Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tane tane pilav yapmanın püf noktaları :) (2 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şub 2008
Mesajlar
2,871
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
47
damlacım,benim yaptığım pilavda burdakiler gibi.
ama ben 1 tane kesme şeker ve birkaç damla limon sıkıyorum.
kesme şeker lezzeti için,limon da beyaz olması için,deneyin :)
 

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
191
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
kardeşler havuçlu pirinç pilavini biliyormusunuz..
çok güzel oluyor
ama tarifini unuttum....
bi de bu pilavin amerikadaki hapisane pilavi gibi değil de tane tane olmasi için nasil bir teknik uygulayalim?
arkadaşimin biri suyu soğuk değil sicak olarak eKle dedi ama o da fayda etmedi...........
maalesef sadexce şu pirinç pilavini güzelce yapmayi beceremiyordum.. Bu başliktan çok müstefid olacam inşaallah
hepinizden allah razi olsun
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
pirinci ıslatın yarım saat sonra iyice süzgeçte suyun altına tutun elinizle kırmayın ama. beyz suyu aksın. ve pirincin irisinden kullanın. suyu iki parmak geçecek kadar koyun. fazla sulu da lapa olur. önceki sayfada yazdığım gibi deneyin bakalım olacak mı?
 

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
2,050
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
TÜRKİYE'NİN UZAK DOĞUSUNDAN
Ben aminenurun tarifine katiliyorum sanki bende prinçleri önceden islatinca güzel olmuyor.ayni aminenin yaptiği gibi yapiyorum tabi ki içine bişeyler katmak istersen prinçten önce ekleyeceğin şeyi koyup biraz kavurduktan sonra eklemek gerek. şimdi pilav diyince aklima geldi bi amklube olsada yesek.yarin yapsam mi?.........:a21:
 

zubex

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Prinç pilavina birde misir ekleyin bakin lezzete...:))
 

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2007
Mesajlar
758
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
ellerinize saglık çok güzel tarifler bende genelde kavururum ama limonu yeni duydum deniycem..
birazcıkta sevgi katmayı unutmayalım yoksa hiç tatlı olmuyor;)
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben aminenurun tarifine katiliyorum sanki bende prinçleri önceden islatinca güzel olmuyor.ayni aminenin yaptiği gibi yapiyorum tabi ki içine bişeyler katmak istersen prinçten önce ekleyeceğin şeyi koyup biraz kavurduktan sonra eklemek gerek. şimdi pilav diyince aklima geldi bi maklube olsada yesek.yarin yapsam mi?.........


evet haklısın tevbeya hak .. ama onu zeytin yagında yapmak lazım yoksa tereyagı yanar. .yani şehriyeli pilav yapacaksak önce az sıvı yagında şehriyeleri çevirip sonra terayagını eklemek lazım.. :):)

maklube yap ben bilmiyorum yapmayı sana afiyet olsun :)
 

FERDİ 06

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
69
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
[size="4"]mesela ben ilkönce pirinçleri kaynar suda islayip kavuruyorum.sonra şehriyeleri kavuruyorum sonra pirinçlerle şehriye yi kavurup suyunu ekliyorum eeeeeee pişirincede afiyetle yiyorummmmm[/[/size]b]
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
sılacıgım sürekli yaptıgım bir pilav tarifi var normal pilavdan daha çok bunu yapıyorum..

göz kararı yapıyorum sen anlarsın ölçü yok yani:D

pirinçleri tuzlu suda haşlıyoruz.. çok fazla degil biraz diri kalacak..

sonra .. tereyagını tencerede erittikten sonra .. tavukları büyük parçalar halinde (mesela bir pudu iklye bölüyoruz küçük olnca güzel olmuyor çok büyük olursada pismiyor)derileri alt tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz tamamen tencerenin tabanının kaplıyacak sonra üzerine patates küp küp dogruyoruz soganları küp küp dogruyoruz büyük olması önemli degil soganların eriyorlar zaten ..üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.. sonra haşladıgımız pirinçleri ekleyip hiç su eklemeden kısık ateşte bir ssaate yakın pişiriyoruz .. sonra bir tepsiye ters çeviriyoruz bu aslında maklube yemegi varya ona benziyor ama tavuklu ..

dene bakalım begenecekmisin :):)
aminenurcum sana sorularım var. bu budu kemikli koyabiliyor muyuz?
patates tencerenin dibine çiğ olarak mı koyuyoruz?

bunu yarın denemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

birde hamsili pilav tarifi vermiş bi arkadaş onu deneyin tarçınlı, naneli çok güzel oldu.
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
damlacım,benim yaptığım pilavda burdakiler gibi.
ama ben 1 tane kesme şeker ve birkaç damla limon sıkıyorum.
kesme şeker lezzeti için,limon da beyaz olması için,deneyin :)

:)anladım ablacım iftar vaktide yaklaştı herkese hayırlı iftarlar bilgilerin için sagol abla
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>​
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
kardeşler havuçlu pirinç pilavini biliyormusunuz..
çok güzel oluyor
ama tarifini unuttum....
bi de bu pilavin amerikadaki hapisane pilavi gibi değil de tane tane olmasi için nasil bir teknik uygulayalim?
arkadaşimin biri suyu soğuk değil sicak olarak eKle dedi ama o da fayda etmedi...........
maalesef sadexce şu pirinç pilavini güzelce yapmayi beceremiyordum.. Bu başliktan çok müstefid olacam inşaallah
hepinizden allah razi olsun

:):)inşallah istediğiniz gibi bir pilav yapabilirsiniz nuri abi aminenur ablanın yaptığı gibi deneyin diyorum inşallah yapabilirsiniz bu arada havucu sevmem pilavda hiç sevmem heralde
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
pirinci ıslatın yarım saat sonra iyice süzgeçte suyun altına tutun elinizle kırmayın ama. beyz suyu aksın. ve pirincin irisinden kullanın. suyu iki parmak geçecek kadar koyun. fazla sulu da lapa olur. önceki sayfada yazdığım gibi deneyin bakalım olacak mı?

emeğine saglık sıla abla sen anlatmışsın zaten:)
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
98
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
67
Konum
İST.
Ya tam da iftar vaktine yakın okudum,hemen yapıcam.Bakalım dediğin gibi olacak mı *
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Ben aminenurun tarifine katiliyorum sanki bende prinçleri önceden islatinca güzel olmuyor.ayni aminenin yaptiği gibi yapiyorum tabi ki içine bişeyler katmak istersen prinçten önce ekleyeceğin şeyi koyup biraz kavurduktan sonra eklemek gerek. şimdi pilav diyince aklima geldi bi amklube olsada yesek.yarin yapsam mi?.........:a21:

:)gözlerinize saglık yapın afiyetle yiyin inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Prinç pilavina birde misir ekleyin bakin lezzete...:))

benim mısırı eklemediğim hiç birşey yok salatalara eklerim pilava eklerim:) çok sagolun hatırlattığınız için
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Ya tam da iftar vaktine yakın okudum,hemen yapıcam.Bakalım dediğin gibi olacak mı *

inşallah olur:) ama degişik tariflerde var isterseniz siz aklınıza yatanı yapın afiyetle yiyin inşallah hayırlı iftarlar
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ellerinize saglık çok güzel tarifler bende genelde kavururum ama limonu yeni duydum deniycem..
birazcıkta sevgi katmayı unutmayalım yoksa hiç tatlı olmuyor;)

ablacım en önemliside o galiba :) güzel tarifin için sagol abla
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
[size="4"]mesela ben ilkönce pirinçleri kaynar suda islayip kavuruyorum.sonra şehriyeleri kavuruyorum sonra pirinçlerle şehriye yi kavurup suyunu ekliyorum eeeeeee pişirincede afiyetle yiyorummmmm[/[/size]b]


ferdi abi ne diyim siz tecrübelisiniz bu konuda size afiyet olsun :)
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
2,034
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
bence bulgur pilavı daha güzel..hem onun tane tane olma derdide yok..
damlacım maşAllah yaw yaş 18 ama işi biliyoruz...
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aminenurcum sana sorularım var. bu budu kemikli koyabiliyor muyuz?
patates tencerenin dibine çiğ olarak mı koyuyoruz?

bunu yarın denemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

birde hamsili pilav tarifi vermiş bi arkadaş onu deneyin tarçınlı, naneli çok güzel oldu.


evet güzel kardeşim..yeniden detaylı anlatayım...
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin yeterli ..((evet kemilleri kalabilir kalsın .ben ayırmıyorum kemiklerini ))bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..

sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri

kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..


sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)

afiyet olsun güzel kardeşim ..hayırlı iftarlar
selam ve dua ile
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt