Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

tane tane pilav yapmanın püf noktaları :) (2 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
önce pirinçleri pilavı yapmadan bir saat önce kaynamış suda birazda tuz atıp ıslatıyoruz. bu böyle bir saat bekledikten sonra yağını tencereye koyup(tabi tereyağı da olursa müthiş olur)suyunu süzmüş olduğumuz pirinçleri yağda iyice kavuruyoruz. kavrulmuş pirinç ten ancak güzel pilav olur. suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

afiyet olsun:)
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum damlacıgım .önceden ıslatılmış pirinçle pilav güzel olmuyor bence :D

yagda iyice kavurmak lazım kırılmasın diye tuz serpeceksiniz kavururken sonra bir ölçüye iki su bitti gitti .. ha birde limon suyu ekliyoruz beyaz beyaz oluyor pirinçler :)
sonrra piştikten sonra bir havluya sarıyorsunuz.. o şekilde demleniyor..

afiyet olsun!!!(senin pilavda güzel duruyor aslında :D

hayırlı geceler ;)
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
selamun aleykum damlacıgım .önceden ıslatılmış pirinçle pilav güzel olmuyor bence :D

yagda iyice kavurmak lazım kırılmasın diye tuz serpeceksiniz kavururken sonra bir ölçüye iki su bitti gitti .. ha birde limon suyu ekliyoruz beyaz beyaz oluyor pirinçler
sonrra piştikten sonra bir havluya sarıyorsunuz.. o şekilde demleniyor..

afiyet olsun!!!(senin pilavda güzel duruyor aslında :D

hayırlı geceler


aleykum selam aminenur abla ben böyle yapıyorum gayet güzel oluyor ama senin yaptıgın şekildede denerim aslında canım pilav çekti :) sahura yapıyım mı yapmayım kararsız kaldım şimcik yemek tarifi açmışken kendi yöreminkinide açıyım ondan sonra karar vericem yapıp yapmayı
sanada hayırlı geceler
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
ılık tuzlu suda baldo pirinci yarım saat beklet

sonra süzgeçte yıka beyaz suyu gitsin

sıvı yağda biraz kavur

biraz tavuk suyu biraz normal su dök kaynar olacak (üzerini iki parmak geçecek kadar)

tuz koy

kapağını kapat önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişir

fazla karıştırma

bi bak pişmişse kapat bikaç dk dinlensin

pişmemişse az su koy

en sonda tavada erittiğimiz tereyağını gezdir karıştır kapat.

benim tarifim bu arkadaşlar

kuş üzümüyle deneyin bir de pilavı güzel oluyor. biraz fıstığı kavur sonra pirinci koy su sonra kuş üzümü. bu da osmanlı pilavıymış. isterseniz kek kalıbına koyun kaşıkla bastırın. büyük bi pasta tabağına ters çevirin. ortası boş oluyor ya kalıbın. ortasına da kavurma koyun güzel bi görünümü oluyor.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ılık tuzlu suda baldo pirinci yarım saat beklet

sonra süzgeçte yıka beyaz suyu gitsin

sıvı yağda biraz kavur

biraz tavuk suyu biraz normal su dök kaynar olacak (üzerini iki parmak geçecek kadar)

tuz koy

kapağını kapat önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişir

fazla karıştırma

bi bak pişmişse kapat bikaç dk dinlensin

pişmemişse az su koy

benim tarifim bu arkadaşlar

kuş üzümüyle deneyin bir de pilavı güzel oluyor. biraz fıstığı kavur sonra pirinci koy su sonra kuş üzümü. bu da osmanlı pilavıymış. isterseniz kek kalıbına koyun kaşıkla bastırın. büyük bi pasta tabağına ters çevirin. ortası boş oluyor ya kalıbın. ortasına da kavurma koyun güzel bi görünümü oluyor.


