ılık tuzlu suda baldo pirinci yarım saat beklet
sonra süzgeçte yıka beyaz suyu gitsin
sıvı yağda biraz kavur
biraz tavuk suyu biraz normal su dök kaynar olacak (üzerini iki parmak geçecek kadar)
tuz koy
kapağını kapat önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişir
fazla karıştırma
bi bak pişmişse kapat bikaç dk dinlensin
pişmemişse az su koy
en sonda tavada erittiğimiz tereyağını gezdir karıştır kapat.
benim tarifim bu arkadaşlar
kuş üzümüyle deneyin bir de pilavı güzel oluyor. biraz fıstığı kavur sonra pirinci koy su sonra kuş üzümü. bu da osmanlı pilavıymış. isterseniz kek kalıbına koyun kaşıkla bastırın. büyük bi pasta tabağına ters çevirin. ortası boş oluyor ya kalıbın. ortasına da kavurma koyun güzel bi görünümü oluyor.