temizleyip hazırlayın. İçine tel kadayıfın yarısını düzenli biçimde yayın ve üzerine çekilmiş cevizi serpin. Cevizin üzerine ayırdığınız kadayıfı koyup, her tarafı aynı kalınlıkta örtün. Kadayıfın üzerini elinizle bastırarak düzleyin. Kadayıfı 200 derecede ısıtılmış fırına vererek altı ve üstü aynı şekilde kızaracak şekilde 25-30 dakika pişirin. Kadayıf piştikten sonra fırından alın. Üzerine, soğuk şurup döküp tepsinin üzerini uygun bir kapakla örtün. En azından bir saat soğutarak dinlendirin.
Afiyet Olsun! B)B)B)
Malzemeler:
400 gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
8 çay bardağı şeker
1 su bardağı tereyağı
1 limon
5 su bardağı su
Yapılışı:
Şekeri su ile birlikte tencerede kaynamaya bırakıp kevgirle birkaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ilave edin. Kıvamını anlamak için şuruba bir kaşık sokup çıkartın. Son damlalardan bir tanesi baş parmağınızın tırnağına akıtın, damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiş demektir.
Tel kadayıfı genişçe bir kaba koyun ve tereyağını eritin. Daha sonra yağı kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle yavaş yavaş alt-üst ederek yağı kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfa göre bir tepsiyi temizleyip hazırlayın. İçine tel kadayıfın yarısını düzenli biçimde yayın ve üzerine çekilmiş cevizi serpin. Cevizin üzerine ayırdığınız kadayıfı koyup, her tarafı aynı kalınlıkta örtün. Kadayıfın üzerini elinizle bastırarak düzleyin. Kadayıfı 200 derecede ısıtılmış fırına vererek altı ve üstü aynı şekilde kızaracak şekilde 25-30 dakika pişirin. Kadayıf piştikten sonra fırından alın. Üzerine, soğuk şurup döküp tepsinin üzerini uygun bir kapakla örtün. En azından bir saat soğutarak dinlendirin.
Afiyet Olsun! B)B)B)