sılacıgım sen aşmışsın ölçüsüzmü yapıyorsun pravo ne diyeyim ustamsın bundan sonra :):)

hayırlı geceler ustam :D
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
ılık tuzlu suda baldo pirinci yarım saat beklet

sonra süzgeçte yıka beyaz suyu gitsin

sıvı yağda biraz kavur

biraz tavuk suyu biraz normal su dök kaynar olacak (üzerini iki parmak geçecek kadar)

tuz koy

kapağını kapat önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişir

fazla karıştırma

bi bak pişmişse kapat bikaç dk dinlensin

pişmemişse az su koy

en sonda tavada erittiğimiz tereyağını gezdir karıştır kapat.

benim tarifim bu arkadaşlar

kuş üzümüyle deneyin bir de pilavı güzel oluyor. biraz fıstığı kavur sonra pirinci koy su sonra kuş üzümü. bu da osmanlı pilavıymış. isterseniz kek kalıbına koyun kaşıkla bastırın. büyük bi pasta tabağına ters çevirin. ortası boş oluyor ya kalıbın. ortasına da kavurma koyun güzel bi görünümü oluyor.

:)bende böyle yapıyorum işte annem ölç diyor ama ben göz kararı koyuyorum herşeyi ellerinize saglık eminim güzel oluyordur
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
 

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şub 2008
Mesajlar
2,871
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
MAŞAALLAH hamarat bayanlar,
hepinizin eline sağlık.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
ay canım estağfurullah. ya ilk evlendiğimde pilavım kötü olurdu . baktım kayınvalidemin ki güzel oluyor. tabi ben küçücük pirinç alıyordum uygun fiyatlı diye. tavuksuz tereyağsızdı. sonra yapa yapa öğrendim. canım fazla olmasın diye bir bardak pirinçten yapıyorum ertesi güne kalmasın diye. ama bugün ölçüsüz yaptım. suyu ölçüsüz iki parmak geçiyor o şekilde yapıyorum. çünkü suda bekliyor ya. ondan yumuşuyor pirinç biraz. suda ıslatmadan yaparsan tencerede daha fazla su koymak gerekiyor. pişmediği görüntüsünden belli oluyor zaten. az su katıyorum. bim de satılan pirinçten memnunum efsaneydi galiba. bir de sırf tavuk sulu olmuyor. pirinçler birbirine yapışıyor. pirinçleri yıkarkende kırmadan hafifçe yıkıyorum. genelde denk geliyor hamdolsun. ama şu kuşüzümlü güzel oluyor. fark atıyor yani.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ay canım estağfurullah. ya ilk evlendiğimde pilavım kötü olurdu . baktım kayınvalidemin ki güzel oluyor. tabi ben küçücük pirinç alıyordum uygun fiyatlı diye. tavuksuz tereyağsızdı. sonra yapa yapa öğrendim. canım fazla olmasın diye bir bardak pirinçten yapıyorum ertesi güne kalmasın diye. ama bugün ölçüsüz yaptım. suyu ölçüsüz iki parmak geçiyor o şekilde yapıyorum. çünkü suda bekliyor ya. ondan yumuşuyor pirinç biraz. suda ıslatmadan yaparsan tencerede daha fazla su koymak gerekiyor. pişmediği görüntüsünden belli oluyor zaten. az su katıyorum. bim de satılan pirinçten memnunum efsaneydi galiba. bir de sırf tavuk sulu olmuyor. pirinçler birbirine yapışıyor. pirinçleri yıkarkende kırmadan hafifçe yıkıyorum. genelde denk geliyor hamdolsun. ama şu kuşüzümlü güzel oluyor. fark atıyor yani.


derler ki pilavı güzel olan her yemegi güzel yapar.. ellerinize saglık kuş üzümlü ve fıstıklı yapıyorum tavuk suyu ile sevmiyorum bayat gib oluyor sade en güzelli veya şehriyeli .. gece gece pilav merakı sardı bizi hayır olsun inşaALLAH :):)

geceniz hayır olsun efendim selam ve dua ile
 

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Nis 2008
Mesajlar
1,131
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
ay canım estağfurullah. ya ilk evlendiğimde pilavım kötü olurdu . baktım kayınvalidemin ki güzel oluyor. tabi ben küçücük pirinç alıyordum uygun fiyatlı diye. tavuksuz tereyağsızdı. sonra yapa yapa öğrendim. canım fazla olmasın diye bir bardak pirinçten yapıyorum ertesi güne kalmasın diye. ama bugün ölçüsüz yaptım. suyu ölçüsüz iki parmak geçiyor o şekilde yapıyorum. çünkü suda bekliyor ya. ondan yumuşuyor pirinç biraz. suda ıslatmadan yaparsan tencerede daha fazla su koymak gerekiyor. pişmediği görüntüsünden belli oluyor zaten. az su katıyorum. bim de satılan pirinçten memnunum efsaneydi galiba. bir de sırf tavuk sulu olmuyor. pirinçler birbirine yapışıyor. pirinçleri yıkarkende kırmadan hafifçe yıkıyorum. genelde denk geliyor hamdolsun. ama şu kuşüzümlü güzel oluyor. fark atıyor yani.


:a16::a16::a16:

Tavuk Suyu ile Yapılan Pilav İyi Olmuyor Abla... Birde Baldo Pirinç Yerine Osmancık Pirincini Kullanın Tavuk Suyu vs Koymayın Düz Su ile Yapın Öyle Cok Güzel Oluyor
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
:)bende böyle yapıyorum işte annem ölç diyor ama ben göz kararı koyuyorum herşeyi ellerinize saglık eminim güzel oluyordur
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
bi ara ölçülü yapıyordum iki su bardağı pirince üç su bardağı su gibi. ama pirinçten pirince farkediyor. ve suda bekleme süresine göre farkediyor. o yüzden ölçüsiüz yapıyorum. pirinci iki parmak geçecek kadar su. sizinde ellerine sağlık.

bir keresinde de bezelyeli havuçlu yapmıştım. lapa olmuştu bak tutmamıştı o.

bir tane daha tarif var o da soğanı kavuruyorum sonra domatesi ekliyorum kavuruyorum. sonra pirinci koyuyorum kavurmadan su ekliyorum. lezzetli oluyor. ayrı bir yerde de küp küp kestiğim patlıcanı kızartıyorum. fazla yağını aldırıyorum kağıt havluyla. pilavın üstüne. patlıcanlı pilav oluyor. buda güzel tavsiye ederim. bakalım değiştik tarifler çıkar kesin burdan şimdi.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
burda aydın da nohutlu yapıyorlar. izmirde şehriyeli. tavuk suyunu az koyuyoruz zaten fazlası güzel olmuyor. tavukta da şöyle bişey yapıyorum. baget oluyor bilirsiniz. bageti haşlıyorum. bir tabağa bir yumurta kırıyorum. başka bir tabağa bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unum var kavanozumdadır buzdolabımda ondan koyuyorum. önce yumurtaya sonra ekmek tozuna (galeta ununa) buluyorum yağda kızartıyorum. güzel bi görünümü oluyor.
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
bi ara ölçülü yapıyordum iki su bardağı pirince üç su bardağı su gibi. ama pirinçten pirince farkediyor. ve suda bekleme süresine göre farkediyor. o yüzden ölçüsiüz yapıyorum. pirinci iki parmak geçecek kadar su. sizinde ellerine sağlık.

bir keresinde de bezelyeli havuçlu yapmıştım. lapa olmuştu bak tutmamıştı o.

bir tane daha tarif var o da soğanı kavuruyorum sonra domatesi ekliyorum kavuruyorum. sonra pirinci koyuyorum kavurmadan su ekliyorum. lezzetli oluyor. ayrı bir yerde de küp küp kestiğim patlıcanı kızartıyorum. fazla yağını aldırıyorum kağıt havluyla. pilavın üstüne. patlıcanlı pilav oluyor. buda güzel tavsiye ederim. bakalım değiştik tarifler çıkar kesin burdan şimdi.

ben sadece bir keresinde farklı yapıyım dedim oda kafeste pilavdı sanırım görünümü çok güzel olmuştu ama pilavı fırına koyunca kurumuşlardı üzümlü yapmıştım ondan sonra bir daha farklı pilav yapmak istemedim:) evet pirinçtenden farkediyor ama yapa yapa insan alışıyor zaten ölçüye gerek kalmıyor ama misafir olunca ölçüyle yapıyorum ne olur ne olmas:)
 

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Nis 2008
Mesajlar
1,131
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
burda aydın da nohutlu yapıyorlar. izmirde şehriyeli. tavuk suyunu az koyuyoruz zaten fazlası güzel olmuyor. tavukta da şöyle bişey yapıyorum. baget oluyor bilirsiniz. bageti haşlıyorum. bir tabağa bir yumurta kırıyorum. başka bir tabağa bayat ekmeklerden hazırladığım galeta unum var kavanozumdadır buzdolabımda ondan koyuyorum. önce yumurtaya sonra ekmek tozuna (galeta ununa) buluyorum yağda kızartıyorum. güzel bi görünümü oluyor.

Abla Ben Tavukla Yapılmış Hiç Bişiyi Sevmiyorum :) Yalnızca Tavuk Göğsünü Saç Kavurma Yapınca Öyle Güzel Oluyor:a30:

İstanbul da Nohutlu Pilav Satıyorlar Aldım Ondan Yedim Çokkk Güzeldi... Üzerine Karabiber de Atıyorlardı Ayranla Çok Güzel Oluyordu...

Annem Genelde Pilavı Şehriyeli Yapar ve Çok Güzel Oluyor...

...............
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
sılacıgım sürekli yaptıgım bir pilav tarifi var normal pilavdan daha çok bunu yapıyorum..

göz kararı yapıyorum sen anlarsın ölçü yok yani:D

pirinçleri tuzlu suda haşlıyoruz.. çok fazla degil biraz diri kalacak..

sonra .. tereyagını tencerede erittikten sonra .. tavukları büyük parçalar halinde (mesela bir pudu iklye bölüyoruz küçük olnca güzel olmuyor çok büyük olursada pismiyor)derileri alt tarafa gelecek şekilde yerleştiriyoruz tamamen tencerenin tabanının kaplıyacak sonra üzerine patates küp küp dogruyoruz soganları küp küp dogruyoruz büyük olması önemli degil soganların eriyorlar zaten ..üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.. sonra haşladıgımız pirinçleri ekleyip hiç su eklemeden kısık ateşte bir ssaate yakın pişiriyoruz .. sonra bir tepsiye ters çeviriyoruz bu aslında maklube yemegi varya ona benziyor ama tavuklu ..

dene bakalım begenecekmisin ustam :):)
 

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
sizlere hayırlı bereketli geceler inşallah ben çıkıcam namazımı kuranımı okuyup sahur yemeğini hazırlıcam inşallah sizlere iyi sohbetler
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile kalın
<<B)>>
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
hım denerim aminenurcum değişiklik iyi oluyor. bir de patlıcanı boydan bir cm kalınlığında kesiyorum kızartıyorum. sonra tabağa sıralıyorum ortaya pilav yanlardan sarkan patlıcanları üste kapatıyorum ters çevirince dıştan sadece patlıcan görünüyor. kesince pilav. acıktık galiba dimi arkadaşlar ben atıştırdım aslında ama sahurda yeriz tekrar. hayırlı geceler.
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
hım denerim aminenurcum değişiklik iyi oluyor. bir de patlıcanı boydan bir cm kalınlığında kesiyorum kızartıyorum. sonra tabağa sıralıyorum ortaya pilav yanlardan sarkan patlıcanları üste kapatıyorum ters çevirince dıştan sadece patlıcan görünüyor. kesince pilav. acıktık galiba dimi arkadaşlar ben atıştırdım aslında ama sahurda yeriz tekrar. hayırlı geceler.

deneyelim inşaALLAH :)
yok açıkmadıkta bizden başka ne beklenirki .. nerde yemek tarifi biz orda nerde pasta börek biz orda..:D iç güdüsel galiba...

burda araba veya futboldan bahsetseler oraylada beyler ilgilenir galiba...

hayırlı geceler hayırlı sahurlar .. :):)
dua ile
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt