Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tane tane pilav yapmanın püf noktaları :) (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
bence bulgur pilavı daha güzel..hem onun tane tane olma derdide yok..
damlacım maşAllah yaw yaş 18 ama işi biliyoruz...

evet aslında babamda bulgur pilavını çok sever bende severim ben yemek konusu pek bilmiyorum ablacımda hamur işini çok yapıyorum öğrenmeye çalışıyorum diyim:) hatta yemek yapamam ama baklava açarım :)
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
evet güzel kardeşim..yeniden detaylı anlatayım...
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin.. yeterli bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..

sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri

kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..


sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)

afiyet olsun güzel kardeşim ..hayırlı iftarlar
selam ve dua ile


aminenur abla bende denicem inşallah:)
hayırlı iftarlar bu arada çok az kaldı
 

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
2,034
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
evet aslında babamda bulgur pilavını çok sever bende severim ben yemek konusu pek bilmiyorum ablacımda hamur işini çok yapıyorum öğrenmeye çalışıyorum diyim:) hatta yemek yapamam ama baklava açarım :)
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
:H

Allah a emanet ol güzel kardeşim..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
evet güzel kardeşim..yeniden detaylı anlatayım...
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin yeterli ..((evet kemilleri kalabilir kalsın .ben ayırmıyorum kemiklerini ))bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..

sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri

kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..


sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)

afiyet olsun güzel kardeşim ..hayırlı iftarlar
selam ve dua ile
amine nur kardeşim dediğin gibi çok güzel oldu soğan ve patatesi çiğ koydum. mis gibi kokuyordu. yarım saatte oldu benimkisi. teşekkürler tarif için:)
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
amine nur kardeşim dediğin gibi çok güzel oldu soğan ve patatesi çiğ koydum. mis gibi kokuyordu. yarım saatte oldu benimkisi. teşekkürler tarif için:)


yarım saate o zaman ocagın ateşi mi yüksekti;)

neyse benim hamarat bacım .. eminim güzel olmuştur afiyet olsun..

rica ederim:)
selam ve dua ile:)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
yok kısıktı en küçük ocaktı ben bir su bardağı pirinçten yaptım tenceremde küçüktü yani. kokudan anlaşılıyor zaten piştiği yanından pek ayrılmadım sık sık kontrol ettim kokusuyla tabi yoksa tencerenin dibini karıştırmak mümkün değil ters çevirdim düz bir tabağa güzel oldu. daha önce maklube yapmıştım bunun tadı ayrı yanlız. tavsiye ederim herkese. hayırlı geceler. :)
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
yok kısıktı en küçük ocaktı ben bir su bardağı pirinçten yaptım tenceremde küçüktü yani. kokudan anlaşılıyor zaten piştiği yanından pek ayrılmadım sık sık kontrol ettim kokusuyla tabi yoksa tencerenin dibini karıştırmak mümkün değil ters çevirdim düz bir tabağa güzel oldu. daha önce maklube yapmıştım bunun tadı ayrı yanlız. tavsiye ederim herkese. hayırlı geceler. :)


evet anladım.. ;) afiyet olsun bacım
hayırlı nurlu geceler :):)
 

Sehide_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Konu baya gecmiste kalmis ama yinede yorumumu yapayim..
Bu vesileyle guncellenmis olur..

Damla abla, emegine saglik.
Yorumlarin cogunu okudum ancak belirtmek istedigim bisey var..
Bende Damla ablanin yazdigi sekil yapiyorum, gayet guzel oluyor..
Oyle yapmayanlara tecrubeli biri olarak tavsiyem olsun.. =)​
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Konu baya gecmiste kalmis ama yinede yorumumu yapayim..
Bu vesileyle guncellenmis olur..

Damla abla, emegine saglik.
Yorumlarin cogunu okudum ancak belirtmek istedigim bisey var..
Bende Damla ablanin yazdigi sekil yapiyorum, gayet guzel oluyor..
Oyle yapmayanlara tecrubeli biri olarak tavsiyem olsun.. =)​

:)teşekkür ederim kardeşim sagol ben tecrübeli sayılmam ama sen tecrübeli biri olarak beni destekleyirsan yeter:) gözlerine saglık kardeşim
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
191
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
şu tane tane pilavı bir öğrenebilirsem tamamdır inş..

şu tane tane pilavı bir öğrenebilirsem tamamdır inş..

valla kardeşler en kolay ve en pratik yollara temessük ederek yapılacak bir pilav tarifi yazın .tabi ki pilav da güzel olmalı.yoksa amerika hapishanesindeekiler gibi pilavı şimdi de pişiriyorum zaten ama tane tane yapmayı çok istiyorum ve bir türlü beceremedim ama sınavlarımm bitince buna yoğunlaşacam inş..
 

Sehide_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
:)teşekkür ederim kardeşim sagol ben tecrübeli sayılmam ama sen tecrübeli biri olarak beni destekleyirsan yeter:) gözlerine saglık kardeşim
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Yaw benimde annem yapar ben yerim caktirma:a15:​
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41



Emeğine sağlık kardeşim.
Övünmek gibi olmasın, ben süper yaparım.
Hatta yapayım bir günde şöyle sitecek yiyelim...:a12:
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Tane pilav yapmanın sırrı pirinci iyi kavurmaktadır..pirinçler sarı rengi alana kadar kavurduktan sonra suyu konursa tane pirinç elde edilebilir..annemin yönteminden..:)
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
valla kardeşler en kolay ve en pratik yollara temessük ederek yapılacak bir pilav tarifi yazın .tabi ki pilav da güzel olmalı.yoksa amerika hapishanesindeekiler gibi pilavı şimdi de pişiriyorum zaten ama tane tane yapmayı çok istiyorum ve bir türlü beceremedim ama sınavlarımm bitince buna yoğunlaşacam inş..

sen daha öğrenemedin mi nuri abi o kadar kişi anlattı:)
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
selamun aleykum kardeşim.Kavurmak pirinçleri mideye zararlı.Bizim işyerindeki abla kavurmadığı halde tane tane beyaz ve çok lezzetli yapıyor.Tuzlu suda bekleteceksin orası doğru.Ama kavurmadan yapmak hem sağlıklı hepde leziz.Tecrübeyle sabittir:D
 

sevket süreyya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
60
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
anladım kadarıyla sitede herkez PİLAV UZMANI olmuş ...:a02::a01:

birde pilavın icine yeni dem aldı sırada.. kırmızı toz biber,karababiber,yuz ve limon suyu birazda ince kıyılmış maydonoz ekleyip bir deneyin cok lezzetli oluyo.. ayrıca bu nu midye harcıda olarak kullanabilir yada balıkla servis edebilirsiniz...
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
selamun aleykum kardeşim.Kavurmak pirinçleri mideye zararlı.Bizim işyerindeki abla kavurmadığı halde tane tane beyaz ve çok lezzetli yapıyor.Tuzlu suda bekleteceksin orası doğru.Ama kavurmadan yapmak hem sağlıklı hepde leziz.Tecrübeyle sabittir:D

aleykum selam nevin ablacım dediğin gibi denicem ablam:) bilgileri çin rabbim razı olsun ablacım
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

portatak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şub 2009
Mesajlar
63
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ah bide o suyun miktarını ayarlayabilsem :a21:
 

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
191
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
inşaallah bu tariflerin hepsi de nazar-ı dikkate alınacak ve müsbet bir pilav tarifi oluşturulacak ve ahirinde de sizlerle paylaşılacaktır.
tabi bu işin şakası ama herkes benim yaptığım güzel diyor.zaten ayda bir anca pişiriyoruz. hepsini uygulayana kadar mutfağı sahib-i hakikisine teslim ederiz inş. measselame
 

belinay_nur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Mar 2009
Mesajlar
62
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Karıştırma:::)

Karıştırma:::)

püf noktalarından biri de suyunu ekledikten sonra karıştırmamaktır.karıstırınca pirinçteki nişasta dağılır ve tane tane olmaz:a12:
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt