Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tel Kadayıfı (1 Kullanıcı)

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Kas 2007
Mesajlar
149
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Tel Kadayıfı

Malzemeler:

400 gr tel kadayıf
2 su bardağı ceviz içi
8 çay bardağı şeker
1 su bardağı tereyağı
1 limon
5 su bardağı su

Yapılışı:

Şekeri su ile birlikte tencerede kaynamaya bırakıp kevgirle birkaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limonun suyunu ilave edin. Kıvamını anlamak için şuruba bir kaşık sokup çıkartın. Son damlalardan bir tanesi baş parmağınızın tırnağına akıtın, damla yayılmazsa şurup kıvama gelmiş demektir.
Tel kadayıfı genişçe bir kaba koyun ve tereyağını eritin. Daha sonra yağı kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle yavaş yavaş alt-üst ederek yağı kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfa göre bir tepsiyi temizleyip hazırlayın. İçine tel kadayıfın yarısını düzenli biçimde yayın ve üzerine çekilmiş cevizi serpin. Cevizin üzerine ayırdığınız kadayıfı koyup, her tarafı aynı kalınlıkta örtün. Kadayıfın üzerini elinizle bastırarak düzleyin. Kadayıfı 200 derecede ısıtılmış fırına vererek altı ve üstü aynı şekilde kızaracak şekilde 25-30 dakika pişirin. Kadayıf piştikten sonra fırından alın. Üzerine, soğuk şurup döküp tepsinin üzerini uygun bir kapakla örtün. En azından bir saat soğutarak dinlendirin.

Afiyet Olsun! B)B)B)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt