Ben aminenurun tarifine katiliyorum sanki bende prinçleri önceden islatinca güzel olmuyor.ayni aminenin yaptiği gibi yapiyorum tabi ki içine bişeyler katmak istersen prinçten önce ekleyeceğin şeyi koyup biraz kavurduktan sonra eklemek gerek. şimdi pilav diyince aklima geldi bi maklube olsada yesek.yarin yapsam mi?.........
aminenurcum sana sorularım var. bu budu kemikli koyabiliyor muyuz?sılacıgım sürekli yaptıgım bir pilav tarifi var normal pilavdan daha çok bunu yapıyorum..
göz kararı yapıyorum sen anlarsın ölçü yok yani
pirinçleri tuzlu suda haşlıyoruz.. çok fazla degil biraz diri kalacak..
sonra .. tereyagını tencerede erittikten sonra .. tavukları büyük parçalar halinde (mesela bir pudu iklye bölüyoruz küçük olnca güzel olmuyor çok büyük olursada pismiyor)derileri alt tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz tamamen tencerenin tabanının kaplıyacak sonra üzerine patates küp küp dogruyoruz soganları küp küp dogruyoruz büyük olması önemli degil soganların eriyorlar zaten ..üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.. sonra haşladıgımız pirinçleri ekleyip hiç su eklemeden kısık ateşte bir ssaate yakın pişiriyoruz .. sonra bir tepsiye ters çeviriyoruz bu aslında maklube yemegi varya ona benziyor ama tavuklu ..
dene bakalım begenecekmisin
damlacım,benim yaptığım pilavda burdakiler gibi.
ama ben 1 tane kesme şeker ve birkaç damla limon sıkıyorum.
kesme şeker lezzeti için,limon da beyaz olması için,deneyin
kardeşler havuçlu pirinç pilavini biliyormusunuz..
çok güzel oluyor
ama tarifini unuttum....
bi de bu pilavin amerikadaki hapisane pilavi gibi değil de tane tane olmasi için nasil bir teknik uygulayalim?
arkadaşimin biri suyu soğuk değil sicak olarak eKle dedi ama o da fayda etmedi...........
maalesef sadexce şu pirinç pilavini güzelce yapmayi beceremiyordum.. Bu başliktan çok müstefid olacam inşaallah
hepinizden allah razi olsun
pirinci ıslatın yarım saat sonra iyice süzgeçte suyun altına tutun elinizle kırmayın ama. beyz suyu aksın. ve pirincin irisinden kullanın. suyu iki parmak geçecek kadar koyun. fazla sulu da lapa olur. önceki sayfada yazdığım gibi deneyin bakalım olacak mı?
Ben aminenurun tarifine katiliyorum sanki bende prinçleri önceden islatinca güzel olmuyor.ayni aminenin yaptiği gibi yapiyorum tabi ki içine bişeyler katmak istersen prinçten önce ekleyeceğin şeyi koyup biraz kavurduktan sonra eklemek gerek. şimdi pilav diyince aklima geldi bi amklube olsada yesek.yarin yapsam mi?.........:a21:
Prinç pilavina birde misir ekleyin bakin lezzete...)
Ya tam da iftar vaktine yakın okudum,hemen yapıcam.Bakalım dediğin gibi olacak mı *
ellerinize saglık çok güzel tarifler bende genelde kavururum ama limonu yeni duydum deniycem..
birazcıkta sevgi katmayı unutmayalım yoksa hiç tatlı olmuyor
[size="4"]mesela ben ilkönce pirinçleri kaynar suda islayip kavuruyorum.sonra şehriyeleri kavuruyorum sonra pirinçlerle şehriye yi kavurup suyunu ekliyorum eeeeeee pişirincede afiyetle yiyorummmmm[/[/size]b]
aminenurcum sana sorularım var. bu budu kemikli koyabiliyor muyuz?
patates tencerenin dibine çiğ olarak mı koyuyoruz?
bunu yarın denemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.
birde hamsili pilav tarifi vermiş bi arkadaş onu deneyin tarçınlı, naneli çok güzel oldu.