Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tasavvuf Nedir? Asıl amacı nedir ? (10 Kullanıcı)

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Imam Birgivi osmanli alimi olan hani Tarikati Muhammediye isimli eseri olan mi? Seyhulislam Ibn Kemalin Muhiddin Ibn Arabi k.s. cok metiyeler yazmistir. Hatta onun evliyaligini inkar eden dalalete ducar olacaklari asikardir demistir. Neyse konu olan hicbiri Tasavvufu inkar etmiyor yani tasavvuf yoktur demiyor. Tabi bazi elestiriler yapilacaktir kesiflere dair onu bizde yapiyoruz.

Letaif zikri, yani insanlarin zikirlerine karsi cikani sende gordum. Adam 5000 tane cekmis 20000 cekmis. Mursid veriyor ki 20000 tane Allah c.c. ismini cekiceksin bunun neresi kotu adam seytani mi zikrediyor tovbe tovbe. Uzun uzun konusulmaya bile degmez. Sahabe zamaninda yokmus, sahabenin yaptigi zikrin biz binde birini bile yapmiyoruz. Yani tek rekatda kurani hatim indiren Hz.Osman r.a. gunde 20000 zikir cektin mi diye mi sorucaz? Utanmak lazim. Ee diyeceksin ki onlarda oyle uygulama yoktu. O uygulamaya gerek mi vardi ki olsun. O zaman biz niye asri saadet lafini kullaniyoruz. Sonradan niye yapildi cunku gerek vardi. Gunumuzu ornek alalim su muslumanlarin haline bir bakalim. Adam birak 5000 bini hayati boyunca tovbe istigfari bir defa cekmemis kisiler var sahiner efendi.

Sen bu adamlari bulup bunlari zikir yoluna sokacagina takmissin bir letaif zikrine. Adam zikir cekenleri yolundan edicek ne diyorlar mursid diyor 20000 Allah cekiceksin, bu ne diyor hayir bu uygulama yoktu. Hadi be ordan. Millet aclikdan imansizlikdan kiriliyor, millet ilme ac birsey ogrenelim diyor ugrasiyor bizimki olanida bozmaay ugrasiyor.

Osmanli Ecdadimizdan Allah c.c. gani gani rahmet eylesin ozellikle Sultan Abdulhamid cennet mekan. Vehhabilerin saldirilarina karsi ehli sunnet kitaplarini bastirmistir.

Sonuc nedir peki? Tasavvuf Haktir. Butun Ehli SUnnet ulemasi tasavvufun hak oldugu gorusunde cumhur sabittir. Tasavvufdaki bazi kesiflerdeki uygulamalara elestiri gelmistir buna bazen bizde elestiriyoruz. Fakat Tasavvuf erbablari evliyalar bu dini yuzyillarca hizmet etmistir. Allah c.c. hepsinden razi olsun. Catlak sesler hep cikacaktir biz genede Ehli Sunnete hizmeti ve HALKI BU DINE cagirmaya devam edicez. Bizim kavgamiz Ehli Sunnet disi mezhepler sia vehhabi harici kaderriye mutezile felsefe vehakeza..Bizim yolumuz Kuran ve Sunnettir. Bizim yolumuzu anlamayanlar olucaktir zaten kimse anlamalarini da beklemiyor. Mantikda su vardir, bir konuda elestiri getirmen icin o konuya vakif olmaz lazim. Yani ebir insan einstein'in izafiyet teorisini elesirecekse fizik profesoru olmasi lazim. Sokakdaki kisi deseki bu izafiyetde neymis bizim neyimize gerek dese, ise vakif olanlar bu kisiye tebessum eder.

Bu sebeple elestiriyi isin ehli yapsin ki bizimde yuzumuze tebessum gelmesin. Su ana kadar elle tutulur bir elestiri olmadigi icin bu vakit kaybi gibi gorunsede en azindan bizim icin bazi seylerin bir tekrarina yada okunmasina vesile olmustur (Imam Rabbani k.s. mektubati gibi)

Eyvallah

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeş biz anlaşamayacağız.. sen yazdıklarımı ya okumuyor, yada peşin hükümle değerlendirip akletmiyorsun ..benim dediğim net olarak şu: nasılki namazmız ,orucumuz allah resülü as. gibi olmak zorunda ise, ticaretimiz, komşuluğumuz, sosyal ilişkilerimizde allah resulü as. gibi olmalı. tabiki zikrimizde onun ki gibi olmalı .. bütün mesele bu.. tabi şimdilik zikir mevzundan gidiyoruz, başka alanlara henüz girmedik. belkide en masumu zikir konusu.
sünnetin başka türlü ne anlamı kalırdı, sünnet tarihte kalmamıştır. her gelen istediği gibi hareket ederse halimiz nice olur... sahi bidat nedir o zaman.. bana bitane bidat söyleyemezsiniz bu mantıkla..hepsine bir kılıf, bir telif yolu mutlaka bulunur.. yapacak bir şey yok ..duadan başka .. Allah hepimizden razı olsun...amin..

Dejavu0107

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeş biz anlaşamayacağız.. sen yazdıklarımı ya okumuyor, yada peşin hükümle değerlendirip akletmiyorsun ..benim dediğim net olarak şu: nasılki namazmız ,orucumuz allah resülü as. gibi olmak zorunda ise, ticaretimiz, komşuluğumuz, sosyal ilişkilerimizde allah resulü as. gibi olmalı. tabiki zikrimizde onun ki gibi olmalı .. bütün mesele bu.. tabi şimdilik zikir mevzundan gidiyoruz, başka alanlara henüz girmedik. belkide en masumu zikir konusu.
sünnetin başka türlü ne anlamı kalırdı, sünnet tarihte kalmamıştır. her gelen istediği gibi hareket ederse halimiz nice olur... sahi bidat nedir o zaman.. bana bitane bidat söyleyemezsiniz bu mantıkla..hepsine bir kılıf, bir telif yolu mutlaka bulunur.. yapacak bir şey yok ..duadan başka .. Allah hepimizden razı olsun...amin..

Senin mantığına göre tassavufcuların hepsi cehennemlik galiba ben bunu çıkarıyorum ?

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Seninle biz anlasamayacagimiz asikar. Senin mesajlarini ben okuyorumda sen kimsenin mesajini okumuyorsun sanirim. Ben hatirliyorum sen ilk baslarda Tasavvufa karsi baya bir sert giris yapmistin sonra tasavvufa bidat dedin bu islamda yok dedin. Ben bunu kanitla dedim Ehli SUnnet alimlerden tasavvufun bidat olduguna dair bir risale kitap getir dedim. Sonra sen gene dondun, dedin ki tasavvuf ne ehli sunnetin kabul ettigi tasavvuf ne demeye basladin.

Tabiki biz senle anlasamiycaz. Ehli SUnnet alimi diye verdigin kisilerin biri tasavvuf risalesi yazmis kisi digeride Muhiddin Ibni ARabi k.s. hakkinda onu oven bir fetva vermis kisi. Ama elestirmislerdir bazi seyleri zaten bizde elestirdik. Onlarin kesifleri hataliydi dedik. Fakat rabita olsun zikir olsun bunlara elestirileri yok. Bak ben sana sunu da vereyim o EHli Sunnet akaidi kitabinda murid rabitasini Allah c.c. unutup mursidini Allah c.c. yerine koyarsa bu kafirliktir der. Bunda bizde hem fikiriz.

Hatme hacegan hakkinda zikir halkalari konusunda hadisler vardir yalniz su an hatirlamiyorum kitaplar turkiyede fakat Imam Ahmed Ibn Hanbel musned de hatirliyorum. Halka seklinde toplanmis sahabeyi gorup soruyor onlarda Allah c.c. zikredip ihsanda bulunuyoruz derler. Hadisin tamami aklimda degil. AMa musned de oldugunu biliyorum. Imam SUyuti nde lafiz farkliligi ile bildirdigi vardir. (Hadisi buldugumda eklerim buraya yada bilen varsa eklesin)

Hatme hacegani herkes bilir tahmin ediyorum neler yapildigini. Simdi bunun nesi bidat. Muslumanlar toplu halde Allah c.c. zikrediyor, Selavati serif getiriyor ihlaslar sureler..eee buna ne diyecez simdi. Bir topluluk Allah c.c. icin toplanip Allah c.c. zikrediyor kusura bakma bu meclise (insallahu rahman sadece feyz ve rahmet gelir kardes. Sahiner burda ne yazarsa yazsin, eger varsaki Ehli SUnnet alimleri buna bidat demis yazarsin buraya kitap ismi EHli SUnnetin alimin ismi bizde bakar kontrol ederiz. Bu alim nesine bidat demis. Obur turlu gene diyorum biz yalniz senin mesajlarinla yetiniyoruz. Onumuze birsey koymuyorsun.

Simdilik Eyvallah.

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Seninle biz anlasamayacagimiz asikar. Senin mesajlarini ben okuyorumda sen kimsenin mesajini okumuyorsun sanirim. Ben hatirliyorum sen ilk baslarda Tasavvufa karsi baya bir sert giris yapmistin sonra tasavvufa bidat dedin bu islamda yok dedin. Ben bunu kanitla dedim Ehli SUnnet alimlerden tasavvufun bidat olduguna dair bir risale kitap getir dedim. Sonra sen gene dondun, dedin ki tasavvuf ne ehli sunnetin kabul ettigi tasavvuf ne demeye basladin.

Tabiki biz senle anlasamiycaz. Ehli SUnnet alimi diye verdigin kisilerin biri tasavvuf risalesi yazmis kisi digeride Muhiddin Ibni ARabi k.s. hakkinda onu oven bir fetva vermis kisi. Ama elestirmislerdir bazi seyleri zaten bizde elestirdik. Onlarin kesifleri hataliydi dedik. Fakat rabita olsun zikir olsun bunlara elestirileri yok. Bak ben sana sunu da vereyim o EHli Sunnet akaidi kitabinda murid rabitasini Allah c.c. unutup mursidini Allah c.c. yerine koyarsa bu kafirliktir der. Bunda bizde hem fikiriz.

Hatme hacegan hakkinda zikir halkalari konusunda hadisler vardir yalniz su an hatirlamiyorum kitaplar turkiyede fakat Imam Ahmed Ibn Hanbel musned de hatirliyorum. Halka seklinde toplanmis sahabeyi gorup soruyor onlarda Allah c.c. zikredip ihsanda bulunuyoruz derler. Hadisin tamami aklimda degil. AMa musned de oldugunu biliyorum. Imam SUyuti nde lafiz farkliligi ile bildirdigi vardir. (Hadisi buldugumda eklerim buraya yada bilen varsa eklesin)

Hatme hacegani herkes bilir tahmin ediyorum neler yapildigini. Simdi bunun nesi bidat. Muslumanlar toplu halde Allah c.c. zikrediyor, Selavati serif getiriyor ihlaslar sureler..eee buna ne diyecez simdi. Bir topluluk Allah c.c. icin toplanip Allah c.c. zikrediyor kusura bakma bu meclise (insallahu rahman sadece feyz ve rahmet gelir kardes. Sahiner burda ne yazarsa yazsin, eger varsaki Ehli SUnnet alimleri buna bidat demis yazarsin buraya kitap ismi EHli SUnnetin alimin ismi bizde bakar kontrol ederiz. Bu alim nesine bidat demis. Obur turlu gene diyorum biz yalniz senin mesajlarinla yetiniyoruz. Onumuze birsey koymuyorsun.

Simdilik Eyvallah.

sorularıma cevap vermedin, bidat nedir, üç tane bidat yaz..

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Yok yok ben yazmiycam nedense bidatla ilgili soyle biraz arastirma yaptim seninde soylediklerinle paralel karsime gene ibn teymiyye cikti. Ben vaktimi ibn teymiyye ve zihniyetiyle bosa harcayamam. Bu sebeple sana ugurlar olsun, sana son mesajlar. Forumda ne yazicaksan yaz ne konu acarsan ac, ifade ozgurlugu var velhasil eger benim mesajlarima cevap yazmaya devamm edersen konusma tarzimi degistiririm.

Kafirun suresinin son ayeti. "lekum dînukum ve-liye dîni"

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Yok yok ben yazmiycam nedense bidatla ilgili soyle biraz arastirma yaptim seninde soylediklerinle paralel karsime gene ibn teymiyye cikti. Ben vaktimi ibn teymiyye ve zihniyetiyle bosa harcayamam. Bu sebeple sana ugurlar olsun, sana son mesajlar. Forumda ne yazicaksan yaz ne konu acarsan ac, ifade ozgurlugu var velhasil eger benim mesajlarima cevap yazmaya devamm edersen konusma tarzimi degistiririm.

Kafirun suresinin son ayeti. "lekum dînukum ve-liye dîni"

Allah, Kitabı'nda bakın ne diyor:
• Allah'ın dışında onlara fayda da, zarar da veremeyecek olan kimselere köle oluyorlar. Ve diyorlar ki: "Bunlar bize, Allah'ın indinde şefaat edeceklerdir." De ki: "Göklerde ve Arz'da, Allah'ın bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz? O, şirk koştukları şeylerden yüksektir, münezzehtir(yücedir)."
[YUNUS(10)/18]
• Yardım görürler umuduyla, Allah'tan başka ilahlar edindiler.
Onların (ilah edindikleri), onlara yardım edemezler. Aksine, kendileri, onların hazır askerleridir.
[YASİN(36)/74-75]
• Dikkat et! Halis din Allah'ındır. O Allah'ın dışında dostlar edinenler (dediler ki): "Biz, onlara, bizi Allah'a bir yakınlıkla yaklaştıracaklar diye köle oluyoruz." Muhakkak Allah, onların arasında, o ihtilaf ettikleri konularda hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, o hakkı örten yalancı kimseyi, hidayete erdirmez.
[ZÜMER(39)/3]

ne oldu ehli sünnet alimi bulamadın mı bidattan bahseden... yoksa ehli sünnetten bidat kalktımı? bidatları gelenek -adap yapıp yola devam sadata selam .. öylemi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt